Dalmata Mentés

Hogyan segíthetsz?

Lehetőségeidhez képest több módon is segíthetsz a bajba jutott dalmatákon:

Kérjük népszerűsítsd az egyesület online megjelenéseit!
Ez nem kerül neked többe, mint néhány kattintásba. Kérjük oszd meg facebook oldalunkat, az aktuális híreinket, gazdikeresőket.
Webes felületeink (www.dalmatamentes.hu, www.facebook.com/dalmatamentes) népszerűsítése a kutyák esélyeit növeli!

Amennyiben kedvet érzel hozzá és valóban kihelyeznéd, népszerűsítsd az egyesületet plakátokkal!
Postai úton tudunk küldeni szóróanyagot, plakátot, amit olyan helyekre kellene jól látható helyre kitenni, ahol nagyobb eséllyel előfordulnak állatbarátok.
Első sorban a lakóhelyed környékén lévő állatorvosnál, állatfelszerelés boltban, de akár más üzletben is kiteheted.
Kérjük, hogy a kitett plakátokról készíts egy fényképet és küldd el nekünk, hogy követni tudjuk hol jelenünk meg. A kihelyezések fotóit itt gyűjtjük: gallery

Tárgyi adományoknak is nagy hasznát tudjuk venni
A gondozásunkba kerülő kutyáknak általában nincs pórázuk de még nyakörvük sem.
Előfordul, hogy a frissen befogadott kutyák a kezdeti időkben elrágják a pórázt, hámot, néha még a táljukat, fekhelyüket is.
Új felszereléssel felruházni minden beérkező kutyát egyrészt komoly anyagi teher, másrészt a majdani gazdijuk úgyis a saját ízlésének megfelelőt fog majd vásárolni kedvencének.
Ezért a mentett kutyák számára szívesen fogadunk jó állapotban lévő, használt nyakörvet, pórázt, hámot, fekhelyet, etető tálat, vagy akár újat is.
Mentvényeink néha hosszú hónapokon át ideiglenes befoagdóknál laknak, etetésük szintén anyagi terheket ró mind befogadójukra, mint az egyesületre. Főként, amikor több kutyust is gondozunk egyszerre. Száraztápot, konzervet is köszönettel elfogadunk.

Szállítás, fuvar
Időről időre szükségünk van szállításra. Ez legtöbbször egyszeri út egyik városból a másikba, amikor a mentendő kutyát hozni-vinni kell.
Ilyenkor meghirdetjük a fuvarkérő segítséget megjelölve, hogy melyik nap honnan hová kell szállítani az ebet. Budapesten belül az állatorvoshoz is szállítani kell az ideiglenes befogadóknál elhelyezett gazdikereső kutyákat, és sajnos nem minden esetben tudja az ideiglenes befogadó autóval elvinni a kutyát. Ilyen esetben rövid, általában napközbeni, előre leegyeztetett fuvarra is nagy szükségünk van! Amennyiben vállalnál eseti jelleggel Budapesten belüli szállítást, kérjük jelezd felénk, mi szólunk amikor aktuális, és így részt tudsz venni a mentésben, találkozhatsz egy-egy gazdikeresővel is a fuvar során. Elsősorban önkéntes, térítés mentes szállítást keresünk, vannak kisállatszállításra specializálódott cégek, sajnos nem olcsó mulatság még ilyen rövid utakra sem, az adományokat szívesebben költjük közvetlenebb szükségletekre.

Amennyiben tudsz segíteni szállításban, kérjük jelentkezz az info@dalmatamentes.hu-n!

Ideiglenes befogadás
Ha lehetőséged van rá, hogy otthonodban elhelyezz egy gazdátlan kutyát amíg végleges gazdára nem talál, kérjük jelentkezz ideiglenes befogadónak! Az otthontalan ebeknek ez az egyetlen esélyük, hogy nyugodt környezetben, biztonságban legyenek addig is, amíg megtaláljuk számukra a megfelelő, végleges családot. Hidd el, hatalmas esély ez az utcán kóborlás vagy a menhelyi szűk, huzatos kennelhez képest és ha be tudsz vállalni egy ebet, máris részese lehetsz az állatmentésnek!
Az ideiglenes befogadásról bővebben itt olvashatsz: Ideiglenes befogadás

Anyagi támogatás
Ha csak a “távolból” követed a mentés munkáját és aktívan nem tudsz részt venni benne, kutyáért menni, elhelyezni nincs lehetőséged, de tenni szeretnél valamit az adott állat megsegítéséért, kérjük járulj hozzá a mentés költségeihez akár egy egészen csekély összeggel.
Mivel a mentés minden esetben pénzbe kerül (állatorvos, szállítás, ellátás), és az egyesület csak az adományokból gazdálkodik, ezért minden kis adományt köszönünk, csak így tudunk működni. Sok kicsi sokra megy. Kérjük utalás esetén mindig jelöld meg melyik kutyusra szánod az adományt! Köszönjük.
Bővebben: Támogatás

Tagja szeretnél lenni a csapatnak?
Lehetőség van rá, hogy belépj a Dalmata mentés csapatába.
Bővebb tájékoztatásért kérjük írj nekünk emailt: kapcsolat@dalmatamentes.hu