Dalmata Mentés

Boston

2013.03.18. – Hírek Bostonról!

Bostonról, a 2012.novemberében a sátoraljai menhelyről mentett fiatal kanról is kaptunk híreket. Gazdái igazi családtagnak tekintik, kutyaiskolába járnak vele. Bővebben fórumunkon: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=12&t=98&p=4895#p4895

 

2012.11.23. – Boston új otthonba költözik!

Komoly érdeklődője akadt Bostonnak, a Sátoraljai menhelyről nemrég gondozásunkba került dalmata kannak!

Ideiglenes befogadójához kerülésekor alultáplált és kissé elvadult volt ez a fiatal, szépséges kutyafiú.
Boston sokat fejlődött az elmúlt hetekben, megmutatkozott igazi jelleme. Nyugodt, érdeklődő, kíváncsi kutya figyeli már ha a nevén hívják. A lakásban élés szabályait nagyon hamar elsajátította, mindössze 4 nap alatt szobatiszta lett a valószínűleg lakást belülről sosem látott kutya.

A többi kutyához való viszonyulásán még van mit csiszolni, egy ilyen kutyázós séta alkalmával találkoztunk korábban telefonon érdeklődő gazdijelöltjével.
A személyes találkozás során kiderült, hogy a jelentkezők tapasztalt kutyások. A szimpátia kölcsönös volt. Ha Boston jól viseli magát, akkor álom gazdihoz kerülhet pazar életkörülmények közé.

Oltásait az elmúlt hetekben mind megkapta, microchipet kapott, állatorvosi vizsgálatok szerint is egészséges, egyedül a súlyán van még mit javítani. Holnap átesik az ivartalanításon, és a műtétet követően már új otthonába költözik, hogy leendő családja oltalmában lábadozhasson.
Az út immár nyitva áll Boston előtt egy csodás élet felé, mi elindítottuk az úton, rajta áll, hogy él-e a belé vetett bizalommal. Drukkolunk Bostonnak, hogy továbbra is jó kutya legyen és hamar beilleszkedjen új családjába.

Ahhoz, hogy ilyen hamar megoldódjon a sorsa, sokan közreműködtek: szállításában, elhelyezésében, tárgyi és pénzbeli adományokkal segítették ellátását. Köszönjük a támogatást mindenkinek aki hozzájárult ahhoz, hogy Boston itt tartson!

Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2012/Boston/

 

2012.11.07.Gazdát keres Boston, a fiatal dalmatafiú

A sátoraljai menhelyen egy igazi csiszolatlan kis gyémánt várta megmentőjét.
November elején önkéntesek segítségével gondozásunkba vettük, ideiglenes befogadónál helyeztük el ahol beilleszkedése során lassan kinyílik a kutya valódi jelleme.
Nagy meglepetést nem okozott, hogy úgy néz ki, Bostonnal korábban egyáltalán nem foglalkoztak, ha volt is saját gazdája. Alultápláltsága csak egyik jele, hogy keveset törődhettek ezzel a gyönyörű, fiatal kutyával.
Gyakorlatilag minden élethelyzet új számára ami együtt jár az ember közelségével. Még csak a “gyere ide” hívást sem ismeri.
Alapvetően érdeklődő és kíváncsi, barátságosan megy oda az emberekhez, csóvál, szagol, de tanulnia kell, hogy hívásra is jöjjön, és engedelmeskedjen gondozóinak.
Igazán örülni, játszani sem tud még, esetlenül utánozza befogadói saját kutyáit.
A lakásban élés szabályait jelenleg tanulja, roppant kíváncsi, minden érdekli.
A szobatisztaságot hamar elsajátította, már azt is tudja, hogy le kell ülni amikor ételt kap, de még megkósolná a papírzsebkendőt meg a pulóver zippzárját is merő kíváncsiságból.
Nyugodt, nem ugrálós, nagytermetű kutya. Ha visszanyeri normál kondícióját, valószínű 30kg fölött lesz a súlya. Egyáltalán nem ugat, viszont ha igen, akkor mély, tiszteletkeltő hangja van.
Autóban szépen utazik, pórázon szépen sétál. Más kutyákkal szemben érdeklődő, alapvetően nem agresszív, de még van mit tanulnia, nemigazán tud mit kezdeni más kutyákkal.
Rehabilitálását, nevelgetését megkezdtük, de igazából egy saját gazdi kellene neki, aki megmutatja hogyan kell boldog gazdis kutyának lenni!
Segítség lehet számára egy nagyobb testű szuka kutya társasága. Kistestű kutya és gyerek mellé nem ajánljuk.
Türelmes, határozott, szeretettel teli foglalkozást igényel, kutyaiskolába járást javasoljuk.
Lakásba vagy kertes házba bejárással, bent alvással keres gazdát.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Oltott, féregtelenített, microchipezett, egészséges. Ivartalanítási műtétet követően költözhet új gazdájához.
Olyan családot keresünk számára, ahol igazi családtagnak tekintik, naponta foglalkoznak vele pótolva az elmaradt gyerekkorát.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (BOSTON)
+36303457051
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Boston/

2012.11.03. – Gondozásunkba került Boston!

A sátoraljai menhelyről gondozásunkba vettük Bostont, a fiatal dalmata fiút.
Szállítása, elhelyezése egymástól távol  élő, segítőkész önkéntesek együttes munkájának köszönhető.
Bővebb info fórumunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=98&p=3839#p3839

Categories: