Dalmata Mentés

Jamie – gazdát keres

2023.04.24. Jamie próbaidős gazdis Jamie a március eleji segítségkérését, és két állatvédő szervezet felkarolásását követően mindösszesen három hetet töltött ideiglenes befogadójánál, ahol sok türelemmel fogadták. Hozzáértő környezetben, a mindennapos odafigyelésnek, sétáltatásnak, foglalkozásnak hála hamar megnyugodott. Mindeközben számos érdeklődő emailt kaptunk rá, várakozásainkat felűlmúlva az első együttműködő kérője nagyon ideálisnak tűnt a fiatal, nevelésre szoruló kutya számára. Az ismerkedések mind pozitívan zajlottak, az előre lebeszélt, átgondolt, megtervezett költözés április közepén megtörtént, Jamie kutyás tapasztalattal rendelkező, sportos, aktív életet élő új családjába. Beilleszkedése jól halad, a család minden tagja nagyon várta, odafigyelnek rá, fényképeket és rövid beszámolókat is kaptunk mindennapjaikról, a kutyaiskolát is hamarosan elkezdik vele. “Sziasztok! Jól telt Jamie első estéje, minden renben ment. Elfogadta helyének a kosarat, éjszaka aludt, reggel nem ugatott, mikor a fiam hazajött munkából. Okos kutya Nagyon igényli a kontaktot, bújik, alig tud pihenni, mindig a nyomunkban van. Voltunk sétálni, labdázni, az is gond nélkül volt. Mindenki örül neki, aranyos, szerintem tetszik itt neki. Csatolok pár képet.” több fotó: https://photos.app.goo.gl/xqyBc67YYCFJjNdFA Dalmata Mentés
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
2023.04.04. Gazdát keres Jamie, fiatal dalmata kan kutya
Néhány héttel ezelőtt több soproni állatvédő szervezet is jelezte, hogy bajban van egy fiatal dalmata kan kutya, megkeresték fajtamentő egyesületünket az ügyében.
Amit a kutya történetéről megtudtunk: a cuki kölyökkutya felnőtt, közben megszületett a gyerek és a lakásból mennie kellett a neveletlen négylábú kamasznak, a vidéki nagyszülők/idős emberekre rásózás – mindenki nagy meglepetésére – nem sült el jól, hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy ott sincs jó helyen.
Szerencsére belátták a helyzetet, és gyorsan több szálon is segítséget kértek a kutya érdekében.
A helyi Neked Ugatunk Állatvédő Egyesület velünk egyeztetve átvette a kutyát, pótolták az elmaradt aktuális oltásait és ivartalanították, majd az addigra előkészített ideiglenes befogadónkhoz szállították az eredetileg Pongo névre keresztelt pöttyöst.
Ezúton is köszönjük szépen a gyors és sikeres együttműködést! Egy gyors átnevezés után Jamie elfoglalhatta ideiglenes helyét önkéntes befogadónknál, ahol családi körülmények között foglalkoznak vele amíg megtaláljuk számára a megfelelő gazdát.
Jamie az előzetes jellemzésére (hebrencs, domináns, neveletlen) nem is cáfolt rá, de mindenképpen pozitív csalódás. Persze zavartan, nyugtalanul viselkedett az első napokban, minden zajra ugatni, pörögni kezdett, ami nem csoda az elmúlt hetekben őt ért sok változás, költözködés, bizonytalanság miatt.
Most már biztonságos helyen van, neki megfelelő tápot, élősködők elleni védelmet, felszerelést rendeltünk számára és hozzáértő kezekben van, ahol az egyértelmű szabályok segítenek neki beilleszkedni, megnyugodni.
Jamie feltűnően szép megjelenésű, kedves, játékos, emberközpontú, aktív kutya, aki sok foglalkozást igényel. Szívesen együttműködik, fogékony, tanítható, bár egyelőre szétszórt, minden elvonja a figyelmét, lesz vele még munkája jövőbeli gazdájának, hogy kiegyensúlyozott társsá váljon.
Más kutyákkal már teszteltük, inkább bátortalan elsőre, majd ez átcsap pofátlanba, de alapvetően nem mutat agressziót. Macskákat megugatja, autóban még nem túl kulturáltan viselkedik, vonyít, kapar. Miután lakásban élt, szobatiszta, éjszaka nyugodt. Az alap vezényszavakat ismeri.
Másfél éves, ivartalanított kan dalmata kutya, veszettségi, kombinált oltással rendelkezik, féreghajtott, chipes. Örökbe fogadható szerződés aláírásával leinformálható, felelős gazdának, aki családtagként tekinti és hosszú távra tervez vele.
Jelenleg Pomázon lehet ismerkedni vele előzetes egyeztetést követően, protokollunk szerint várjuk az érdeklődők bemutatkozó emailjét a kapcsolat@dalmatamentes.hu címen JAMIE megjelöléssel.
több fotó: Jamie albuma
Dalmata Mentés

Categories: