Dalmata Mentés

Május 20 – szja 1%

Május 20 – szja 1%

2022.05.19.
“Május 20-án éjfélkor jár le az szja-bevallás határideje. Az adóhatóság idén is több millió adózónak elkészítette a bevallását. Mindenkinek érdemes átnéznie a dokumentumot, ugyanis aki nem tesz semmit, annak automatikusan bevallássá válik a tervezete.” …. és semmissé az 1%-a, amit felajánlhat eddig a dátumig egy civil szervezetnek! Nyomjátok a gombot az szja bevallásotok mellett, ne felejtsétek el!
 
Nekünk nincs telephelyünk, nincs egyesületi autónk, nem veszünk fel fizetést, juttatást, semmit. Pici civil szervezet vagyunk, állatbarátok.
Amit adományként tőletek kapunk, abból a gazdátlanná vált dalmaták állatorvosi és tartási költségeit fizetjük gazdásításukig.
Ők nem tehetnek róla, hogy nekik fáj valami, hogy nem kaptak kezelést, gyógyszert, csípik őket az élősködők vagy belül rombolják egészségüket, viszket a bőrük, fáj a foguk, ínyük, hónapok óta sántítanak, hasmenésük, lázuk van, stb. Nem gondoskodtak megfelelően róluk. Amikor hozzánk kerülnek, mi megtesszük, mert nekünk az ő egészségük, jólétük és jövőjük fontos! Az állatorvos pénzbe kerül, a gyógyszer, a vizsgálatok, a táp.
Ha neked is számít egy elárvult pöttyös élete, Te is szeretnél részt venni a mentésükben, most egy gombnyomással megteheted, rendelkezz adód 1%-áról:
 
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
18268991-1-41
 
www.dalmatamentes.hu

Milo gazdára vár!

2022.05.16. Milo gazdára vár!

“Sziasztok, Milo vagyok! Gondoltam, elújságolom Nektek, hogy milyen jól érzem magam a bőrömben! Korábban nagyon rossz volt minden körülöttem, durván bántalmaztak is és emiatt tele voltam feszültséggel… Viszont segítő kezek nyúltak utánam, akik kiemeltek a borzalomból és szép lassan megértettem, hogy megéri újra bízni és jófej kutyakénk viselkedni, mert cserébe egy csomó szuper dolog történik velem.
Szóval úgy döntöttem, jófej leszek! Most már bizalmaskodom is azokkal, akik eljönnek engem meglátogatni, bújni is tudok, hiszen én valójában egy naaagy szelíd, dögönyözni való mackó vagyok, csak jól álcázom magam a pöttyös bundába bújva. Apropó! A bundám! Tudjátok, milyen selymes?! Elájultok, ha hozzá értek, bizony!
És el se hiszitek, mit meg nem tennék a falatokért! Jajj, a mennyei falatok! Bármit kérhettek tőlem érte!
Figyelek, ha szólsz hozzám és már szánt szándékkal keresem, hogyan tudnék az emberekhez kapcsolódni, kontaktálni. Jövök-megyek, kedveskedek, igazi főnyeremény kutyapasi vagyok! És szívesen járnék kutyaiskolába is, hogy megmutathassam, a jófejség mellett milyen okos is tudok lenni!
Szóval én már készen állok! Magam mögött hagytam a múltat, a sok rosszat, kitanultam a jófejséget, bár azt azért hozzáteszem, hogy előéletem miatt nem szívesen kerülnék olyan családba, ahol cica, vagy más kisebb testű állat van, illetve a gyerekeket elfogadom, de az lenne a jó, ha már nagyobbak lennének, mert ők már jobban megértenek engem, a picikre még nem állok készen.
Nagyon régóta várom már a Dalmata Mentés szárnyai alatt, hogy rám is érdeklődjenek, hiszen én is tartozni szeretnék egy csodaszuper családhoz, ahol foglalkoznak velem és szeretnek! A falatokról már nem is beszélve! Jajj, a mennyei falatok!
Írjatok a Mentésnek, ha szeretnétek megismerkedni velem, én izgatottan várok Rátok!”

Milo

 

Milo gazdát keres! Története, jellemzése: https://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Milo)

 

  

 

 


Szja 1% – 2022.05.20-ig

2022.05.13.
Rendelkezzetek adótok 1%-áról!
a határidő május 20.
Perec (alias Benett) gazdi sorai:
“Minden fekete-fehér munkám ihletője, mindennapjaink megvidámítója, mókás pöttyösünk, aki felelősségre és következetességre nevel minket immáron 5 éve nem más, mint Perec.
🐾 🐾🐾❤️🐾
Még sorolhatnám, mennyi mindent kapunk az által, hogy ő velünk van,
éppen emiatt, én most már sokadik éve adóm 1%-át mindig a Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesületnek ajánlom, hogy munkájukkal még nagyon sokáig tudjanak vigyázni a Pejkóhoz hasonló 101 pöttyösökre.
⚫️⚪️⚫️⚪️⚫️
Szóval, ha még nem rendelkeztél adód 1%-al és nem tudod, kinek add, ha szereted a kutyákat, ha tetszenek a dalmaták, ha van gyermeked és ismeri a tűzoltókutyás mesét, netán Te is nosztalgiával gondolsz Perdi és Pongo történetére, akkor az 1% rubrikák kitöltésekor kérlek, gondolj rájuk:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
18268991-1-41
Az egyesület munkájáról és az örökbefogadható pöttyösökről bővebben itt olvashatsz:
Köszi, hogy elolvastad!
Éljenek a pöttyösök!”

Dorkával állatorvosnál kezdtünk

2022.05.06. Dorka hírek
Egy hét telt el amióta Dorkát gondozásunkba vettük.
Mielőbb elkezdtük egészségi állapotának feltérképezését, ahogyan minden hozzánk kerülő kutyánál így teszünk. Dorka esetében meg főleg, mivel már az oltási könyvéből, előző gazdája legutolsó iránta tanusított “gondoskodásából” is látszik, hogy ilyen téren biztosan van mit pótolni, valamint az őt megmentő állatorvos is leírta múlt csütörtöki kórlapjára, hogy a fogaival gondok vannak.
Általános kivizsgálással, vérvétellel kezdtünk, aminek erdménye ma érkezett meg, alátámasztotta, hogy erős gyulladás van a szervezetében. Fájnak a brutálisan elhanyagolt fogköves fogai, begyulladt ínye, ezt gondozója is azonnal észre vette, fájdalomcsillapítot, antibiotikumot kap rá és rendbe kell tetetni a száját.
Sajnos a mikrofilária gyorstesztje is pozitív lett (az oltásai hiányosak, nem is lepődtünk meg, hogy szúnyog és egyéb élőskődő ellen sem védték), ezért és a fogászati beavatkozáshoz szükséges bódítás miatt sürgősen ultrahang vizsgálatra kellett időpontot szereznünk. A Lehel úton nagyon kedvesen találtak is egy kivételesen közeli időpontot, amihez Dorka odajuttatását rövid időn belül meg kellett oldanunk.
Egy korábban örökbe fogadott dalmata, Domino (Joey) gazdi jelentkezett elsőnek, akinek ezúton is hálásan köszönjük, hogy rászánta fél napját és részt vett Dorka mentésében, elvitte a vizsgálatra! Dorka az autóban szépen utazott, a rendelőben érdeklődő és barátságos volt, a vizsgálatot is jól tűrte.
A szív- és hasi ultrahang eredménye meglepően jó lett, ezek alapján szinte hihetetlen a kora! Kardiologiai lelete teljesen negatív, szerencsére kifejlett szívférgeket nem találtak. A belső szerveit is mind átnézték: máj, lép, vese, hugyhólyag, gyomor, bélcsatorna ultrahangos vizsgálat alapján rendben van, ennek nagyon örülünk!
A fenti állatorvosi vizsgálatok és eredményeik ismeretében tudunk felelősen tovább lépni: advocate-et kell kapnia, a fogai rendbe tételére műtéti időpontot kértünk, a vérében lévő mikrofilária gyógyszeres kezelését is el kell kezdeni.
Mindezen költségek fedezésére támogatásotokra számítunk. Eddig 68.000.- ft-nál tartanak állatorvosi számlái, és innen jönnek a fent felsoroltak szép sorban. Dorkára eddig 2×10.000.-ft adomány érkezett egyesületünk számlájára:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008 (megjegyzés: Dorka)
Köszönjük!
Dorka további híreivel hamarosan újra jelentkezünk
Dalmata Mentés
 

Dorka biztonságban van!

2022.05.01. Dorka biztonságban van!
Dorka lassan 15 éves, és lemondtak róla. Nem fordítottak túl nagy gondot a jó megoldásra, altatni vitték az állatorvoshoz…… 🙁 az események gyorsan követték egymást, lépni kellett minél hamarabb!
A helyi állatorvosi rendelő és civil állatvédő segítségével sikerült időben odaérni, Dorka elsősorban nekik köszönheti életét, akik felelősen döntöttek és idejüket, energiájukat nem kímélve minden követ megmozgattak érte:
A Dalmata Mentés pedig átvette és felvállalta a további gondoskodást.
Nagyon tapasztalt ideiglenes befogadónál tudtuk elhelyezni hirtelen, ahol biztonságban van, de nem a legideálisabb környezet egy idős kutyának sajnos!
Dorka nem ezt szokta meg, és közel 15 év nem kevés. Benti kutya volt, kevés nyüzsgést és az ember közelségét igényli, a napokban ahogy jobban megismerjük írni fogunk róla.
Az első segítség kérésére rengetegen jelentkeztek, a kutya továbbra is segítségre szorul!
Idős kutyának megfelelő ideiglenes befogadót vagy élete végéig róla felelősen gondoskodó örökbe fogadót keresünk számára!
Befogadói jelentkezéseket rövid bemutatkozással alábbi email címünkre várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu
Állatorvosi kivizsgálását (amit lejjebb láthatóan a volt gazdája “nem kért”) megkezdjük, mert a kutya biztonsága, egészsége, közérzete a legfontosabb!
Számunkra nyilvánvaló, hogy aki befogadná szeretné tudni mit vállal, az első állatorvosi viziten is kiderült, hogy vannak hiányosságok amiket pótolnunk kell a volt gazda helyett.
Ezen költségeket természetesen nem toljuk rá senkire sem, számítunk támogatóinkra, mert civil állatvédő szervezetként az adományokból tudunk menteni.
Dorka ellátását, felmerülő kezeléseit az egyesületen keresztül tudjátok támogatni, minden adományt rá fogunk fordítani:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008 (megjegyzés: Dorka)
Köszönjük Andreának, és a szigethalmi állatorvosi rendelőnek!
Dorka további híreivel hamarosan jelentkezünk
Dalmata Mentés