Dalmata Mentés

Nelli

2015.10.13. – Elengedtük Nellit 🙁

Nelli, az idős dalmata szuka állapota sajnos az elmúlt héten drasztikusan romlani kezdett. Korábban csak mozgás után zihált, nehezen mozgott, izületi fájdalmai is voltak, valamint az emlőgyulladás is sokáig fennállt nála. Ez a nehéz légzés azonban napról napra rosszabbodott, valamint a rendszeres állatorvosi vizsgálatok és gyógyszeres kezelések ellenére a kutya ijesztően fogyott amellett, hogy nagyon odafigyeltek gondozói az etetésére. A fogyás mellett borzasztó hasmenése lett és hányt, a hét végén ezért ismét kontrollra vittük, nagyon aggódtunk a légzése miatt is. Két nap alatt három állatorvos is alaposan megvizsgálta, már az első diagnózisok sem voltak biztatóak. Az EKG is igazolta azt a súlyos aritmiát, amit a sztetoszkóppal is hallottak, ilyen szívműködés mellett gyakorlatilag bármelyik pillanatban felmondhatta volna a szíve a szolgálatot.
Soron kívül mellkasi ultrahangra is lehetőséget kaptunk, a vizsgálat a tünetek okát is megmutatta, Nelli teljes tüdeje daganatokkal volt tele, nagy részét már egyáltalán nem tudta használni. Ez volt az, amitől a legjobban tartottunk, és bár a saját szemünkkel láttuk, értettük és az eszünkkel felfogtuk, amit az orvosok mondtak, hogy itt már nincs mit tenni, azért elfogadni ezt még mindig nagyon nehéz.
El kellett hát engednünk Nellit, ezt a kedves dalmata hölgyet – ezzel a szenvedéseit tudtuk megrövidíteni, mert az orvosok szerint nem sok volt már neki hátra.
Köszönjük Csengééknek, hogy befogadták Nellit négylábúakkal népes családjukba, és negyedik kutyaként is ugyanolyan figyelemmel, törődéssel gondozták, hozták az állatorvoshoz, amikor szükséges volt és aggódtak érte, mintha a sajátjuk lett volna! Köszönjük Nektek, hogy adományaitokkal lehetővé tettétek, hogy felelősséggel tudtuk átvenni Nellit a vidéki gyepiről, és megadhattunk neki mindent, amit lehetett. Kicsit több, mint egy hónapot élhetett még családban, szeretetben. Ahol lehetett, igyekeztünk javítani az állapotán, és ezt ő végtelen nyugalommal fogadta, szeretettel hálálta meg. Neki már nem fáj semmi sem, emlékét őrizzük!
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=15&t=575

 

2015.10.08 – Nelli állapota javul

Nelli az antibiotikumok hatására azonnal jobban lett, kedves, bújik, nagyon vágyik a szeretetre és egy saját gazdára! Gondozója beszámolóját idézzük:

“Már tegnap délutánra kicsit jobban lett a szuriktól, aludt egy nagyot, de a vacsorát sajnos kihányta. Figyeltem egy ideig és abban reménykedtem, hogy esetleg csak a habzsolás miatt történt (Mizóval sajnos gyakran megesik, ha nem áztatjuk neki a kaját.), mostanra úgy tűnik, tényleg csak ennyi volt a baj. Továbbra is jó az étvágya, ma nem hányt, a gyógyszereit szépen megette és iszik is eleget.
Ma hihetetlenül jó kedve van, ég és föld a tegnapi és a mai nap! :) Egész nap jön-megy, itt van a nyomomban, nyikorog, nyavalyog, hogy csak vele foglalkozzam. Amikor pedig leültem a szőnyegre a nappaliban egy kicsit melléjük, az ölembe mászott, mint egy kiskutya és percekig ott feküdt, hogy dögönyözzem. Egészen megható volt látni egy ilyen kis rozzantka, idős kutyát ennyire aranyosan bújni. Nagyon cuki volt! :) Tádét megint óránként szétpuszilgatja.
Borzasztóan szeretne feljönni hozzám a kanapéra, de azt nálunk sajnos nem szabad, ezért remélem, valaki olyan jelentkezik majd érte, akivel együtt tévézhet esténként a kanapén. Biztos imádná!
Ahogy Mizó, úgy ő is hihetetlen nagy éhenkórász, rendszeresen kilopkod dolgokat a szemetesből, gond nélkül belebújik az ember tányérjába és szemérmetlenül kunyerál, ha előtte eszik valaki.
Most ennyi jutott eszembe, ha vannak még fejlemények, akkor írok! :)

nelli012   nelli013

 

2015.10.02. – Nelli hírei

Nelli sajnos még mindig gyógyszeres kezelésre szorul. Hétfőn vért vetettünk tőle, és bár szinte minden lelete negatív, a babézia, a szívférgesség is kizárható, a laboreredmények még mindig valami gyulladást mutatnak a szervezetében, ezért ma délelőtt elvittük egy hasi ultrahangra is. Az ultrahangos vizsgálat a belső szerveit is rendben találta. Az emlői még mindig kemények, és a kutya elkezdett látványosan fogyni amellett, hogy jó étvággyal eszik és a széklete is rendben van, ezért további tíz napos antibiotikum kúrát kezdtünk meg vele, valamint tovább kapja az izületi gyulladásra való gyógyszert is.
Gondozója beszámolói szerint otthon jókedvű, kedves, bújós, udvarol egyik négylábú lakótársának, összebújva alszik a többiekkel. Az állatorvosnál már tudja, hogy macera lesz, ilyen lehorgasztott fejjel várja mindig a vizsgálatokat, amelyeket szó nélkül tűr, esetleg ápolója lába mögött keres menedéket.
A kezeléseket az egyesülethez beérkező adományokból finanszírozzuk továbbra is, Nelli mindent meg fog kapni, hogy teljesen egészséges legyen!

 

2015.09.24. – Nelli gyógyul

Nelli már sokkal jobban van, a gyógyszeres kezelések hatása hamar mutatkozott az idősödő dalmata szukánál.
Szeptember elején vettük át ideiglenes gondozó családhoz az állatotthonba leadott kutyát, akivel azóta már voltunk az állatorvosunknál kontrollon is, amikor alaposan megvizsgálta az izületeit egy szakorvos. A gyulladáscsökkentők hatására már két nap után látványosan javult az eb korábban nehézkes, láthatóan fájdalmas mozgása, és az álvemhesség depresszív tünetei is szépen elmúltak.
Nelli erőre kapott, mozgékonyabb, érdeklődőbb, jókedvű lett. Elsőre is nagyon kedves, békés jelleme most még jobban kinyílt, már nem keres búvóhelyet, hanem szívesen sétálgat, követi gondozóját és dünnyögéssel kéri a foglalkozást, simogatást, szeretet.
Gondozója tollából: ” Amióta erőre kapott állandóan jön a nyomomban, közben “beszél” hozzám és azt akarja, hogy folyamatosan etessem és simogassam. Kimondottan igényli a bújást, törődést és a simit. Az a fajta kutyus, aki álmában is csóválni kezd, ha elmész mellette a szobából kifelé menet. ”
Ideiglenes befogadói kis- és nagytestű kutyáival egyaránt megtalálta a hangot, sőt fajtatársával, Mizoval kifejezetten jól megvannak.
Ami a táplálását illeti kissé válogatós, de nagyon odafigyelnek rá, hogy megfelelő mennyiséget egyen, hogy fizikai kondíciójának javulásához minden adott legyen.
Eukanuba senior tápját némi konzervvel felturbózva kapja
Gondozója beszámolóját fórumunkon olvashatjátok Nelli topicjában:http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=575

Nelli gyógyszeres kezelését, ellátását az egyesülethez beérkező adományokból finanszírozzuk.
Megyünk még állatorvosi kontrollra, és csak a biztonság kedvéért tervezünk csináltatni egy vérlabort is, hogy kivizsgáltan adhassuk örökbe Nellit.
Ez az idősödő, kedves, jó természetű dalmata hölgy ugyanis gondos gazdit keres!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu vagy 06303457051
Több fotó: itt

nelli1 nelli23  nellike tádéésnelli20150909_120655

2015.09.07.

Nelli (Pötyi a Szolnoki Állatotthonból) a gondozásunkba került!
Sikerült gondozásunkba venni Nellit, a 10 éves dalmata szukát, akit gazdája adott le a Szolnoki Állatotthonba. Miután jelentkezett egy korábbi örökbefogadó gazdi ideiglenes befogadónak, gyorsan egyeztettünk a szolnoki gondozókkal, akiknek sikerült fuvart szervezniük és elhozták hozzánk Budapestre Nellit. Ezúton is köszönjük a lányoknak a lelkes és odaadó gondoskodást és a fuvart, amely hatalmas segítség volt.
Nelli nagyon kedves, nyugodt volt az érkezésekor, ez később sem változott. Bújós és igényli a társaságot, főként az emberét, de más kutyákkal is nagyon jól kijön, nem bonyolódik konfliktusba és a gyerekeket is nagyon szereti.
Állatorvosnál is jártunk, mert Nelli hasán meg vannak dagadva az emlők és az ízületein is láttuk, hogy nincs minden rendben.
Álvemhességet diagnosztizáltak nála, melyre injekciót és folyamatos kezelést kap, ha meggyógyul ebből az állapotból, akkor rátérünk az ízületi problémákra és az ivartalanításra is.
Kicsit kötötten és nehezen mozog, de ez a megfelelő kezelések után jelentősen javulni fog.
Szereti a kényelmet, a nyugalmat, lakásban nagyon rendesen viselkedik, szobatiszta. Ha egyedül marad, kicsit nyüsszög, nagyon igényli a társaságot akár másik kutya, akár a gazdi személyében. A hosszú sétákat és a lépcsőt nem nagyon bírja fizikailag, de ezt leszámítva nagyon érdeklődő a kinti világban. Kertes házba ajánljuk, házba bejárással, bent alvással.
Nelli jelenlegi kezelése és a rá váró további állatorvosi vizsgálatok után Egyesületünk gondozásában, előzetes ismerkedéssel és szerződés aláírásával fogadható örökbe.
Érdeklődni: 06303457051, info@dalmatamentes.hu (Nelli)

nelli5 nelli15 nelli18 nelli22

 

2015.09.02. – Pötyi megérkezett gondozásunkba

Bővebb infó hamarosan…

 

2015.08.26. – Gazdát vagy ideiglenes befogadót keres Pötyi!

A 10 éves dalmata szukát gazdája eltartási problémák miatt adott le a Szolnoki Állatotthonba. Pötyi chipezett, érvényes oltásokkal és féreghajtással rendelkezik. Barátságos az emberekkel, gyerekekkel, kan és szuka kutyákkal egyaránt. Macskákkal való viszonyát nem tudjuk.

Kedves, nyugodt kutya, nagyon szereti az emberi közelséget. A menhelyen folyamatosan sír, nem érti és nem bírja a bezártságot, az irodában (szobában) nagyon nyugodt. Azt figyelték meg, hogy nagyot hall.
A menhelyen nem sok esélye van, ezért ideiglenes befogadót vagy gazdát keresünk neki!
Olyan gazdijelölt vagy gondozó jelentkezését várjuk, aki biztonságot, szeretettel teli otthont tudna nyújtani ennek a bajba került, nyugodt, kedves idős kutyának!

Ideiglenes befogadó esetén egyesületünk fizeti a kutya ellátását és álljuk az esetlegesen felmerülő állatorvosi költségeket. Első sorban Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk számára, a szállítását megszervezzük. Az ideiglenes befogadásról részletes leírás található honlapunkon, de szívesen adunk tájékoztatást emailben vagy telefonon is a alábbi elérhetőségünkön.
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/
Érdeklődni: 06303457051 vagy info@dalmatamentes.hu (Potyi-szolnok)

Örökbefogadási szándék esetén közvetlenül a Szolnoki Állatotthonnál lehet érdeklődni iránta: +36204274810

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Potyi_szolnok/

potyi_szolnok01   potyi_szolnok02

Categories: