Dalmata Mentés

Maja – gazdis

2023.03.04. Maja gazdis!
Maja már másfél hónapja új családjában él, a beilleszkedés jól alakult. Mindig nehéz az első pár hét a kutyának és az gazdiknak egyaránt, a kezdeti nehézségeket szépen megugrották együtt. Új gazdija nagyon lelkiismeretesen kezeli a hozott bőrproblémát, rendszeresen járnak az állatorvoshoz és betűről betűre követik annak előírásait az allergiás tünetek legyőzésére. Nem könnyű futam ez, de a gazdi nagyon eltökélt, hogy Majának mindent megadjon, a teljesen egészséges életet beleértve. A héten együtt vittük el Maját az ivartalanítási műtétre, és aláírtuk az örökbeadási szerződést. Maja családi körben lábadozik a kötelező kör után, majd folytatják az allergia kezelést és már kinézték a kutyakiképzési lehetőséget is Maja korábbi előéletéből adódó félelmeinek teljes feloldására és a stabil visszahívhatóság fejlesztésére.

Gazdijának egy hónapos beszámolóját olvashatjátok:
“Maja egyre jobban szokja az új környezetetét és életét. 🙂 Próbálom kialakítani most, hogy heti 3 napot kelljen csak otthon maradnia, míg én dolgozom, utána pedig egy nap jön velem irodába, egy nap pedig Anyukámmal van, akivel szerencsére szintén egyre jobban alakul kapcsolatuk.
Mikor náluk vagyunk, már hívja őt is játzsani, és végtelen bújócskázásokba/kergetőzésbe tud vele kezdeni. Az otthonmaradós napokon, miután hazaérek elmegyünk sétálni egy nagyot. Egyre nagyobb távokat teszünk meg és Maja is egyre szebben sétál pórázon, bár azért még sok mindent kell tanulnia.
A visszahívás még nem igazán megy, sokszor szelektív a hallása. Bár ebben is sokat javult de ezen a téren még sokat kell fejlődnie, mielőtt elkezdődne a póráz nélküli futtatást, amit már most látok, hogy imádni fog.
A kertben is elképesztően gyorsan tud futni mikor hazaérek és kiengedem 🙂 Viszont sétáltatás közben az emberekre és a kutyákra is egyre jobban reagál. A barátkozós kutyusokkal ő is nagyon barátságos és mindig csak játékba elegyedne, egyre kevesebbszer is ijed már meg.
És ugyanígy alakul a bizalma az emberekkel is, már nem farkát behúzva, minél gyorsabban elhaladni a cél, hanem ott is próbál menni és ismerkedni. Ez az irodában is jól látszódik, ott azért sok ember sürög-forog körülöttünk, de már az ajtónyitásokra sem ugat és megy körbeszaglászni mindenkit, bár továbbra sem a simogatásért kunyizós fajta, de ez nekem még tetszik is. 🙂
Múlt hétvégén volunk unokahugoméknál, és a gyerekekkel is nagyon szépen viselkedett. Fél szemem persze rajta volt és a közelben, de főleg a lányok sétáltatták és egyből érezte, más erőviszonoyok vannak, mert Fofi pl valószínűleg még könyebb is nála, de egyáltalán nem húzta, nagyon okosan és szépen sétált.
Tényleg a leglényegesebb tapasztalás, hogy egyre jobban oldódik fel, már a visszafelegetés is simán megy nála. Jó ezt nagyon látni, bár még mindig van mit feloldani benne.
Az még szerintem mindig nincs meg neki, hogyha el is megyek, vagy otthon marad Anyuval, akkor is visszajövök a nap végén. 🙂 Anyu elmondása szerint, amikor itthagyom náluk és elmegyek, akkor megy a vérigsértődés, hozzá se lehet szólni és játszani sem akar. 😀 De mikor hazaérek, és túl vagyunk az örömön, már egyből anyához megy hogy játszanak kicsit.
Nagyon kis lökött tud lenni, de rendkívül mulatságos és bearanyozza mindenki életét.
Az allergiájával még kzdünk, most szombaton fel is fogom vinni Zsombor doktorhoz, lehet antibiotikumos kezelésre lesz szüksége. Nem vakarozik annyir sokat, de továbra is piros a hasa és azért nyalogatja, de legtöbbször szólok neki hogy nem szabad és abbahagyja.
Márciusban szeretném elintézni mostmár neki az ivartalanítást. Ebben ha tudnátok még segíteni azt nagyon megköszönném, és akkor ha lehetne akkor meg is történhetne az átiratás.
Szóval így vagyunk most egy hónap után, csatolok pár képet, egyre több lehetőségem van már fotózn is. 🙂
Remélem ti is jól vagytok, és minden kutyus rendben a helyére kerül, akiknek segíteni tudtok. 🙂
Legyen szép hétvégétek!”

Maja története: www.dalmatamentes.hu/maja
Maja fotói: https://photos.app.goo.gl/W4MshQLGgdC6Baje7

Dalmata Mentés

    

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

2023.01.31. Maja próbaidős gazdis!
Upsz, ez gyors volt…vagy inkább a sok várakozás után annyira felgyorsultak az események Maja körül, hogy tartozunk némi beszámolóval.
Fél éve kért segítséget Maja gazdája, aki megváltozott életkörülményei miatt már régen nem tudott napi rendszerességgel gondoskodni kedvencéről. Családon belül próbálták megoldani a kutya ellátását, de Maja csak “vegetált” 🙁 így került rá sor, hogy meghirdettük, szeretnének neki egy jobb életet. Fél év alatt összesen egy komolyabb érdeklődője volt csak 🙁 pedig fiatal kutya.
Decemberben jelezte egy korábbi ideiglenes befogadónk, hogy vállalna mentvényt gazdásodásig, közben Milo, Trixie és Dorka is gazdához költöztek, így elkezdtük leszervezni Maja átvételét, hogy közelebb legyen, jobban megismerjük, befogadója kutyakiképző családtagja felmérje, elkezdje az esetleges szociális hiányosságok szakszerű kézbe vételét, ezzel még több esélyt adva a mielőbbi sikeres gazdisodásnak.
A két ünnep között Maját átvettük családi körülmények közé. Pozitív csalódás volt félős, ám alapvetően barátságos jelleme, viszonylag jó fizikai kondíciója. Lesz vele feladat, de rosszabbra számítottunk.
Időközben jött egy ígéretes, kitartó gazdijelölt, a közben már próbaidőre költöző Trixiere, de nyitott volt Majával az ismerkedésre. A személyes találkozók pozitívan sikerültek, így Maja nem töltött túl sok időt ideiglenes befogadójánál, január közepén próbaidőre költözött. Voltunk együtt állatorvosnál a költözés előtt, pótoltuk az évek óta elmaradt oltásait, parazita elleni kezeléseket.
Gazdijelöltje eltökélt, folytatja az egészségügyi elmaradások pótlását. Az első héten voltak vérvételen, allergológus állatorvossal egyeztetve nekiláttak a heti 2x speciális samponnal fürdetésnek, meghatározott diétának, Maja kezeletlen bőrallergiájának meggyógyításához. Félősségének oldására kiképző segítségét fogják igénybe venni, illetve szupercuki, nagyon jó természetű négylábú lakótársa is segíti benne, hogy bizalmat építsen az emberek felé.
Nagyon sok izom hiányzik róla, látszik, hogy nem volt lehetősége megfelelően mozogni előzőleg, ezt most már el is felejtheti, mert minden nap sétálnak, ez is újdonság Maja számára, fizikailag és szellemileg is építeni fogja őt!
Gazdijelölt írta az első napokról:
“Megérkezés után nehezen nyugodott meg, sokáig még nagyon izgatott volt, de szépen körbejártuk a kertet és a lakást, és Pufikával is ismét megismerkedtek, szerencsére továbbra is jól alakul a kapcsolatuk. Maja sokszor bátrabb és próbálkozik játszani Pufikával, de ő nem egy igazán játék kutya, de egyelőre békésen tűri, mikor Maja a fejével bökdösi és izgatottan körbeszaglássza.
Az első nap még csak egy nagyon kis kört sétáltunk, de utána nagyon szépen végigaludta az éjszakát. Pénteken már látszott, hogy ez az alhasi kipirosodás és a viszketés kicsit rosszabb, mert egész nap nyalogatta (lehet idegességből is, de látszott, hogy viszket neki) és nem is igazán a hasát, hanem a fenekét. Az állatorvos vett az alhasáról kenetet, azt mondta az annyira nem volt vészes, kevés benne a baci, de most szigorú hipoallergén diétára lett fogva 2 hónapig, ha esetleg ezalatt a két hónap alatt elmúlik a pirosság akkor ételallergia. Ha nem akkor poratka vagy pollen, akkor bonyolultabb és hosszabb lesz a kezelés. Mindenesetre most figyelni kell, mert említettem az orvosnak, hogy nagyon nyáladzik is, meg mondtam hogy előző gazda szerint párás időszakban jön ez elő, de erről akkor lehet érdemlegesen beszélni, ha hosszabb ideig van megfigyelve. Emellet, kapott allergia gyógyszert és most egy hónapig heti kétszer kell fürdetni. Ez tegnap történt meg először, és egyből két samponos volt a történet, egymást követve, tíz perc szünetekkel. Nem volt egyszerű, de ahhoz képest szépen bírta, bár meg volt ijedve. A hajszárítótól frászt kapott, így maradt a szárazra törlés majd a takarítás.
Szombaton és vasárnap is voltunk sétálni reggel és este is, jutalomfalattal egyre jobban oda tud figyelni, bár a végére elfárad, és ha a kerítések mögött megugatják a kutyák, továbbra is megijed. Bár ez is javul szerintem, amelyik kutya szolídabban ugatja meg, ott próbál nem is odanézni és tovább sétálni, ha valamelyik kutya pedig vehemensebben ugat akkor nagyon elkezd húzni és menekülni.
Vasárnap hagytam először egyedül itthon 2-3 órára, szerencsére végigaludta az egészet és semmit sem mozdított el a helyéről. Tegnap és ma kb fél napot volt itthon egyedül, de az már látszik, hogy nagyon nagy az alvás igénye, mert ma reggel én már fél6kor elkezdtem készülődni, és mire elkészültem (pedig hajat is szárítottam) még mindig aludt és úgy kellett felkelteni. Utána sétáltunk meg kapott reggelit és így szerintem ismét végigaludta azt az időt amit nem voltam itthon. Fokozatosan hozzászoktatom ahhoz a teljes időhöz, amit itthon kell töltenie, mikor én dolgozom.
Sokan látogattak is minket az elmúlt napokban. A zajokra és idegenekre, továbbra is feszülten reagál, mindenkit megugat és nehezen is lehet kizökkenteni ebből, de remélem, ez egyre jobb lesz ahogy szokja a környzetet meg engem.
Hétvégén találkozni fogunk egyik barátommal, aki kutyakiképző és nagyon jártas a témában, remélem fog tudni jó tanácsokat adni Majával kapcsolatban. Az én első célom az lenne, hogy ha ez a megijdés nem is tud kikopni belőle, valahogyan elérni nála azt, hogy én könnyen meg tudjam nyugtatni és kizökkenteni az ijdtségéből. Ha ez sikerül, akkor elkezdődhet a hozzászoktatás a velem mozgáshoz és az irodai létre, ott is már mindenki nagyon várja.
Nagyon izgága, így kevésszer tudom még lefotózni, meg én is inkább őt figyelem, de mellékletben csatolok pár képet.”

Drukkolunk Majának a mielőbbi beilleszkedéshez, és segítjük a gazdijelöltet amiben csak tudunk!

Maja története: www.dalmatamentes.hu/maja
Maja fotói: https://photos.app.goo.gl/W4MshQLGgdC6Baje7

Dalmata Mentés

    

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

2022.11.25. Maja még mindig gazdát keres!

Kérjük segítsetek neki egy megosztással!

5 éves egészséges, barátságos dalmata szuka kutya

érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu címen MAJA megjelöléssel.

www.dalmatamentes.hu/maja

több fotó: https://photos.app.goo.gl/W4MshQLGgdC6Baje7

Dalmata Mentés

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

2022.05.31. Gazdát keres Maja, 4 éves dalmata szuka – közvetített gazdikereső

Családi okok miatt türelmes gazdát keres Maja, a félénk 4,5 éves, kedves dalmata szuka kutya.
Maja nagyon szelíd, bátortalan de tanulékony eb. Vannak szocializációs hiányosságai, távolságtartó, de ha türelmesen közelítenek hozzá, akkor barátságos. Emiatt azonban kisgyerekek mellé nem javasolt.
Más kutyákkal sem nagyon találkozott, gyámoltalan, ijedős. Pórázon sétáláshoz, esetleg városi élethez is szoktatni kell, kutyaiskola vagy kiképző segítsége hasznos lehet új családjánál a kezdeti összeszokás idején.
Aktív eb, szeret mozogni, játszani a gazdival, a napi sétáltatás, lemozgatása javasolt.
Szereti kommentálni a körülötte történő dolgokat, igazi “beszélgetős dalmata”, jelez, nyünnyög.
Egészségi problémája eddig nem volt, allergiára utaló hasnyalogatás néha előfordul.
Veszettségi oltással rendelkezik, féreghajtott, chipes.
Jelenleg Dunavarsányban található, saját gazdától fogadható örökbe ivartalanítási kötelezettséggel és szerződés aláírásával leinformálható, felelős gazdának, aki családtagként tekinti és hosszú távra tervez vele.
A jelenlegi tulajdonos kérése és felhatalmazása szerint érdeklődni a fajtamentés protokollja szerint bemutatkozó emailben lehetséges a kapcsolat@dalmatamentes.hu címen MAJA megjelöléssel.

www.dalmatamentes.hu/maja

több fotó: ide kattintva

Dalmata Mentés

 

   

Categories: