Dalmata Mentés

Nikita – gazdis (közvetített)

2018.10.30. Nikita gazdis!

Nikita, a fiatal dalmata szuka gazdikeresésében családja kérte segítségünket, körülményeik megváltozása okán. Elhelyezését átmenetileg megoldották, ám az elmúlt hetekben olyannyira belopta magát befogadói szívébe, hogy úgy döntöttek, szeretnék véglegesen magukhoz venni:

“Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítséget! Bár nem én fogadtam neki örök hűséget, ami csak fél évig tartott, és csak ideiglenesen került hozzám, de annyira megszerettük, hogy azt hiszem, igen nehéz lenne továbbadni Őt, ezért mielőtt mindenáron más gazdit keresnénk neki, meg szeretnénk próbálni a mi családunkba fogadni. Szeretnénk mindent megtenni, hogy Nikinek nálunk boldog élete lehessen.”

Bízunk benne, hogy minden a lehető legjobban alakul Nikita és családja számára!

Dalmata Mentés

Nikita

Nikita

 

 

2018.10.22. Gazdát keres Nikita, 6 hónapos dalmata szuka – Közvetített gazdikereső!

Nikita családi körülményeinek megváltozása miatt keres szerető gazdát. Fajtájából adódóan rengeteg mozgást és foglalkozást igényel, amely meghaladja jelenlegi tulajdonosa lehetőségeit. Elhelyezése átmenetileg megoldott családon belül, de véglegesen nem tudják megtartani, ezért kérték egyesületünk segítségét a gazdikeresésben.

Fiatal korából adódóan Nikita játékos, sok szeretetet és törődést igényel. Életvidám, életerős, egészséges kölyökkutya – fajtájához híven egy igazi energiabomba, akinek még meg kell tanulnia az energiáit a megfelelő módon levezetni. Kissé még hebrencs természetű, viszont nagyon okos és gyorsan tanul. Lelkesen gyakorolja a „gyere ide, ül, marad” parancsokat.

Fontos, hogy a leendő gazdi tisztában legyen azzal, mivel jár egy kölyökkutya tartása a mindennapokban. Milyen felelősség őt mindenre megtanítani: a lakásban való helyes viselkedés mikéntjét, az alapvető engedelmességet, a pórázon történő kellemes sétálást, és természetesen a stabil behívást. Mindezek elsajátítása időt, energiát és türelmet igényel a gazdi részéről. Kutyaiskola látogatását javasoljuk, amely a közös tanulás mellett kiváló segítséget nyújt a gazdi-kutya közötti kötődés kialakításához, erősítéséhez.

Nikita figyelmes, tanulékony kölyök, aki rendkívül igényli a mindennapos foglalkozást – cserébe azonban ezerszeresen meghálálja a ráfordított időt, energiát. Egy igazi kis szeretetgombóc, más kutyákkal is örömmel barátkozik, játszik – a megfelelő szocializációhoz szüksége van arra, hogy napi szinten találkozhasson más kutyákkal.

Második kutyának is ajánljuk meglévő kedvenc mellé. Gyermekekkel jól kijön: kutyákkal már okosan bánni tudó nagyobb gyermekek mellé is ajánlható, feltéve, hogy a családnak rengeteg szabadideje marad Nikitára is. Macskákkal és más háziállatokkal nem ismert a viszonya.

Nikita

Nikita

Családon belüli elhelyezése megoldott, míg megtalálja végleges otthonát. Előzőleg egy belvárosi lakásban töltötte kölyöknapjait, ami a napi egy órás sétával borzasztóan kevés volt számára. A dalmaták igen okosak és könnyen feltalálják magukat, ha unatkozni kezdenek – Nikita is így tett, újratervezte a berendezést és a cipőket… Jelenlegi gondozójánál kertes házban él három kutya mellett. Leírása alapján azonban már most látszik, mennyivel kezelhetőbb, ha a hatalmas mozgásigénye és játékigénye ki van elégítve.

Nikita oltott, féreghajtott és microchippel rendelkezik. Ivartalanítva fogadható örökbe.
Kertes házba ajánljuk, kizárólag bentlakással és bentalvással. Lakásba is örökbefogadható napi szintű foglalkozással, sétákkal.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Nikita) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!
Kérjük olvassák el örökbefogadási rendszerünket webolalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/nikita

Több fotó: https://www.flickr.com/photos/159038494@N05/albums/72157674775743938

Dalmata Mentés

Categories: