Dalmata Mentés

Fruska – gazdis

2018.01.25. – Masni (Fruska) hírek 🙂

Fruska, a Miskolci Második Esély Alapítvány menhelyéről 2016. őszén átvett dalmata keverék hölgy egy évvel ezelőtt költözött leendő otthonába. A gazdis élettel új név is járt, Masni névre keresztelték, és a szerelem azóta is tart! Igazi öröm számunkra, mikor mentvényeinkről ilyen szuper híreket kapunk!

Masni (Fruska)

Masni (Fruska)

Fogadjátok szeretettel a gazdik sorait:

“Kedves Dalmata Mentők !
Talán épp tegnap volt egy éve, hogy Masni hozzánk költözhetett, és a családunk része lehetett.
Itt küldök néhány képet, pillanatot, az évből, amely minden napján rácsodálkozunk és élvezzük azt, hogy Masni Velünk van.
Egy fekete-fehér pöttyös-foltos jóindulat és szeretet csomag, amit kaptunk Vele.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a Dalmata Mentők csapatának ezt a csodát!”

Fruska/Masni története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/fruska/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Fruska/

Dalmata Mentés

Masni (Fruska)

Masni (Fruska)

2017.03.05. – Masni (Fruska) gazdis!

A héten járt le Masni próbaidős szerződése, így sort kerítettünk a látogatásra és a végleges örökbefogadói szerződés aláírására.

Masni szuperül érzi magát a gazdikkal, remekül beilleszkedett. Folyamatosan járnak kutyaoviba, nemsokára kezdi a sulit is a kisgazdikkal. A család minden tagjával remekül kijön, rengeteget sétál, amikor épp nem családi körben piheni ki a fáradalmakat a jó meleg szobában. 🙂

Masni, akit a Miskolci Második Esély állatvédő alapítványtól vettünk át, 4 hónap gazdikeresés után révbe ért. Ezúton is köszönjük az együttműködésüket.

Természetesen a továbbiakban is beszámolunk nektek Masni életének alakulásáról!

Sok boldog gazdis évet Masni!

2017.01.30. – Fruska próbaidős hírei 

Masni(Fruska) nagyon jól érzi magát próbaidős gazdáinál, ismét kaptunk hírt róla.  

Megvolt az ivartalanítás utáni varratszedés is, minden rendben. Elkezdtek járni a kisgazdival kutyasuliba ahol nagyon ügyesen szerepelt.

Csak így tovább Masni!

2017.01.18. – Fruska (Masni) gazdijelöltjeihez költözött – próbaidős gazdis!

Az elmúlt hetekben többször is eljött meglátogatni új családja Fruskát, a fiatal dalmata keverék szukát, akit időközben ideiglenes befogadói Masninak kereszteltek. A négy tagú család minden tagja eljött hozzá, együtt sétáltatták, a kölcsönös szimpátia az első perctől megvolt, ezért már csak egyeztetnünk kellett a költözés megfelelő időpontját. A család felkészült, a kutyus ideiglenes befogadóival egyeztetve beszereztek mindent, amire szükségük lesz, bár tapasztalt kutyások, előző kedvencük 15 évet élt velük. A mai napon Masni átesett az ivartalanításon és gazdijelöltjeivel együtt mentünk érte a rendelőbe, ahonnan ébredést követően már velük ment haza. Köszönjük az ivartalanítást és kezelést Dr. Boda Attilának és a Délpesti Állatgyógyászati Központ dolgozóinak!

A miskolci menhelyről átvett kölyök így két hónap ideiglenes gondozás után saját családhoz költözhetett.
Drukkolunk Fruska Masninak, hogy mielőbb beilleszkedjen új családja életébe, és négy hét múlva aláírhassuk a végleges örökbe fogadási szerződését is. Híreit továbbra is közzé fogjuk tenni, kövessétek oldalainkat:
http://www.facebook.com/dalmatamentes
http://www.dalmatamentes.hu

Fruska (Masni) története fórumunkon is követhető: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=891

Dalmata Mentés

Fruska

Fruska

 

Fruska gazdikereső, 6 hónapos dalmata keverék szuka kutya

Fruska

Fruska

Kedves, játékos kölyök, várhatóan közepes termetű lesz felnőtt korára.
Szobatiszta, tanulékony, fogékony, okos kiskutya. Az alap parancsokat már tanulja. Ideiglenes befogadója sokat foglalkozik vele, járnak sétálni, Fruska a pórázon is szépen megy, barátságos és játékos a kutyákkal és emberekkel egyaránt. Alapvetően bent van a házban, az éjszakát is bent tölti a szobában, de a kertben is szeret a többi kutyussal birkózni, játszani.
Nem válogatós, junior száraz tápot és kiegészítésként a főtt ételt egyaránt megeszi.

Microchippel, veszettségi és kombinált oltással rendelkezik, féreghajtott, parazita mentesített. Ivartalanítás és az ismétlő kombi oltása után költözhet leendő gazdájához. A Dalmata Mentés gondozásában, ideiglenes befogadónál található Pomázon.

Érdeklődni az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk bemutatkozásukat: info@dalmatamentes.hu (Fruska), 06303457051, kapcsolat@dalmatamentes.hu (Fruska), 06309012509
Dalmata Mentés

2016.12.29. – Fruska is várja még az álomgazdit! Segítsetek neki egy megosztással, hogy mielőbb egymásra találjanak. Köszönjük.

6 hónapos dalmata keverék szuka kutya. Kedves, játékos kölyök, várhatóan közepes termetű lesz felnőtt korára. Szobatiszta, tanulékony, fogékony, okos kiskutya.
Az alap parancsokat már tanulja. Ideiglenes befogadója sokat foglalkozik vele, járnak sétálni, Fruska a pórázon is szépen megy, barátságos és játékos a kutyákkal és emberekkel egyaránt. Alapvetően bent van a házban, az éjszakát is bent tölti a szobában, de a kertben is szeret a többi kutyussal birkózni, játszani.

Játék során hajlamos bedurvulni, kölyökhöz méltóan pörgős, ezért határozott gazdit igényel. Szívesen kipróbálna kutyás sportokat a leendő gazdival.Fruska másik kutya mellett érzi igazán jól magát, ezért nagyon örülne, ha olyan családba költözhetne, ahol 4 lábú társat is kap, de ez nem feltétele az örökbefogadásnak.

Korából adóban a leendő gazdiknak fel kell készülnie az esetleges tárgyi veszteségekre, de nagyon könnyen tiltható és fegyelmezhető.
Nem válogatós, junior száraz tápot és kiegészítésként a főtt ételt egyaránt megeszi. Microchippel, veszettségi és kombinált oltással rendelkezik, féreghajtott, parazita mentesített. Ivartalanítás és az ismétlő kombi oltása után költözhet leendő gazdájához.

A Dalmata Mentés gondozásában, ideiglenes befogadónál található Pomázon.

Érdeklődni az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk bemutatkozásukat: info@dalmatamentes.hu (Fruska), 06303457051, kapcsolat@dalmatamentes.hu

2016.12.13. – Fruska okos, ügyes, mindennel és mindenkivel kompatibilis kamasz kutyánk is családot kér Karácsonyra!

Ideális családi kutya, de sportos, aktív, kutyás sportokat kedvelő gazdiknak is jó választás.
Osszátok, hogy gazdira találjon, köszönjük!

2016.11.23. – Fruska hírek 🙂

Fruska két hete van már gondozásunkban, a nem kölyöknek való menhelyi élmények, a félelem, rettegés, éhezés után végre kinyílt, felbátorodott, megmutatta játékos, kedves valódi énjét és elkezdett játszani, tanulni is. Most már biztonságban, családi légkörben van, már csak egy saját család, egy igazi gazdi jelentkezését várja! Ideiglenes befogadója írta róla két hét után:

“Fruska nagyon sokat változott amióta nálunk van, továbbra is kedves az emberekkel de az új ismeretlen kutyákat elsőre megugatja és borzol, de amint odaérünk rögtön elkezd puncsolni a kutyáknak és kedves minddel, mintha előtte meg sem ugatta volna őket. Elsőre a hozzánk bejövő embereket is megugatta de gyorsan leszokott róla. Elkezdtem vele klikkerezni, nagyon gyorsan tanul, már a szemkontaktus, az ül fekszik jól megy neki, és a pacsit tanulja. Az első pár nap után bepróbálkozott a kutyaágy és a kaja bevédésével is, de mind2nél egy rászólásra abba hagyta, és azóta nem is próbálkozott vele. A behívása a sétákon alapvetően nagyon jó de ha kutyát lát, akkor nem mindig jön elsőre még.”

2016.11.18. – Fruska – villámgyors mentés

Múlt hét hétfőn kaptuk az értesítést a miskolci menhely egyik önkéntesétől, hogy bekerült a telepre egy pöttyös vélhetően dalmata keverék kölyök kutya az anyjával együtt és a kicsi teljesen el van nyomva, retteg, enni alig mer, nem jó neki ott más kutyákkal egy kennelben.

Mivel egyesületünk menhelyet nem üzemeltet, ezért kitettük a szokásos felhívást ideiglenes befogadót kerestünk neki amíg gazdát találunk számára. Néhány óra múlva jelentkezett is az a pomázi család, akinél az elmúlt években már sok pöttyösünk lelt menedékre mielőtt végleges gazdához kerülhettek. Vállalják.
Óriási szerencsére a család el is tudta fuvarozni Fruskát mert másnap éppen Miskolcról jöttek haza, ezért villámgyors szervezkedésbe kezdtünk, alig néhány óránk volt letelefonálni az átvételt, fuvart, az elhelyezés részleteit. A mamakutya már kikerült a telepről, Fruska egészségéről megkaptunk minden lehetséges tájékoztatást. Chipezve, oltva és parazita mentesítve kaptuk meg a kutyust, a kihozatalának költségeit átvállaltuk. Ezúton is köszönjük a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítványnak és a Miskolci Ebrendészeti Telepnek a gyors, gördülékeny, probléma mentes együttműködést!

Fruska a péntek estéjét már családi környezetben, igaz az állatorvosi vizitig még elkülönítve, de már fűtött helyen töltötte. Másnap megnézte az állatorvos, minden rendben van a kölyökkel, korának megfelelő állapotban van (6 hónapos), talán picit hízhatna. Ideiglenes befogadói ezen lesznek, kapja a főtt husis rizst, az immunerősítő vitaminokat, és rendeltünk számára speciális junior tápot.

Az első napok beszámolói ideiglenes befogadójától: “Egyelőre csak jót tudok róla mondani, cuki aranyos, természetre abszolút dalmata, mindenkinek örül és folyton játszana. Pórázon meglepően jól sétál, kicsit sem húz. Elsőre egy kicsit bizonytalan, de hamar oldódik. Érdeklik a játékok, de jobban szeret velünk játszani. Nagyon bújós kis csaj imád ölben lenni, örömében még sokszor ugrál de dolgozunk ezen.”

2016.11.11. – Fruska ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit keres!

Egyesületünk közvetített gazdikeresőkkel is foglalkozik, így mikor a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány kérte segítségünket, nem mondhattunk nemet!  Ennek a tündéri, fiatal dalmata keverék leányzónak lenne szüksége IDEIGLENES BEFOGADÓRA/VÉGLEGES gazdira.

Fruska, 5-6 hónapos dalmata keverék szuka a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány gondozásában keres gazdát,
egyesületünk a Dalmata Mentés szeretné kihozni a menhelyről ezért ideiglenes befogadót keresünk számára!
A szállítását megszervezzük, lehetőleg Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk. A kutya ellátását, költségeit álljuk amíg ideiglenes befogadónál van és végleges gazdát találunk számára.

Ideiglenes befogadónak jelentkezni: 06303457051, 06309012509, kapcsolat@dalmatamentes.hu (Fruska)

Fruska 6 hónap körüli, fiatal leányzó. Nyugodt, kiegyensúlyozott dalmata jellegű kutyus. Kutyákkal barátságos. Emberekkel alázatos, kedves, bújos, szeretetéhes. Bármilyen családmodell számára kiváló választás.
Érdeklődni: Nyitrai Timi 70/369-8018
Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány

Categories: