Dalmata Mentés

Kabai mentvények hírei 5.

A 9 kölyök ellátása és nevelése igazán mozgalmas és munkás mindennapokat varázsol befogadójuk életébe.

Megkezdtük a szobatisztaság elsajátítását, külön nekik elkerített kertrészben végzik el a dolgukat. Felügyelet mellett egyre többször tartózkodnak az udvaron, ahol minden percet kihasználva hatalmasakat kergetőznek, játszanak.
A szobatisztasághoz nagyon nagy szükségünk van kutyaajtóra, hogy a kutyaszobából ki tudjanak menni egyedül is a kiskutyák elvégezni a dolgukat. Várjuk a felajánlást, hátha van valakinél elfekvőben nem használt, nagyobb méretű kutyaajtó. A kis pöttyösök lesznek a leghálásabbak érte és nekünk is sokat jelent, hogy nem kell a nagyon drága kutyapelenkát megvásárolnunk, így a megmaradt összeget beépíthetjük az állatorvosi költségekbe.

Az 5 hónapos kölykök négyen vannak, sokat nőttek és oldódtak, kedvesek, figyelmesek, kölykösen rosszak
Megkapták első kombinált oltásukat, ha meg tudjuk oldani, akkor még karácsony előtt megkapják a másodikat is, melyet a veszettségi fog követni. Oltási programjuk végén a nagyobbak gazdikeresők lesznek, várhatóan január 2. hetétől.
Féregtelenítésük utolsó kezelését a holnapi napon kapják meg.

A pici 2 hónapos kölykök már nem is olyan picik, rengeteget nőttek, nyúltak. Külön-külön még félősek, de kettesével kiengedve 1-2 perc alatt nagyon oldottak és kedvesek lesznek. Talán ők lesznek azok, akik a leghamarabb elfelejtik, hogy min mentek keresztül. Szinte mindegyik kiskutyának van legalább 2-3 seb a fején, szépen hegednek össze, de azért elég szörnyű ilyen pici kutyákon sebeket látni.
A kisebbek szellemi fejlődéséhez mindenképp az kell majd, hogy a nagyok szép lassan elkerüljenek más befogadóhoz, vagy végleges gazdikhoz.

A kiskutyák közül ketten zavarosat pisilnek, ami a felfázás tünete. Mostani helyükön jó meleg van és ez a betegség magától meg fog gyógyulni és nem fertőző. Oltási programjuk a nagyobbakéval együtt folyamatban van, ugyanazzal az ütemezéssel. Nagyon nehéz a 9 kölyköt szállítani, egyesével oltatni mindet, az ellátásuk napi több órát vesz igénybe, így a jövőre nézve megértést és türelmet kérünk, ha nem tudunk mindig minden hírt azonnal közölni.
Mivel gombamódra nőnek, a jelenlegi szobakennel kezd kicsivé válni, égető szükségünk lenne karácsony után, lehetőleg a két ünnep között egy második nagy méretű szobakennelre.

Külön köszönjük Sipinek a kerítésépítést, nagyon megkönnyíti a mindennapokat az, hogy szabadon futkoshatnak naponta többször is a kertben a kölykök, így élhetik meg igazán a kölyökkort.