Dalmata Mentés

Zazi

Zazi fóruma elérhető ide kattintva

2015.07.27. – Zaziról kaptunk levelet 🙂

“Szia! Rég írtam de zajlik a “nyár”…….Zazi nagyon jól van 🙂 Sajnálom, hogy nem jutottunk el a találkozóra, de majd legközelebb.) Szép nyarat nektek!!!!!”

Zazi 2014. novemberében talált gazdára, a gondozásunkban világot látott egykori kabai mentvényünk története fórumunkon nyomon követhető.

2015.03.31. – Zazi hírei

A gazditól rendszeresen kapunk híreket, fényképeket. Már a cicákkal is teljes az összhang, mindenki nagyon szereti Zazit, büszkék rá, sok időt töltenek vele.
Természetesen nyugalmi állapotban egyszerűbb fényképezni, a séták alkalmával nyargalászik mint a szélvész ;)

2015.01.07. – Zazi gazdis! 

Az elmúlt év utolsó hónapját örömteli örökbe adásokkal zártuk, a próbaidős szerződések leteltével családlátogatással egybekötött séta alkalmával véglegesítettük Zazi, Szonja és Rege örökbefogadását.

Zaziéknál még karácsony előtt jártunk, a kutyus tökéletesen beilleszkedett új családjának életébe. Nyoma sincsen már a korábban kabai mentésből született kamasz bizonytalanságának, percig nem látszik rajta, hogy már sajnos többször kellett költöznie, új embereket megszoknia. Megbizonyosodtunk róla, hogy Zazi révbe ért: gazdái, családja és a tágabb környezet szeme fénye! Bár tágas kert is a kutya rendelkezésére áll, közös nagy sétával indul minden napjuk, ebédidőben a gazdi hazasiet, hogy Zazi ismét sétálhasson, majd a kisgazdival következik a következő futtatás iskola után. Többször járt már a munkahelyen is, ahol mindenki csodálta nyugalmát, intelligenciáját. A közeli Duna part ideális a mozgékony kamasznak és újra aktivizálta az egész családot nagy örömükre annak új tagja. A napközbeni egyedül töltött pár órában is megbecsüli magát Zazi, mindössze egy Marx kötet és két kötelező olvasmány esett áldozatul okulási vágyainak, de ezért senki sem orrolt meg rá. A cicusokkal is közeledtek egymáshoz, ma már egymás mellett fogyasztják prémium tápjukat, és jól megérdemelten a kanapén is kiveszik részüket a családdal töltött közös tévézésből. Tavasszal kutyaiskola meglátogatását is tervezik, mert Zazi nagyon szeret apportozni és jó móka lesz az iskolába járás is mint együtt végzett családi aktív program.
Híreit továbbra is meg fogjuk osztani!

2014.11.06. – Zazi próbaidős gazdis!

Többszöri személyes ismerkedéseket követően Zazi az őszi szünet elején próbaidőre költözhetett. 
A család nem sajnálta a fáradtságot, még szakadó esőben is jöttek a megbeszélt találkozókra, amik egytől egyik pozitívan zárultak. A tágabb család is eljött minden alkalommal, pedig utazniuk kellett, de hát nem minden nap választ magának új családtagot az ember, akivel megosztja következő éveit, és számunkra is fontos volt, hogy ez alkalommal jól válasszunk, valóban mindenki egyöntetűen akarja, szeresse és megfelelően kezelje ezt a csupaszív fiatal kutyát!
Leendő gazdái tapasztalt kutyások, sőt dalmatások is, Zazi személyisége elvarázsolt mindenkit.
A költözés napján együtt mentünk Zazival felfedezni új lakhelyét. Tágas kert, kutyabarát lakás, közvetlen közelben a számára megszokott pancsolási lehetőség, napi futtatásra, tökéletesen alkalmas zöld terület várt minket. A család két cicája ugyan nem bontott pezsgőt az új négylábú láttán, de különösebb probléma sem adódott, mivel kutyához szokott macsekokról van szó, Zazi pedig érdeklődően viselkedett irányukba. A környéket felfedező első sétánk után boldogan ment haza, nem búcsúzkodtunk, ő izgatottan várta a sok új élményt…nameg a spejz ajtó nyitását, mert azt rögtön megtanulta 
Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a gazdijelöltekkel, Zazi már az első héten nagyon jól alkalmazkodott. A lakásban jól viselkedik, a napi többszöri séta és foglalkozás kellően lefárasztja ugyan, de még így is nagyon érdeklődő, aktív, követi új gazdijait mindenhová. Sőt, ugatással már jelzi a saját területét az idegeneknek. Kisgazdijára különösen jó hatással van, sok játékkal, a szabadban töltött közös biciklizéssel, vidámsággal telnek napjaik. Egy kölyök dalmata mellett bizony nem lehet lazsálni, aktivizálja az egész családot!
Néhány hét múlva ismét találkozunk, bízunk benne, hogy az örökbe adási szerződés véglegesítése alkalmával!

 

zazi2014.09.26.   Zazi – 9 hónapos kan dalmata – Gazdát keres!

Gondozásunkban látott világot 2013 decemberében, amikor anyját másik 12 társával együtt mentettük a szaporítótól, ahol a nem megfelelő tartási körülmények miatt minden bizonnyal az anyával együtt (aki biztonságba helyezése után azonnal elleni kezdett) a kölykök is elpusztultak volna. Egyesületünk ideiglenes befogadójánál nevelkedett testvéreivel együtt, biztonságban.
Pici korától kezdve megkapta a megfelelő állatorvosi, egészségügyi ellátást, a meleg, otthoni gondozást, megfelelő táplálást.
Zazi kedves, bújós, szeretetéhes kutya, aki boldogan osztja a kutyapuszikat. Kiskorától kezdve picit visszahúzódó, nyugodtan kivárta mindig a sorát, nem tolakodott, ahogy a többiek, nyugalmat sugároz minden mozdulata. Fajtáját meghazudtolva egyáltalán nem erőszakos, nem ugribugri. Nyugodt viselkedésének ellenére ő is aktív, és játékos kölyök, aki szívesen gyűri kutyapajtásait, minden négylábú és kétlábú felé érdeklődő és barátságos. Nagy a mozgásigénye, napi futtatást, megfelelő szellemi és fizikai lefárasztást igényel. Imádja a vizet, minden pocsolyába és sárba belegázol, de a folyóban is nagyon szeret pancsolni. Behívható.
Szobatiszta, kellő lemozgatás és foglalkozás mellett a lakásban is nyugodtan viselkedik, nem tesz kárt. Tanulékony, tudja az alap vezényszavakat és pórázon szépen közlekedik, értelmes tekintetével figyel gondozójára. Emberközpontú, igényli a gazdái közelségét.
Az autóban tengeri beteg, ami könnyen kiküszöbölhető, ha lefektetik, és ő nyugodtan végigutazza úgy az utat. Ami az ételt illeti, egyáltalán nem válogatós, a főtt husit ugyanolyan jókedvvel fogyasztja, mint a száraztápot.
Nagy termetű, még ugyan növésben van, de máris jó kiállású, magas kamasz.
Testvérei már mind gazdira találtak, Zazi önhibáján kívül sajnos már kétszer is visszakerült hozzánk, ezért keressük a neki megfelelő, egész életére szóló, végleges családot, amelynek teljes értékű tagja lehet ez a tünemény kamasz kutya.

Oltott, féreghajtott, chipezett, egészséges, ivartalanított kan.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása ELŐZETES ISMERKEDÉSSEL, és az örökbefogadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (ZAZI)
+36303457051 ; +36203324632

Bővebb információ az örökbefogadás menetéről honlapunkon elérhető:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Képek Zaziról:  http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/zazi/

 

2014.09.25. – Zazi gazdit keres!

A próbaidő alatt felmerült problémák miatt a hétvégén visszavettük Regét és Zazit gondozásunkba, ismét gazdikeresők. Kutyapanzióban helyeztük el őket, kérjük támogassátok a két kutyus ellátását! Köszönjük!

Információ:  http://dalmatamentes.hu/lang/hu/tamogatas-rege-zazi/

 

 

2014.06.20. – Rege és Zazi próbaidős gazdisok 

Néhány héttel ezelőtt Regének, a nemrégen Füzesgyarmatról mentett, és azóta ideiglenes befogadónknak köszönhetően felerősödött dalmata kannak komoly érdeklődői akadtak.
A többszöri találkozó alatt megismerhettünk egy szimpatikus, kutyás tapasztalattal rendelkező családot, ahol sok foglalkozás, szerető otthon, tágas kert, közeli erdő-mező a minden napos mozgatáshoz, és sok-sok felelős szeretet vár az új családtagra. Az ismerkedések alatt közös sétákat is tettünk, Rege már előre üdvözölte látogatóit és néha Zazi, a kabai mentésből született kutyák utolsó gazdikeresője is velünk tartott.
Közös elhatározásként végül mindkét kutya együtt költözhetett! Az már korábban is látszott, hogy a két kutya teljesen össze van nőve! Zazi minden találkozón játékra invitálta Regét, akivel percekig együtt hemperegtek, birkóztak, látszott az összhang a két fiatal kan kutya között, így gondozójukkal együtt nagyon örültünk neki, amikor a gazdijelöltek felvetették, hogy bevállalnák mindkét kutyát.

Az elmúlt hétvégén személyesen szállítottuk a kutyákat új otthonukba, hogy az új környezetben lássuk a kutyák reakcióit. Rege kicsit izgága volt az autóban, és a kertben elengedve is fel-le rohangászott, hogy felfedezzen minden zugot. Korábbi életét valószínűleg láncon vagy szűk helyre bezárva tölthette, gyerekkora nem lévén érthető izgatottsága és neveletlensége. A kinti tűzhelyet, vagy a lepottyant szalonna bürkét persze azonnal megtalálta, nagy éhenkórász és kukázó a fiatalúr. Zazi is követte mindenhová nála még egyelőre kicsivel nagyobb társát. A gazdi természetesen felkészült érkeztükre, vacsora várta őket.

A próbaidő alatt figyelemmel kísérjük, és igény szerint segítjük a gazdikat a kutyusok mielőbbi beilleszkedésében, bízva benne, hogy néhány hét múlva aláírhatjuk az örökbe fogadási szerződéseket is.

Képeket is kaptunk azóta a fiúkról, valamint élménybeszámolót, melyet fórumunkon olvashattok:

http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=429

 

2014.06.11.  Zazi – 6 hónapos kan dalmata – Gazdát keres!

Gondozásunkban látott világot 2013 decemberében, amikor anyját másik 12 társával együtt mentettük a szaporítótól, ahol a nem megfelelő tartási körülmények miatt minden bizonnyal az anyával együtt (aki biztonságba helyezése után azonnal elleni kezdett) a kölykök is elpusztultak volna. Egyesületünk ideiglenes befogadójánál nevelkedett testvéreivel együtt, biztonságban.
Pici korától kezdve megkapta a megfelelő állatorvosi, egészségügyi ellátást, a meleg, otthoni gondozást, megfelelő táplálást.
Zazi kissé visszahúzódó, de kedves, bújós, szeretetéhes kutya, aki boldogan osztja a kutyapuszikat. Nyugodtan kivárja mindig a sorát, nem tolakszik, ahogy a többiek, nyugalmat sugároz minden mozdulata. Nyugodt viselkedésének ellenére ő is aktív és játékos kölyök, aki szívesen gyűri kutyapajtásait. Tanulékony, hallgat a nevére, szobatiszta.
Napi foglalkozást, megfelelő szellemi és fizikai lefárasztást igényel.
Most még nyúlánk kamasz, de nagy mancsai arra utalnak, hogy ő is szép termetű, jó kiállású kan kutya lesz felnőttként.
Testvérei már mind gazdira találtak, Zazi számára keressük a neki megfelelő, egész életére szóló családot, amelynek teljes értékű tagja lehet!

Oltott, féreghajtott, chipezett, egészséges, ivartalanított kan.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása ELŐZETES ISMERKEDÉSSEL, és az örökbefogadási szerződés aláírásával lehetséges.

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (ZAZI)
+36303457051 ; +36203324632

Bővebb információ az örökbefogadás menetéről honlapunkon elérhető:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/zazi/

 

2014.06.01.

Az előzetes ismerkedések, többszöri találkozások, és minden körülmény alapos körbe járása és átgondolása ellenére, a próbaidő alatt felmerülő családi okok miatt sajnos visszaadták nekünk Zazit, akit a próbaidős szerződés értelmében természetesen visszavettünk.
A kutya ideiglenes befogadónkhoz került, ismét gazdikereső. Örökbe fogadása továbbra is a honlapunkon feltüntetett szabályok szerint lehetséges.

 

2014.04.06. –  Zazi próbaidős gazdis!

 

2014.02.20. – Zazi – 2,5 hónapos kan – Gazdát keres!

zazi1Zazi Szejke kölykeinek kissé visszahúzódó, de kedves kanja. Nagyon bújós, szeretetéhes kutya, aki ölbe véve boldogan osztja a kutyapuszikat. Nyugodtan kivárja mindig a sorát, nem tolakszik, ahogy a többiek, nyugalmat sugároz minden mozdulata. Ennek ellenére ő is aktív és játékos kölyök, aki szívesen gyűri testvéreit. Ugyan nem olyan nagy, mint Zack, de hamar beérheti testvérét – nagyobb mancsai arra utalnak, hogy ő is szép termetű, jó kiállású kan kutya lesz felnőttként.
Szobatisztasága alakulóban van.
BENTLAKÁSsal, HÁZBA BEJÁRÁSsal adjuk örökbe.

Megkapta második kombinált oltását, féreghajtva van, chipet is kapott, egészséges. Veszettségi oltását az ivartalanítási műtétet követően kapja meg, ivartalanítása a megfelelő gazdijelölt megtalálásával válik esedékessé március közepétől, a műtétet követően már új családjánál lábadozhat, határozott idejű próbaidős szerződés megkötésével, melynek sikeres zárása a végleges örökbe fogadás.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása ELŐZETES ISMERKEDÉSSEL és örökbefogadási szerződés aláírásával lehetséges.

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (ZAZI)
+36303457051 ; +36203324632

Bővebb információ az örökbefogadás menetéről honlapunkon elérhető:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

1654371_650381015023104_160857191_n   1661640_654917054569500_427830806_n  1620883_654917067902832_1251725080_n  1012530_654917014569504_1708889334_n

 

Categories: