Dalmata Mentés

Támogatás

Támogatók nélkül nem tudunk működni, menteni, segíteni!

A Dalmata Mentés egy nonprofit szervezet, mely csak a beérkező adományokból, támogatásokból,a csapat tagjainak nagylelkű, önkéntes hozzájárulásaival képes működni!

Amikor egy dalmata (legyen szó fajtatisztáról, vagy keverékről) gondozásunkba kerül, számos költség hárul ránk. Jobb esetben egészséges kutyáról van szó, de mivel általában elhanyagoltak, mindenképpen első utunk az állatorvoshoz fog vezetni mind a kutya, mind a befogadó környezetének biztonsága érdekében.

Miután gondozásunkba kerül, az új mentvényt megvizsgáltatjuk állatorvossal, meg kell kapnia az általános oltásait, féreghajtót, az állatorvos elvégez egy laborvizsgálatot, ha szükséges, ultrahangot, mindenképp ellenőriztetjük és ha nincs beültettetjük a mikrochipet a kutyába. Sokszor előfordul szőrhiány, láz, gyulladás, stb. ilyen esetekben további vizsgálatok, gyógyszerezés, kezelés szükséges, ami mind többletköltséggel jár. Előfordult, hogy a kutya külföldre került gazdához, ilyen esetekben ki kell állítani egy útlevelet, fizetni kell az útiköltséget, a szállítást oda-vissza. Általában azok a kutyák, melyek ideiglenes befogadóinkhoz kerülnek, nem egy hétig tartózkodnak ott! Első mindig a kutya egészségi állapotának helyre hozatala, ami elve heteket vesz igénybe. Legtöbbször azonban hónapokról van szó, pláne, ha az állat sérült, esetleg még rehabilitálásra, szocializálásra is szorul. Ezalatt az idő alatt etetni kell, minőségi tápot kell biztosítani számára, melyet legtöbbször a befogadó áll, de sokszor osztjuk ezeket a költségeket.

Egy egészséges kutya alap egészségügyi ellátása és a mentés alapvető, egyszeri költsége átlagosan:

  • oltások, féreghajtók: 10.000,-
  • chip, útlevél:12.000,-
  • laborvizsgálat:10.000,-
  • ultrahang:8.000,-
  • élősködővédelem:1.000,-
  • ivartalanítás:20.000,-
  • szállítás:15.000,

Összesen 76.000 forint egy kutyára!

Sérült, beteg állatnál ez az összeg többszöröse lehet (kórházi számla, állatgyógyszerek, egyéb műtétek), és még nem beszéltünk a gondozás hosszútávú költségeiről: táp, panzió fizetése akár hónapokra amíg a kutya végleges gazdára talál. Ha szerencsénk van, és pl. 3 hónap után végleges otthonra talál, akkor egyetlen kutya rehabilitálása és gazdához juttatása, akár 100.000,- forintba kerül, ami az egyesületet terheli!

Semmilyen állami vagy más szervezettől támogatást nem kapunk. Néhány magánszemély rendszeres anyagi támogatása teszi lehetővé, hogy az egyesület egyáltalán működő képes maradhasson, de ahhoz, hogy a bajban lévő dalmatákon segíteni tudjunk minden apró összeg számít!

Van amikor napi, heti rendszerességgel érkeznek segítség kérések, van amikor ritkábban. Az aktuális mentésekről folyamatos tájékoztatást adunk weboldalunkon, facebook oldalunkon és kutyánként követhetőek az események fórumunkon.

A beérkezett adományok teljes összegét a kutyákra fordítjuk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
Bankszámlaszám: K&H 10403923-50526590-88901008
vagy Paypal-en keresztül a weboldal jobb felső részén a menüsor alatti Donate gomb segítségével:
Gyűjtések: Támogatásokat mindig egy adott kutya egészségügyi ellátásra gyűjtünk, mivel ezeket a beérkezett összegeket azonnal a kutyákra is fordítjuk.
A gyűjtések aktuális állásáról a gyűjtés helyzetjelző ad tájékoztatást, ami weboldalunk alján mutatja az aktuális állást.

 

Támogatás készpénz ráfordítása nélkül:
Minden évben egyszer, az adóbevallásod elkészítésénél felajánlhatod az szja-d 1%-át civil szervezeteknek. Ezzel különösebb ráfordítás nélkül támogathatod a jövőbeli mentvényeinket, mert sajnos biztos, hogy jövőre is lesz menteni való kutya, akinek nincsenek gazdái, hogy kifizessék az oltását, a bolhacseppjét ami elűzi testének sanyargatóit, a műtéteit, ami csillapíthatja fájdalmát.
Az 1% felajánlásról bővebben: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/1-2/

Az anyagiakon túl: amire mindig szükség van és mindig hiányban szenved minden magyar állatmentő szervezet: a befogadók!
Ha nincs hová elhelyezni az állatot, akkor nem tudjuk átvenni, nem tudunk segíteni.
Legyél ideiglenes befogadó! részletek: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/