Dalmata Mentés

Ideiglenes befogadás

Jelentkezz ideiglenes befogadónak kérdőívünkön: http://goo.gl/forms/CWH5DPGUgd


Miért van szükség ideiglenes befogadókra?

1011974_545510318843508_1385518040_nLegtöbbször a bajba jutott dalmata tényleg nagy bajban van!
A gazdikeresők többsége utcáról befogott, gyepmesteri telepre került, gazdátlan kutya akiknek elhelyezése s.o.s. mivel hazánkban a gyepmesteri telepeken helyhiány miatt folyamatosan altatnak! Előfordul olyan is, hogy idős gazdája egészségügyi állapota romlik meg olyannyira, vagy a család életkörülményei változnak meg hirtelen olyan drasztikusan, hogy a kutyának egyik napról a másikra helyet kell találni, ahol van aki foglalkozzon vele, ellássa. Ha esetleg olyan másik állatvédő szervezethez kerül a fenti esetekben említett eb, akiknek van is menhelye, folyamatos a telítettség, a biztos altatás elől menti minden szervezet a helyi gyepmesteri telep kutyáit. Legalább az általunk felvállalt fajta egyedeinek elhelyezésével igyekszünk enyhíteni terhüket.

A menhelyen élő kutyákról nagyon kevés a rendelkezésre álló információ, mivel gondozójuknak több másik kutyát is el kell látnia, valamint a kutya nem úgy működik a stresszes, zsúfolt menhelyen, kennelbe zárva, mint egy családban egyedüli vagy második kutyaként lakásban, kertes házban.
Ahhoz azonban, hogy a kutya a jellemének megfelelő gazdát találjon, meg kell ismerni, hogy az örökbefogadás ne egy csalódás legyen (ilyenkor a kutya hamar vissza is kerülhet a menhelyre), hanem a kutya élete végéig szóló, megfontolt döntés.
A kutyák örökbefogadásának esélyeit megsokszorozza, ha az eb családban töltheti el gazdikereső idejét ahol megismerik, nevelgetik, fejlesztik szocializációját, információkkal látják el a rá érdeklődőket!

Sajnos az elmúlt években azt tapasztaltuk gyakori eset, hogy a fiatal felnőtt dalmatákat kikötik az udvarra… a pöttyös kis kölyök felnőtté válása után “problémássá válik”, megfelelő fizikai és szellemi lefárasztás hiányában energiáit úgy vezeti le, hogy szökik, esetleg kárt tesz a lakás, kert tárgyaiban, felugrál, fellök, stb. Ilyenkor bezárják, kikötik a kutyát, mert “nincs idő foglalkozni”vele. Legjobb esetben a gazdák belátják, hogy ez nem élet a kutyának és ilyenkor szeretnék elajándékozni a neveletlen kis jószágot. Ezeknek a kutyáknak is szeretnénk esélyt adni, lehetőleg átvenni őket, és elkezdeni rehabilitációjukat családi körülmények között, megkezdeni szocializációjukat (szobatisztaság, pórázon sétálás, alap engedelmesség). Ehhez rátermett, a neveléshez türelemmel bíró ideiglenes befogadókat keresünk, akik tudnának gondoskodni a gazdikereső kutyáról néhány hétig, hónapig, amíg gazdára talál.

Egyesületünk menhelyet nem üzemeltet, évek óta ideiglenes befogadói rendszerrel működünk sikeresen, és ezt szeretnénk folytatni a jövőben is, szeretnénk bővíteni önkéntes csapatunkat!

Meddig tart az ideiglenes befogadás?

Amíg a kutya a számára megfelelő otthont meg nem találja.
Pontosan ezért kell róla minél több információ, hogy megtaláljuk számára a megfelelő otthont, és családi körülmények között az ideiglenes befogadó megismeri, rendszeresen tud fényképeket és jellemzéseket készíteni a kutyáról, hogy frissíteni tudjuk a hirdetéseket.
Ez lehet pár hét, de akár hónapok is. Nem rajtunk fog múlni. Folyamatosan hirdetjük a gazdikeresőket több internetes kutya hirdetési portálon, facebookon, weboldalunkon.
Ha esetleg az ideiglenes befogadó részéről valamilyen okból előbb el kell hozni a kutyát, igyekszünk mielőbb megoldást keresni, a részleteket szerződésben rögzítjük.

Amit az egyesület vállal:

Az ideiglenesbe adandó kutyáról a lehető legtöbb információt beszerezzük, az ideiglenes befogadó tudomására hozunk mindent, amit a kutyával kapcsolatban tudunk.
Az ideiglenesbe adott kutya orvosi ellátását az egyesület finanszírozza, a befogadás előtt a kutyát beoltatjuk, féregtelenítettjük, chipeztetjük, állatorvosi vizsgálatra visszük.
Etetését támogatjuk amennyiben lehetőségünk van rá, illetve az előre megbeszéltek szerint (ideiglenes befogadói szerződés) járunk el. Szükség esetén biztosítunk felszereléseket (fekhely, nyakörv, póráz, biléta, szobaketrec, stb.). Biztosítjuk a technikai hátteret: az ideiglenesen befogadott kutya az egyesület tulajdona marad gazdára találásáig (örökbe fogadási szerződés aláírásáig), az önkéntes ideiglenes befogadónak nem kell a nevére vennie az ebet, mind az ideiglenes befogadást, mind az örökbe adást szerződéses jogviszonnyal rendezzük.
A kutyát folyamatosan hirdetjük weboldalunkon, facebook oldalunkon és egyéb hirdetési portálokon, keressük a megfelelő gazdit és segítünk az ismerkedésnél, a végleges család kiválasztásában, a kutya próbaidőre költözésében.

Amit kérünk:

Tekintsd az ebet családtagnak, mintha a sajátod lenne, úgy törődj vele! Türelemmel és megértéssel nevelgesd, felkészülve kezd el tanítgatását, mi mindenben támogatunk és segítünk neked!
Legyél kommunikatív, tudjuk tartani folyamatosan a kapcsolatot (email, telefon), írjál nekünk a kutya mindennapjairól, jelleméről rendszeresen.
Legyen megtekinthető a kutya, készüljön róla minél több fotó rendszeresen, legyen látogatható amikor ismerkedésre kerül a sor!

Ha rendelkezel gépkocsival és tudod vállalni, hogy az általad gondozott kutyát elviszed az állatorvoshoz amikor szükséges, azzal nagyon sokat segítesz, de nem feltétel. Szállításhoz tudunk boxot, ülésvédőt biztosítani.

Olyan fuvaros önkénteseket is keresünk, akik csak szállításban tudnak segíteni (ideiglenes befogadótól állatorvoshoz vinni a kutyát az oltások, kivizsgálások esetén). Amennyiben önkéntes fuvarozással tudnál segíteni csapatunknak, kérlek jelentkezz az alábbi elérhetőségeinken! A részleteket megbeszéljük. Az ebek szállításához tudunk eszközöket biztosítani: szállítóbox, ülésvédő huzat, stb.

Amit kapsz érte:

Egy eb hálája, akinek megmentésében részt vehettél!
Az az érzés, hogy látod, amint kinyílik, felszabadul és a világ legboldogabb kutyája lesz a saját új családjában – és tudod, hogy ebben részed volt, mert nélküled már lehet nem is élne! Kipróbálhatod milyen az élet (még) egy kutyával (arra is van lehetőség, hogy az ideiglenes befogadó örökbe fogadó legyen), részt vehetsz egy állatvédő szervezet munkájában akár egyszeri alkalommal, akár rendszeresen, tehetsz valamit a számítógép mögül kilépve. Az örökbe fogadott kutyusok családjaival később is tartjuk a kapcsolatot, hidd el nagy öröm látni hónapok, évek múlva is, hogy milyen jó sora lett annak a félénk, esetleg bántalmazott, elhanyagolt kutyának, aki hozzánk került és segítségünkkel, a Te segítségeddel egészséges, boldog kutya lesz! Önkéntes ideiglenes befogadókat keresünk, fizetést nem tudunk adni tagjainknak, önkénteseinknek, de az önkéntes munkát tudjuk igazolni.

Ideiglenes befogadás (Dalmata Mentés)

Ideiglenes befogadás (Dalmata Mentés)

Ha kérdésed van, keress minket bátran, várjuk jelentkezésed!

Ha szívesen gondoskodnál egy gazdikereső dalmatáról, amíg örökbefogadókra talál, kérjük töltsd ki online kérdőívünket:  http://goo.gl/forms/CWH5DPGUgd

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (ideiglenes)

Köszönjük!

Dalmata Mentés