Dalmata Mentés

Fanni

 2015.11.21. – Fanni (Amy) gazdis!

Amy (korábban Fanni) viszontagságos élete is rendeződött, a mai napon ismét meglátogattuk, és aláírtuk az örökbe fogadási szerződést. Kedvesen üdvözölt minket, kérte a pocak simit, ma már sokkal nyugodtabb ő is. Négy hónapja él új családjában ez a sokat megélt, középkorú dalmata szuka, akinek sok kedvességben, szeretetben nem nagyon lehetett része az elmúlt években. Gazdijai sokat vállaltak vele, hiszen korábban elhanyagolt kutya volt, akinek ebből kifolyólag sok dolgot kell még felfedeznie és megtanulnia. Olyan alapokat, mint például azt, hogy a többi négylábút játszópajtásnak tekintse, és hogy az emberek is tudnak adni biztonságot, irányítást, szeretetet.
Az első hetek nehezen indultak, de a gazdik nem adták fel, ők Amynek szeretnének nyújtani egy szebb életet és ehhez hajlandóak áldozatokat is hozni, még ha ez egy felnőtt kutya nevelésénél (aki sosem élt korábban családban) nem is könnyű. Amy szinte soha nincs egyedül, ha dörög az ég és reszket, akkor bebújhat a pléd alá, a család mindennapi életének részese lett. Lakáskutya lett napi többszöri sétáltatással, labdázással, gondoskodással, és tavasszal szeretnék folytatni a kutyaiskolát is. Örülünk, hogy ilyen kitartó gazdik találtak rá, mert Amy valójában egy szeretetéhes jó kutya, aki megérdemli, hogy saját családja legyen.
Boldog gazdis éveket Amy!
Fanni (Amy) története fórumunkon olvasható:http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=45&t=517

 

2015.10.08. – Fanni (Amy) kutyaiskolába jár!

Fanni (Amy) gazdijelöltjei kitartóan küzdenek érte, hogy a kutyával való együttélésük minél zökkenő mentesebb és örömtelibb legyen. Tekintve Amy előéletéből adódó szocializációs elmaradásait, ez nem kis kihívást jelent. Javaslatunkra szakemberek segítségét is igénybe vették, a hétvégén ellátogattak egy közeli kutyaiskolába, a gazdijelölt beszámolóját idézzük:

“Amy egyre jobban beilleszkedik és nem mondom, hogy nincs de egyre kevesebb a gond. Ma voltunk először a Falka City kutyasuliba szocializáción. Nagyon jó volt. Nagyon jó fejek az oktatók és figyelnek mindenre, segítőkészek és bármi kérdés van mindenre van jó tanács. Kaptunk házi feladatot is. Nem lesz könnyű és rövid az út de szerintünk mindenképp megéri és a suliba is azt mondták ha következetesek vagyunk akkor menni fog a dolog. És ma először villamosoztunk és buszoztunk is 🙂 fel és leszállás oké a többi még para de menni fog 🙂 Egyébként imádás van néha kicsit túl sok is 🙂 azt mondták ezen is kell formálnunk hogy a falka úgy működjön ahogyan kell. Úgyhogy ha részetekről oké akkor mi szeretnénk hogy maradjon véglegesen Amy.”

Fanniról bővebben: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=517

amy suliban

 

2015.08.25. – Fanni (Amy) sorsa jóra fordult 🙂

Az elmúlt hetekben sok dolog történt Amy körül, melyről a dolgok végső kiforrásáig érthető okokból nem adtunk hírt addig, amíg nem rendeződött a helyzet.
Rengeteg beszélgetés, őrlődés, lehetőségek mérlegelése és hasznos tanácsok megfontolása után a gazdik úgy döntöttek, hogy megtartják Amy-t és végigjárják vele azt az utat, amely elsőre nem sikerült.
Ez a döntésük immár végleges és Amy most már biztos hátteret tudhat magáénak. Gazdái újult erővel kezdenek neki az új életnek, mely sok energiát, erőt, kitartást és pozitív hozzáállást igényel majd, de nem rettenti már vissza őket a céltól: hogy boldog életük legyen együtt.

Amy az elkövetkezendő hetekben kezdi meg tanulmányait egy kutyaiskolában, ahol szakmai segítség mellett tanulhatja meg gazdáival a szociális készségeket és az engedelmes viselkedést. Próbaidejét meghosszabbítottuk, 2 hét múlva végleges szerződés aláírásával ő is a boldog gazdis kutyák közé sorolhatja magát.

Szurkoljunk együtt Amy-nek a sikeres felzárkózáshoz, hogy neki és gazdáinak is kiegyensúlyozott, boldog életük legyen együtt!

 

2015.07.31. – Fanni próbaidőre költözött gazdijelölthöz!

Fanni (Amy) elhelyezése a lehető legjobban oldódott meg! Ideiglenes befogadója korábban jelezte, hogy a hónap végén elutazik hosszabb időre, ezért kerestünk a gazdikereső számára másik befogadót. Az elmúlt három héten keresztül folyamatosan szerveztük, a jelentkezett ideiglenes befogadókkal egyeztettük a lehetőségeket. Sajnos nem volt könnyű a dolog, mert Amy ugye kérdésesen jön ki más kutyákkal.
Közben azonban érkezett egy örökbe fogadási szándékú hívás is Amyre, a szimpatikus családdal ezért több személyes találkozást is megejtettünk. Már az első találkozó alkalmával egyértelmű volt a kölcsönös szimpátia! Amy és Andris egymásra találtak, a kutya az első pillanattól kedveskedett neki és roppant figyelmével jutalmazta, ahogy a fiú követve Rita útmutatásait kezelte a kutyát.
Hányattatott előéletéből adódóan ő nem egy egyszerű eset, még van mit tanulnia annak ellenére, hogy ideiglenes befogadója, Rita már nagyon sok mindent elért vele, gondozásának köszönhetően pozitív irányban rengeteget fejlődött nála a kutya, amiért hálásak vagyunk!
A gazdijelöltek ezzel tisztában vannak és szeretnék is tovább vinni, amit a gondozója elkezdett vele, ezért is volt szükség több találkozóra. Három hosszabb, közös ismerkedő séta, és a részletek egyeztetését követően múlt szombaton Amy próbaidőre költözhetett gazdijelöltjeihez. A szombati napot mindannyian arra szánták, hogy új lakhelyén együtt gyakorolták Amyvel a már megtanult dolgokat, a napi rutinba már bevezetett jelzéseket, amiket Amy már megtanult az elmúlt hónapokban. Rita nagyon sokat dolgozott vele, a kutya fegyelmezett és kellő határozottsággal jól kezelhetővé vált, sőt megtanult játszani is. Andrissal a labdázást és az új trükkök megtanítását is gyakorolták gazdijelölt és eb közös örömére smile emoticon
Amy kapott egy nagy, kényelmes kosarat is új otthonában, amiben örömmel rágcsálta az egyik juticsontit amiből szintén bőven beraktáraztak számára. A lakásban jártunkban-keltünkben Amy még csekkolta Ritát, aki már csak a háttérből segítette a gazdijelölteket és nagyon lelkiismeretesen adta át a kutyát nekik. Ezúton is köszönjük a sok belefektetett energiát Ritának, Amy ideiglenes befogadójának!
Egy hónap próbaidőt kötöttünk, addig is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a gazdijelöltekkel.Az első napok visszajelzései is nagyon poztiívak, a képek teljesen magukért beszélnek, lapozgassátok őket és örüljetek együtt velünk Amy sikerének, hogy ilyen lelkes és szerető család talált rá! Hajrá, csak így tovább!

1060 amy0008 amy0006 amy0004 amy0003

2015.07.04.

Fanni (Amy) számára sürgősen ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit keresünk!
Alig pár hetünk maradt megoldani az elhelyezését, mert eddigi gondozója hosszabb időre elutazik.
A kutyus már olyan szépen helyrejött, megszokta a városi, lakás életet, az őt körül vevő család folyamatos jelenlétét. Nem szeretnénk kennelbe adni!
Fannival a következő két hétben lehet ismerkedni előre egyeztetett időpontban. Ideiglenes befogadó esetén az ellátását teljes mértékben álljuk!
Oltott, féreghajtott, ivartalanított, egészséges dalmata szuka.
Bővebb info: http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanni
Érdeklődni: 06303457051, info@dalmatamentes.hu

Kevesebb, mint három hetünk maradt, kérjük osszátok meg Fanni befogadó kereső posztját!

IMG_2277_ fanni002 61

Dalmata Mentés

 

2015.06.22.

Fanni nagyon sokat fejlődött ideiglenes befogadójánál, Ritánál az elmúlt három hónapban, azonban sajnos még mindig nem jött el érte az igazi, végleges gazdi!
Eláruljuk, hogy igazából már Amy névre hallgat, szépen megizmosodott, gyönyörű lett a bundája, teljesen helyre jöttek a korábbi rossz tartásának köszönhető szőrhiányok is.
Sőt, Amy ilyen kedveskedő, bújós, ahogyan nekünk is pózolt amikor meglátogattuk az esedékes tápbeszerzés alkalmával.
Fanni (Amy) befogadója július közepétől nem tudja tovább vállalni a kutyus elhelyezését, panzióba nem szeretnénk visszaadni, mert ott nagyon leromlott az állapota legutóbb. Végleges gazdát keresünk ennek a szépséges dalmata hölgynek!
Fanni története itt olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanni/
Érdeklődni: 06303457051 Dalmata Mentés

fanni003 fanni002 fanni001

 

Fanni már így szereti a vizet 🙂 edzésben lévő dalmata hölgy, aki gazdit keres! Több info: http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanni/ Érdeklődni: 06303457051 Dalmata Mentés

https://www.youtube.com/watch?v=2FROEEI_zrQ

2015.06.01. – Gazdit keres Fanni a dalmata szuka!
Fanni rehabilitációja sokat haladt ideiglenes befogadójánál az elmúlt 3 hónapban Családi körülmények között tanulja a városi és társas együttélés szabályait a korábban láncon és kennelben tartott kutya.
Ritával, gondozójával részt vettek legutóbbi dalmatás találkozónkon is, igaz, Fanni számára talán néha még kicsit sok is volt a pöttyös forgatag, azért érdeklődve fogadta a többieket. Főleg a víz izgatta fel, amikor a többi kutya is felpörgött a Duna partján, így azóta is rendszeresen járnak a folyóhoz, hogy megtapasztalhassa ezt az élményt is.
A lakásban abszolút jól viselkedik, ha kertben vannak ott is szeret napozni, szöszmötölni, szemmel tartani a történéseket. Alapvetően a számára már ismerős környezetben nyugodt, barátságos, nagyon szereti és keresi az ember közelségét, jön a simiért, bújós.
A többi kutyákkal még mindig változó a viszonya, van akikkel kijön, van akikkel kevésbé, ezért második kutyának csak nagyobb testű, kiegyensúlyozott társ mellé mehetne természetesen előzetes ismerkedéssel. Kisgyerekek mellé a még mindig benne lévő bizonytalanság miatt továbbra sem javasoljuk, viszont nagyon ragaszkodó társa lenne jövőbeli türelmes, felnőtt gazdijának.
Oltott, ivartalanított, chipes, egészséges dalmata szuka, szerető családot keres!
Bátran lehet jelentkezni a Fannival való ismerkedésre, amit a bemutatkozó email után telefonon tudunk egyeztetni. Elérhetőségeink:info@dalmatamentes.hu (Fanni), 06303457051
Fanni története, több info, fotó: http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanni/
http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=517
Dalmata Mentés

11156271_772593279522384_3695828461577711009_n IMG_2303 10442932_876658052395398_479096382443857885_n

2015.04.16. – Fanni gazdit keres!

Eddigi boldogtalan élete ellenére nagyon kis kedves, megállás nélkül csóvál és minden kis figyelemért őrülten hálás eb, legszívesebben az ember nyakába ugrana kitörő örömében!
Borzalmasan vágyik a figyelemre, szeretgetésre, foglalkozásra, az ember közelségére, de határozott, következetes gazdit keres, aki biztonságot nyújt neki.
Tanulékony, az alap engedelmességet tanulja, rendkívül nyitott az újdonságokra, bár elsőre kicsit félénk az emberekkel, de jutifalattal lekenyerezhető. Ha feloldódott akkor pedig egy extra kedves és bújós megadó lányka.
Korábban sokat nélkülözött, láncos előéletéből adódóan érdekli minden ami körülötte történik, szeret sétálni, ha mozgás van, kissé izgága tud lenni. Pórázhoz szokott, de hajlamos még körbetekerni sétáltatóját.
Lakásban nyugodtan viselkedik, szobatiszta, nem ugat, nem rág.
Jó természetű kutyákkal összeszoktatható, irányukba érdeklődő, de elsőre feszülten ismerkedik. Macskákkal való viszonyát nem tudtuk tesztelni.
Kisgyerekek mellé nem javasoljuk, mert még hajlamos megijedni.
Szökési hajlamát figyelembe véve kertes házba vagy lakásba egyaránt mehetne.
6 év körüli Ivartalanított szuka, oltott, féreghajtott, microchippel rendelkezik.
Örökbe fogadása előzetes ismerkedéssel lehetséges, bővebb információ: http://www.dalmatamentes.hu
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (FANNI) vagy 06303457051

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Fanni_001/

 

2015.04.12. – Fanni napozik

Fanni az elmúlt hétvégét ideiglenes befogadójával a természetben töltötte, ahol szép fotók is készültek róla. Nagyon élvezi a kert adta lehetőségeket is, bár azért szeret az emberek közelében lenni. Sokat fejlődött az elmúlt egy hónapban, amióta családban élhet és foglalkoznak vele, de számára nem ez a végleges állomás, még mindig gazdát keres ez a középkorú, egészséges, pocisimire mindig kapható szépség! Érdeklődni: 06303457051 Több info: www.dalmatamentes.hu
Köszönjük a megosztásokat!
Dalmata Mentés

 

2015.04.06. – Fanni hírei

Fannival megjártuk néhányszor az állatorvost az elmúlt hetekben, de már meggyógyult és lelkileg is egyre jobban van.
Sajnos az ivartalanítás nem sikerült komplikáció mentesen, de szerencsére időben kezeltettük. PIcit begyulladt a külső varratok egyik vége, de kapott rá antibiotikumot, ami gyorsan helyre hozta.
Ezzel együtt Fanni azonnal szobatisztává vált, hólyaggyulladása is lehetett és a gyógyszer erre is használt, megszűnt a sűrű pisilhetnékje. Sőt gondozója arra is megtanította, hogy a városban nem végzi a dolgát az utca közepére, hanem diszkréten a járda szélénél.
Oltásait is maradék nélkül megkaphatta, bűzmirigyet is nézettünk, súlya is szépen gyarapodik, már 22.6 kg-t mérlegeltünk. Szépen visszanőtt a szőr a stressz miatt kinyalt mancsaira, már csak a füle szőrzetét kell helyre hozni, erre is kapja a kezelést.
A kutya lelkiállapota is nagyon sokat változott amióta ideiglenes befogadóhoz, családba került. Örül az embereknek, bár idegenekkel eleinte kissé tartózkodó, más kutyákkal is ismerkedik a kutyafuttatókban, bár még nem játszik gondfeledten a pajtikkal. Gondozójával viszont már felszabadult, hozza a játékot, bújik, kedveskedik. Fanni igazán szeretetre méltó, várja az igazit, aki örökbe fogadja!

Ideiglenes befogadójának, Ritának nagyon hálásak vagyunk, hogy elvállalta és így ki tudtuk hozni Fannit a panzióból, az ő sorait idézzük az elmúlt hetekről:

“Eddigi boldogtalan élete ellenére nagyon kis kedves, megállás nélkül csóvál és minden kis figyelemért őrülten hálás, legszívesebben az ember nyakába ugrana kitörő örömében!
Ideiglenes befogadónknál Ritánál lassan 3 hete kezdődött meg rehabilitációja.
Láncos előéletéből adódóan minden inger nagyon új volt számára, de már megismerkedett a belvárosi élettel és nincs többé para a villamostól-busztól sem :)
Pár kutyával kicsit még hajlamos a domináns viselkedésre, főleg a kisebb termetűekkel és a kölykökkel szemben. De idije mindig résen van és korrigálja a nem megfelelő viselkedést. Lassan kezdi kapizsgálni, hogy már nem ő áll a rangsor élén. Ennek megfelelően már sokkal szebben ismerkedik az utcán a többi kutyával.
Már az autókázást is nagyon bírja, lehúzott ablakon nézelődik-szaglászik kifelé.
Tanulékony, rendkívül nyitott az újdonságokra, bár elsőre kicsit félénk az emberekkel, de jutifalattal lekenyerezhető. Ha feloldódott akkor pedig egy extra kedves és bújós megadó lányka.
Már leküzdötte a szeparációs szorongást is, nem nyüszít-ugat így teljesen jól elvan egyedül egész nap a lakásban.
Szobatiszta, lakásban egyedül hagyva nem rombol, kulturáltan szórakozik.
Az ideiglenes befogadónál töltött kb. 3 hét elteltével a hízókúra sikeres, (+2 kiló) a táp-rizs és a hétvégi csirkefarhát kombónak köszönhetően.
A rehab része egy kis engedelmességi gyakorlat, lassan de biztosan megy az ül-fekszik-marad is.
Fanni már nem egy hebrencs kis kölyök hanem egy 6-7 év körüli nyugisabb kis hölgy. De azért a napi többszöri sétára és a hétvégenkénti kirándulásokra neki is szüksége van. Mint minden kutyára fajtától és mérettől függetlenül, rá is vonatkozik a testmozgás-fegyelem-szeretet szentháromság, szigorúan ebben a sorrendben!
És egyébként pedig egy TÜNDÉR, de azért egy nyugodt és magabiztos gazdira vágyik mint minden kutya!
Ahogy a képeken is látszik, nagyon élvezi a szabadabb életet, megnyílt és előtört belőle a gyönyörű, boldog dalmata.”

157-(2)_ 186 177

 

 

Gazdát keres Fanni a dalmata szuka

Főbb jellemzői, hogy borzalmasan vágyik a figyelemre, szeretgetésre, foglalkozásra, az ember közelségére. Csóvál, kedveskedik, ha leguggol hozzá valaki vagy csak kedvesen hozzá szól, dünnyögve, csóválva dugja oda az orrát, bújik a simogatásért.
Korábban sokat nélkülözött, láncos előéletéből adódóan érdekli minden ami körülötte történik, szeret sétálni, ha mozgás van, kissé izgága tud lenni. Pórázhoz szokott, de hajlamos még körbetekerni sétáltatóját. Lakásban nyugodtan viselkedik, a szobatisztaságot most tanulja.
Jó természetű kutyákkal összeszoktatható, irányukba érdeklődő, de elsőre feszülten ismerkedik. Macskákkal való viszonyát nem tudtuk tesztelni.
Kisgyerekek mellé jelenlegi lelki bizonytalansága miatt nem javasoljuk.
Szökési hajlamát figyelembe véve kertes házba vagy lakásba egyaránt mehetne.
6 év körüli Ivartalanított szuka, oltott, féreghajtott, microchippel rendelkezik.
Örökbe fogadása előzetes ismerkedéssel lehetséges, bővebb információ:http://www.dalmatamentes.hu
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (FANNI) vagy 06303457051

Fanni története honlapunkon olvasható:
http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanni/

57 61 47_

2015. 03.14. – Fanni ideiglenes befogadóhoz költözött, rehabilitációja folytatódik és végleges gazdát keres!

fanni11Rekord gyorsasággal lett Fanninak ideiglenes befogadója, ami nagy segítség számára!
Nem csak sajnáltatásból írtuk a dolog sürgősségét múlt vasárnap, az alábbi fotókon is látszanak a stressz nyomai: a kinyalt lábak, a lekopaszodott szőr és a fogyás (-2kg), ami sajnos a kutya állapotának romlását jelezte. Szerencsére hamar jelentkezett egy tapasztalt ideiglenes befogadó család és a körülmények felmérése után egy percig sem késlekedtünk, egyeztettünk, szervezkedtünk és még a hét elején elköltöztettük Fannit.
Fizikai és lelki rehabilitációja így egy egészen más fokon folytatódhat, mivel a belvárosba költözött ezért szocializációja is tovább fejlődik a jövendőbeli gazdi dolgának megkönnyítése érdekében. Jelenleg egyedüli kutya gondozójánál, akivel a munkába is megy minden nap, tehát folyamatos figyelem, gondoskodás jut most neki, amire mindennél nagyobb szüksége van!
Minőségi tápot sikerült számára vásárolnunk, mert akciós volt, ez a 10kg-os zsák kb. 1 hónapra elegendő számára, befogadója csirke+rizs főzésével is elősegíti kondijának mihamarabbi visszaszerzését.
A szobatisztaságra való rászoktatása is megkezdődött, jó állapotú fekhely, vagy tiszta babzsáktöltet adománynak örülnénk Fanni számára!

Fanni továbbra is gazdikereső, több info a kutyáról, az örökbe fogadás menetéről honlapunkon (http://www.dalmatamentes.hu) található:
http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanni/

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (FANNI), 06303457051

 

2015.03.08.

GAZDIT VAGY IDEIGLENES BEFOGADÓT KERES FANNI!

Fannit egy hónapja vettük gondozásunkba, korábban sokat nélkülözött ez a szeretetéhes dalmata szuka, aki befogadó családot keres!
Főbb jellemzői, hogy borzalmasan vágyik a figyelemre, szeretgetésre, foglalkozásra, az ember közelségére. Csóvál, kedveskedik, ha leguggol hozzá valaki vagy csak kedvesen hozzá szól, dünnyögve, csóválva dugja oda az orrát, bújik a simogatásért. 
Az új környezet, a panzió megviseli. Elhozatala után beindult a tüzelése, ami nem könnyítette meg a helyzetet. Fanni sajnos még mindig stresszes, ha kinti kennelben van, akkor idegesen járkál körbe-körbe, dörzsöli magát a kerítéshez, kinyalta a mellső lábait és a minőségi táplálás ellenére talán fogyott is picit, tapinthatóak a bordái, nem rakódik rá sajnos semmi.
A lehetőségekhez mérten megkap mindent, de kevés foglalkozás jut rá, mivel gondozója több kutyáról gondoskodik a saját állatain kívül napi szinten, Fanninak nincsen igazi gazdája 🙁 pedig ő mindennél jobban vágyik arra, hogy tartozhasson valakihez.
Másik fontos jellemzője, hogy láncos előéletéből adódóan tele van energiával, szeret sétálni, érdekli minden ami körülötte történik, ha mozgás van, igen izgága tud lenni.
A hétvégén ivartalanítattuk, hogy testét többé senki se tudja kihasználni, korábban ez ugye megtörtént vele, voltak már kölykei. A műtétet jól viselte.
Úgy látjuk jó természetű kutyákkal összeszoktatható, irányukba érdeklődő, de elsőre feszülten ismerkedik. Szökési hajlamát figyelembe véve kertes házba vagy lakásba egyaránt mehetne. 
Gazdát vagy legalább ideiglenes befogadót keresünk Fanninak!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (FANNI) vagy 06303457051

Fanni története honlapunkon olvasható:
http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanni/

Az örökbe fogadás menetéről, az ideiglenes befogadásról is honlapunkon (www.dalmatamentes.hu) található leírás, részletekért a fenti elérhetőségeken várjuk a kérdéseket.

 

2015.02.23. – Friss képek Fanniról

 

2015.02.17. – Múlt hétvégi mentésünk: Fanni

fanni05Sajnos szinte minden hétre esik egy-egy segítség kérés, gazdátlan dalmata felbukkanása, viszont befogadók hiányában nem tudunk azonnal helyet biztosítani, átvenni a hontalan állatokat!
Jelentkezett nálunk egy hölgy örökbe fogadási szándékkal, 2-3 éves dalmata szukát szeretett volna és kiderült, hogy az interneten talált is egy hirdetést, ahol 3,5 éves dalmata szukát kínáltak eladásra. A fotón a kutya agyig sárban, hosszú láncon… a hirdetés szövege szerint nemsokára tüzelni fog, “csere lehetséges” … egyértelmű mire szánják, mire használták (!)
A befogadni kívánó hölgy a szállításban kérte segítségünket. Elbeszélgettünk, és mivel átgondolt, tapasztalt dalmatásról volt szó megegyeztünk, hogy segítünk lebonyolítani a kutya átvételét ebben az esetben, mivel így a kutyának azonnal lenne helye, gondoskodó családba kerülhetne egyből, ahol felkészülnek érkezésére, és nem egy szaporítóhoz kerül, ahol továbbra is annyi lesz a dolga, hogy remélt haszon érdekében kölyköket hozzon a világra a lánc végén, a disznóólban…ugye láttunk már ilyet sajnos és hiába nem jó biznisz, erre még nem jött rá mindenki… a kutyák kárán.
Felmértük a helyzetet, nagy esélyt jelentett egy olyan kutyának, akit ugyan pénzért árulnak, de kétséges, hogy valóban jó helyre kerülne-e. Leendő befogadója ígérte, állja a költségeket.
Lelkesen szervezkedtünk és szombaton át is vettük a kutyát, aki eléggé elhanyagolt állapotban volt, egyből az állatorvoshoz mentünk vele. Már a rendelő előtt rányomtunk egy nagy adag spot on-t, hogy az egész testén hemzsegő hatalmas bolháktól mielőtt szabadulhasson. A kutya kondíciója egyébként ránézésre jó, azért megvizsgáltattuk, lázat állapítottak meg nála. A chip leolvasásánál kezdődtek az igazi meglepetések. Mindjárt a születési dátum, és a tulajdonos sem egyezett, valamint az oltások is hiányosak. Megkerestük az eredeti gazdát, aki jóhiszeműen ajándékozta el egy évvel ezelőtt a kutyát, megdöbbent ő is a történteken, de a kutyára nem tart igényt.
Az igazi bonyodalmak azonban csak ezután kezdődtek, mivel a gazdijelölt hölgy, akinek részére a kutyát átvettük a megbeszélt átadás órájában jelezte, hogy gondok vannak a lakóközösséggel, amelyben lakik a kutya hazavitelével kapcsolatban. Bár előzőleg megkérdezte főbérlőjét és a közös képviselőt is, akik beleegyeztek a kutya tartásába, a szomszédok végül betettek neki és több napos egyezkedések sem vezettek sajnos pozitív eredményre.
Mivel menhelyet nem üzemeltetünk, ideiglenes befogadónk nincsen, ezért a kutyát átmenetileg panzióba tudtuk elhelyezni. Ez egy kényszermegoldás, mivel nem ezt terveztük, és hosszú távon a kutyának sem jó, de egyszerűen nem volt más lehetőség.
Fanni jelenleg nagyon zavart, nyugtalan, sokat szűköl. Mivel beindult a tüzelése is, ez még rátesz egy lapáttal a kutya állapotára, így pontos jellemzést még nehezen tudunk adni róla, nehéz hetek állnak előttünk amíg ez a hormonális folyamat lezajlik nála. Emberekkel alapvetően nagyon barátságos, sőt szeretet rohamot képes kapni, amit topogással, nyüszögéssel, szétesős farokcsóválással fejezi ki. A többi négylábúval egyelőre kérdéses a viszonya, erre később tudunk majd rátérni, most idő kell neki, hogy először is megnyugodjon új élethelyzetében. Ami biztos, hogy sokáig elhanyagoltan élt, láncra volt kötve, holott a dalmata is nagyon embercentrikus, igényelné a foglalkozást, figyelmet. Gazdához kerülésének elősegítése érdekében kutyához értő ideiglenes befogadót keresünk számára, ahol egyéni foglalkozásban részesülhet, mert erre most és az elkövetkező hetekben nagy szüksége van!

Részletekért érdeklődni az info@dalmatamentes.hu-n vagy a 06303457051-es telefonszámon lehet.
Kérjük segítsétek Fannit, osszátok meg a hírt!

Categories: