Dalmata Mentés

Kennelépítésben jártas önkéntes segítőket keresünk Donnie-nak!

Kennelépítésben jártas önkéntes segítőket keresünk Donnie-nak!

Donnie egy évvel ezelőtt, kölyökként került gondozásunkba. Megtalálói az Egyesülettel kötött ideiglenes befogadói szerződést megszegve eladták őt egy alkalmatlan családnak. (Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/)

4 hónapig tartott a csoda számára, Donnie egy neveletlen, elkényeztetett kamasszá vált, jelentős fizikai erővel, ugyanakkor egészségügyi problémákkal. Jogtalan eltulajdonítói nem bírtak vele, már nem kellett nekik, így otthagyták egy kutyapanzióban, ahonnan visszakerült egyesületi gondozásba.

Donnie ettől fogva (2017. augusztusa óta) napidíjas kutyapanzióban, kiképzőnél él. Szeparációs szorongása miatt kennelben lett elhelyezve, lakásban csak állandó felügyelettel tartható jelenleg. Visszakerülése óta folyamatosan ideiglenes befogadót kerestünk számára, december óta tartjuk a kapcsolatot egy családdal, akik készek magukhoz venni Donnie-t, többször meglátogatták őt, a befogadás részleteit már egyeztettük.

Donnie-t egyetlen egy dolog választja el attól, hogy megtapasztalhassa, milyen is családban élni: egy kennel felállítása. Jelenlegi befogadójánál nyugodt és kiegyensúlyozott a számára kialakított kinti kennelben, mely természetesen többszörösen szigetelt, fedett. Ugyanezt szeretnék számára biztosítani új helyén, ahol egyben megkezdik szeparációs szorongásának kezelését és javítását.


Ehhez kérjük most a Ti segítségeteket! Önkéntesen felajánlott segítségre van szükségünk Donnie új kenneljének megépítéséhez!

Amire szükségünk van:
– egy kinti kennel minden alapanyagára (rácsos profilok, vas oszlopok, tető, rácsos ajtó, OSB lapok, stb.), a kennelt 3x2m-esre tervezzük
– hozzáértő fizikai segítségre, aki fel tudja állítani Donnie-nak a kennelt a rendelkezésre álló anyagokból (több ember is jelentkezhet, együtt hatékonyabb a kivitelezés)
– bontott, használaton kívüli kennel is érdekel bennünket, amennyiben ára kedvező, vagy önkéntes felajánlás
– alapanyag felajánlás esetén fuvaros segítségre

A felajánlásokat elsősorban emailben várjuk a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címre, tárgyban “Kennel Donnie-nak” megjelöléssel. Telefonos elérhetőségek: 06 30 345 7051 ; 06 20 806 6919

Ha nincs lehetőséged a kennelépítést közvetlenül támogatni, úgy segítsd Donnie ellátását anyagilag! Minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Donnie támogatása”

Köszönjük!

Dalmata Mentés


Oltáson jártak a kölykök

Most, hogy kis betegeinket kikezeltettük a súlyos betegségből, folytathatjuk oltási programjukat, mellyel igencsak el vagyunk csúszva. A 6 kölyök közül hárman (akiket nem döntött le annyira a betegség) a héten megkaphatták második kombi oltásukat. Az állatorvosi viziten teljes kivizsgálást is végeztek orvosaink, mindent rendben találtak náluk.

Pierre, Pite és Pengő oltáson

Pierre, Pite és Pengő oltáson

A 3 kan, Pierre, Pite és Pengő nagyon ügyesek voltak a rendelőben, nem igazán voltak megszeppenve, talán csak a hőmérőzés nem volt annyira ínyükre. A második kombi oltásuk után egy héttel már elhagyhatják a karantént és kimehetnek sétálni is, mely nagy élmény lesz majd számukra, hiszen az élet ezen részét még nem tapasztalhatták meg. A tanulás időszaka folytatódik, megismerkednek a pórázzal és a sétálás szabályaival, közben természetesen a lakásban élést, a szobatisztaságot is tovább tanulják.

Másik 3 társuk, Piru, Parfé és Pemma is hamarosan átesik az állatorvosi vizsgálaton és oltáson, náluk kicsit több időt kell hagyni a betegségből való felépülés után.


Kérjük támogassátok a kölykök ellátását! Fejlődő szervezetük minőségi táplálást igényel, hogy erősek és ellenállóak legyenek a betegségekkel szemben! A 6 kölyök egy napi száraztáp-adagja 2 kg, egy zsák táp néhány nap alatt elfogy!
Segítsétek a kiskutyákat, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”

Minőségben a jelenlegivel megegyező tápadományt is elfogadunk, ezzel kapcsolatosan egyeztetni a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen lehet.

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2M1jcc3EsIHCgAwa1Oagf5

Dalmata Mentés

Pierre, Pite és Pengő oltáson

Pierre, Pite és Pengő oltáson


Peggy gazdis!

Peggyt 2017. szeptemberében vettük át a pécsi mentés keretein belül. Az akkor nagyon félős, ugatós, félelmi agressziót is mutató kis szukából mára igazi családtag lett! Szinte teljesen eltűntek feszült beidegződései és szuper gazdijelöltjei mellett a próbaidő alatt is szépen fejlődött tovább. Emeséék türelmesen gyűrték vele a mindennapokat és vezették be minden újba, mely nem mindig ment zökkenőmentesen, de megérte kitartani, mert Peggy szépen alkalmazkodott életükhöz.

Peggy

Peggy

A próbaidő alatt tartottuk a kapcsolatot a gazdikkal és rendszeresen kaptunk híreket, fényképeket Peggyről és új életéről, arról, hogy hol tartanak a beilleszkedésben és mi minden történik velük.
Néhány idézet leveleikből:

“Peggy jól érzi magát, annak ellenére is, hogy megfürdettük. Nem volt vészes, szétfolytak a lábai a tusolóban, félt, de nemvolt ellenére. 
Hallottuk ugatni! Na jó…inkább vakkantgatni. Ha jön valami idegen a folyosón, akkor vakkant párat. Mostmár csóvál nekünk ha hazajövünk, a kutyákkal is egyre jobban elvan! Nemrég játékra is hívott egy boxert. (örültem volna, ha egy fokkal kisebb példányt néz ki magának..)
Sokat vakarózik még mindig, a bőre picit száraz, de valószínű attól, hogy eléggé száraz és meleg a levegő itthon.
A futtató nem a mi pályánk, de rendületlenül nyomjuk, bemegyünk, elengedjük, és leül mellénk…ezért mi is futkorászunk vele…
Továbbra is már-már undorral néz játékra, plüssre,botra, semmiféle affinitása és kedve apportozni, ami mondjuk abszolút nem baj. Mintakutya, tökéletes vekker, pontosan akkor amikor kelnünk kell, jön és hisztizik.”

Peggy

Peggy

“Iszonyúan jó hír, hogy szocializálódik, már nyit kutyák felé, hívja őket játékra, igaz, néha bíztatni kell, de már szépen nyílik kifelé, és séták alatt most már rendszeresen farok csóválva ugrándozik :) 
Aminek pedig mi örülünk nagyon, hogy most már nekünk is örül! Csóvál, izgatott, ugrál, puszikat dobál mikor hazajön valamelyikünk :)
Kocsiban egyre jobban elvan, az elején picit remeg, de utána nagy izgalmában el is alszik :) 
Egyre több mindent tanul meg, fegyelmezett, szinte mindennek tudja a rendjét/menetét.”

Peggy tehát sikeresen teljesítette a próbaidőt, így annak lejártával sort kerítettünk a végleges örökbefogadási szerződés aláírására. Peggy így beállhat a boldog gazdis ebek sorába!

Peggy története: http://www.dalmatamentes.hu/peggy
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Peggy/

Dalmata Mentés


Jobban vannak a kicsik!

A pécsi mentésben átvett hat dalmata keverék kölyöknél január közepén fertőzés ütötte fel a fejét, a súlyos hányás-hasmenés miatt ketten (a két kis szuka) életveszélyes állapotba kerültek. Az elhanyagolt tartás és a hiányos táplálás miatt legyengült szervezetük nem tudott védekezni a vírus ellen. Az első tünetek megjelenésénél indultunk is velük az állatorvoshoz, folyamatos infúziós kezelést kapott 3 kölyök – Pemma, Parfé, Piru – akik bentlakásos kórházi kezelésben részesültek.

 

A másik három kölyöknél – Pierre, Pite, Pengő – enyhébb lefolyású volt a vírusos fertőzés, számukra immunerősítőket és probiotikumot vettünk, valamint diétás etetést alkalmaztak gondozóik, nekik és a megfelelő kezelésnek hála ők hamar jobban lettek és könnyebben átvészelték a megbetegedést. Társaik javulásáért azonban 2 héten át aggódtunk. Mostanra ők is hazamehettek befogadójukhoz, ahol továbbra is karantén alatt vannak, hogy legyengült, megviselt szervezetük felépülhessen.

Parfé szépen összeszedte magát, Pemmát és Pirut döntötte le legjobban a betegség, Piru többször volt öntudatlan állapotban, élet és halál között a kezelés alatt. A betegség két héttel hátráltatta fejlődését, így kisebb és soványabb is, mint társai. Időbe telik, mire megerősödik, ehhez a minőségi táplálás mellett minden szükséges támogatást megkap. Reméljük hamarosan megkaphatják következő oltásukat.

Pécsi kölykök - Piru, Parfé, Pemma

Pécsi kölykök – Piru, Parfé, Pemma

Hálás köszönetünk az őket lelkiismeretesen ellátó állatorvosoknak és ideiglenes befogadóiknak, akik kiemelt figyelemmel gondozzák a kiskutyákat!

Pite, Pierre és Pengő teljesen rendbe jöttek, tünetmentesek, így folytathatjuk megkezdett oltási programjukat. Elevenek és sokat rosszalkodnak, nem könnyű őket lefárasztani, viszont elképesztően tanulékonyak és imádják, ha feladatokat kapnak. A szobatisztaság is alakul, de még van hová fejlődni e téren is.
A hat kölyköt egy hónappal ezelőtt vettük gondozásunkba. A kezdeti megszeppenést követően szépen nyiladoznak, és egyedi jellemvonásaik is egyre inkább megmutatkoznak. Rövidesen elkészítjük fényképes leírásukat.

Pécsi mentés, kölykök - számlák

Pécsi mentés, kölykök – számlák

Gondozásunkban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk! 
Ennyi kutya részére felszereléseket kellett vásárolnunk, gyógyszereket és állatorvosi számlákat fizetünk, valamint folyamatosan fogy a táp is, amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére a növésben lévő kiskutyáknak.

Kérjük segítsétek kutyáink tartását és ellátását! 

Az eddigi állatorvosi kezelések és gyógyszerek számláinak összege 132.442.- Ft és még 6 kutya teljes oltási programját, később ivartalanítását kell fizetnünk, amit csak az adományokból tudunk finanszírozni. Mellette Fanta és Donnie tartásával és ellátásával, illetve Lapaj költségeivel is számolnunk kell!
Minden kis összeg számít, támogassátok mentvényeinket!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Pécsi kölykök”

Beérkezett adományok:
S. Márta 2.000 Ft (PayPal)
B. Krisztián 5.000 Ft (PayPal)
B. Nóra 2.000 Ft
B.Rea 5.000 Ft
I. Józsefné 1.000 Ft
S.László és Neje 20.000 Ft
Sz-Á. Annamária 20.000 Ft
Sz. Andrea 7.000 Ft
V. Józsefné 1.000 Ft

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2M1jcc3EsIHCgAwa1Oagf5

Dalmata Mentés


Perla próbaidős hírei

Perla, a pécsi mentésben átvett fiatal szuka közel három héttel ezelőtt kezdte meg próbaidejét leendő otthonában. A valaha rettegő kutya lassacskán oldódik Erikáék határozott irányításának köszönhetően, bizonytalan helyzetekben azonban még elő-előbújik félős énje. Az erdei séták alkalmával felszabadultan viselkedik, de a városi zajok és a tömeg egyelőre még ijesztően hatnak számára. Gazdijelöltjeivel kitartóan dolgoznak ezen is, az örömteli kutya-gazdi kapcsolat kialakításához folyamatosan tanulnak, fejlődnek együtt.

Perla

Perla

Beszámolót is kaptunk tőlük, nagyon örülünk, hogy ilyen odaadással és figyelemmel segítik az új családtag beilleszkedését!

„Sziasztok! 
Perla ma kapott egy szőnyeget az előszobába is, (ami csak neki áll jól, a környező bútoroknak már kevésbé), a kövön ugyanis csúszkált jobbra balra, ülni se tudott. ( féltünk hogy izomláza lesz szegény árvának )
A porszívóval, kézi robotgéppel is talizott, semmi gond. A nagy hóesésben ma már 2x voltunk az erdőben, imádja a havat… 
Tegnap a séta közben elkezdett saját akaratot érvényesíteni,(lecövekelt, húzott)kb 15 percig nyűglődtünk, de nem akartam belemenni a játékba, hogy arra menjünk amerre ő akar, úgyhogy hazának vettük az irányt. A házig rövidpórázon mentünk én vezettem. Úgy éreztem, picit felhúzott és így nem akartam folytatni, csak akkor, amikor újra tudok falkavezér lenni. Este már én hordtam a nadrágot, (nyakörv felett fogom a pórázt és néhany lépésig -vagy tovább- így vezetem) aminek meg is lett az eredménye. (aludt rá egyet az éjjel)

Perla

Perla

Ma az első ilyen próbálkozására átvettem az irányítást,ami úgy tűnik bevált, ma már ezzel sem volt gond, ez gyorsan kizökkenti az akarásból és újra élvezzük a sétát. 
Néhány antipatikus idegbeteg megugatta az első nap, így pórázon picit tartani kezdett a kutyuktól. Aztán ma taliztunk egy angyali tacsival, meg a nyüzsgő családjával, akik nagyon szimpik voltak neki és utána már sokkal oldottabban viselkedett, ha megint kutyuli jött szembe. A sétabotos embereket nem szereti, amint meglátja őket rájön a majré és iszkolna. De ilyenkor szépen megint én irányítok, szorosabban fogom és elsétálunk mellettük. 
Összességében, nagyon szépen haladunk. Nem ajnározzuk halálra, van saját tere, viszont, ha jön és kéri, szeretgetjük. Azt látom, hogy minden bizonytalan eseménynél ( kutya, botos bácsi, akaromság) határozottan át kell venni az irányítást tőle, ő nem tudja még mi ilyenkor a teendő es azonnal félni kezd.

Perla

Perla

Napról napra oldottabb és az látszik rajta, hogy a szabályok nagyon jót tesznek neki. Biztonságba érzi magát tőlük. Ajtó előtt kifele/befele már magától megáll, csak engedélyre lépi át a küszöböt. Bent (marad vezényszóra)leül a törölközőjére, megvárja, míg levetkőzök és megtörlöm vagy -mosom a lábát és csak akkor áll fel, ha engedélyt kap. És jajj, de sok mindent tanulunk még és szokjuk folyamatosan, már nem győzöm sorolni…! 
Tegnap voltunk rövid vendégségben is a Dani szüleinél. Nagyon udvariasan viselkedett és nem volt félős. Kedvesen barátkozott a nagyijaival. 
A kaját kézből kapja, és már azt is tudja, hogy addig vár míg engedélyt kap. 
Ui: mellékelt képek az ebéd utáni kanapé fetrengesről, amit csak akkor használ, mikor a baris takarója fent van..
Szerencsénk van vele, gyorsan tanul, és határozott irányításra jól reagál. 
Ő a legjobb választás!”

Perla története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/
Perla fotói: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Perla/

Dalmata Mentés