Dalmata Mentés

Paca

2012.06.28. – Paca Ausztriába költözött

Pacát, az elhanyagolt dalmata fiút 2011. augusztusa óta hirdettük közvetített gazdikeresőként. Élete felét kennelbe bezárva töltötte, ami miatt visszahúzódó, morgós kutyussá vált. Gondozói nem tudták tovább gondját viselni, ezért márciusban szárnyaink alá vettük. Ideiglenes befogadóinál végre szabadon mozoghatott egy saját kifutóban, emberekkel találkozhatott, és lehetőséget kapott arra is, hogy barátságos kutyákkal ismerkedjen. Lépésről-lépésre megtanult bízni befogadóiban, örömmel „segített” kerítést építeni a kacsáiknak.

Veleszületett süketsége miatt különleges bánásmódot igényel, s bár számos fórumon hirdettük, sajnos nem akadt rá ideális jelentkező. Június közepén a német fajtamentők segítségével Ausztriába költözött, hozzáértő ideiglenes befogadóhoz, ahol még többet fejlődhet a sokat nélközött, éveket kennelben élt kutya.

A leírások és a képek tanúsága szerint hamar beilleszkedett új otthonába, összebarátkozott befogadója kedves lány kutyájával is. Eleinte kisebb nehézséget okozott neki a tájékozódás lakáson belül, de napról-napra feltalálta magát.

Szépen viselkedik bent, kiderült, hogy szobatiszta, és jól viselte a fürdetést is. Megtanulta, hogy a póráz egyet jelent a sétákkal, melyek során lassacskán hozzászokik a városi élet látványához, szabályaihoz is. Költözése után röviddel vidékre utazott új családjával, ahol a tágas kert és a gyönyörű vidék nyújtotta megannyi élményben tobzódhat. Új barátaival pancsol a tóban, s nagy kirándulásokat tesz erdőn-mezőn. Örülünk, hogy Paca jól érzi magát befogadójánál, hiszen így lehetősége van arra, hogy tovább fejlődjön az úton, amelyen elindítottuk. Nagyon reméljük, hogy mihamarább megérkeznek érte az álomgazdik!

 

2012.05.21. – Paca még mindig várja az Igazit!

Sajnos nem zárult sikerrel Paca látogatása a rá érdeklődő gazdijelöltek legnagyobb jószándéka mellett sem. Régóta tervezték, sokat beszéltünk az örökbefogadásról, messziről jöttek ismerkedni múlt pénteken. Két ivaros kankutyájukkal azonban egyáltalán nem szimpatizált Paca.

Továbbra is olyan családot keresünk számára, ahol egyedüli kutya lehet vagy halló szuka kutyus segíti őt leendő gazdájánál, aki élete végéig gondoskodna erről a sokat megélt, régóta magányos, szeretet éhes ebnek.

Pacára érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (PACA) vagy a +36303457051 tel.számon lehet.

 

2012.04.14. – Paca hírek 

Paca, a gazdikereső dalmata kan 2012. márciusában került egyesületünk gondozásába. Altatás elől mentettük, így új esélyt kapott egy szebb és boldogabb életre.  Egyik tagunk pénteken meglátogatta Pacát ideiglenes befogadójánál. A kezdeti bizalmatlanság után hamar összebarátkoztak, és Paca kedves ismerősként üdvözölte őt.

Megismerkedésük történetét és önkéntesünk tapasztalatait elolvashatod fórumunkon:

http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=45

 


2012.03.07. – 
Paca, 6 éves fajtatiszta dalmata kan gazdit keres!

DSC_1095Gazdája 3 éve külföldre költözött, és a házánál hagyta Pacát. Etetését ellátták a ház bérlői, de nem tudtak vele foglalkozni, nem mozgatták. Paca szűkös kennelében töltötte mindennapjait, szinte külső ingerek nélkül. 2012. márciusában került egyesületünk gondozásába, altatás elől. Jelenleg Kiskőrösön található, ahol szabadon mozoghat egy tágas kifutóban, és más kutyákkal is barátkozhat.
Paca egy különleges kutya, hiszen születésétől fogva süket. Megtanították neki a kézjeleket, amikre több évnyi kihagyás után is emlékszik. Kézjelre leül, pacsit ad, bemegy a helyére. A hosszas bezártság miatt új ingerekkel szemben eléggé bizalmatlan, szokatlan történések esetén hajlamos bebújni kuckójába, ahonnan nehéz kicsalogatni. A mozgáshiány miatt izomzata gyenge, testén felfekvéses sebek láthatók, amelyek kezelésre szorulnak.
Idegenekkel eleinte bizalmatlan, távolságtartó. Nagyon kötődik befogadójához, benne megbízik. Több időre van szüksége az ismerkedéshez, egyébként barátságos kutya, keresi az ember társaságát. Süketségéből adódóan jobban figyel az emberre, ügyesen használja az orrát is. Szeret futni és labdázni. Autóban szépen utazik.
Segítséget jelenthet számára egy halló kutya társasága, akire a séták, közös programok során figyelhet. Szuka kutya mellé ajánljuk vagy egyedüli kutyának. Gyermekek mellé nem ajánljuk. Paca határozott, türelmes gazdit keres, aki mellett természete tovább nyiladozhat, aki mellett biztonságban érezheti magát.
Törzskönyvezett, oltott, chipes kutya. Ivartalanítás után fogadható örökbe.

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Paca)

 

2012.02.28. – Sürgősen ideiglenes befogadót keresünk Pacának! 

Paca_plakat_hu

 

 

 

 

Categories: