Dalmata Mentés

Milo – gazdis

2022.05.16. Milo gazdára vár!

“Sziasztok, Milo vagyok! Gondoltam, elújságolom Nektek, hogy milyen jól érzem magam a bőrömben! Korábban nagyon rossz volt minden körülöttem, durván bántalmaztak is és emiatt tele voltam feszültséggel… Viszont segítő kezek nyúltak utánam, akik kiemeltek a borzalomból és szép lassan megértettem, hogy megéri újra bízni és jófej kutyakénk viselkedni, mert cserébe egy csomó szuper dolog történik velem.
Szóval úgy döntöttem, jófej leszek! Most már bizalmaskodom is azokkal, akik eljönnek engem meglátogatni, bújni is tudok, hiszen én valójában egy naaagy szelíd, dögönyözni való mackó vagyok, csak jól álcázom magam a pöttyös bundába bújva. Apropó! A bundám! Tudjátok, milyen selymes?! Elájultok, ha hozzá értek, bizony!
És el se hiszitek, mit meg nem tennék a falatokért! Jajj, a mennyei falatok! Bármit kérhettek tőlem érte!
Figyelek, ha szólsz hozzám és már szánt szándékkal keresem, hogyan tudnék az emberekhez kapcsolódni, kontaktálni. Jövök-megyek, kedveskedek, igazi főnyeremény kutyapasi vagyok! És szívesen járnék kutyaiskolába is, hogy megmutathassam, a jófejség mellett milyen okos is tudok lenni!
Szóval én már készen állok! Magam mögött hagytam a múltat, a sok rosszat, kitanultam a jófejséget, bár azt azért hozzáteszem, hogy előéletem miatt nem szívesen kerülnék olyan családba, ahol cica, vagy más kisebb testű állat van, illetve a gyerekeket elfogadom, de az lenne a jó, ha már nagyobbak lennének, mert ők már jobban megértenek engem, a picikre még nem állok készen.
Nagyon régóta várom már a Dalmata Mentés szárnyai alatt, hogy rám is érdeklődjenek, hiszen én is tartozni szeretnék egy csodaszuper családhoz, ahol foglalkoznak velem és szeretnek! A falatokról már nem is beszélve! Jajj, a mennyei falatok!
Írjatok a Mentésnek, ha szeretnétek megismerkedni velem, én izgatottan várok Rátok!”

Milo

 

Milo gazdát keres! Története, jellemzése: https://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Milo)

 

  

 

2022.02.09.
Gazdát keres Milo, 5 év körüli dalmata keverék kan kutya!

Milot bántalmazták. Fején máig viseli a balta vagy valami hasonló súlyos eszköz okozta sérülés nyomát. Éhezett.
Ez már a múltja, a Vasi Állatvédőkkel együtt felkaroltuk, biztonságba helyeztük. Pótoltuk a nyilvánvalóan elmaradt állatorvosi ellátását, fizikailag teljesen helyre jött, és lelkén is már halványodnak a múlt emlékei.
Milo bízik, nyitott, készen áll rá, hogy valakihez tartozzon, legyen egy saját családja, legyen lehetősége sétálni, szaglászni, a szőnyegen pihenni. Utóbbiakat mi sajnos nem tudjuk biztosítani neki 🙁 Végtelenül szomorúak vagyunk, mert Milo már több, mint egy éve várja érdeklődőit és senki sem látogatta meg. Pedig ő nem rossz kutya, nem is idős. Figyelembe kell venni sajnos a múltját, nem lehet tőle elvárni hogy mindent tudjon és rajongva ugráljon az emberre, de falattal nagyon is meggyőzhető, imád enni és emiatt tanítani is könnyű lesz annak, aki őt szeretné!

Legideálisabb számára egy kertes házas gazdi lenne, rövid szőre miatt a hideg hónapokban megoldott megfelelő hőmérsékletű pihenőhellyel és vagy bejárással a lakásba. A cicákat nem kedveli, kisebb állatok és kisgyerekek mellé előélete miatt nem javasolt.
Egyedüli kutyának, vagy méretben hozzá hasonló kiegyensúlyozott szuka eb mellé szívesen költözne.
Pórázon szépen sétáltatható.
Microchippel és érvényes oltásokkal rendelkezik, féreghajtott, ivartalanított, egészséges kutya.
Előzetes egyeztetést követően Pilisvörösváron látogatható.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Milo) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbef … eltetelei/
Milo története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/

Dalmata Mentés

  

2022.02.07.
Trixie és Milo gazdikeresők!
A decemberi ünnepek sajnos eseménytelenül teltek gazdira váró pöttyöseinknek, akikre kevés külön foglalkozás jut ahogyan korábban is írtuk.
Januárban egy korábbi örökbefogadó családunk, önkénteseink meglátogatták mentetteinket a kutyusok nagy örömére és az egyseület munkájának segítésére. Az adományként vitt finomságok első sorban Milonak okoztak nagy boldogságot, aki él-hal minden falatért, Trixie pedig a sétát élvezte nagyon, amiben sajnos kapun kívül most ritkán van csak része.
Trixie mit sem változott, energikus, tele van energiával, keresi az ember érintését, bújik, szaladna. Milo pedig bármit megtenne egy jutalomfalatért és nagyon szeretné ha valaki neki is megmutatná milyen tartozni valakihez, családban élni, ő már több mint egy éve várja érdeklődőit!
Hálásan köszönjük a látogatást, az ellátmányt és a fotókat Lizzy gazdiéknak!
Trixie és Milo külön-külön gazdikeresők, megismerkedni azonban ugyanott lehet velük. Várjuk érdeklődőiket elérhetőségeinken! Első sorban emailben: kapcsolat@dalmatamentes.hu
Bővebb leírás a gazdikeresőkről honlapunkon olvasható: www.dalmatamentes.hu
Dalmata Mentés
  

 

2021.09.15.
Gazdát keres Milo, 4 év körüli dalmata keverék kan kutya

Milo általunk ismert élete nem kezdődött túl rózsásan, rossz körülmények közül mentettük vidéki állatvédő egyesülettel karöltve.
A rossz tartás ás bánásmódnak köszönhetően sok időbe tellett amíg megnyugodott új, biztonságos környezetébe beilleszkedett. Rehabilitációja sikeres, gondozónknál sokat fejlődött fizikailag és lelkileg is, készen áll rá, hogy saját gondoskodó gazdája legyen végre!
Természete kedves, idegenekkel visszafogott.
Kimondottan nagytestű, erős kutya, határozott gazdát, napi foglalkozást és tanítgatást igényel.
Első kutyának nem javasoljuk, kutyaiskola látogatását viszont igen, a korai szocializációs elmaradásainak pótlása miatt.
Dalmata származására utalóan rettentően ételmániás, falattal jól motiválható, élvezet lesz vele a közös munka, tanulás.
Legideálisabb számára egy kertes házas gazdi lenne, rövid szőre miatt a hideg hónapokban megoldott megfelelő hőmérsékletű pihenőhellyel és vagy bejárással a lakásba.
A cicákat nem kedveli, kisebb állatok és kisgyerekek mellé nem javasolt.
Egyedüli kutyának, vagy méretben hozzá hasonló kiegyensúlyozott eb mellé szívesen költözne.
Pórázon szépen sétáltatható.
Microchippel és érvényes oltásokkal rendelkezik, féreghajtott, ivartalanított, egészséges kutya.
Gazdijelöltekkel többszöri ismerkedés szükséges, előzetes egyeztetést követően Pilisvörösváron látogatható.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Milo) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/

Dalmata Mentés

 

  

 

2020.12.05. Gondozásunkba került Joker, az Állatvédők Vasi Egyesülete által mentett dalmata keverék kan!

2020.11.27-én értesültünk a Nagykölkeden élő, csontsovány, rossz körülmények között tartott kutyákról, akik közül az egyik egy dalmata keverék kan volt. Részletek az alábbi linken:
https://www.facebook.com/285949878259435/posts/1624188721102204/

Azonnal szervezkedni kezdtünk, és szerencsésen úgy alakult, hogy sikerült ideiglenes befogadót találnunk, így teljeskörű segítséget tudtunk nyújtani a Szombathelyi egyesületnek: felajánlottuk, hogy átvesszuk Jokert egyesületi gondozásba. Gyors intézkedés következett, minek következtében Jokert elhozták korábbi gazdáitol pénteken (társával együtt, aki az egyesületnél maradt Szombathelyen). Ma érte mentünk és felszállítottuk a fővárosba befogadójához.

Joker jól viselte a hosszú autóutat, bár a kennelből kivezetve sokat morgolódott, láthatóan nagyon megviselte az elmúlt 2 nap sok történése. Kicsit össze van zavarodva, nem érti még az új helyzetet. Befogadójánál az elkövetkező napok arról fognak szólni, hogy megnyugodjon, és mielőbb érezze, hogy biztonságban van. Ezt követően kezdődhet majd az igazi munka: a rehabilitáció, a feszültségek oldása, a szociális ismeretek elsajátítása, mindezzel párhuzamosan pedig megismerjük Joker igazi jellemét, habitusát, igényeit, személyiségét.

Joker később lesz örökbe fogadható. Folyamatosan megosztjuk a híreket, fejlődésének menetét. Egyesületünk gondozásában kezdi meg a rehabilitációs időszakot.

Köszönjük az Állatvédők Vasi Egyesülete-nek, hogy elhozták Jokert, és mentésének első szakaszát végigcsinálták. Köszönjük a menhely gondozójának a sok segítséget, illetve ideiglenes befogadónknak a gyors rendelkezésre állást!

Hamarosan jelentkezünk Joker első híreivel!

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Milo/

Dalmata Mentés

 

  

Categories: ,