Dalmata Mentés

Gazdát keres Lia, 1 év körüli dalmata-keverék szuka – Közvetített gazdikereső!

Gazdát keres Lia, 1 év körüli dalmata-keverék szuka – Közvetített gazdikereső!

Lia 2018. tavaszi születésű dalmata keverék szuka. Betegen, az utcáról (ideiglenes befogadótól) került be a Pacsi Kutyamenhely Alapítvány menhelyére 2019. elején, mérgezéses tünetekkel. Az azonnali állatorvosi ellátásnak és a gondos ápolásnak köszönhetően meggyógyult, és reménykedve vár egy szerető gazdira.

Emberekkel nagyon barátságos, bújós, szeretnivaló kutya, szinte még kölyök. Imád kedveskedni, minden szóért hálás. Társaival jól kijön, jelenleg három kutyával osztozik helyén, kanokkal, szukákkal vegyesen. Mindenkivel jól kijön, örömmel játszik velük.

Lia (Pacsi Kutyamenhely Alapítvány)

Lia (Pacsi Kutyamenhely Alapítvány)

Fiatal korából, energikus természetéből adódóan igényli a rendszeres foglalkozást, a mindennapos szellemi és fizikai lefárasztást. Nagyon szeretne egy család aktív, megbecsült tagja lenni, nagy sétákkal, sok játékkal és szeretgetéssel. Fogékony, okos kutya, aki szívesen járna leendő gazdájával kutyaiskolába is, az alap engedelmesség, szociális készségek és a kutya-gazdi közötti kapcsolat, kötődés erősítése érdekében. Lia erős jellemű, közepes méretű kutyahölgy, határozott elképzelésekkel, ebből kifolyólag hasonlóan határozott gazdit keres, aki tisztában van azzal, mit jelent egy fiatal kutya örökbefogadása, következetes nevelése a mindennapokban.

Lia (Pacsi Kutyamenhely Alapítvány)

Lia (Pacsi Kutyamenhely Alapítvány)

Lia oltott (veszettségi + kombinált ), mikrochipes, féreghajtott, ivartalanított keverék kutya. Lakásba és kertes házba egyaránt örökbe fogadható, utóbbi esetében házban bent lakással.

Lia felől az alábbi elérhetőségeken tudtok érdeklődni:

Lia története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lia/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kozvetitett/Lia/

Dalmata Mentés

Lia (Pacsi Kutyamenhely Alapítvány)

Lia (Pacsi Kutyamenhely Alapítvány)


Fanta fotózáson járt – továbbra is az igazira vár!

Fotós önkéntesünk nemrég meglátogatta Fantát, a kellemes koratavaszi napon csodálatos képek születtek a pöttyös fiúról! Bízunk benne, hogy bő egy év várakozás után végre valaki komolyan felfigyel rá, és kész szembenézni a kihívással, melyet örökbefogadása tartogathat.

Fanta

Fanta

Fanta rendkívül emberbarát, kedves kutya, igéző kék szemei sokak érdeklődését felkeltették már: második kutyának, kisgyermekek, unokák vagy macska mellé már vitték is volna, de mi nem adhattuk őt. Leírásában is hangsúlyozzuk, hogy kizárólag egyedüli kutyának ajánljuk, gyermekek, más háziállatok mellé biztonsággal nem költözhet.
Fanta karácsonyi ajándék volt, a cuki kölyökkutyával azonban nem tudtak megfelelően foglalkozni: a szocializáció teljes hiánya miatt nem tanult meg fajtársaival kommunikálni, ismeretlen helyzetben hajlamos az agresszióhoz, mint megoldási kulcshoz folyamodni. Emiatt csak szájkosárban sétáltatható.

Igen, tudjuk, hogy nem lesz egyszerű olyan elszánt gazdit találni neki, aki elvinné kutyaiskolába, hogy szakértő segítséggel fokozatosan elsajátíthassa a kutyaviselkedés jó oldalát is. Szerencsére az embereket nagyon szereti, imádja, ha a pocakját vakargatják és örömmel osztogatja a puszikat is.
Nem, nem mondjuk, hogy álomkutya, de idővel az lehet belőle, a megfelelő gazdi kezében. Könnyű a képei alapján szerelembe esni vele, ám Fanta elhivatottságot és türelmet igényel.

Kérjük, csak akkor jelentkezzetek Fantára, ha elolvastátok jellemzését honlapunkon. Köszönjük a megosztásokat is!

Fanta

Fanta

Fanta 2 éves, oltott, ivartalanított, mikrochipezett, kivizsgált, jó kiállású, nagy termetű kan dalmata. Lakásba és kertes házba egyaránt örökbe fogadható, utóbbi esetében házban bent lakással.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Fanta) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk! Kérjük olvassák el örökbefogadási rendszerünket webolalunkon: http://www.dalmatamentes.hu/
06303457051, 06208066919

Története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/fanta
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Fanta/

Dalmata Mentés


Híreket kaptunk Pixie-ről!

Pixie, a pécsi mentésből utolsóként átvett dalmata-keverék páros egyik tagja ideiglenes kutyusként került otthonába. Majd akkora lett a szerelem, hogy egyenesen az örökbefogadáshoz vezetett az út. Gazdijával és kutyapajtásaival azóta is elválaszthatatlanok, és rengeteg élménnyel gazdagodnak nap, mint nap. Olvassátok csak:

“Kedves Fajtamentők!

Pont egy éve került hozzám a pécsi mentés Pixieje, gondoltam írok róla pár sort. 
Először is a mai nap büszkesége, hogy ügyességi 2es vizsgát tettünk és a maximális 100 pontot kaptunk :) 

A kis pöttyös egyébként teljesen beilleszkedett, már nem olyan kis muja mint kezdetekben. Nagyon szórakoztató bújós kis jószág, aki mint a fentiek is bizonyítják nagyon szeret tanulni. A HDR not just run-t is ügyesen teljesítette, jövő szombaton pedig jön a base-re is a kis gazella :) 

Köszönöm nektek ezt a fantasztikus kutyát! 
Küldök néhány képet is, gyönyörködjetek benne ti is ;) 

Szép napot!”

Hihetetlen, hogy rohan az idő! Csak így tovább Pixie, büszkék vagyunk rátok!

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pixie/

Dalmata Mentés

Pixie

Pixie


Híreket kaptunk Pengőről!

Pengő 2018 elején került gondozásunkba, a közel egy éven át tartó pécsi mentésünk során. Az akkor 5 hónapos dalmata-keverék kölyökről később kiderült, hogy légcső-diszpláziával jött a világra, állapota azonban még inkább arra ösztönözte gazdijelöltjét, hogy örökbefogadja és hozzáértő, szeretetteljes gondozásában részesítse élete minden egyes napján.

Pengő-Kodi

Pengő-Kodi

Új otthonában Kodi névre keresztelték, két kis csivava társával azóta is kellemesen telnek napjaik, és igazi barátokat is szerzett a séták során, akikkel imád játszani, kirándulni. A kis család boldogságának megörökítéséhez pedig még egy profi fotózáson is részt vettek nemrégiben. Fogadjátok szeretettel a gazdi sorait:

“Sziasztok!
Már több mint egy éve életünk része Kodi (Pengő). Életem egyik legjobb döntése volt az ő örökbe fogadása. Minden napunkat bearanyozza. Sokat szeretgetjük egymást, sokat kirándulunk, fantasztikus emlékeket szereztünk már együtt Mégegyszer szeretném megköszönni, hogy anno ránk esett a választás, mi lehettünk Kodi gazdái. További sok sikert kívánok nektek!”

Mi is köszönjük Angéla, hogy ilyen szeretettel vigyázol Kodira! Minden jót kívánunk! 🙂

Pengő-Kodi története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pengo/

Dalmata Mentés

Pengő-Kodi

Pengő-Kodi

 

Pengő-Kodi

Pengő-Kodi


Hard Dog Race Not Just Run – Köszönjük a támogatásotokat!

2019. március 23-án kis csapatunk is kitelepült Pomázra, a HDR Not Just Run futóverseny Önzetlenül Partnereként.

Ezen az alkalmon célul tűztük ki, hogy a pöttyösök iránt érdeklődő látogatókat minél több hasznos információval és tanáccsal lássuk el a fajtával kapcsolatban, kérdéseikre választ adjunk tapasztalatainkra alapozva, és ezzel is támogassuk a felelős állattartást. Nagy örömünkre szolgált, hogy a rendezvényen szép számmal fordultatok meg sátrunknál! Voltak, akik a fajtáról érdeklődtek, voltak, akik saját pöttyössel érkeztek egy kis tapasztalatcserére, közös fotóra, baráti beszélgetésre és voltak, akik tápadományt hoztak, hogy ezzel is támogassák munkánkat. Persze nagyon sokan voltak olyanok is, akik egyszerűen csak nem tudtak ellenállni a velünk lévő kutyusainknak és egy-két simizésre ugrottak be hozzánk. A délelőtt folyamán egykori mentvényünk Treff, délután pedig lelkes önkéntesünk, Félix gyűjtötte a simiket a látogatóktól. 🙂

Nagyon jó érzéssel töltött el minket, hogy többen is „értünk futottatok” a verseny keretében! A dalmatákért versenyzők közül sokakat nem ismerünk, de többen is voltak, akik sátrunk felé sétálva egy mosoly kíséretében jelezték, hogy velünk vannak, és volt olyan is, aki pöttyös kiegészítők viselésével utalt erre. Itt mindenképp ki kell emelnünk Drazsét, aki a kihívást „dalmatává változva” teljesítette, hogy ezzel is kifejezze melyik csapatért küzd a versenyen:

HDR Not Just Run - Drazsé

HDR Not Just Run – Drazsé

A HDR szervezőitől kapott információk szerint az „értünk futók” nevezési díjából összesen 35.000 Ft támogatás gyűlt össze, amit természetesen teljes egészében a jelenleg gondozásunkban lévő Fanta és Lapaj ellátásra fogunk fordítani. 

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki pöttyöseinket támogatta nevezésével, adományával! A verseny teljesítéséhez és az elért eredményekhez pedig mindenkinek szívből gratulálunk! Továbbra is számítunk Rátok!

Külön köszönet a HDR szervezőinek, hogy a Dalmata Mentés csapata is lehetőséget kapott a megjelenésre és részesei lehettünk ennek a remek napnak és kutyás programnak! 🙂

HDR Not Just Run - Dalmata Mentés sátor

HDR Not Just Run – Dalmata Mentés sátor