Dalmata Mentés

Kicsi – gazdis

2016.04.16. – Kicsi gazdis!

Március végén a próbaidő lejártával aláírtuk az örökbe fogadási szerződést. Kicsi remek családba került, nagyon szeretik őt! Gazdija fényképeket is küldött az alábbi sorokkal:

“Kicsi jól van, gyakorlatilag folyamatosan eszik(enne) ha hagynánk. Szépen fejlődik, nagyon játékos, szeretnivaló eb. A kertbe kiszoktatás folyamatban van, nagyon szeret a vizslánkkal játszani, de az éjszakákat még benn tölti. Figyeljük a roham jelentkezik-e újra…Az állatorvos szerint lehetett egyszeri vércukorszint-leesés is, bár a rángatózás, hányás inkább epilepsziára utal. Ha megismétlődik előfordulhat, hogy gyógyszeresen kell kezelni….mindenesetre természetesen betegen is szeretni fogjuk, ez az örökbefogadáson nem változtat. Ivartalanítani aug.szeptember körül szeretnénk, akkor majd elküldjük erről is az igazolást. Sajnos a hétvégi találkozóra nem tudunk elmenni, mert előre lefoglalt szállásunk van, és pont erre az időpontra esik…ha bármi történik, természetesen írunk, és nagyon köszönjük az eddigi segítséget is.
További szép napot kívánunk”

2016.02.22. – Kicsi hírei 🙂

Kicsi már több, mint két hete él új otthonában, fényképeket és egy kis beszámolót is kaptunk az eddigiekről, Kicsi nagyon élvezi új családját és sok örömöt okoz nekik: 🙂

“Kicsi kutyus jól van, egyenlőre még bent alszik, de ahogy javul az idő, egyre többet van a szabadban. Oltásait megkapta, féreghajtót és a bolhairtót is. Bújós, jó kutya, egyre játékosabb, szerintem mostkezdi elhinni, hogy otthonra talált. A vizslánkkal jókat játszik, sokat futkároznak a kertben..a két cicánk is elfogadta, Kicsi velük is csak játszani szeretne. 🙂 Mindent megenne, amit csak lát, ezzel kicsit vigyázni kell, mert nagyon falánk. Az állatorvos is megvizsgálta, a veszettség elleni oltás után megkapta a 2. kombinált oltását is..már nem köhög, és szépen gyarapodik a súlya is. Szeret velünk lenni, mert érzi, hogy mi is szeretjük.”

Köszönjük a beszámolót és a fényképeket! 🙂
Dalmata Mentés

Kicsi története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/kicsi/
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Kicsi/

2016.02.08. Kicsi próbaidős gazdis!

Kicsi meggyógyult, szombaton megkaphatta a veszettségi oltását és így vasárnap gazdihoz költözhetett! Megtalálója, gondozója, Petra vitte el Kicsit új otthonába, ahol felkészülve várták az új családtagot. A fiatal, szerencsés, dalmata jegyeket hordozó kiskutya négylábú és kétlábú játszópajtiknak is örülhet leendő otthonában, ahol már most nagyon szeretik, és felelős gazdik lévén vállalták a későbbiekben az ivartalanítását is.
Köszönjük Petráéknak, hogy nem mentek el emellett a csöppség mellett és hónapokon át gondozták, hordták az állatorvoshoz, szóltak amikor segítség kellett és együttműködve megtalálhattuk ennek a kiskutyának a legmegfelelőbb gazdikat!
Köszönjük a támogatásotokat, ami lehetővé teszi, hogy ilyen esetekben is hátteret tudjunk biztosítani, akár messziről is!
Ahogyan szoktuk, próbaidős szerződést kötöttünk és tartjuk a kapcsolatot Kicsi gazdijaival, várjuk a további híreit, fényképeit is amelyeket közzétehetünk!

Kicsi története elolvasható  fórumunkon is: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=603

 2016.02.01. – Kicsinek gazdijelöltje van!

Kicsi tovább erősödik, és annak ellenére, hogy köhögni kezdett, szerencsére jól van, mert gondozói azonnal mentek vele az állatorvoshoz, ahol időben megkezdték kezelését. Az állatorvosi számlákat természetesen egyesületünk fizeti. Állapota miatt a lakásban tölti a nap nagy részét, és még akkor is jól viselkedik, amikor egyedül marad, egyáltalán nem szed szét semmit sem. Ha pedig gondozói a közelben vannak, akkor mindenhová követi őket, bújós, játékos.
Időközben egy szimpatikus család is érdeklődött örökbe fogadása iránt, akikkel többszöri levelezés és telefonos egyeztetés után szombaton megismerkedtek. Az ismerkedés nagyon jól alakult, a gazdijelöltek tapasztalt dalmatások, jelenleg egy barátságos vizslakeverék szuka és két cica büszke tulajdonosai, nagy állatbarátok. Kicsi is örömmel fogadta érdeklődőit, nagyot játszott leendő kisgazdijával is.
A köhögés elleni kezelés a jövő héten ér véget, akkor kaphatja meg a következő oltását és vasárnap megismerkedhet leendő négylábú lakótársaival is. Reméljük minden továbbra is jól alakul és megtalálja náluk leendő otthonát!

2016.01.11. – Kicsi gazdira vár!

Kicsi megkapta az első oltását és microchippezve lett. Imádnivaló, barátságos, végtelenül kedves kölyök, már csak egy gondos gazdi hiányzik neki, aki élete végéig szeretettel gondoskodik róla.

Érdeklődni: +36-30-345-7051 vagy info@dalmatamentes.hu (KICSI)

Dalmata Mentés

12506952_1125871517423998_1974123592_n kicsi_oltas_ kicsi_szla_

 

2016.01.05. – Kicsi, a dalmata-keverék kölyök gazdira vár!

Kicsit az utcán találták 2015. decemberében, rettenetesen lesoványodott, legyengült állapotban. Egy jó szándékú állatbarát pár lett rá figyelmes, ahogy a kiskutya az út mellett gubbasztott, nem mentek el mellette. Microchip nem volt benne, a környéken senkinek sem hiányzott, így hazavitték.

“Találtunk egy pár hónapos kisfiút. Telephely mellett tették ki valószínű. Oda menekült be egy hete. Csupa víz volt remegett és csont sovány. Elhoztuk. Fürdött. Evett. Bolhairtó. Féreghajtó. Most a radiátor mellett betakarva fekszik néz és örömében csóvál.
Szeretnénk neki megfelelő helyet találni. Ahol igazi családtagja lehet a gazdinak.”

Az elmúlt hetekben feltáplálták, megerősödött, és megmutatkozott kölykös jelleme is.
Játékos, barátságos, aktív kutyus. Kíváncsi, szereti az ember társaságát. Más kutyákkal is jól kijön, szeret játszani. Macskákkal még nem találkozott, de fiatal korából adódóan még könnyen össze lehet szoktatni kutyához szokott macskával.
Súlya jelenleg 10 kg, várhatóan dalmata méretű lesz felnőtt korában.
Megtalálóinál fűtött helyen, lakásban lakik, jól viselkedik, nem rombol – igaz, jelenleg keveset is van magára hagyva. Pórázon szépen sétál.
Szobatisztasága alakulóban van, legtöbbször jelzi, amikor ki kell mennie, de még gyakorolni kell.

Kicsi oltott, microchipezett, féreghajtott, kullancs-bolha ellen kezelve lett.

Befogadói sajnos csak január végéig tudják tartani, mert utána egész nap nem lesz otthon senki, aki kiengedje, foglalkozzon a fiatal kiskutyával!
Kicsi olyan befogadót keres, aki sokat tud vele foglalkozni, akinek van elegendő ideje tanítani, nevelni, hogy boldog, egészséges, megfelelően szocializált felnőtt kutya legyen belőle!
Felelős gazdijelölt jelentkezése esetén a kutyus szállítását megszervezzük, további esetleges állatorvosi költségeit egyesületünk állja!

Örökbefogadása szerződéssel és ivartalanítási kötelezettséggel lehetséges az alábbiak szerint: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Érdeklődni:
+36-30-345-7051 vagy info@dalmatamentes.hu (KICSI)
Dalmata Mentés

Categories: