Dalmata Mentés

Henry

2014.10.20. – Pongó évfordulója

Pongó (alias Henry), balmazújvárosi mentőangyalai révén került biztonságba az utcáról 2013 csípős februárjában, majd egyesületünk közreműködésével 8 hónap ideiglenesezés után, egy évvel ezelőtt talált rá szerető, gondoskodó családjára, akik örökbe fogadták. Hűséges társuk mindennapjairól folyamatosan kapjuk a híreket, ahogyan az alábbi fotó is dokumentálja, méltón ünnepelték kedvencük családjukba érkezését e neves napon. Boldog Születésnapot Ponger!

Története nyomon követhető fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=37&t=145

Ponger már 1 egész éve kis családunk tagja  Nagyon boldogok vagyunk! Köszönjük, hogy összehoztatok vele minket!  

Az évfordulót csokitorta helyett pulykás-bárányos tortácskával ünnepeltük. :)”

henryhappy1 henryhappy2 

 

2014.06.20. – Pongó új ágyat kapott 

Pongo (Henry) új ágyikót kapott! Elfeslett már a régi és -őszintén szólva- jóóó kutyaszagú volt már, ezért nekiláttunk és varrtunk egy csíkosat a kis foltosnak. Nagyon megszerette! 🙂

10402494_740267772702534_4517964993228223528_n

 

2014.01.31. – Hírek a gazdis Henryről

Henrynek (Pongo) gazdisan telt az elmúlt karácsonya, fotókat és híreket is kaptunk róla, köszönjük Emese!

Kedves Dalmata Mentés!

Annak ellenére, hogy én nem vagyok a kutyus mellett, Pongo remekül érzi magát a szüleim és a bátyám társaságában. Édesapám fantasztikusan villogtatja kutyakiképző múltját és alig másfél hónap alatt (amikor nincs zavaró tényező — másik kutya, autó, emberek) Ponger bizony póráz nélkül gyönyörűen sétál láb mellett. Hihetetlenül engedelmes, türelmes, kedves jószág, hogy egyem a pici szívét Hiányzik is nagyon, de a kabinom ki van tapétázva a képeivel és édesanya is ellát friss képekkel bőven.
A minőségi diétás tápnak hála hol fogy, de legalább tartja a súlyát, szépen alakul — lassan, de biztosan, de nem is szabad elkapkodni. Nagyon boldog, hálás minden simogatásért és a jutifalatot sem utasítja vissza 

Majd még jelentkezem 
Üdv a Karib tengerről,
Emese

Több fotó és a kutya története fórumunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=12&t=145

 

2013.11.13. – Henry gazdis 🙂

A mai napon Henry (aki Pongó maradt) örökbe fogadási szerződését is aláírtuk!
A próbaidő alatt is minden rendben volt, rövidebb összeszokási időt követően kivizsgáltatták az új gazdik saját állatorvosukkal és saját költségükön elvégeztették az ivartalanítási műtétet. A héten kivették varratait és megszabadulhatott a 10 napos tölcsértől is, nagyon boldogan fogadta.
Henry/Pongó még fényképet is kapott oltási könyvébe, gazdái nagyon megbecsülik.
Mindenkivel barátságos, érdeklődő, de jó házőrző is egyben. Jelez ha jön valaki szép baritonnal, ami a gazdiknak különösen tetszik. Egyre többet sétálnak, játszanak, Henry/Pongó alakja is alakul, a minőségi, diétás száraztáp megfelelő adagolása meg is látszik rajta, feleslegét szépen faragják lefelé. A családból szinte mindig van vele otthon valaki, és ő nagyon élvezi, hogy a közelükben lehet. Kinti-benti kutyus, ahogy a család korábbi dalmatája is az volt. Tágas kert és meleg kutyaágy is rendelkezésére áll, sőt, még a szomszéd cica is túlélte az új családtagot
Összességében elmondható, hogy Henry/Pongó nagyon szerencsés kutya, akire rátalált a számára megfelelő család, akik odavannak érte. Boldog gazdis életet kívánunk!

1453298_616688941727085_1185997776_n

 

2013.11.05. – Hírek Henryről

Henry is átesett az ivartalanításon, múlt hét szerdán lett megműtve. Nála kiemelten fontos volt az ivartalanítási műtét, korábbi hereproblémái miatt ezzel a beavatkozással elkerültük a további megbetegedések kialakulásának esélyét.
Új családjában lábadozva igazán jó sora van ennek a pöttyös úrfinak.

Gazdijelöltje fórumunkon ír a műtétről, melyet az alábbi link alatt olvashattok:
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=145

Ide is bemásolok egy kis részletet:

“A műtét szerda délután esett meg. A doktornő és asszisztense az előzetes vizsgálatok után kedvesen, ugyanakkor hatékonyan látott neki a műtétnek. Minden jól sikerült. Pongo a kezdeti kábult állapotban sokat aludt, javarészt a fejét a tenyerembe fúrva. Be is takargattuk a kis gallérost, mert remegett egy picit. 
Néhány óra elteltével azonban már magabiztosan sétálgatott, sőt egy kis pisilésre is vevő volt.(…)
A másnap nap már sokkal vidámabb hangulatú volt és ahogy teltek a napok egyre jobban magára talált. Sok kutyával ellentétben őt nem a gallér, hanem maga a tény, hogy nem éri el a sebet, nem tudja nyalogatni, az zavarja, de ez is szerencsére egyre kevésbé.
Már a műtét előtt is elkezdett szépen fogyni. Vettünk neki diétás tápot, amit imád és egyre nagyobb távokat sétálunk vele. 
Nagyon boldogok vagyunk Vele!”

Nemsokára véglegesíthetjük Henry szerződését és megkezdődhet a boldog gazdis élet!

SAM_1546

 

2013.10.11. – Henry (Pongo) próbaidőre gazdijelöltjeihez költözött.:)

Henry megmentője már fél éve gondozta az utcán talált dalmata kant. Természetesen ennyi idő alatt megszerették egymást, de nem tudott annyit foglalkozni vele, amennyi Henrynek kijár egy saját családban egyedüli vagy második kutyaként.
Henry magányosságának rendszeresen hangot is adott, amit viszont nehezen viseltek a szomszédok.
Amint feltöltöttük új fotóit, másnap már csörgött is az egyesület telefonja: kifejezetten Henryt nézte ki magának egy régi dalmatás, nagyon kedves család.
Szépen végigmentünk az ismerkedésen. Készségesen írtak magukról részletes bemutatkozást és többször is beszélgettünk az örökbe fogadásról.

A személyes találkozás alkalmával Henry mindenkit elbűvölt. Nagyon jól érezte magát, rettentően élvezte, hogy egyedül ő lett a középpontban. Boldogan cipelte játékait, hívásra mindenkihez odament egy simiért. Hamar feloldódott, igazán kedves volt mindenkihez. Felfedezte leendő új otthonát, amikor távoztunk, vacsorája elfogyasztása után elégedetten foglalta el a számára kijelölt puha fekhelyet.
Semmi akadályát nem láttuk, hogy megkezdhesse próbaidejét. Durkkolunk, hogy továbbra is minden ilyen jól alakuljon!

Bővebben fórumunkon, saját topicjában olvashattok róla: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=145

 

2013.07.05. – Henry továbbra is várja az igazit!

 

2013.04.10. – Gazdit keres Henry, az 5-7 év körüli dalmata kan!

Henry heteken át az utcán kóborolt a téli fagyos időben, míg végül önkéntesünknek többszöri próbálkozásra sikerült befognia. Rengeteg kullancs volt benne, lázas volt. Állatorvoshoz, kutyakozmetikushoz vitték. Az antibiotikumos kezelések és szeretgetés hatására meggyógyult, megkapta oltásait és bechipezték.
Henry kezdetben nagyon félénk volt, az emberek elől bemenekült kutyaházába, és onnan pislogott kifelé bátortalanul. Befogadóinál lassacskán oldódik a hangulata, őket már hatalmas örömmel köszönti, hálás minden simogatásért, jó szóért. Idegenekkel szemben egyelőre bizalmatlan, tartózkodóan viselkedik, hajlamos elbújni előlük. Minden bizonnyal keveset foglalkoztak vele eddigi életében, hiszen nem ismeri a játékokat, fél tőlük, és még a rágócsontot is félénken figyelgeti.
Dalmatához híven nagyon szereti a pocakját, így ha alkalma adódik rá, hamar eltünteti az elől hagyott ennivalót. Ebből kifolyólag azonban kellő kitartással és egy jókora adag jutalomfalattal le lehet kenyerezni.
Más kutyák társaságát nem keresi, séta közben sem figyel oda a kerítés mellett ugató kutyákra. Befogadói két kistestű kutyájával sem foglalkozik, bár ők rendszerint kinyilvánítják, hogy nem örülnek jelenlétének.
Gyerekekkel való viselkedését egyelőre nem ismerjük.
Pórázon szépen sétál, nem rángat, ha vezetője megáll, ő is megáll.
A szobatisztaságot még tanulnia kell.
Autóban szépen utazik, nyugodtan lefekszik.
Henry nagyon ragaszkodó, kedves kutya, akinek időbe telik elnyerni a bizalmát, de akit megszeret, attól bármit elfogad. Figyeli gondozói lépéseit, szívesen részt vesz a család életében.
Elsősorban kertes házba szeretne költözni bejárással, bentalvással. Nagyon szeret kint lenni a kertben, szaglászik, nézelődik, napozik, s ha úgy tartja kedve behúzódik a vackába.
Egyedüli kutyának vagy idősebb, nyugodtabb szuka kutya mellé ajánlanánk, akinek segítségével újra megtanulhatna bízni az emberekben.
Oltott, féreghajtott, microchippel rendelkezik. Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával, ivartalanítási kötelezettséggel lehetséges.
Henry jelenleg Balmazújvárosban él, előre leegyeztetett időpontban lehet meglátogatni.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (HENRY) vagy +36303457051

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Henry/

 

2013.03.07. – S.O.S. Ideiglenes befogadót keresünk Henry részére!

A hetek óta Hajdúböszörmény és Balmazújváros környékén kóborló félős dalmatát többszöri próbálkozásra sikerült befognia egyik önkéntesünknek, mielőtt elütötték volna.
Rengeteg kullancs volt benne, lázas volt. Állatorvoshoz, kutyakozmetikushoz vitték, az antibiotikumos kezelések hatására megszűnt a láza, de kedély állapota elszomorító.
Lelkileg meggyötört, mindentől és mindenkitől fél, csak a dolgát végezni, meg enni jön ki vackából. Nagyon kedves, végtelenül szomorú kutya.
Jelenleg egy ház elkerített teraszán húzta meg magát, elhelyezése csak pár napig megoldott!
Henry 5-7 év közötti dalmata kan, kötelező oltásait a héten megkapja.
Ideiglenes befogadót keresünk számára, ahol biztonságban érezheti magát, megnyugodhat, és lelkileg kicsit helyre rázódhat amíg új családot nem találunk számára.
További állatorvosi költségeit, etetését egyesületünk állja,szállítását megszervezzük.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (HENRY) vagy +36303457051

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Henry/

Bővebb info: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/fontos-tudnivalok/ideiglenes-befogadas/

henry.ideiglenes

Categories: