Dalmata Mentés

Macesz

2013.10.12. – Macesz gazdis!

Az elmúlt egy hónapban sokat erősödött, izmosodott a fiatal dalmata fiú, amit saját szemünkkel tapasztalhattunk a múlt hétvégi belvárosi felvonulás alkalmával, amin gazdijával részt vettek.
Végig jöttek kicsiny csapatunkkal az Állatok Napi felvonuláson, ami most kifejezetten az örökbe fogadott kutyákról szólt. Macesz láthatóan nagyon élvezte a társaságot, reméljük még sok közös eseményen, kiránduláson velünk tartanak!
Folyamatos kapcsolatban voltunk a próbaidő alatt és azóta is az új gazdival. Mivel Macesz szépen beilleszkedett a család életébe, sok időt töltenek együtt, ezért van is miről beszélni. A rendezvény végén aláírtuk az örökbe fogadási szerződést.
Több fotó fórumunkon, Macesz topicjában: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=12&t=205

Fotók: gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2013/Macesz/

 

2013.09.10. – Macesz próbaidős gazdis! 🙂

Így lenne minden gazdikereső felnőtt kutyának szuper gazdijelöltje!

Macesznak hamar ígéretes érdeklődői akadtak. Alig három hete hoztuk el az altatás elől, éppen csak lekerült róla az ivartalanítás utáni tölcsér, feltettük jellemzését, hamar rátaláltak. Kérői a hétvégén eljöttek megismerkedni a kutyával, hosszabb közös sétát tettünk. A gazdijelöltek tapasztalt dalmatások, előző kutyusuk nagyon szép kort élt meg. Körülményeik megfelelőek a kutya részére, és az igényeikhez is passzol Macesz nyugodt természete. A találkozás pozitív élményekkel zárult, Macesz nagyon jól viszonyult a család fiatalabb és idősebb tagjaihoz is.
Protokollunkhoz híven mindenki kapott néhány nap gondolkodási időt, a döntés mindkét fél részéről egyértelmű: Macesz próbaidőre költözhetett! Mivel új családja tud időt szánni a kutya beilleszkedésére, ezért ideiglenes befogadói el is vitték új otthonába. Tettek még egy közös sétát a gazdijelölttel és együtt mentek Macesz új otthonába, ahol gondjaikra bízták őt.
A fejleményekről a továbbiakban is be fogunk számolni, illetve örülünk neki, ha a gazdijelöltek saját maguk írnak fórumunkra mindennapjaikról ezzel a csodás dalmata fiúval!

Macesz topicja: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=205

DSC02383

 

2013.09.02. – Macesz gazdit keres!

Egy éves, fajtatiszta, nagy termetű, barátságos, barna pettyes dalmata kan gazdát keres!

Nagyon jó természetű, nyugodt, nem hebrencskedő, barátságos, kedves kamasz kutya, kijön mindenkivel: felnőttekkel, gyerekekkel, kis és nagy kutyákkal. A cicákat kergeti, de összeszoktatható velük. Kajlán lelkes ugrándozással örül a családjának, igényli a szeretetet, alig mozdul el gondozója mellől. Feltalálja magát, ha egyedül marad, 1 éves kölyökként még nem nőtte ki teljesen a rágcsálást, amit talál, azzal eljátszik egy kicsit, legyen az bármilyen elöl hagyott tárgy, vagy akár a saját etetőtálja. Szeret jelenlegi kutyatársaival játszani, bohóckodni, kezdetben ivarosan párzási szándékkal ráugrált kanokra, szukákra egyaránt, de ez a nem kívánatos viselkedés teljesen eltűnt az ivartalanítás után. Lelkesen kergetőzik a többiekkel, követi a felnőtteket, lesi a mozdulataikat és mindent könnyen elsajátít tőlük.
Szobatiszta és a lakásbéli rendszabályokhoz szoktatott kutya, de a kölykös rágcsálás miatt az első pár hétben javasolt a napi felügyelet lakásban.
Behívható, a séták alkalmával biztonságos helyen elengedhető, nem rohanja le a többi kutyát, érdeklődve közelít feléjük, kedvesen ismerkedik. Jól fegyelmezhető, behódoló kutya, könnyen tanul, nagyon figyelmes, jól motiválható. Pórázon gyönyörűen sétál, nem húz, bal oldalra igazodva láb mellett jön.
Allergiája miatt baromfihús mentes, sensitive tápot kaphat csak, ami kiegészíthető főtt étellel (bármilyen hússal, ami nem baromfi, egyenlő arányban elosztva a húst főtt rizzsel, vagy krumplival). Ezt leszámítva egészséges, oltott, chipes, ivartalanított.

Egyesületünktől előzetes ismerkedéssel, szerződéssel fogadható örökbe.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (MACESZ) vagy 06303457051
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Macesz/

Macesz előélete, története fórumunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=205

 

2013.09.01. – Kérjük támogassátok Macesz, az altatás elől mentett, fiatal dalmata fiú gondozási költségeit!

Saját költségen utaztunk el érte Szolnokra, az ivartalanítási műtétje nagyon kedvezményes áron (köszönjük az állatorvosnak!) 14.320.-Ft volt és az etetése is külön procedúra!
A kutya nagyon sovány, alultáplált és a bőrallergiája miatt nem lehet akármivel etetni! Sajnos a prémium kutyatápokból is csak a szárnyas mentes, speciális tápot eheti, ezeket nem nagyon árazzák le, igen drága készítmények! Ideiglenes befogadói egyéb főtt hússal egészítik ki etetését, hogy mihamarabb elérje normális testsúlyát!

Kérjük támogassátok Macesz mentésének költségeit! Minden kis összeg számít, a beérkezett adományok teljes összegét a kutyák költségeire fordítjuk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Macesz
Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével: http://www.dalmatamentes.hu/

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Előzmények itt: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=205

DSC08837

 

2013.08.26. – Macesz gondozásunkba került!

Új négylábúval bővült a Dalmata Mentés pártfogoltjainak csoportja, csatlakozott hozzánk Macesz (Maci), akit Szolnokról egy tenyésztőtől hoztunk el. Sajnos a tenyésztő nem tudta tovább tartani az 1 éves serdülő korú kan dalmatát, egy ideig szuka testvérével kínálta őket eladásra, sajnos sikertelenül.
A szuka gazdihoz került 1-2 nappal azelőtt, hogy önkéntesünk a két kutyát elhozta volna, így Macesz egyedül kelt útra egy jobb élet reményében.

Spike gondozói fogadták be a nagy termetű, de csontsovány kamaszt, akiről időközben kiderült, hogy allergiás is, így speciális etetést, odafigyelést igényel.
Befogadói 2 kistestű és 2 dalmata szuka kutyája egyből pártfogásába vette a náluk jóval magasabb vendéget, Spike is jól állt a dologhoz. Macesz viszont, ivaros kan lévén egyből túlfűtötten közeledett az ivartalan Spike-hoz, folyton ráugrált párzó szándékkal, ezért a 2 kutyát pár napig csak külön lehetett az udvaron tartani, így ivartalanítása sürgőssé vált, szombaton reggel át is esett rajta. Külön köszönjük a Boxivet kedves állatorvosának a kedvezményes és gyors ivartalanítást.
Macesz most tölcsérben, gondos kezek között lábadozik, 10 nap múlva a varratszedés után, tölcsér nélkül ismét visszazökkenhet a normális életbe és elkezdheti a felzárkózást mind súlyban, mind pedig szociálisan a falka többi tagjához. Reméljük hamarosan a gazdikeresők csoportjába tehetjük.
Macesz allergiás, így speciális tápot kap kiegészítve főtt étellel. Ivartalanítása sürgőssé válása miatt egyesületünknek máris nagyobb kiadásai vannak, így a ti segítségeteket kérjük!

Kérjük támogassátok Macesz mentésének költségeit, mert az adományaitok nélkül nem győzzük a mentett kutyusok ellátását! Bármilyen kis összegnek örülünk, a beérkezett adományok teljes összegét a kutyák költségeire fordítjuk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Macesz

Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével: http://www.dalmatamentes.hu

Köszönjük!
Dalmata Mentés

 

Categories: