Dalmata Mentés

Lucky

2015.08.25. – Lucky hírei Angliából 🙂

Lucky is bejelentkezett :)

Története igazi sikersztori, a szegedi utca kutyájából (2013) gondozásunkba vett, majd Anglia hercegévé vált dalmata fiú históriájáról gazdija rendszeresen és részletesen ír nekünk. Fórumunkon vissza- és nyomon követhető ennek a nagyon szerencsés ebnek az élete: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=39&t=275

“Kuldok par nem tul jo minosegu, viszont cuki kepet Eletem Nyularol, aki jol van, uralkodik a lakotarsaimon es szuletett krokodilkent hason csuszik a vizbe pacsalni.
Most volt egy nehezebb idoszakunk, mert megint tuzijatekba illetve viharba futottunk es hosszabb ideig nem setalt, de kaptam segitseget egy baratomtol, aki olben kiviszi es most eppen batorito kuranak van alavetve OPottyossege (azaz ha olben ki van cipelve, utana orommel setal barmennyit, de MEG magatol nem megy ki – de fog, mert ugyes kiskutya)
Es jovo honaptol ha minden a tervek szerint alakul, iskolas lesz a gyermek.”

 

2014.06.21. – Lucky új élete a gazdijelölt tollából

“Küldök egy pár (telefonos) képet a célszemélyről. Játék, vandálkodás és jól megérdemelt pihenés közben.  A málnaevős képek ma készültek, látnod kellett volna, ahogy eljutott a pöttyös buksiba a felismerés, hogy ez ehető, finom, csak óvatosan kell leszedni a szúrós bokorról. 🙂 🙂 Szétpusziltam. :D”

 

2014.04.15. – Lucky gazdihoz költözött próbaidőre.

Luckynak nem kellett sokáig keresgélnie az életre szóló kapcsolatot egy szeretetteljes gazdival. Befogadójának rokonságában talált rá a “szerelem”, mely a családlátogatásokat követő közös séták során hamar kialakult. Semmi akadályát nem láttuk annak, hogy megkezdje próbaidejét gazdijelöltjénél, és az eddigi tapasztalatok szerint minden szuperül alakul. Távlati terveik között szerepel a külföldi munkavállalás, melybe természetesen maximálisan belekalkulálják a kutyus igényeit, ahogy a beszámolókból is kiderül: maximum az a veszély fenyegeti, hogy teljesen el lesz kényeztetve és nagyon bojler lesz.  … Mindig mindenkit levesz a lábáról, úgyhogy a nép leborulva fogja imádni.”

 

2014.01.20. – Lucky hírek ideiglenes befogadója tollából.

“Lucky gyorsan átszokott a Tisza partról a Duna parti életre.
Az ivartalanítás utolsó nyomai (cérnái) is eltűntek belőle a héten.
Sokat sétál, igyekszik minden más nem pöttyös, kutyával is jó viszonyt ápolni ami vagy sikerül vagy nem. ;)
Minden nap megy futtatóba a kedvenc labdájával együtt amit már szépen vissza is hoz, viszont a többi kutyussal nem közösködik a kedvenc teniszlabdáján. Hallgat a nevére azaz vissza is jön ha hívom.
Lelkes aranyos és szeret enni…. ( tegnap kiderült, hogy az epret szereti :) )
Már csak meg kell találni azt az egyensúlyt, hogy ne bojler legyen belőle, bár a mindennapi mozgás jót tesz az alakjának. :)
Most ennyi volt a fontos hír!”

 

2014.01.05. – Tegnap Lucky átesett az ivartalanításon

Minden rendben volt. Reggel már kaptuk is a beszámolót ideiglenes befogadójától:

“Sziasztok!

Túl vagyunk az első estén és ma reggel hivatalos kéréssel fordult hozzánk a Honvédelmi Minisztérium, miszerint Lucky az új tölcsérrel a komplett magyar légteret képes lefedni, ezért kiválthatná az új NATO radart a Mecsekben.
Nos a lényeg h tegnap éhen akart halni ezért este 10 körül megkezdtem az etetését egy fél kiló párizsival aminek nagyon örült. Volt lent tegnap este is de akkor még nem lépcsőzött hanem lifttel, viszont ma reggel már tökéletesen jött lépcsőn fel és le, de a futiba még pár napig nem akarom vinni nehogy valami elszakadjon elromoljon stb.
Ma reggel szintén fél kiló párizsi meg egy kis szárított csirkeláb volt a menü tejföllel és köszöni szépen, megfelelő volt számára. A poén az, hogy a száraz tápot (ami nem a kétpálcás a vásárból ) még este nagyon éhesen se ette meg :)
Ma visszaállunk a napi 3 sétára ami egyre hosszabb lesz, reggel voltam az Auchanba és feltöltöttem Lucky grill csirke és párizsi készletét meg vettem farhátat hátha megfőzöm neki ;)
A tölcsér nem a kedvencünk, de ha felügyelet alatt van akkor működik nélküle de este, meg amikor nem tudunk figyelni akkor felkerül( a honvédség nagy örömére)
Tesómék visszaadták a gépemet így végre értelmes képeket is tudok csinálni, ma kaptok ezekből is. Az utolsó kettő ma reggel már golyótlanul készült. Illetve tükrözi a véleményét a tölcsérről. ( természetesen a kép kedvéért)
Ma ennyi hírrel szolgálhatok.”

 

2013.12.16. – Lucky jól érzi magát!

Luckynak izgalmas, új élete lett, nagyon jól érzi magát a fiatalúr a fővárosban.
Az első napokban a kutyafutiban, és barátoknál ismerkedett, játszott más kutyusokkal.
Ideiglenes befogadójával sokat sétálnak, felfedezik együtt a sétáló helyeket. Sőt. Lucky még a munkába is elkíséri gondozóját, imád autózni!
Eddig otthon sem csinált semmi disznóságot, és gondozója szépen, fokozatosan növeli az időt, amit a kutya egyedül tölt otthon, leginkább alszik ilyenkor.
Imádja a foteleket, ami természetes igény egy kényelmes dalmatától (aki nemrég láncon élt még).
A száraz tápot továbbra sem eszi meg, még a konzervből is kiválogatja. Kap helyette mindenféle finomságot, hogy helyre jöjjön a kondija.
A szobatisztaság majdnem tökéletes, bízunk benne, hogy hamar beáll a rendszer. Eddig jól bírják egymást eb és gondozója, az ünnepek alatt pedig még több időt fognak együtt tölteni.

Bővebben fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=275

 

2013.12.14. – Megérkezett Lucky!

A hetek óta Szegeden, egy forgalmas, négysávos úton kóborló dalmata kant szerdán sikerült befogni jó szándékú állatbarátoknak, helyi önkéntesünk átvette a kutyát. Korábban is figyelemmel kísérte a sorsát, hirdette, folyamatosan kapta róla a híreket, ezért első kézből tudjuk, hogy a kutya nem élt valami jó helyen. A nyakán is látható sebek egyértelműen igazolják a bejelentéseket, miszerint láncon, megkötve tartották amikor éppen nem kalandozott a környéken. Hálásan köszönjük azok segítségét, akik megfogták és elvitték önkéntesünkhöz.

Mia a kutya elhelyezését csak rövid ideig tudta megoldani, de ezzel is megmenekítette a menhelyre adástól. Chipet nézetett benne, természetesen nem volt a kutyában, és ápolatlansága arra utal következtetni, hogy oltásokat sem kapott. Köszönjük Mia a gyors segítséget és hogy gondját viseltétek, amíg el nem tudtuk hozni!
A tegnap este meghirdetett fuvarra ketten is jelentkeztek, sajnos reggelre Eszter autója nem indult, de szerencsére a másik jelentkező, Gizus azonnal eldobott otthon mindent, amikor jeleztük neki, hogy mégis szükségünk lenne a segítségére.
Kislányával elrobogtak Szegedre Luckyért, aki nagyon szépen utazott velük Budapestre. Ezúton szeretnénk megköszönni a gyors fuvart!

Luckyt ideiglenes befogadó várta, akivel rögtön az állatorvosnál kezdtünk.
A fiatal dalmata kan oltásokat, microchipet kapott. Féreghajtót és bolha elleni spotont is beszereztünk neki, kapott egy egyesületi bilétát és befogadója gondjaira bíztuk. Már megkaptuk az első híreket is, a száraz tápot “köszöni, nem kéri”, az illatos kutyakonzerv jobban csúszik neki. Éppen a lakás felfedezésével van elfoglalva. Kell majd neki is pár nap, mire megszokja az új helyét, gondozóját, aki ehhez mindent előkészített. Drukkolunk Luckynak és várjuk a holnapi híreket!

 

2013.12.10. –  Fuvart keresünk Szegedről Budapestre! 2013.12.14-én!

A néhány hete bejelentett, Szegeden, egy négysávos út környékén kóborló dalmatát szerdán este sikerült befognia jószándékú állatbarátoknak, helyi önkéntesünk átvette a kutyát. Elhelyezését nem tudja tovább megoldani, a kutyust Budapesten ideiglenes befogadó várja szombattól (12.14.)! Barátságos, megadó kan dalmata. Kérjük segítsetek egy megosztással, hogy feljuthasson hozzánk biztonságba!

A fuvarra jelentkezéseket ide várjuk: info@dalmatamentes.hu
06303457051
Dalmata Mentés

Categories: