Dalmata Mentés

Cara

2013.07.20. – Cara üdvözletét küldi

Sziasztok, Cara vagyok, egy nagyon boldog dalmata!
Nagyon jól érzem magamat, örülök, hogy végre saját szuper családom lehet. Mindig is imádtam a kényeztetést, a simogatást, örömmel vetem magam hanyatt a kis és nagygazdiknak egyaránt. Lett egy új barátnőm is, akivel nagyokat játszunk a kertben, a családdal együtt még kirándulni, hosszú sétákra is elmegyünk! Ezek számomra csúcs új élmények!
Zsömivel nagyon hasonlítunk egymásra, csak a bundánk különbözik szinte. Megtanított engem házat őrizni és én cserébe mindig türelmesen megvárom amíg befejezi a vacsoráját, hogy ne zavarjam étkezés közben. Talán már nem is vagyok annyira falánk, ma is megmaradt egy kis táp, estefelé jó lesz még a sok móka után. A cicákkal is elvagyok, mivel mi is bent aludhatunk a házban, nincs féltékenység. Reggelente még a kisgazdihoz is bebújhatok kicsit. Igazán boldog vagyok. Na pá, sok a teendő, Zsömi már hozza is a labdát, lassan vége a déli sziesztának, kezdődik a játék! A többi gazdikereső pöttyös kutyatársamnak is hasonló szuper családot kívánok!
Cara (Dalma)
A kezdetektől: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=166&p=6319#p6319

Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2013/Cara/

DSC00334   DSC00332

 

2013.06.28. – Cara próbaidős gazdis! 🙂

Az ivartalanítást követően Carának kérői akadtak. A három gyerekes család nemrégen örökbe fogadott golden retriver kutyusukkal, Zsömivel együtt jöttek el az első találkozóra. A két kutyus alkatra és habitusra is nagyon hasonló. A gyerekek türelmesen és sok szeretettel közeledtek Carához, mindenki tetszett mindenkinek.

Cara még egy kis időt töltött ideiglenes befogadójánál, közben kiszedettük az ivartalanítás varratait és megkapta utolsó, hiányzó oltását is.
A második családlátogatás alkalmával Cara már meg is kezdhette próbaidejét.
Zsömi saját területén is nagyon barátságosan fogadta új barátnőjét, talán túlzottan kitörő örömmel is, amit először Cara hárított, de rövid közös séta után mindenki megnyugodott.
Cara kíváncsian szaladt be a házba is, ahol a meglepetéstől sóbálvánnyá dermedt cicusokra csak 1-1 pillantást vetett… a tápjuk jobban érdekelte a kisasszonyt.
A kutyusok szépen osztozkodtak a sok simogató kézen, amíg megírtuk a papírokat.

Az első nap hírei is nagyon pozitívak: Cara a gyerekekkel aludt, akik megosztották vele párnájukat – micsoda kényeztetés!

Zsömivel délelőtt már játszottak is, együtt ettek és az egész család közös sétát tett. Csak így tovább Cara!

601677_541720139222526_522161419_n

 

2013.06.13. – Cara támogatókat és gazdit keres!

A tegnapi napon ivartalaníttattuk Carát. Kicsit több, mint egy hónapja él ideiglenes befogadójánál, akinél ideje lassan lejár, a hónap végén Carának minden képen költöznie kell! Éppen ezért hoztuk előre a műtétet, hogy még a számára megszokott, biztonságot jelentő környezetben lábadozhasson.
A rendelőben előadta a (stressz)bohóckodást, pakolta magát amíg várakoztunk. A műtétet jól viselte, nagyon gyorsan ébredt és tért magához. Befogadójához már saját lábon sétált be a lakásba, ahol ráigazítottuk a 10 napig kötelező tölcsért.

Kérjük támogassátok Cara ivartalanítását!
Az utóbbi 3 mentvényünk közül a két kan (Spike és Kajszi) panziós és egészségügyi költségei (Spike is átesett már az ivartalanításon) jelentősen megviselik soványka kasszánkat. Ha tehetitek, kérjük adományozzatok egy keveset Cara számára is! Minden apró pénznek örülünk, most nagyon be kell osztani.
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Cara
Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével:www.dalmatamentes.hu
Weblapunkon lévő gyűjtésszámlálón pedig megtekinthetitek a beérkezett adományok állását.
Előre is köszönjük!

20130612_190715

 

2013.05.21. – Gazdát keres Cara, a 6-7 év körüli barátságos dalmata szuka

Carára egy hirdetés útján lettünk figyelmesek. Megtalálójánál évek óta éldegélt állatorvosi ellátás nélkül több kutyussal együtt. Gondozásunkba vettük ezt a kedves, csupaszív dalmata szukát. Korábbi tartásából adódóan jelenleg túlsúlyos még, de a minőségi, kontrollált etetésnek és a rendszeres, napi sétáltatásnak, mozgásnak köszönhetően szépen elindult már a karcsúvá válás hosszú útján.
Cara nagyon jó természetű, kedves, mancsozós, ember központú eb. A többi kutyával inkább semlegesen viselkedik, az emberek társaságát, figyelmét keresi, folyton mosolyog és hízeleg. Egy kedves szóra, érintésre hanyatt dobja magát vagy leül a simogatásért. Diszkréten tolakodó a kedvességével, igényli az ember közelségét, ezért olyan gazdát keresünk számára, ahol benti kutya lehet (kertes ház esetén bejárhat a házba a gazdikhoz). Abszolút szobatiszta, lakásban is nyugodtan viselkedik, nem tesz kárt semmiben sem, nem ugatós.
Pórázképes, húzás nélkül, nyugodtan sétál. Mindig kapható egy kis játékra, bolondozásra is, ilyenkor mutatkozik meg aktív, energikus énje, a kocogást is élvezi. Gyerekekkel is nagyon türelmes. A macskákat azonban megkergeti, cica mellé nem ajánljuk.
A játékok egyelőre nem érdeklik, csak az a fontos számára, hogy kötődhessen az emberhez.
Elmondható, hogy Cara egy nagyon szép, jókedélyű, jó természetű kutya, már csak az hiányzik az életéből, hogy valaki végleg megszeresse és gondoskodjon róla élete végéig, amit ő végtelen szeretettel hálál meg!
Kivizsgált, egészséges, oltott, féreghajtott, microchippel rendelkezik. Ivartalanítva fogadható örökbe.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (CARA)
+36303457051
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Cara/

cara_logos

 

2013.05.17. – Cara első hete

Egy hete hoztuk el Carat megtalálójától, ahol ellátatlanul élt évek óta.
Állatorvosnál jártunk vele a mai napon. Ismételt ultrahang vizsgálaton esett át (nem vemhes) és vért is vettek tőle általános kivizsgálás céljából. Megkapta a kombinált oltást és újbóli féreghajtót.

Meg is méreckedtünk, Cara 3kg-ot fogyott!!
Szemre nem túl feltűnő, talán a pofiján látszik, meg a feneke lett egy halvány árnyalatnyit keskenyebb. Már “csak” 28kg. Az étellel kapcsolatban válogatós, de ideiglenes befogadója szigorú az etetéssel kapcsolatban és a napi sétáltatásba is bele csempészi az aktív mozgást. Természetesen kíméli Cara túlsúlyából adódóan terhelt izületeit, de amikor a kutyus felpörög egy kis kocogás láttán, rövid távokat gyakorolnak. Hosszú pórázon lehetősége van más kutyákkal is játszani, bár igazából nem az az elrohanós kutya. A legtöbb négylábúval szemben közömbös, ő az emberek kegyét keresi folyton. A Városligetben valamelyik nap egy csapat gyerek végig dögönyözte, azt is élvezettel fogadta. Cara nagyon szereti az ember közelségét, hihetetlen kedves mindenkihez!

Sosem ugat, de otthon bemutatja az igazi dumálós dalmata számot, ha úgy van kedve, leginkább azért, hogy felhívja magára a figyelmet. Autóban szépen utazik, nincs vele probléma.
A lakást kulturáltan használja, a játékok nem érdeklik egyelőre. Csak az embereket mancsolja és hanyatt vágja magát simire. Hajlamos elfeledkezni róla, hogy egy kis tonna donnácska, diszkréten felpakolja a lábát, majd próbál ölbe mászni. Ha rászólnak letesz róla és újból hízeleg.

Cara belopja magát az emberek szívébe, mindig mosolyog, kenyérre lehet kenni. Már csak az hiányzik az életéből, hogy valaki végleg megszeresse és gondoskodjon róla élete végéig!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (CARA), +36303457051

Cara állatorvosi ellátására támogatókat keresünk, mivel jelenleg nem Cara az egyetlen gondozásunkba vett kutya, akinek teljes kivizsgálását, oltási programját, chipezését, ivartalanítását, stb. ellátjuk!
Segítség nélkül sajnos nem megy, bármilyen kis adományt nagyon köszönünk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Cara

 

2013.05.13. – Cara ideiglenes vagy végleges befogadót keres!

A Cara névnél állapodott meg a kutyus ideiglenes befogadója, akivel már egy hete együtt töltik a napjaikat. Sajnos csupán 5 hétre tudta elvállalni, ezért mielőbb ideiglenes vagy végleges gazdát keresünk Caranak!

Foltost pontosan egy hete mentettük Gyálról, ideiglenes befogadója elnevezte Cara-nak. Bűbájos, mindig mosolygó, kedves és nagyon jó természetű kutya, ez kiderült az együtt töltött egy hét alatt. Abszolút szobatiszta, nem tesz kárt semmiben még ha egyedül is marad a lakásban. Mindenkivel kedves, csak a macsekokat nem szívleli. Szépen sétál pórázon és a feleslegei ellenére aktív, szeret a parkban kocogni vagy a fűben hemperegni. Kissé válogatós, de amúgy is diétán van. A héten újra meglátogatjuk vele az állatorvost. Bár csak ivartalanítva lehet örökbe fogadni, Cara érdeklődőit máris várja elérhetőségeinken: info@dalmatamentes.hu (Cara) vagy +36303457051

Cara fotóalbuma: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Cara/

 

2013.05.07. – Megérkezett Foltos

Gondozásunkba vettük Foltost, a kissé elhanyagolt dalmata szukát. Jó természetének köszönhetően ideiglenes befogadót találtunk számára, de sajnos csak 4-5 hétre!

Foltos segítségkérő hirdetésére a facebookon lettünk figyelmesek.
Befogadója azt állítja 1 vagy 2 éve találta, azóta élt nála több kutyával egyetemben oltatlanul.

Mivel a fényképek és befogadója elmondása szerint is szocializált, nem agresszív jellemű a kutya, ezért találtunk számára ideiglenes befogadót az elkövetkező 4-5 hétre.

Köszönjük szépen a fuvarban nyújtott segítséget Boginak, a Kutyaközpont oktatójának, aki út közben egy teknőc életét is megmentette! A kis zöld állatka pontosan a forgalmas út közepén várta az esőt.
Az állatorvos átvette, megfelelő helyet fognak keresni számára.

Foltost megvizsgáltattuk az állatorvosnál, ultrahanggal is megnézték, mivel sajnos még ivaros és bizony találkozhatott kan kutyákkal is. Ideiglenes befogadónkat sem szeretnénk a bevállaltnál több kutyával meglepni. A vizsgálat negatív volt, jelen állapotban nem találtak pocak lakókat. Az emlőkből jövő tej viszont több dolgot is jelenthet (korábban volt vemhes, korai szakaszában áll a vemhességnek vagy álvemhes), jövő héten ezért újra megvizsgáltatjuk ultrahanggal és vért is vesznek tőle.
Kapott microchipet, féreghajtót és megfürdettük, mivel a poros udvarból lakásba megy ideiglenes befogadójához, aki kb. június közepéig tudja vállalni az ellátását.

Foltos nagyon jófej, szeret mindenkit! Folyamatosan vigyorog, adja a pacsikat, bújik.
Tünemény kutyus. Azonnal hanyatt vágja magát és élvezi a simogatást. Autóban kulturáltan viselkedik, pórázon szépen vezethető. Fürdetni is szépen hagyta magát, egyáltalán nem ugrabugrál, nem pánikol (csak a fürdető helyiséghez vezető alagsori lépcső nem tetszett neki).
A fürdés után azonban nagyon jól érezte magát, a rendelő kertjében szárítkozott.

Elképesztően husos! Alacsony termetéhez 31kg!
Szigorú diétára lesz fogva innentől kezdve!
Ideiglenes befogadójánál nagyon illedelmesen viselkedett. Megáll a nyitott ajtók előtt, nyilván nem volt neki szabad a bejárás csak úgy. Az asztalra kitett rágócsontot pedig éppen csak megszagolta, megnyalta a száját, de legnagyobb elképedésünkre esze ágában sem volt lelopni.
Képünkön még boldogan és izgatottan nyúlt el a parkettán, később amikor megérkezett a vihar, akkor recegve vonult be a hálóba, a lakás legmélyebb pontjára.

Ideiglenes befogadójával lerendeztük a papír munkákat, átadtuk a felszereléseket, tápot és lelkére kötöttük, hogy fogyassza a kisasszonyt szigorúan! Rábíztuk, hogy válasszon neki, valami kevésbé kommersz nevet. A napi sétával nem lesz gond.

Mi már most nagyon szeretjük ezt a mindig mosolygó dalmata hölgyet és reméljük, hogy hamar beleszeret valaki örökre!

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Foltos_gyal/

 

Categories: