Dalmata Mentés

Örökbefogadó Nap, Népliget – Beszámoló

2014.04.29.

Kicsiny csapatunk részt vett a hétvégén megrendezett Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány III. Örökbefogadó és kutyás családi napján.
Hat mentvényünkkel érkeztünk a rendezvényre, közülük három gazdikeresővel (Szonja, Culi és Zoé), valamint a gazdijelöltjeihez próbaidőre költöző Záporral.

Kép
Kép

Nagy örömünkre más dalmatások is kilátogattak a Strázsa füves pályájára, hamar megtaláltuk egymást a szimpatizánsainkkal, támogatóinkkal.
Szerencsére a nap is kisütött délutánra, így a zöldben leheveredve meg lehetett tekinteni a kutyás bemutatókat, folyamatosan részt lehetett venni az izgalmas vetélkedőkön. Találkoztunk állatvédő kollégákkal, tapasztalatot cserélhettünk más fajták ideiglenes és örökbe fogadóikkal, kötetlen, baráti beszélgetésekre is jutott idő.

Kép

A kutyusok nagyon élvezték a nyüzsit, Szonja is teljesen oldottan viselkedett.

Kép

A lebeszéltek szerint eljött Zoé néhány kérője is, ismerkedtünk, a kutyák játszottak, jól viselték a gyerekek simi rohamait.

Kép
Kép
Kép

Culinak is többen csodájára jártak, de mikor megemlítettük a korát, sajnos azt tapasztaltuk, hogy az emberek visszakoznak, pedig ő egy igazi tünemény. Még várható élete felénél sem jár, és viselkedésre olyan, mint egy nagyon jól nevelt, okos két éves ;)

Kép

Záporral hamar elindultak gazdijelöljtei, mert messziről jöttek el új családtagjukként. A növendék kölyköt nem is érdekelte annyira a sok ember és a többi kutya, ő már csak az új gazdikra koncentrált, akiket a többszöri előzetes találkozó után ismerősként üdvözölt.

Eseménydús volt számunkra is a délután, az ebek néhány óra alatt teljesen elfáradtak a forgatagban.

Kép

Összességében egy nagyon jól szervezett, családias hangulatú, mosolygós délutánt köszönhetünk a Szánhúzók fajtamentőinek! Találkozunk a következő rendezvényen is!
Dalmata Mentés csapata

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/Megjelenesek/Rendezvenyek/2014_04_26_szanhuzosok/