Dalmata Mentés

Mona

2013.05.04. – Mona már 2 éve boldog gazdis kutyus! 🙂

mona2013

 

2011.07.09. – Mona története a gazditól

“Mindig is imádtam az állatokat. Mikor első saját kutyám, Rusty a golden retriever itt hagyott engem, azt mondtam, soha többet nem kell kutya… Úgy két hónapig bírtam. Sokáig vívódtam, hogy milyen kutyám legyen, golden szóba sem jöhetett, úgysem lehetett volna soha olyan, szép, okos, ügyes, mint Ő. Ezért úgy döntöttem, hogy egy teljesen másmilyen kutyám lesz. Egy DALMATA! És lett is. Ő volt Domino. Telt múlt az idő, és hosszas győzködés után otthon, végre eldőlt, hogy jöhet a második kutya!

Na de milyen? Családi döntés: legyen egy barna pöttyös dalmata kölyök. Ok. Nekiestem a netnek, kerestem, kutattam, találtam. Olyan édes! Na de álljunk csak meg egy percre. Találtam még valamit, illetve valakit. Mikor Domit vettem, akkor is keretem, hogy van-e dalmata mentés. Akkor még nem volt. Azért rákerestem megint…és láss csodát, már volt! És ott volt Ő! Pont az első hirdetés. Isteni jel, mutogattam mindenkinek, hogy de nézd, még a szeme is pont olyan, mint Dominak (jobb barna, bal kék), ők a tökéletes pár! És jött az újabb győzködés, az érvek a “de az más, ha nem te neveled fel” és a többi ellen.
Ekkor már eldőlt, Monát meg kell “menteni” (természetesen ekkor már meg volt mentve). Elmentünk megnézni, és egy tündér volt. El is hoztuk azonnal. Először kicsit megijedtem, mert nem jöttek ki túl jól Domival, de ez viszonylag hamar rendeződött, és azóta teljes egyetértésben élnek.
Mára teljesen átvette a ritmusunkat, ha lehet sokáig  alszik, ha korán kell kelni megsértődik 😀 A lovardai életünkbe is gyorsan beletanult, teljesen tisztában van vele, hogy mikor hol kell lenni, hova kell menni.
Hát így éldegélünk mi szépen, csendben. 🙂
Üdvözlettel,
Szilvi, Domi, Mona”

 

2011.05.15. – Mona gazdis!

Monorról került gondozásunkba ez a kedves,   3 év körüli dalmata kutyus. Egy ideig a Siófoki Állatvédő Alapítványnál lakott, de hamarosan jelentkeztek érte. Új otthonában Monának pöttyös társa is akadt, akivel érdekes módon nagyon hasonlítanak egymásra. Igazán jó barátok lettek, és ma már együtt követik szeretett gazdijuk minden lépését.

 

2011.05.10. – Mona átesett az ivartalanításon – hírek a leendő gazditól

“Jelentem, túlvagyunk rajta!
Kitettük Monát az orvosnál reggel, és utána elmentünk még lovagolni egyet Domival, de szegénykém olyan kis szomorú volt így egyedül. És nagyon örültek egymásnak, mikor meghoztam Monát. 10 percig csak ment a puszi osztás. Mona teljesen jól van, jó a kedve, élénk
Volt mérés is, jelenleg 21 kg a kis drága. Mikor a chipet rakattam bele, akkor 17 volt.”

 

2011.04.11. – Mona gazdihoz költözött!

“Mona nagyon kis aranyos továbbra is, bár nem nagyon érti, hogy Domi miért szalad egy bot után, sem hogy pontosan mit is akar tőle. Domi estére azért kicsit megsértődötten vette tudomásul, hogy ez a másik kutya itt is alszik… Ma reggeli sétánál pedig azt találta jó taktikának az első negyed órában, hogy úgy tesz, mintha Monával mi ott sem lennénk. A végére legalább azért rólam már tudomást vett. Most mindenki alszik.”

Képek:  http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2011/mona/

 

2011.03.20. – Mona megérkezett!

mona

 

2011.03.16. – Ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit keres Mona!

Mona 3 év körüli dalmata szuka. Családi körülmények miatt keres új otthont. Szeretnénk gondozásunkba venni, hogy mielőbb segíteni tudjunk rajta. Mona tündéri emberbarát puszilkodós, de hihetetlenül le van fogyva. Szökős, ezért csak biztonságos kerítéssel rendelkező helyre költözhet!

Categories: