Dalmata Mentés

Star

2014.09.24. – Star sztárfotói

Star, becenevén Csimpi, vidám pancsolós fotókat küldött nekünk. 🙂
Őt is Kabáról mentettük tavaly decemberben, testvéreivel együtt. Érkezése után néhány nappal fény derült süketségére. Valószínűleg így született, ez azonban semmilyen gondot nem jelent számára, sőt! Nemrégiben elvégezte az alapfokú engedelmességi tanfolyamot, a vizsgát elsőre sikerült letennie.
Íme a bizonyíték, hogy egy hallássérült kutyus is ugyanúgy képes bármilyen feladatot elsajátítani, és az együttélés is megannyi élményt tartogat gazdinak-kutyusnak egyaránt. Kicsivel több segítséggel, türelemmel és ötletességgel a határ a csillagos ég. 

Ha esetleg egy hallássérült kutya örökbefogadásán gondolkodtok,  olvassátok el Star családjának beszámolóját honlapunkon:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hallasserult_kutya/

Star mindennapjairól gazdái írnak fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=39&t=299

 

 

2014.05.20. – Friss fotók érkeztek Starról 

Napfény és boldogság. És bizony ő is szereti a 101 kiskutyát. 🙂

 

2014.04.05. – Star üdvözletét küldi 🙂

Star nagyon jól érzi magát családjában. A kellemes tavaszi időben gyakran járnak kirándulni és piknikezni a kutyusokkal. 🙂

 

2014.03.10. – Star gazdis!

Star ideiglenes befogadottként költözött új otthonába január közepén. Az elmúlt időszakban azonban olyannyira megszerették egymást gondozóival és meglévő kutyusukkal, hogy nem volt kérdés, megtartják a pöttyös fiút. Mi is megbizonyosodtunk afelől, hogy Star a számára legideálisabb családhoz került, ahol hallásproblémájára tekintettel kiemelt figyelmet és megfelelő foglalkozást kap.

Kalandos mindennapjairól gazdái írnak fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=12&t=299

 

2014.02.16. – Star sztárfotói 🙂 

 

2014.01.30. – Star hírei

Star, a Kabáról mentett 6 hónapos alom hallássérült tagja az ivartalanítási műtétet követően ideiglenes befogadóhoz költözött. Mivel testvéreinek komoly gazdijelöltje akadt, idejét láttuk annak, hogy hozzáértő kezek között ő is megkezdje szocializációját.
Star közel 10 napja egy kedves pár vendégszeretetét élvezi, legnagyobb örömünkre pajtása is akadt új otthonában egy hasonló korú labrador-keverék személyében. A két fiú hamar barátságot kötött, sokat játszanak egymással és esténként összebújva hajtják álomra bucijukat. Star számára nagy segítséget jelent egy társ jelenléte, mellette sokat tanulhat nemcsak a kutya-, hanem az emberi viselkedésről is, ami elengedhetetlen egy hallássérült kutyus megfelelő fejlődéséhez.
Star nagyon okos kiskutya, szemeiből árad az értelem, mindent megfigyel, ellesi barátjától mit hogyan kell csinálni. Befogadói nagy szeretettel bánnak vele, kézjelekkel tanítják, és már ügyesen teljesíti az ül és a fekszik parancsokat. Egy kis foglalkozással, odafigyeléssel és törődéssel bármit meg lehet neki tanítani. A sétákon még kicsit bizonytalan, de türelemmel és kedvességgel szép lassan ki fog nyílni. Rövidesen ellátogatnak vele a kutyaóvodába is, hogy biztonságos környezetben ismerkedhessen és játszhasson kutyusokkal.

Star mindennapjairól saját topicjában olvashattok fórumunkon:
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=299

 

2014.01.18. – A 6 hónapos kölykök hírei

Rengeteg intézni valóval telnek napjaink. Az 5 hónapos (időközben már fél évessé cseperedett) kölykök számára ígéretes gazdijelöltek akadtak, így elkezdhettük egyeztetni ivartalanítási műtétjüket.
Szerdán Szira, Silver és Szikra is átesett az ivartalanításon. A műtét rendben és komplikációmentesen zajlott mindhárom kutyánál. Jelenleg ideiglenes befogadóiknál lábadoznak, ma részt vettek a 3 napos kontrollon is, melyen mindhármójuknál mindent rendben találtak. Varratszedés után, jövő héten utazhatnak gazdijelöltjeikhez próbaidőre.

Star számára is kerestük a megoldást, melyre végül ráleltünk egy kedves, fiatal pár személyében. Befogadóihoz költözhet pár nap múlva, ahol egy azonos korú kutyapajtással játszhat és tanulhat egész nap. Befogadói nagyon figyelnek rá és hozzáértő módon bánnak vele, tanítják a jelbeszédre, amire nagyon fogékony. Ivartalanítás után új barátjával együtt élvezhetik gondozóik teljes figyelmét és gondoskodását.

 

2013.12.28. – Star – 5 hónapos dalmata kan, gazdát keres

Star a kabai mentvények legkülönlegesebb egyénisége.
Elképesztően intelligens és talpraesett, ő volt az első, aki minden gondolkodás nélkül bátran és magabiztosan odajött elénk, leült és nézett ránk mélybarna szemeivel. Ő került hozzánk a legközelebb és érdekes módon ő kezdeményezte a bensőséges viszonyt. Nagyon tanulékony, mindenre nagyon figyelmes, látszik, hogy issza a világ dolgait és tanul mindenből. Rosszalkodásban is mindig benne van, de valahogy ő más, mint a többiek, nehéz leírni. Ha leguggolunk hozzá, egyből a kezünkre teszi az egyik lábát és mélyrehatóan néz.
Egyszerűen minden érdekli, mindenkinél játékosabb és talpraesettebb. A hallásával van probléma, bizonyos hangokat hall, főleg a nagyon mélyeket, de a legtöbbet nem igazán. Hallásának kivizsgálására még nem került sor, de ez szinte semmiben sem akadályozza, pajkosan ugrálva nyargalászik az udvarban, hívja a többieket játszani, rosszalkodni. Borzasztó mozgékony, bármilyen kutyás sportra alkalmas, apportos, rengeteget játszik, labdázik, kéri, hogy játsszon vele az ember.
Mindegyik kölyöknél jobban igényli a külön foglalkozást, nála kiemelten fontos ez. Meg kell tanulni együtt élni a hallásproblémájával és elsajátítani a hatékony kommunikációt vele. Sokat segít neki egy másik kutyatárs, akár egyik testvére, akár új kutyapajtás az új családban, aki figyel rá és segít neki abban, hogy minél jobban megértse, mit kérnek tőle az emberek.
Keressük számára azt a felelős embert, aki sok szeretettel és odafigyeléssel elhalmozná, beengedné lakásába, később esetleg kutyaiskolába is eljárna vele, aki rászánná az időt és energiát arra, hogy egy hallássérült kölyköt nevelgessen, specifikusan foglalkozna vele és megadná neki mindazt, amit eddigi rövidke életében nélkülöznie kellett.

Star is megkapta második kombinált oltását, féreghajtva van, chipet is kapott, egészséges. Veszettségi oltását 2 hét múlva kapja, ivartalanítása a megfelelő gazdijelölt megtalálásával válik esedékessé, a műtétet követően már új családjánál lábadozhat, határozott idejű próbaidős szerződés megkötésével, melynek sikeres zárása a végleges örökbe fogadás.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (STAR)
+36303457051
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Star/
bővebb leírás: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=299

Személyes ismerkedésre január 10-étől van lehetőség!

Bővebb információ az örökbefogadás menetéről honlapunkon elérhető: http://www.dalmatamentes.hu

Categories: