Dalmata Mentés

Deni

2015.04.28. Dalmi (Deni) gazdát keres!

“Minden kennel megtelt! Kérlek, segíts egy megosztással!
Dalmi 6 év körüli ivartalanított fiú dalmata. Elég érdekes személyiség. Bekerülése óta sok minden változott nála: pl. most már meg lehet simogatni, mert ő bizony vadabb volt, mint a pitek. Sok törődést nem igényel: legyen előtte kaja , víz, meg egy udvar, ahol kimozoghatja magát. Ha kell , simogattatja magát, ha olyan kedve van, elvan magának. Egyes kutyákkal jól kijön, cicákra nincs tesztelve. Érdeklődni: pitstaffmt@gmail.com, vagy 06307834808″

11119123_422846324563242_8666593370942284639_o

 

2014.12.02. – Deni továbbra is sürgősen befogadót vagy gazdit keres!

Deni visszaérkezett a derecskei menhelyre. Sokat változott befogadójánál, már nyugodtan vezethető pórázon és hagyta magát megsimogatni is, de szerencsétlen eb ismét összezavarodott a helyváltoztatástól. Kérjük osszátok meg Deni segítség kérését, hogy mielőbb hozzáértő, szerető otthonra találhasson!

Kaptunk róla új fotókat és jellemzést is:

“Deni délután visszaérkezett a menhelyre.
Kicsit zavart volt, de ég és föld a régi és a mostani énje. Kicsit félt, de simán kivettük a kocsiból és pórázon elsétált a kennelig. Hagyta magát megérinteni, ami eddig sosem történt meg.
Két képet tudtam róla alkotni, mivel ömlött az eső, illetve hagyni akartuk megnyugodni egy kicsit.
Kisgyerekes családba mi nem adnánk, illetve kan kutya mellé sem túl jó, mert eléggé változó a viselkedése velük. Szukával vagy egyedülinek jó. Türelem és hozzáértés kell hozzá, amíg meg nem szokja az új helyét és az embereket. Utána viszont már teljesen megbízható és nagyon ragaszkodó.”

    

 

2014.11.24. – Deni S.O.S. gazdát vagy ideiglenes befogadót keres!

Deni egészséges, oltott, ivartalanított, chipes 7 éves kan kutya.
Hozzáértő, határozott, türelmes gazdát keres lehetőleg kertes házban, stabil kerítéssel. Egyedüli kutyának ajánlott, gyerek, háziállatok mellé nem javasolt. Jó házőrző, de hajlamos a szökésre.
Igényli a foglalkozást, hálás a jó szóért, simogatásért. Játékos, szeret labdázni.
Érdeklődni.
Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesülete
Telefon: 06-20-4044-890, 06-20-4044-795
E-mail: allatbarat96@freemail.hu
Web: http://www.allatkucko.hu/

 

Deni története: 
2014 július elején kért segítséget Deni családja, mivel néhány napon belül elköltöztek és a kutyát nem tudták hol elhelyezni.
Deni kertes házban élt, általában szabadon mozoghatott a kertben és a kenneljében egyaránt, labdáztak, játszottak vele, de sétálni nem nagyon vitték, nem igazán találkozott más kutyákkal, állatokkal, idegen emberekkel.
Sok időt nem adtak, ezért befogadó hiányában a derecskei menhelyre vitték gazdái, ahol szocializációjának abszolút hiánya gyorsan megmutatkozott. A pórázt egyáltalán nem ismerte, nem tűrte meg, Deni nem jött ki más kutyákkal, sőt hosszú hetekig az embereket sem fogadta el. A menhelyi kennelben teljesen befordult. Az állatbarátok mégsem adták fel. Türelemmel fordultak Deni felé és próbálták kihozni ebből a lelki állapotból, amibe azért került, mert nem értette mi történik vele. Időközben beoltatták és ivartalanították (anyagilag tudtuk támogatni – Dalmata Mentés), ideiglenes befogadóhoz vitték, ahol tovább folytatódott rehabilitációja. Deni azonban továbbra sem jó fej más kutyákkal, ami folyamatos problémát jelent jelenlegi helyén, a saját testi épségének érdekében kinéz neki, hogy visszakerül a menhelyre, ami ismét sokkolni fogja a gazdái által elhagyott kutyát.

Kérjük segítsetek Deninek egy megosztással! Sürgősen befogadót keres, hogy ne kelljen visszakerülnie a menhelyre! 

 

Categories: