Dalmata Mentés

Pongó és Ubul – közvetített gazdikeresők (Miskolc)

2017.05.23. – Pongó és Ubul sürgős segítségre szorul

Két dalmata jellegű felnőtt kan kutya sürgősen befogadót vagy gondoskodó gazdát keres! Elhelyezésük sürgős, a megoldásra segítségre van szükségünk!

Pongó és Ubul története évekre nyúlik vissza, egy rokkantnyugdíjas hölgyre maradt a két kutya, aki sajnos nem tud róluk gondoskodni, ismét segítséget kért és lealtatást is kilátásba helyezett ha nem lesz jelentkező a kutyákra!

Egy önkéntesünket sikerült kiküldeni a kutyákhoz, Petra elment felmérni a helyzetet. A kutyák rendkívül alultápláltak, oltásuk régen lejárt. Rendkívül kis helyre vannak zárva, alig van helyük mozogni, egymással nem összeengedhetőek. Az egyikük valószínűleg nem lát, az ő állapota még rosszabb, mint társáé!

Ubul és Pongó

Sajnos ez a probléma meghaladja egyesületünk jelenlegi lehetőségeit! Amiben tudunk segíteni: a kutyák ellátását (táp, gyógyszerek, stb.), állatorvosi költségeit (kivizsgálás, labor, kezelések, oltások, szükség esetén műtétek) és gazdikereső hirdetését tudjuk vállalni, de elhozni nem tudjuk őket, nincs hová!
Készséggel várjuk olyan önkéntesek vagy más nálunk nagyobb, jobb apparátussal rendelkező állatvédő szervezet segítségét akik tudnának érdemben lépni!

Mi hozzátesszük, amit tudunk de egyedül nem tudunk egy ilyen ügyet kezelni, együttműködésre, önkéntesekre van szükségünk akik tudnak helyet biztosítani, fuvarozni, a kutyákat állatorvoshoz szállítani. Se ideiglenes befogadónk, se fuvaros kapacitásunk sajnos nincsen.
Amire ennek a két szerencsétlen sorsú ebnek sürgősen szüksége van: biztonságos elhelyezés, és állatorvoshoz juttatás (feltételezhetően több alkalommal), természetesen a költségeket álljuk!

Ha tudsz segíteni kérlek keress minket a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen.
06303457051, 06208066919, 06208066923 ‎

Köszönettel: Dalmata Mentés

2017.05.08. – Gazdát keres Pongó és Ubul, a két dalmata jellegű kan – Közvetített gazdikeresők, Miskolc

Két dalmata jellegű kan kutya sürgősen gondoskodó gazdát keres!
Történetük évekre nyúlik vissza, egy rokkantnyugdíjas hölgyre maradt a két kutya, aki sajnos nem tud róluk gondoskodni, ismét segítséget kért és lealtatást is kilátásba helyezett ha nem lesz jelentkező a kutyákra!

“Oda adnám 2 db dalmata fiu kutyát, csipesek, élőhely számukra be szűkült, területet el vették, ahol éltek, és itt hagyták őket, gazdijuk el költözött, azóta a kutyákkal nem igen foglalkozik senki.
Én már nem bírok vélük, rosszul is látnak, löknek fel. Nagy tér szükséges nekik a mozgáshoz, az már nincs, így ha nem lesz új gazdijuk, befogadójuk, sajnos oltani kell. Már kértem vagy 2 éve segítséget, de azóta is csak itt vannak, 2xer elvitték már az egyik fiut, de hamarosan vissza hozta mind 2 illető, mert fiát fel lökte, játszásnál, másiknál, meg meg ugatta, morogta őket  ez vagy 4 éve volt.”

Pongó és Ubul 8 éves dalmata jellegű kan kutyák, Pongó fekete-fehér színű, az egyik szeme kék, sajnos a látása megromlott, Ubul barna-fehér színű.

Emberekkel, macskákkal, szuka kutyákkal barátságosak, kan kutyákkal nem. Kis gyerek mellé nem javasoljuk őket. Udvarban tartottak, nincsenek pórázhoz, sétáltatáshoz, lakáshoz szoktatva. Mozgásigényük sokkal több lenne, mint amekkora helyre vannak most kényszerülve. Microchippel, veszettségi oltással rendelkeznek.

A kutyák Miskolcon találhatóak, érdeklődni a fajtamentésnél lehet rájuk, bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu (miskolci kanok) email címünkre várjuk, tel.: 06208066919

Több fénykép:
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2016/Miskolci_kanok/

Dalmata Mentés

2016.04.10. – Hírek a miskolci kanokról

Régóta hirdettük a két dalmata kant, de pontosabb információk és fényképek hiányában sajnos nem akadt rájuk komoly érdeklődő. Úgy tudjuk, a tulajdonos megtartja őket, a felajánlott segítségünk ellenére.

2015.09.27. – Két Dalmata kan sürgősen szerető gazdit keres még a tél beállta előtt!

Már egy évvel ezelőtt is segítséget kértek, a kutyákra sajnos azóta sem jelentkezett gazdi!
Egy rokkantnyugdíjas hölgyre maradt két kutya, aki sajnos nem tud róluk gondoskodni, a szomszéd telken tartja a kutyákat, ahol szívességből tűrik meg őket.
Időközben az egyik kutyának probléma lett a szemével sajnos, megromlott a látása.

Mind a két kutya nagyon kedves barátságos emberekkel, gyerekekkel egyaránt.
(Chippel nem rendelkeznek és oltási könyvük sincs, mert akinek egyszer elajándékozta a kutyákat, az visszavitte és elengedte az utcán a kapu előtt a könyvet pedig nem adta vissza.)
A fekete pöttyös 4 éves, Pongónak hívják és az egyik szeme kék, a barna pöttyös 3 éves, Ubulnak hívják, mind a ketten ivaros kanok, nem szobatiszták, udvaron vannak.

Már az altatás is felmerült, pedig ez a két kutya is csak olyan gazdát keres, aki megfelelően gondoskodni tud róluk! Az elhelyezésük sem túl megnyugtató, mert a kutyák egyedül vannak, nem kapnak megfelelő foglalkozást, tanítgatást, sétát, stb. arról nem is beszélve, hogy ha menniük kell a szomszéd telekről, akkor nincs hová!
A két fiatal kutya olyan lehetőleg kertes házzal rendelkező családot keres, akik felkészültek két elhanyagolt kutya lelki és testi rehabilitációjára. Állatorvosi ellátásukat egyesületünk szívesen támogatja!
A kutyák Miskolcon találhatóak, érdeklődni a fajtamentésnél lehet rájuk: info@dalmatamentes.hu (miskolci kanok), 06303457051
Dalmata Mentés

1480544_565737823514657_205050091_n 12029186_881119111976525_1763098661_n

Categories: ,