Dalmata Mentés

Szikra

Szikra fóruma elérhető ide kattintva

2015.06.11. – Szikra üdvözletét küldi 🙂

Szikra volt a legkisebb termetű kabai kiskutya (2013) a kölykök közül. Szép izmos fiú lett, köszönjük a fényképet a gazdiknak! 🙂

2014.03.10. – Szikra gazdis!

Hírek:  http://dalmatamentes.hu/a-9-kabai-kolyok-gazdis/

Szikra képei:  http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2014/szikra/

 

2014.02.19. – Szikra hírei

Szikra, a Kabáról mentett kölykök legidősebb csapatának tagja bő 3 hete kezdte meg próbaidejét gazdijelöltjeinél. Szépen beilleszkedett új otthonába, családja szeretetével övezve éli boldog kölyökkorát. Szoros barátságot kötött Jack Russel pajtásával, és nagyokat játszik Szotyi nyuszival is.
Előéletéből fakadóan néha még bizonytalankodik idegen társaságban, de gazdái nagy gonddal és törődéssel terelgetik fejlődése útján, hogy idővel magabiztos kutyussá váljon.
Nemrég levelet kaptunk Szikra családjától:

“Szerencsére szombaton nagyon jó időnk volt így délután sétáltunk egy nagyot Kb. 7 km-ert.Nagyon élvezte közben találkoztunk más kutyákkal emberekkel is. Van amelyik kutyától fél és megmorogja van amelyikkel egyből menne játszani. Az emberekkel kapcsolatban is ez a helyzet (van akivel bizonytalan és megmorogja, ilyenkor rászólunk) épp ezért próbáljuk mindig emberek és kutyák közé vinni és különböző szituációkba belevinni. Hisztizni is tud. Szeret gyűjtögetni, valamit mindig sikerül neki ellopni pillanatok alatt. Szotyi nyuszinkkal nagyon szeret játszani és viszont a nyuszi egyáltalán nem fél tőle. A labdát szépen visszahozza, dobva elkapja a jutifalatot. Kezdi felfedezni a kertet már futkározik, szimatol.”

2014.01.27. – Szikra próbaidős gazdis! 

Nagy utat tettünk meg szombaton, hogy a kabai kölykök 6 hónaposai közül Szikra és Silver próbaidőre költözhessen új családjába, ahol már nagy izgalommal várták őket. Kora reggel kezdtünk az állatorvosnál, ahol egy gyors varratszedés és papírmunka után indulhattunk is a hosszú autóútra. Nagyon hideg idő lett reggelre, a két kutya bújva leste, mi történik, hova megyünk Szikra családja éppen útba esett, így összeszerveztük a két kutya szállítását. Boldogan csóvált, mikor kiszálltunk a kocsiból és míg a szerződést átbeszéltük, nagy nyugalomban álomba szenderült a hátsó ülésen

Mi pedig indultunk is tovább Silverrel, akit Linzben adtunk át egy nagyon kedves segítőnknek, aki tovább szállította őt gazdijelöltjéhez Németországba. Ezúton is köszönjük Haraldnak a lelkes és nagyvonalú segítséget, az odafigyelést és a sok finom falatot Silver számára
Silver késő este érkezett meg új otthonába, ahol a jó melegben egyből elterült a legkényelmesebb kutyafekhelyen és új, idős dalmata barátjához bújva rögtön el is aludt a hosszú út után.

Nagyon későn értünk vissza Magyarországra, majdnem 1000 km-t tettünk meg. Hálásak vagyunk Zsófinak a fuvarért, nélküle nem tudtuk volna ilyen messzire szállíttatni a két pöttyös fiút. 

Silver és Szikra tehát próbaidőre költöztek, most kezdődnek csak az igazi, izgalmakkal teli napok számukra. Beilleszkedésük után, ha minden rendben zajlik, megkötjük végleges örökbefogadási szerződésüket, mellyel végleg boldog, gazdis kutyákká válnak. 

 

2014.01.24. – Szikra Silverhez költözött

Szikra nem viselte jól a hirtelen rászakadt egyedüllétet, amikor hétfőn ideiglenes befogadója néhány órára magára hagyta (tölcsérben természetesen), így nem is tudta tovább vállalni. Összeköltöztettük hát a két fiút, hogy együtt töltsék az új családjukhoz történő költözésig hátra lévő néhány napot.
A döntés jónak bizonyult. Szikra megnyugodott, Silver pedig elkezdett oldódni, kinyílni.

Bővebben Szikra, illetve Silver topicjában, fórumunkon:
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=291
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=287

 

2014.01.22. – Szikrának gazdijelöltje van

Szikra volt a legidősebb alomból a legkisebb termetű kék szemű szépség, amikor december elején elhoztuk őket arról a helyről, ahová nem kötik őket túl szép gyerekkori emlékek.
Már akkor bátor kis fickónak bizonyult, a félénk, visszahúzódó bandából elsőként fogadta el kezünkből az ételt.
Hamar kiderült róla, hogy eleven, értelmes, érdeklődő kiskutya. Kis oldódás után bátran nyit az emberek felé, ami azonnal megnyerte annak a családnak az érdeklődését, akik az elsők között érdeklődtek kan kiskutyára, és körülményeiket megfelelőnek találtuk egy személyes ismerkedésre, amire január közepén kerítettünk sort. Bár eredetileg nem Szikrára jelentkeztek, a kölcsönös szimpátia azonnal létrejött közöttük. A találkozó utáni élményeket feldolgozva mindannyian úgy találtuk, hogy ők lesznek a megfelelő család Szikra számára.
Szikra minden oltását már megkapta, így a múlt hét végén sikeresen megtörtént ivartalanítása, jelenleg ideiglenes befogadónál lábadozik. Varratszedését követően, a hétvégén költözhet új otthonába, ahol már nagyon várják őt!

Bővebben fórumunkon, Szikra topicjában: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=291

 

2013.01.18. – A 6 hónapos kiskutyák hírei

Rengeteg intézni valóval telnek napjaink. Az 5 hónapos (időközben már fél évessé cseperedett) kölykök számára ígéretes gazdijelöltek akadtak, így elkezdhettük egyeztetni ivartalanítási műtétjüket.
Szerdán Szira, Silver és Szikra is átesett az ivartalanításon. A műtét rendben és komplikációmentesen zajlott mindhárom kutyánál. Jelenleg ideiglenes befogadóiknál lábadoznak, ma részt vettek a 3 napos kontrollon is, melyen mindhármójuknál mindent rendben találtak. Varratszedés után, jövő héten utazhatnak gazdijelöltjeikhez próbaidőre.

 

2013.12.28. – Szikra – 5 hónapos dalmata kan, gazdát keres

Szikra egy élénk, nagyon jó természetű, figyelmes kölyökfiú. Bár néha még összerezzen, nem félős annyira, hamar nyitott az ember közeledése felé.
Nagyon barátságos, süt az értelem a szemeiből. Ő volt az első, aki a nevére hallgatni kezdett. Fifikás, rosszalkodásra mindig kapható, de már nyugodtabb 2 hónapos társainál. Nagyon kedves és szeretetre éhes, bújik, böködi az ember kezét, hogy simogassák.
Szikra az elmúlt héten kissé magának való lett, többször elvonul a társaitól, külön odamegy gondozójához, hogy csak vele foglalkozzon. Egyre jobban igényli a külön csak neki járó figyelmet, foglalkozást, így ideje, hogy végleges gazdira lelhessen.
Mozgékony, játékos kölyökként sok aktív foglalkozásra van szüksége, ajánlott esetében is a későbbiekre nézve kutyaiskola látogatása, kutyás sportok is. Házba bejárással, vagy bent lakással adjuk őt örökbe olyan jelentkezőnek, akinek van/lesz ideje a későbbiekben is lemozgatni Szikrát, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Nagyon intelligens, sokszor szavak nélkül is érti, mit várnak el tőle, minden rezdülést figyelmesen elemez.

Az összes gazdikereső kölyökhöz hasonlóan megkapta második kombinált oltását, féreghajtva van, chipet is kapott, egészséges. Veszettségi oltását 2 hét múlva kapja, ivartalanítása a megfelelő gazdijelölt megtalálásával válik esedékessé, a műtétet követően már új családjánál lábadozhat, határozott idejű próbaidős szerződés megkötésével, melynek sikeres zárása a végleges örökbe fogadás.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (SZIKRA)
+36303457051
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Szikra/

Bővebb leírás: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=291

Személyes ismerkedésre január 10-étől van lehetőség! Bővebb információ az örökbefogadás menetéről honlapunkon elérhető: http://www.dalmatamentes.hu

 

 

Categories: