Dalmata Mentés

Radar – gazdis

2017.07.13. – Híreket kaptunk Radarról 

Radar 2016. áprilisában került gondozásunkba egy családtól. Az akkor 5 éves, játékos, gyermekbarát dalmata kan egészségi állapota azonnali ellátást igényelt, a babéziából állatorvosunk kikezelte, ám a szívféreg-teszt pozitív lett. Megkezdtük hosszadalmas, szigorú gyógyszeres kezelését, hogy gyógyultan, egészségesen adhassuk gazdihoz. Tavaly szeptemberben elérkezett az ő ideje is, külön öröm, hogy gyermekes családba került tőlünk.

A napokban hírt kaptunk Radar családjától, olvassátok a gazdik sorait:

“Radar 1 év után elkezdett játszani bottal. Még nem hozza vissza, ha eldobom, de ha odaadom neki, elveszi és nem adja vissza. Sokkal nyugodtabb, gyönyörűen kivárja, amíg enni adok neki, ha eszünk, fekszik az asztal mellett. A sétáltatás is sokkal jobb.”

Radar szerető családra, végleges otthonra lelt, és azóta is boldog gazdis kutyus. Köszönjük a gazdiknak, hogy vigyáznak rá!

Radar története weblapunkon elolvasható:http://dalmatamentes.hu/portfolio/radar/
Dalmata Mentés

2016.12.23. – Radar gazdis!

Radar próbaideje sikeresen lezárult, és gazdijelöltje úgy döntött szeretné véglegesen örökbe fogadni a pöttyöst, így a héten aláírtuk az örökbefogadási szerződést.
Kertes ház lett az otthona, bejárással: a család golden retrieverével, Millivel, közösen osztoznak a kanapén, összebújva alszanak. Sokat játszik Millivel, ami számunkra fél éve még szinte elképzelhetetlennek tűnt, de ideiglenes befogadója kitartóan foglalkozott Radar szocializációjával, így amikor Radar gazdihoz költözött, a két kutya között nem volt probléma.

Radar nagyon szereti a gyerekeket, és gazdija kislányával is szuperül megvannak. Kutyaiskolába is járnak vele, ahol erősítik a kutya-gazda kapcsolatot és dolgoznak Radar kis termetű kutyákkal való kapcsolatán is.

Szuper hír, hogy Radar szívférgesség elleni kezelését lezáró kontrollvizsgálatának eredménye negatív lett, tehát Radar egészséges!

Radar galériájahttp://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2016/Radar/

2016.09.27. – Radar próbaidős gazdis 🙂

Radarra hónapokig nem jelentkezett senki, ám bennünk eközben körvonalazódott milyen gazdit is keresünk neki: olyan aktív életet élő családot, ahol van fiatal gyerkőc, ugyanis Radar ideiglenes befogadójánál is bebizonyosodott, hogy imádja őket.

Végül pár hete megérkezett a várva várt érdeklődő e-mail, amiben minden klappolt: kisgyerek, kertes ház bejárással, Radar még munkába is kísérheti gazdijelöltjét.

Végül a személyes találkozó után megbeszéltük az időpontot, amikor Radar próbaidőre költözhet. A nagy nap előtt azonban váratlanul megérkezett a gazdijelöltekhez egy pár hónapos Golden retriever. Gyors mérlegelés és hosszas beszélgetések után úgy döntöttünk, ez ne legyen akadály, költözzön Radar és nézzük meg, hogyan viszonyul egymáshoz a két kutya. Mivel minden rendben ment a kölyökkel és a család két macskájával is, aláírtuk a próbaidős szerződést.

Gazdijelöltjei rendszeresen beszámolnak a történésekről, Radar és a kölyök már közösen játszanak, egymást kergetik az udvaron, felváltva alszanak a kanapén. 🙂 Reméljük, minden jól alakul Radarnak és végre végleges gazdija lesz ennek az ide-oda dobált dalmatának. 🙂

2016.09.09. – Radar újabb cuki sztorija 🙂

“Kiengedem az udvarra (most már nem kell figyelni rá,hogy ne bántsa a macskákat teljesen jól el van velük és a többi kutyával is) fél 6-kor ,hogy fél 7-ig tudjon szaladgálni amig nem indulok el otthonról. Ez nála úgy néz ki hogy kirakom, egyből megfordul és néz rám hogy ugye én is kimegyek. Becsukom az ajtót és addig nem mozdul onnan míg nem megyek ki. Nem megy el pisilni se szaladgálni.Szoval kinnt kellett vele állnom 40percet hogy egyáltalán elmozduljon az ajtóból 🙂
Na ő az a kutya aki ha egyszer már kötődik az emberhez akkor már élni se tud nélküle.
Nagyon szeretetéhes, sok törődést igényel és mindig a gazdi közelében szeretne lenni.
Bármilyen sportot kiprobálna a leendő gazdajával pl: agility,canicross,flyball,biciklizés ezekre mind nagyon alkalmas.” – írta ideiglenes befogadója.

Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/ várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
kapcsolat@dalmatamentes.hu (Radar)
+36 30 901 25 09
Dalmata Mentés

2016.09.07. – Radar jól viselkedik a városban is 🙂

Radar legutóbb kutyafelszerelés boltban járt, ahol kiválasztotta, hogy milyen jutalomfalatot vigyen ideiglenes gazdija a hétvégén kezdődő kutyaiskolába.
Itt nézhetitek meg az erről készült videót: https://youtu.be/qPesATheHWc

Hazafelé Radar a tömegközlekedést is kipróbálhatta, nyugodtan utazott a héven.

Radar youtube csatornáján megtekinthető a többi rövid video is:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL4GOZCHOS4qtXE4KDH17qBhniAWDsO3D-

2016.09.03 – Radar már tanulja a behívást, hogy az álomgazdinak már semmi dolga ne legyen! 🙂

Ideiglenes befogadója sokat gyakorol Radarral, különböző helyzetekben is próbára teszik őt, Radar pedig nagyon fegyelmezett, szépen viselkedik.
Radart szívesen ajánljuk akár kutyához szokott gyerekek mellé is, nagyon szereti a társaságukat és ha a szülők továbbra is folytatják vele a következetes, jutalmazó nevelést, akkor elég fegyelmezett tud lenni ahhoz, hogy gyerekek társaságában legyen.

Ideiglenes befogadója az alábbiakat írja róla:
“Radarnak meg volt az első elengedős sétája elsőre jött mindig ha hívtam pedig egy nagyon forgalmas parkban voltunk ami tele volt emberrel de nagyon jól viselkedett,az elején nem nagyon értette hogy mi van meg hogy mehet szoval végig mellettem volt de aztán le esett neki és szaladgált meg szaglászott gyakorolt egy kicsit a gyerekekkel is”

Radar behívás gyakorlás, póráz nélküli séta: https://youtu.be/NdVVbB68UL4
Radar póráz nélkül sétál: https://youtu.be/Z7iPnPAHd-s
Radar gyerekekkel sétál:
– 2 éves kisfiúval: https://youtu.be/is_3YkDX4Go
– nagyobb gyerekekkel: https://youtu.be/mXfWH50G3jw

Radar youtube csatornáján megtekinthető a többi rövid video is:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL4GOZCHOS4qtXE4KDH17qBhniAWDsO3D

Radar örökbefogadásáról érdeklődni a következő elérhetőségeken tudtok: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Radar) vagy +36 30 901 25 09

2016.08.26. – Radar Facebook-oldalt kapott 🙂

Radar várja az igazit! Ideiglenes gazdija saját FB oldalt készített, amin nyomon követhetitek Radar mindennapjait: https://www.facebook.com/Radar-gazdit-keres-197907847292775/
Bemutatkozó e-maileket a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre várjuk!

2016.08.18. – Radar várja az igazit!

Radar kirobbanóan jókedvű amikor szabadon szaladgálhat az udvaron! Van ereje ennek a fiatal, szépséges dalmata kannak, és amikor sikerül megállnia, akkor ráül az ember lábára, tolja oda magát a simiért, hanyatt dobja magát azonnal, kedveskedik. Nagyon emberközpontú, barátságos, energikus kutyus, aki a mozgás és szeretetigényét kielégíteni tudó gazdáját keresi!
Most már lakásban is szépen viselkedik, pórázon is kulturáltan sétál és bátran ajánljuk futáshoz, mindenféle kutyás sporthoz, aktív, sportos gazdi mellé!

Ideiglenes befogadója írta róla:
“Radar nagyon sokat fejlődött mióta nálam van. A saját kutyáimmal már teljesen jól ki jön és a vendég kutyákkal is már viszonylag gyorsan össze tudom szoktatni.
Iszonyat figyelmes eb, mikor kimegyek vele a kertbe és elvégezte a dolgát utána csak is rám figyel, szeret tanulni.
Embereket, gyerekeket szereti eddig minden idegennel barátságos volt. Ma is voltunk sétálni pórázon már egyáltalán nem húz és most már a kerítésnél ugató kutyák se érdeklik.
Macskákkal is egyre jobb a viszonya, szép lassan megszokja őket. Lakásban is szépen viselkedik, nem rohangál ész nélkül bent tudja, hogy nem szabad az asztalról és a konyhapultról se lop ételt. Nagyon szerethető kutya!”

Radar 5 éves kan dalmata, oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik.
Nagyobb gyerekek társaságát kifejezetten szereti, barátságos, aktív kutya.
Kertes házba vagy lakásba egyaránt ajánljuk megfelelő lemozgatással és rövid szőre valamint ragaszkodó természete miatt a lakásba bejárással.
Jelenleg Pomázon lehet vele ismerkedni előzetes egyeztetést következően az örökbe fogadási rendszerünk szerint: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Érdeklődéseket várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
kapcsolat@dalmatamentes.hu (Radar)
+36 30 901 25 09
Dalmata Mentés

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamen…/gazditkeres/kanok/Radar
Ideiglenes befogadója fórumunkon ír róla:http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=648

2016.07.25. – Radar videó

Radar gyerekbarát, kedves kutyus, gazdit keres!

2016.07.19. – Radar gazdit keres!

Radar a fiatal, gazdikereső kan dalmata rengeteget fejlődött ideiglenes gondozójánál az elmúlt hetekben. Befogadója folyamatosan szoktatja őt a helyes viselkedésre, így már képes semlegesen viselkedni a saját kutyáikkal, együtt sétálni velük, hemperegni mellettük a kertben. Nagyon energikus, és dalmatához híven, ha lehetősége van, cikázva szaladgál.
Radar cicákkal is találkozott, felügyelet mellett nem volt probléma. Emellett nagyon élvezi, hogy gyerekek között lehet, igényli a társaságukat, a simogatást, és nagyon kedvesen bánik velük.
Radar történetét fórumunkon is nyomon követhetitek, ahol gondozója is hírt ad a kutya fejlődéséről

Radar

Radar

Radar 5 éves kan dalmata, oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik.
Nagyobb gyerekek társaságát kifejezetten szereti, barátságos, aktív kutya.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
kapcsolat@dalmatamentes.hu (Radar)
+36 30 901 25 09
Dalmata Mentés

Radar Radar Radar

2016.06.21 – Radar gazdát keres!

Radar két hete ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol családi körülmények között folytatják nevelgetését amíg jelentkezik rá egy végleges gazdi!
Radar kertes házban van, gyerekek mindennapos társaságát élvezi, bújik, kéri a simogatást, szépen viselkedik. A többi kutyával nagyon rámenősen ismerkedik, ezen már dolgozik vele gondozója, türelmesen magára vonja a kutya figyelmét és ezzel szoktatja a helyes viselkedésre. Gondozója írta:

06.06.
“Gyerekeket imádja nagyon kedves mindenkivel. Kutyákkal még nem felhőtlen a viszonya, sajnos amint meglát egy kutyát rögtön rárohan és megpróbál ráugorni, ha meg nem engedem oda rángat és ugat. DE már ezen is dolgozunk, tanulja hogyan kell közeledni egy kutyához. Már eljutottunk arra a szintre hogy tud másik kutya mellett sétálni úgy, hogy figyelmen kívül hagyja, vagy ha finoman szaglászik felé arra kap jutalmat, mert bizony így szabad ismerkedni 😀
Nagyon gyorsan tanul és figyelmes, jutalomfalattal nagyon jól lehet motiválni.”

06.08.
“Radart elengedtem a kertben meg a lakásban is. Nagyon jól viselkedett. 🙂 A behivása nagyon jó már most. A lakásban is szépen viselkedik, követ mindenhova, ahol én leülök akkor oda fekszik mellém és nézelődik. Gyerekekkel is bandázott egyet ettől nagyon boldog volt. 🙂

06.19.
“Ma elmentem Radarral sétálni egy negyed órára. Mivel gyakoroltuk a pórázfegyelmet a kertben ezért az elég jól mükődött kint az utcán is csak akkor kezdett el húzni ha kutyát látott de többnyire mellettem jött végig. Keritésnél ugató kutyának visszaugat de kajàval el lehet vonni a figyelmét róla és akkor jön szépen tovább. Szemkontaktusa már van,szépen kérdez a kapuknál hogy kijöhet-e illetve kajánál hogy ehet-e és csak engedéllyel jön ki vagy kezd el enni. Tanulgatjuk az alapokat,ülni feküdni.. A fekvés már egész jól megy kézjellel”

Radar 5 éves dalmata kan, oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik.
Nagyobb gyerekek társaságát kifejezetten szereti, barátságos, aktív kutya.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/
várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
kapcsolat@dalmatamentes.hu (Radar)
+36 30 901 25 09
Dalmata Mentés

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Radar

Radar története fórumunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=648

2016.05.29. – Radar, a dalmata kan gazdit keres!

Radar babézia ellen időben kapta meg a kezelést miután gondozásunkba vettük, hamar lement a láza és jobban is lett. A vérvétel labor eredményéből mikrofiláriákat is kimutattak, a teszt enyhe fertőzöttséget jelölt, a szükséges vizsgálatokat elvégeztettük, gyógyszeres kezelését azonnal megkezdtük, az állatorvosunkkal egyeztetve kijelenthetjük, hogy a kutya már nem fertőző.

Radar energikus, barátságos, fiatal dalmata kan. Mivel eddig kertben és utcán élte napjait, a szobatisztaságot tanulnia kell. Szukákkal rámenős, de nem agresszív, kanokkal és macskákkal még nem teszteltük viselkedését. Az emberekkel nagyon kedves, ám mivel heves, mozgékony kutya, lökdösődve bújik az emberhez, kisgyerekek mellé nem ajánljuk.
Olyan határozott gazdit keres, aki kielégíti mozgás és szeretetigényét, a szocializációs tréningjét folytatja és viselkedését korrigálni tudja.

Radar 5 éves, oltott, ivartalanított, microchippel rendelkezik.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/ várjuk az alábbi elérhetőségeinkre:
kapcsolat@dalmatamentes.hu (Radar)
+36 30 901 25 09
Dalmata Mentés

több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Radar
Radar története fórumunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=648

2016.05.01. – A hétvégén gondozásunkba vettük Radart (Pötyi, Soltszentimre)!

Radar emberekkel barátságos fiatal dalmata kan, de egyelőre megfigyelés alatt áll, mert fel van puffadva. Bolhásan, büdin került hozzánk, első utunk az állatorvoshoz vezetett vele.
Hamarosan bővebb beszámolót adunk!
Egyelőre ideiglenes befogadót keres Budapest környékén! Jelentkezés a kérdőíven keresztül: http://goo.gl/forms/GZTGfjslJK
vagy: kapcsolat@dalmatamentes.hu

2016.04.04. – Gazdát keres Pötyi, 5 éves dalmata kan!

Gazdát vagy ideiglenes befogadót keres Pötyi, az 5 éves, játékos dalmata kan. Gazdái egészségügyi okok miatt keresnek számára szerető gazdit.
Emberekkel és gyerekekkel barátságos, jelenleg is kisgyermekes családban él, igényli a foglalkozást és a szeretetet. Szuka kutyákkal jól kijön. A kanokat nem szereti, macskákkal nem barátkozik.
Korából adódóan aktív,mozgásigényes, ezért olyan gazdinak ajánljuk, aki biztosítani tudja számára a rendszeres lemozgatást és sétát, futtatást. Pórázképes.
Eddig javarészt kertben élt, így a szobatisztaság mikéntjét még el kell sajátítania.
Rövid szőrre való tekintettel lakásba vagy kertes házba bejárással, bentalvással keres gazdit.
Pötyi veszettség elleni oltással és microchippel rendelkezik, egészséges.
Ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe.
Jelenleg Soltszentimrén található, ideiglenes befogadó jelentkezése esetén a szállítását megszervezzük, egyesületünk a kutya tartási és állatorvosi költségeit állja, amíg gazdát nem találunk számára. Bővebb info: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Érdeklődni:
Dalmata Mentés
Tel.: +36-30-345-7051
Email: info@dalmatamentes.hu (Pötyi, Soltszentimre)

Categories: