Dalmata Mentés

Rege

2015.01.07.  – Rege gazdis!

Az elmúlt év utolsó hónapját örömteli örökbe adásokkal zártuk, a próbaidős szerződések leteltével családlátogatással egybekötött séta alkalmával véglegesítettük Zazi, Szonja és Rege örökbefogadását.

Nagy szerencsénkre Regét ki tudtuk hozni a panzióból még a hideg idő előtt, ahová korábbi sikertelen próbaideje leteltével került elhelyezésre. Hálásak vagyunk érte Dorisznak, aki még az ősszel befogadta otthonába a kissé szertelen dalmata fiút.
Regének sajnos elmaradt a gyerekkora, hiányoznak az alapjai, ami a jólneveltséget illeti. Nem csoda, mivel kivert kutya volt, majd gyepmesteri telepre került felelőtlen gazdáitól, ahonnan gondozásunkba vettük. Ezen tulajdonságaira a lakásban élés közben is hamar fény derült, bár előre tudtuk és jeleztük is mire lehet nála számítani. Gondozója nagyon jól kezeli a lopkodós fiatalurat, akivel egyébiránt az ég világon semmi gond sincs a lakásban, csak ha valami ehető van a láthatáron, akkor bújik ki belőle a kisördög. Nem tett kárt semmiben, nem zajong, teljesen szobatiszta és a belvárosi élethez is hamar alkalmazkodott.

Még a Gozsdu-udvarban is tiszteletét tette, szívesen autózik és barátságos az emberekkel. Igazán gyorsan alkalmazkodott a nyüzsgő városi élethez a vidéki hátsó udvar és gyepi után! Sőt, a közös séta alkalmával tapasztaltuk, hogy a többi kutyával is jól kijön már. Rege nagyon élvezi, hogy végre ember közelben lehet, sok figyelem jut neki, meg is érdemli hányattatott sorsa után ezt a fokú szeretetet és gondoskodást. Szemmel láthatóan erre volt szüksége ahhoz, hogy kiegyensúlyozott lehessen. Ideiglenes befogadója úgy döntött, hogy annyira összecsiszolódtak, megszerették egymást, hogy már nem adná senki másnak ezt a szeretetbomba nyulat, mi pedig semmi akadályát nem láttuk annak, hogy tovább folytathassák közös életüket. Boldog Gazdis életet kívánunk Regének is!

 

2014.10.24. – Rege ideiglenes befogadóra talált!

Rege velünk tartott az Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány IV. Örökbefogadó és Családi Napján. Nagyon pozitív csalódás volt számunkra ezen a rendezvényen, hihetetlen nyugodtan viselkedett. Érdeklődő, barátságos volt mindenféle és fajta kutyával, hízelgő és figyelemre vágyó minden kétlábúval. Bújt, mancsolt, kedveskedett, igazán “árulta magát”, miközben példásan viselkedett. Érkezett is egy kedves család, akik felajánlották segítségüket, hogy ideiglenesen otthont adnak számára. A rendezvény után megbeszéltük a részleteket, és Rege még a hosszú hétvége előtt elköltözhetett a kutyapanzióból családi környezetbe! Ez egy nagy lehetőség Rege számára, mivel így sokkal több figyelem, gondoskodás jut neki egyedüli kutyaként, továbbá megtanulja a lakásban, városban viselkedés szabályait, szocializációja tovább folytatódik.
Hálásan köszönjük befogadóinak, hogy Rege téli elhelyezéséért nem kell aggódnunk, nagyon megérdemli, hogy szerető gondoskodással legyen körbe véve! Híreit folyamatosan közzétesszük.

Beszámoló a rendezvényről: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/2014-10-11-iv-orokbefogado-es-csaladi-nap-beszamolo

 

DSC06825a2014.09.26. – Végleges otthont keres Rege!

Rege 3 év körüli ivartalanított dalmata kan. Májusban került gondozásunkba a füzesgyarmati gyepmesteri telepről. Ideiglenes befogadójánál több kutyussal élt együtt, szép lassan visszanyerte dalmatás formáját, és megismerhettük ragaszkodó jellemét. 
Június közepén egykori gazdikeresőnkkel, Zazival együtt költözött próbaidőre. Legnagyobb bánatunkra azonban Regének nem sikerült a beilleszkedés. Sajnos nehezen viseli az autós utazást, amelyre családjában gyakran kerül sor, és az elmúlt időszakban előjött vihartól való félelme, ami miatt egyedüllét esetén sajnos szorong. 

Rege kedves kutya, szívesen barátkozik és könnyen tanul, de még van mit elsajátítania a helyes viselkedésről. Olyan gazdit szeretnénk találni számára, aki lehetőleg rendelkezik tapasztalattal ezen a téren. Ha úgy érzed, szívesen társadul fogadnák egy olyan kutyát, akinek következetes nevelésre és támogatásra van szüksége, kérünk szépen, jelentkezz! 

Rege oltott, féreghajtott, ivartalanított, egészséges kutya, szobatiszta.  Kertes házba szabad bejárással, bentalvással vagy megfelelő lemozgatás esetén lakásba is ajánljuk. Jelenleg kutyapanzióban lakik.  

Örökbefogadási szándék esetén további információ:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Tel: 06303457051 vagy 06203324632

Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Rege/

 

2014.09.25. – Rege gazdit keres!

A próbaidő alatt felmerült problémák miatt a hétvégén visszavettük Regét és Zazit gondozásunkba, ismét gazdikeresők. Kutyapanzióban helyeztük el őket, kérjük támogassátok a két kutyus ellátását! Köszönjük!

Információ:  http://dalmatamentes.hu/lang/hu/tamogatas-rege-zazi/

 

 

2014.06.20. – Rege és Zazi próbaidős gazdisok 

Néhány héttel ezelőtt Regének, a nemrégen Füzesgyarmatról mentett, és azóta ideiglenes befogadónknak köszönhetően felerősödött dalmata kannak komoly érdeklődői akadtak.
A többszöri találkozó alatt megismerhettünk egy szimpatikus, kutyás tapasztalattal rendelkező családot, ahol sok foglalkozás, szerető otthon, tágas kert, közeli erdő-mező a minden napos mozgatáshoz, és sok-sok felelős szeretet vár az új családtagra. Az ismerkedések alatt közös sétákat is tettünk, Rege már előre üdvözölte látogatóit és néha Zazi, a kabai mentésből született kutyák utolsó gazdikeresője is velünk tartott.
Közös elhatározásként végül mindkét kutya együtt költözhetett! Az már korábban is látszott, hogy a két kutya teljesen össze van nőve! Zazi minden találkozón játékra invitálta Regét, akivel percekig együtt hemperegtek, birkóztak, látszott az összhang a két fiatal kan kutya között, így gondozójukkal együtt nagyon örültünk neki, amikor a gazdijelöltek felvetették, hogy bevállalnák mindkét kutyát.

Az elmúlt hétvégén személyesen szállítottuk a kutyákat új otthonukba, hogy az új környezetben lássuk a kutyák reakcióit. Rege kicsit izgága volt az autóban, és a kertben elengedve is fel-le rohangászott, hogy felfedezzen minden zugot. Korábbi életét valószínűleg láncon vagy szűk helyre bezárva tölthette, gyerekkora nem lévén érthető izgatottsága és neveletlensége. A kinti tűzhelyet, vagy a lepottyant szalonna bürkét persze azonnal megtalálta, nagy éhenkórász és kukázó a fiatalúr. Zazi is követte mindenhová nála még egyelőre kicsivel nagyobb társát. A gazdi természetesen felkészült érkeztükre, vacsora várta őket.

A próbaidő alatt figyelemmel kísérjük, és igény szerint segítjük a gazdikat a kutyusok mielőbbi beilleszkedésében, bízva benne, hogy néhány hét múlva aláírhatjuk az örökbe fogadási szerződéseket is.

Képeket is kaptunk azóta a fiúkról, valamint élménybeszámolót, melyet fórumunkon olvashattok:

http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=443

 

2014.06.11. – Friss fotók érkeztek Regéről

Rege kondíciója nagyon szépen rendbe jött mióta május elején gondozásunkba került.  Szépen hallgat a nevére, visszahívhatósága egyre jobb a mezőn tett séták során. Dalmatához híven nagyon szereti a pocakját, ugyanakkor tanulékony is, jutalomfalattal könnyen motiválható. Igaz, elég mohó, ami minden bizonnyal abból ered, hogy élete első néhány évében sokat kellett nélkülöznie. Ez lehet az oka annak is, hogy mérete inkább egy szuka kutyáéhoz hasonlítható. Ideiglenes befogadójának kutyáival jól kijön,  egy kis játékra is kapható. Már csak egy gazdi hiányzik Regének, aki szeretettel neveli és élete végéig gondoskodik róla.

   

2014.05.23. – Gazdit keres Rege, 3 év körüli dalmata kan!

Rege március végén került be a füzesgyarmati gyepmesteri telepre. Egy segítőkész önkéntes vette magához a lesoványodott, szomorú tekintetű dalmata fiút. Május elején költözött ideiglenes befogadónkhoz, akinél az elmúlt hetek során rengeteget fejlődött, visszanyerte formáját, és igazán csinos úrfi lett belőle.

Rege eddigi életében nem sok jót tapasztalhatott. Számára most kezd kinyílni a világ, szinte minden újdonságra rácsodálkozik. Lakásban tisztelettudóan viselkedik, bár látszik, hogy számára az is új élmény, hogy bemehet. Ennek ellenére szobatiszta és nyugodt.
Rege elképesztően kedves, bújós, szeretnivaló dalmata fiú. Igényli az ember közelségét, bármit megtesz egy kis simogatásért, nagyon meg akar felelni, és hálás a legapróbb foglalkozásért. Nagyon szeretne tartozni valakihez, aki csak őt szereti, éppen ezért egyedüli kutyusnak ajánljuk, hogy a gazdi minden figyelmét megkaphassa.
Ideiglenes befogadójánál több kutyával lakik együtt, kanokkal és szukákkal vegyesen, problémamentesen. Idegen kutyákkal elsőre tartózkodó, de rövid ismerkedés után már barátkozik, és jól érzi magát a társaságban. Cicák és egyéb kisállatok mellé azonban nem ajánljuk.
Lakásba vagy kertes házba bejárással, bentalvással szeretne költözni.

Rege oltott (veszettségi, kombinált), microchipezett, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgált, egészséges kutya. A Dalmata Mentés gondozásában keresi végleges gazdiját!
Örökbefogadása előzetes ismerkedéssel, és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (REGE) vagy 0630-345-7051 ,  0620-332-4632

Bővebb info:  http://www.dalmatamentes.hu/

Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Rege/

 

2014.05.04. – Rege gondozásunkba került.

Regét, a Füzesgyarmatról mentett dalmata kant ideiglenes befogadónál helyeztük el. Jelleméről a következő hetek során kapunk részletes információt. Befogadói megkezdték rehabilitációját, egyelőre még nem látogatható.

 

2014.04.11. – Sürgősen ideiglenes befogadót keres Rege, fiatal dalmata kan!

Rege a füzesgyarmati gyepmesteri telepre került be március végén, nagyon rossz állapotban, teljesen lesoványodva.
Egy segítőkész önkéntes kihozta és magához vette, de körülményei miatt legfeljebb csak 2 hétig tudja tartani, ezért mielőbb ideiglenes befogadót szeretnénk találni számára!
Az állatorvosi vizsgálat szerint Rege kórosan sovány, szinte csont és bőr, de ezt leszámítva egészséges, nincsen betegsége. Kapott vitaminturmixot és immunerősítő injekciót. Testén felfekvésből származó sebek láthatók, amelyeket krémmel kell kenegetni.

Rege nagyon kedves és barátságos kutyus. Egy kicsit még félénk, de nagyon szeret az ember közelében lenni, örömmel fogadja a simogatást és szeretgetést, dalmatához híven ragaszkodó típus. Autóban szépen utazik, az állatorvosi vizsgálatot is nagyon jól viselte. Látszik rajta, hogy megviseli az eddigi nélkülözés, éheztetés. Befogadója szeretettel gondoskodik róla, és jó minőségű eledelt ad neki, hogy szép fokozatosan visszanyerhesse súlyát.

Egyesületünk a kutya befogadóját támogatja! A fuvart leszervezzük, állatorvosi költségeit álljuk, ellátásának költségeihez hozzájárulunk. Elsősorban Budapestről vagy környékéről várjuk ideiglenes befogadók jelentkezését!
Kérjük segítsetek, osszátok meg Rege segítségkérését!

Bővebben: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/fontos-tudnivalok/ideiglenes-befogadas/

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (REGE)
Tel: 06303457051 vagy 06203324632

Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Rege/

 

 

Categories: