Dalmata Mentés

Silver

2014.05.25.  – Salt hírei

Salt napjai igazán mozgalmasan telnek. Gazdái nem győzik dicsérni a kedves dalmata fiút, aki időközben megint nőtt egy nagyot, és új környezetben is remekül megállja a helyét. Május elején egy dalmatás találkozón vett részt családjával és kutyapajtásaival. Bár a szépségversenyen nem került fel a dobogóra, mégis bátran viselkedett és mindenkivel barátkozott. A játék és a hosszú séták természetesen a hétköznapokon sem maradnak el. 🙂

 

2014.04.20. – Salt (Silver) Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván mindenkinek!

 

2014.03.10. – Silver gazdis!

Hírek:  http://dalmatamentes.hu/a-9-kabai-kolyok-gazdis/

Silver képei:  http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2014/silver/

 

2014.03.03. – Silver hírei

Silver, a Kabáról mentett legidősebb kölykök közül január végén utazott Németországba, ahol partnerszervezetünk egyik önkéntese és kutyusai tárt karokkal, illetve tárt mancsokkal fogadták a megszeppent fiúcskát.
Silver, aki ma már a Salt nevet viseli, jókorát nőtt azóta, és nemcsak fizikailag erősödött meg, hanem lelkileg is helyrejött, hiszen nap, mint tapasztalja, milyen egy gondoskodó család végtelen szeretetében élni.
Gazdáitól rendszeresen kapunk fényképeket és híreket a pöttyös fiú felől.

“Salt kicsivel több, mint egy hónapja boldogítja mindennapjainkat. Kezdetben eléggé félénken viselkedett, a számára ismeretlen helyzetekben rendszerint “nevelőpapája” Pepper mögé bújt, de idővel rájött, hogy itt mindenki szívesen fogadja őt. Szép lassan kinyílt, új kutyabarátokat szerzett, akikkel hatalmasakat szaladgál és játszik a mezőn.
Napról-napra bátrabb és az elmúlt hetek során természetesen mindenki kedvencévé vált. Esténként pedig Pepper mellett foglal helyet a kanapén, és szorosan hozzábújva hajtja álomra okos kis fejét.
Salt-tal teljes lett a “fűszercsalád”, két dalmatánk, Pepper és Sugar nagy örömmel egyengetik a felnőtté válás útján. 
Köszönöm, hogy megkaphattam őt! “

1947720_521524394634639_354469055_n 1964480_521524411301304_13495883_n

 

2014.01.27. – Silver próbaidős gazdis! 

Nagy utat tettünk meg szombaton, hogy a kabai kölykök 6 hónaposai közül Szikra és Silver próbaidőre költözhessen új családjába, ahol már nagy izgalommal várták őket. Kora reggel kezdtünk az állatorvosnál, ahol egy gyors varratszedés és papírmunka után indulhattunk is a hosszú autóútra. Nagyon hideg idő lett reggelre, a két kutya bújva leste, mi történik, hova megyünk Szikra családja éppen útba esett, így összeszerveztük a két kutya szállítását. Boldogan csóvált, mikor kiszálltunk a kocsiból és míg a szerződést átbeszéltük, nagy nyugalomban álomba szenderült a hátsó ülésen

Mi pedig indultunk is tovább Silverrel, akit Linzben adtunk át egy nagyon kedves segítőnknek, aki tovább szállította őt gazdijelöltjéhez Németországba. Ezúton is köszönjük Haraldnak a lelkes és nagyvonalú segítséget, az odafigyelést és a sok finom falatot Silver számára
Silver késő este érkezett meg új otthonába, ahol a jó melegben egyből elterült a legkényelmesebb kutyafekhelyen és új, idős dalmata barátjához bújva rögtön el is aludt a hosszú út után.

Nagyon későn értünk vissza Magyarországra, majdnem 1000 km-t tettünk meg. Hálásak vagyunk Zsófinak a fuvarért, nélküle nem tudtuk volna ilyen messzire szállíttatni a két pöttyös fiút.

Silver és Szikra tehát próbaidőre költöztek, most kezdődnek csak az igazi, izgalmakkal teli napok számukra. Beilleszkedésük után, ha minden rendben zajlik, megkötjük végleges örökbefogadási szerződésüket, mellyel végleg boldog, gazdis kutyákká válnak.

 

 

2014.01.24. – Szikra Silverhez költözött

Szikra nem viselte jól a hirtelen rászakadt egyedüllétet, amikor hétfőn ideiglenes befogadója néhány órára magára hagyta (tölcsérben természetesen), így nem is tudta tovább vállalni. Összeköltöztettük hát a két fiút, hogy együtt töltsék az új családjukhoz történő költözésig hátra lévő néhány napot.
A döntés jónak bizonyult. Szikra megnyugodott, Silver pedig elkezdett oldódni, kinyílni.

Bővebben Szikra, illetve Silver topicjában, fórumunkon:
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=291
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=287

 

2014.01.22. – Silvernek gazdijelöltje van

Silver a kabai kölykök közül a legnagyobb, legidősebb és egyben a legfélénkebb is. Ennek oka, hogy ő sokkal többet megélhetett a rosszból, a stresszből, a verésből, mint testvérei, társai.
Már a kezdetek kezdetén is ő volt a legvisszahúzódóbb. Amíg társai lassan, óvatosan felfedezték a körülöttük lévő új világot, Silver a legtávolabbi sarokban, egy helyben gubbasztott, rettegett. Eleinte a finom falatok sem érdekelték, összegömbölyödve figyelte mi történik körülötte.
Fejlettsége miatt az elsők között volt, akit meghirdettünk, mint gazdikeresőt. A kölyök falkában sem volt már neki jó, mivel a többiek felett állt, a felnőtt kutyák ideiglenes befogadókhoz kerülésével rá hárult a falkavezér szerepe, ami további stressz volt számára.

Német patnerszervezetünk egyik tagja, segítője figyelt fel Silverre. A német hölgy régi dalmatás, a német fajtamentést segíti, mint ideiglenes befogadó. Megkaptuk róla a referenciákat, felvettük vele is a személyes kapcsolatot. Visszaérkezett az ilyenkor szokásos kérdőívünk, kaptunk sok fényképet a környezetről, ami Silvert várná. A feltételek adottak, minden szempontból nagyon ideális gazdijelölt a lelkileg sérült kutya számára. Szakértelme, tapasztalata és saját kiegyensúlyozott, nyugodt dalmatája fogja segíteni Silvert a beilleszkedésben, akinek erre nagy szüksége van, hogy fel tudjon oldódni. Mielőbb saját család kell neki, hogy meg tudja élni a gyerekkorát, ezért el kezdtük szervezni kiutazását.

Silver az elmúlt másfél hónapban az összes oltását megkapta, szépen fejlődésnek indult, bár félénksége, távolság tartása még megmaradt. A napokban megtörtént ivartalanítása, ezután ideiglenes befogadóhoz költözött kiutazásáig, ahol nyugodt környezetben lábadozhat.
Napjairól fórumunkon olvashattok, Silver saját topicjában: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=287

 

2013.01.18. – A 6 hónapos kiskutyák hírei

Rengeteg intézni valóval telnek napjaink. Az 5 hónapos (időközben már fél évessé cseperedett) kölykök számára ígéretes gazdijelöltek akadtak, így elkezdhettük egyeztetni ivartalanítási műtétjüket.
Szerdán Szira, Silver és Szikra is átesett az ivartalanításon. A műtét rendben és komplikációmentesen zajlott mindhárom kutyánál. Jelenleg ideiglenes befogadóiknál lábadoznak, ma részt vettek a 3 napos kontrollon is, melyen mindhármójuknál mindent rendben találtak. Varratszedés után, jövő héten utazhatnak gazdijelöltjeikhez próbaidőre.

 

2013.12.28. – Silver, 5 hónapos dalmata kan, gazdát keres

Silver jó természetű, nyugodt fiú, aki az őt ért bántalmazás miatt még visszahúzódó, félős. Legnagyobbként a felnőttek mellett ő védelmezte a kisebbeket a botok kemény ütéseitől. Nehezebben oldódik, nem nagyon ismeri a simogatást, a kedves szót, tart az emberi közelségtől. A hirtelen mozdulatoktól megretten még, ez a beidegződés idővel elmúlik nála, ha megérti, hogy nem kell félnie többé.
Ha az embert bizalmába fogadta, akkor végtelenül kedves, puszikat is oszt annak, akitől szeretetet kap. Kényelmes legényke, szeret minden pihe-puha helyen pihenni és egy-egy finom falattal könnyen lekenyerezhető, igazi dalmata jellem
Nagyon igényli a külön foglalkozást, jót tenne neki és hamarabb kinyílna, oldódna, ha egyedüli kutyaként csak rá koncentrálnának.
Keressük számára azt a felelős embert, aki sok szeretettel és jó falatokkal elhalmozná, beengedné lakásába, később esetleg kutyaiskolába is eljárna vele, hogy szellemi fejlődése is elkezdődhessen, aki rászánná az időt és energiát arra, hogy egy félős, bántalmazott kölyök lelkét rehabilitálja és megadná neki mindazt, amit eddigi rövidke életében nélkülöznie kellett.

Silver megkapta második kombinált oltását, féreghajtva van, chipet is kapott, egészséges. Veszettségi oltását 2 hét múlva kapja, ivartalanítása a megfelelő gazdijelölt megtalálásával válik esedékessé, a műtétet követően már új családjánál lábadozhat, határozott idejű próbaidős szerződés megkötésével, melynek sikeres zárása a végleges örökbe fogadás.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (SILVER)
+36303457051
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Silver/
bővebb leírás: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=287

Személyes ismerkedésre január 10-étől van lehetőség!

Bővebb információ az örökbefogadás menetéről honlapunkon elérhető:http://www.dalmatamentes.hu

Categories: