Dalmata Mentés

Szeppi

2013.07.08. – Szeppi gazdis!

Véget ért a hosszú próbaidő Szeppi számára. Csapatunk egyik tagja meglátogatta a kis pöttyös fiút otthonában, és örömmel látta, hogy minden a legnagyobb rendben van vele. Aláíródott az örökbefogadási szerződés, Szeppi hivatalosan is gazdis lett. 🙂

Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2013/szeppi

 

2013.05.29. – Szeppi új élete

Szeppi élete is jóra fordult végre! Március közepén az illatos útról mentettük, ahol meg is betegedett. Közben előéletéről is kiderült, hogy nyomorúságosan tengette napjait. Évek óta az utcára kicsapva, hulladékon és a szomszédok jóindulatú, eseti ellátásából éldegélt. Meggyógyíttattuk és hirdetéseinkre felfigyelve került gazdijelöltjeihez, ahol mentett kutyatársában játszópajtira is talált. Boborjánra keresztelték a születésétől fogva süket dalcsit (tacskó-dalmata keverék). Az első pillanattól kezdve kijön mindenkivel, jól viselkedik. Újabb fényképei tanusítják, hogy igazi kisherceg vált belőle, ami a mi szívünknek és támogatóinak is nagy öröm!

Több fotó albumában található: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2013/szeppi

 

2013.05.03. – Szeppi próbaidőre költözött! 🙂

Szeppi ma délelőtt elindult új otthona felé. Egyelőre próbaidős szerződéssel, de ha minden úgy alakul, ahogy a délelőtt, hamarosan véglegesíthetjük az örökbefogadási szerződést.

Az illatos útról mentett dalmata-tacskó keverék, süket kiskutyát kikezeltettük, ivartalanítattuk. Felépülése közben érdeklődött rá a pécsi család,  akiknek már van egy ivartalanított, befogadott szuka kiskutyája. Látogatásukkor megvolt a kölcsönös szimpátia, a két kutya elfogadta egymást, a gazdik pedig szerelembe estek. Próbaidejét megkezdte Szeppi, tartjuk a folyamatos kapcsolatot a családdal és néhány hét múlva meglátogatjuk őket.

Köszönjük szépen a Kutyaközpont kedves oktatóinak, hogy helyet és rendszeres foglalkozást biztosítottak Szeppinek!

Fórumunkon, Szeppi topicjában ír gondozója a találkozóról: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=149

246598_10200358470058539_1932392359_n

 

2013.04.24. – Szeppi túl van az ivartalanításon

“Illatos úti úrfit már hétfőn megműtötték. Minden a lehető legnagyobb rendben lezajlott. Hamar magához tért, eleven kis dalospacsirta, mint mindig. Tölcsérrel abszolut gátlástalanul közlekedik…”
Szeppit a múlt héten ivartalanítattuk, lassan varratszedésre visszük. Még mindig panzióban lakik az illatosútról mentett dalcsi, de ha minden jól megy hamarosan látogatói lesznek! Szurkoljatok!

 

2013.04.22. – Köszönjük a támogatást!

Szeppire összesen 62.668.- Ft adomány érkezett az egyesület bankszámlájára. Mivel Szeppit karanténoznunk kellett és most is kutyapanzióban lakik, ez jelentősen megnöveli a költségeit. Számlái 56.490.-Ft-on álltak tíz nappal ezelőtt és a panzió díja tovább ketyeg.

 

2013.04.11. – Gazdit vagy ideiglenes befogadót keres Szeppi, az Illatosról mentett dalmata-keverék fiú!

Szeppi (korábban Pötyi) kb.3-5 év körüli dalmata- tacskó keverék kan. Két állatorvos véleménye szerint is fiatalabb, mint első információink szerint közzé tettük, és mivel oltási könyve vagy más azonosítója nem volt, nem igazolható a pontos életkora.
Kennel köhögéssel hoztuk ki az ebtelepről, ahová utcára kicsapott kutyaként került be. Eredeti gazdája annyira sem volt hajlandó, hogy hivatalosan lemondjon róla, ezért sajnos le kellett töltenie a kötelező 14 napját a szokatlanul hideg időben.
Állatorvoshoz vittük és kikezeltettük, mára kigyógyult teljesen. Felgyógyulásáig kutyapanzióban tudtuk karanténozni, most már egészséges és befogadót keres!
Kedves, kis termetű, érdeklődő kutya, de természetesen csak akkor ha az orra elött történnek a dolgok, mivel süket.
Kutyakompatibilis. Szobatiszta. Süketsége ellenére kommunikál, egyfolytában dünnyörészik. Néha álmában is…
Kocsiban szépen utazik, orvosnál nem hisztizik- még oltáskor se!
Nem szeret egyedül lenni, ilyenkor a piano dünnyörészés fortissimóba csap át. Labda csak akkor érdekli, ha valaki játszik vele, önállóan nem játszik.
Szépen sétál pórázon, a gyerekeket szereti.
Oltott, féreghajtott, microchippel rendelkezik. Ivartalanítási műtétjét követően fogadható örökbe.
Lakásba, vagy kertesházba bent alvással javasoljuk.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (SZEPPI)
+36303457051
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Szeppi/

 

2013.03.30. – Pötyike reménykedve várja támogatóit!

Kihoztuk az Illatosútról az igen kevés eséllyel rendelkező, keverék, süket kutyát. Bevállaltuk, pedig tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. A kutya ráadásul beteg! Állatorvoshoz hordjuk és fizetjük a panzióját! Összesen 10 euro adomány érkezett rá, méghozzá Németországból! Ez az összeg összesen 2 napi panzióját fedezi. Kissé elszomorodtunk :(
Tíz híján 1300 lájkolónk van a facebookon, ha csak a fele küldene 100 Ft-ot Pötyinek, már nyugodtabbak lennénk, hogy biztosítani tudjuk a további kezelését, elhelyezését, hiszen a gondozásunkban lévő kutyusok és a velük járó költségek mellett ez meglehetősen nagy kihívás számunkra.
Tisztában vagyunk vele, hogy bár sokan szívesen segítenétek rajta, de nem tudjátok hazavinni, ápolni őt. Velünk együtt aggódtatok érte, amikor az altatás lebegett a feje fölött, ezért arra kérünk Titeket, ha segíteni szeretnétek Pötyinek, kérjük adakozzatok számára:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Pötyike
Köszönjük!

 

2013.03.24. – Pötyike megmenekült!

Kihoztuk Pötyit, a kistestű dalmata keverék kutyust az Illatos útról. Köhög, ezért az állatorvosnál kell maradnia karanténban. Természetesen fizetjük azt, hogy ott lehet, az ellátását, az orvosi kezelését.

Kérjük támogassátok ezt a kis szerencsétlen sorsú kutyust, hogy boldogabb életet adhassunk neki!
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Pötyike

Több info, fotó fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=149&p=4900#p4900

 

Categories: