Dalmata Mentés

Lady

2014.10.26. – Lady gazdis!

Lady, az idős dalmata szuka végre gazdára talált, egy hónappal ezelőtt költözött új otthonába!
Előző gazdája tavaly ősszel külföldre költözött, a 10 éves dalmata szukát ismerősök gondjára bízta, ahol nem tudták beilleszteni a kutyát családjukba. Hónapról hónapra a kétségbeeséssel együtt éltek, mivel saját kutyájukat szeparálni kellett Ladytől, ami nem egy könnyű együttélést eredményezett. Segítségünket kérték abban, hogy Lady számára egy megfelelő családot találjanak. Közvetített gazdikeresőként hirdettük Ladyt, s közel egy év várakozás után felkeltette egy kedves angol házaspár figyelmét. A nyár folyamán vették fel velünk a kapcsolatot, végleges Magyarországra költözésük azonban szeptemberig váratott magára. Hosszú utat vállalva rövidesen meg is látogatták Ladyt, s a kölcsönös szimpátia alapján még aznap délután elindultak vele haza.

Tartjuk a kapcsolatot a befogadókkal, folyamatosan kapjuk a híreket Ladyről, aki eleinte megszeppenten viselkedett új környezetében, alig mozdult el gazdái lába mellől, még a kertbe is kísérettel mert kimenni. Az idő múlásával azonban egyre nyitottabbá vált, sokat oldódott hangulata, belakta a házat és a tágas kertet, s ma már hangos ugatással jelzi az arra járóknak, hogy ez bizony az ő területe. Hamar barátságot kötött a három kutyával, időnként még játékot is kezdeményez velük. Két kiscicájuk nem különösebben foglalkoztatja őt, megtanulta már, hogyha szaladgálnak, nem illik utánuk futni.

A házaspár számos mentett kutyusról gondoskodott az elmúlt évtizedek során, több brit állatvédő szervezettel állnak kapcsolatban, megbízható referenciákat kaptunk tőlük. Mellesleg régóta dalmatások, jól ismerik a fajtát, és a korral járó “háklikat” is. Mindketten otthon vannak egész nap, így biztosított a folyamatos felügyelet a beilleszkedés időszakában, és természetesen a későbbiekben is. Kifejezetten odafigyelnek Lady igényeire, az első napokban elvitték állatorvosukhoz, akivel korábbi ittélésük óta tartják a kapcsolatot. Lady általános állapota kielégítő, az étvágya nagyon jó, többször eszik keveset, evés közben felemelik a tálját, mert úgy kényelmes. Nagyon bújós, igényli a szeretgetést, amit meg is kap, cserébe boldogan osztja a puszikat.
Lady 11 évesen is fitt és aktív kutyus, örömmel sétál (sőt! lendületesen húzza pórázt), nemcsak a környező mezőkön, hanem a városban is. Szívesen részt vesz a ház körüli teendőkben, kocsikázásra is elkíséri gazdáit. A finom vacsora után pedig lustán elvonul fekhelyére, ahol betakargatva alussza az igazak álmát. :)

Nagyon örülünk, hogy Lady a segítségünkkel megtalálhatta végleges otthonát. Bízunk benne, hogy jelenlegi közvetített kutyusainkért is hamarosan megérkeznek az álomgazdik!

 

2014.09.28. – Lady gazdijelölthöz költözött!

Ladynek az elmúlt héten komoly érdeklődői akadtak. Hosszú utat vállalva meglátogatták a csupaszív dalmata hölgyet. Lady befogadói már nem tudták vállalni a kutya gondozását, elhelyezése sürgőssé vált, ezért a megismerkedés után érdeklődői haza is indultak vele.  Eddig minden a legnagyobb rendben alakul, Lady nagyon jól érzi magát új családjában. Drukkoljunk neki, hogy sikerüljön a beilleszkedés! Hamarosan jövünk bővebb hírekkel és képekkel is!

 

2014.09.18. – Lady ideiglenes vagy végleges otthont keres!

Lady gazdája tavaly ősszel külföldre költözött, s az idős dalmata szukát ismerősök gondozására bízta. Lady egy kedves, barátságos kutyus, sajnos azonban befogadóinak egyik kutyája nem viseli el jelenlétét, ami miatt külön kell őket zárni. Ez a csiki-csuki állapot folyamatos gondot jelent a családnak, és Lady is egyre nehezebben viseli, mert másra sem vágyik, mint szeretetre, figyelemre és egy nyugodt, békés otthonra.
Lady jelenleg Pécsett él, kertes házban, de korábban lakásban lakott, így ismeri a bentlakás szabályait. Csendes, szobatiszta, nem rombol, ismeri a pórázt is, és szeret sétálni.
Mielőbb szeretnénk megoldást találni a számára, mert ez a helyzet lassan tarthatatlanná válik!

Amennyiben Lady felkeltette az érdeklődésed, és szívesen magadhoz vennél egy idős, ámde aktív, egészséges dalmata hölgyet, olvasd el leírását (ld. lent) és jelentkezz a Dalmata Mentésnél!

Ideiglenes befogadó esetén egyesületünk a kutya befogadóját támogatja! A fuvart leszervezzük, állatorvosi költségeit álljuk, ellátásának költségeihez hozzájárulunk. Budapestről vagy környékéről várjuk ideiglenes befogadók jelentkezését! Bővebben:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Lady természetesen örökbefogadóra is vár! Örökbefogadási szándék esetén az alábbi linken találtok bővebb információt:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (LADY)
Tel: 06303457051 vagy 06203324632

Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Kozvetitett_szukak/lady

Kérjük segítsetek, Lady elhelyezése meglehetősen sürgős!
Osszátok meg Lady segítségkérését!

 

2014.05.10. – Lady még mindig várja az igazit!

Lady gazdája külföldre költözése miatt kényszerült elhagyni otthonát, több, mint egy évvel ezelőtt. Befogadói szeretettel viselik gondját, de sajnos állandó problémát jelent, hogy a meglévő kutyusok közül az egyikkel nem jön ki. Lady rendkívül szeretetreméltó idősödő dalmata hölgy, aki mindennél jobban vágyik egy saját családra. Kora ellenére aktív, mozgékony kutyus, szívesen sétál, pórázon is ügyesen közlekedik. Gyerekekkel is jól kijön. Szobatiszta, lakáskompatibilis.

Lady oltott, féreghajtott, chipes. Kan kutyákkal jól kijön, szukákkal kevésbé. Macskákat nem kedveli. Lakásba vagy kertes házba szeretne költözni, utóbbi esetén bejárással, bentalvással.

Kérjük, segítsetek Ladynek, hogy megtalálhassa végleges otthonát, ahol megbecsülik és szeretik, hiszen még jónéhány boldog és tartalmas évet tölthetne el egy gondoskodó családban!

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (LADY)
Tel: 06303457051 vagy 06203324632

 

2013.11.21. –  Lady – gazdit keres, 11 éves dalmata szuka
Közvetített gazdikereső

Új gazdát keres Lady, a 11 éves dalmata lány.
Lady egészséges, aktív, barátságos, szeretetre méltó.  Lakásban tartott.

 

Ajandekba_Dalmata_2368865410
1388505_395413303918362_698330545_n
1461258_668691986503932_119735455_n

Categories: