Dalmata Mentés

Pilar és Pepita ideiglenes befogadót keres!

Pilar és Pepita ideiglenes befogadót keres!

Pilar és Pepita állatorvosi kezelése is megkezdődött a karanténidejük lejártával, továbbra is ideiglenes befogadót keresünk számukra!

A két fiatal dalmata keverék kutyus állatorvosi kezelését is megkezdtük a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal szoros együttműködésben, akik ma általános kivizsgálásra és ivartalanításra vitték őket.
Microchipet kaptak, szívféregtesztet és laborvizsgálatot is kértünk, amiknek eredménye a számlával együtt jövő hétre várható. A két kutyus fizikai állapota jó, és lelkileg is sokat változtak az elmúlt két hétben amióta kikerülve a szaporító telepről karantén idejüket töltötték az Alapítványnál.
Talán nem a mai volt életük fénypontja, de szükséges beavatkozásokon estek túl, ami az ő hosszútávú egészségüket szolgálja. Mindkét kutyus jól viselte a műtétet és már a tölcsérbe is beletörődtek, amit varratszedésig kell csak viselniük.

Pilar és Pepita az ivartalanítás után

Pilart és Pepitát 10 nap múlva tudjuk átvenni ideiglenes befogadóhoz, hogy csaladi körülmények között tovább folytatódjon szocializációjuk, jobban megismerhessük őket és ezáltal a nekik legmegfelelőbb családot tudjuk megtalálni számukra, valamint helyükre a pécsi alapítvány kihozhasson másik két várakozó kutyát és az ő kezelésüket is megkezdhessük közösen!

Az összes kihozott kutya állatorvosi ellátásának költségét átvállaltuk, a helyi állatorvos 45.000.- Ft/kutya áron látja el őket (ebben benne van a vizsgálat, oltás, chip, ivartalanítás, labor és szívféregteszt).
Egyelőre Pilar és Pepita számláját várjuk, ami így 90.000.- Ft lesz, amit 06.26-ig kell kifizetnünk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita
A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Történetük és a részletek honlapunkon olvashatóak: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés


Cody (gazdis) bejelentkezett

Cody bejelentkezett!  Továbbra is remekül érzi magát, olvassátok a gazdi beszámolóját!

“Cody már teljesen otthon érzi magát nálam. Milivel is nagyon összeszoktak, egyre gyakoribbak a pusziosztogatások
Szerencsére Cody továbbra sem megy a kanapéra, sőt már Mili is egyre kevesebbet használja, inkább ő is a fekhelyére megy, nehogy csak Cody aludjon mellettem (közelebb az ágyamhoz) a fekhelyen

cody25

Séta közben nagyon jól behívható, de azért nagyon figyelek és kocsimentes övezetben sétálunk, mert a macskára és a sünre nagyon megy.
Labdázni imádnak közösen Milivel, nem vesznek össze a labdákon.
Az etetés már teljesen rutin művelet, egymástól messzebb kapnak enni és mindketten ülve várják a helyükön a varázsigét, amire elindulhatnak a tányér felé.
Az összes kutyával nagyon barátságos, de játszani ritkán szokott velük.

Hétvégén megyünk kutyafotózásra, majd küldöm a képeket, ha elkészültek

Az összes barátomat, családtagomat imádja és nagy szeretettel fogadja tőlük is a simogatást.
Egy éjszakára elutaztam egy esküvőre, amíg egy barátom, akivel már többször is találkozott Cody “odaköltözött” hozzám, hogy vigyázzon rájuk. Semmi gond nem volt, jól viselkedtek a távollétemben is és iszonyatosan örültek, amikor haza értem.
Küldök pár képet végezetül.”

Cody fényképes története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/cody/

Dalmata Mentés


Híreket kaptunk Mayáról

Maya 2 éve él boldogságban, biztonságban, nemrég kaptuk az alábbi sorokat és fotókat gazdáitól, olvassátok szeretettel.

“Mayával továbbra se tudunk betelni, egyre több mindent tud, egyre szebben viselkedik, sétákkor az első kisdolog elvégzése után nem húz. Otthon egyre többször jelez, ha valaki van az ajtón kívül, aminek örülünk is, mivel hátsó lakásban vagyunk így jó ha tudjuk ha illetéktelenek vannak kint. Játékok iránt is elkezdett érdeklődni, bár csak a plüssöket szereti, ami pár napig tart utána rejtélyes baleset szokta érni őket. Üdv, Zsófi”

Maya fényképes története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/maya/

Dalmata Mentés

Maya

Maya


Két dalmata jellegű felnőtt kan kutya sürgősen befogadót vagy gazdát keres!

Két dalmata jellegű felnőtt kan kutya sürgősen befogadót vagy gondoskodó gazdát keres! Elhelyezésük sürgős, a megoldásra segítségre van szükségünk!

Pongó és Ubul története évekre nyúlik vissza, egy rokkantnyugdíjas hölgyre maradt a két kutya, aki sajnos nem tud róluk gondoskodni, ismét segítséget kért és lealtatást is kilátásba helyezett ha nem lesz jelentkező a kutyákra!

Egy önkéntesünket sikerült kiküldeni a kutyákhoz, Petra elment felmérni a helyzetet. A kutyák rendkívül alultápláltak, oltásuk régen lejárt. Rendkívül kis helyre vannak zárva, alig van helyük mozogni, egymással nem összeengedhetőek. Az egyikük valószínűleg nem lát, az ő állapota még rosszabb, mint társáé!

Ubul és Pongó

Sajnos ez a probléma meghaladja egyesületünk jelenlegi lehetőségeit! Amiben tudunk segíteni: a kutyák ellátását (táp, gyógyszerek, stb.), állatorvosi költségeit (kivizsgálás, labor, kezelések, oltások, szükség esetén műtétek) és gazdikereső hirdetését tudjuk vállalni, de elhozni nem tudjuk őket, nincs hová!
Készséggel várjuk olyan önkéntesek vagy más nálunk nagyobb, jobb apparátussal rendelkező állatvédő szervezet segítségét akik tudnának érdemben lépni!

Mi hozzátesszük, amit tudunk de egyedül nem tudunk egy ilyen ügyet kezelni, együttműködésre, önkéntesekre van szükségünk akik tudnak helyet biztosítani, fuvarozni, a kutyákat állatorvoshoz szállítani. Se ideiglenes befogadónk, se fuvaros kapacitásunk sajnos nincsen.
Amire ennek a két szerencsétlen sorsú ebnek sürgősen szüksége van: biztonságos elhelyezés, és állatorvoshoz juttatás (feltételezhetően több alkalommal), természetesen a költségeket álljuk!

Ha tudsz segíteni kérlek keress minket a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen.
06303457051, 06208066919, 06208066923 ‎

Köszönettel: Dalmata Mentés


Kamasz dalmatánk, Benett várja az igazit!

Benett gazdikereső 1 éves dalmata kan.

Benett egy igazi kutya tini, cserfes, aktív, játékos, benne van mindenben, közben nagyokat nevet a világra, móka és kacagás az élete.

Olyan gazdit keresünk neki, aki ezt a kirobbanó energiát egy csendesebb mederbe tudja terelni, sok szeretettel, fegyelmezéssel, tanítgatással fűszerezve.
Benett vagy az utcán élt eddig, vagy panzióban, ahol ugyan kap sok törődést és sokat okosodott, de ami igazán hiányzik neki az A SAJÁT GAZDA!

Akin nem kell osztozni, aki sokat foglalkozik vele, aki az övé, akire mindig számíthat, egy biztos pont aki szereti és ő viszont szeretheti.
Nem egyszerű eset a kamaszkor…..kicsit makacs, kicsit szemtelen, kicsit rossz, kicsit ás, kicsit sok, de cserébe nagyon ölbebújós, nagyon aranyos, nagyon intelligens, nagyon szófogadó.

benett27

Pórázon is szépen sétáltatható, más kutyával jól kijön, játékos, bohóckodós.
Cicák, baromfik, egyéb kis szőrös rágcsálók nagyon heves érdeklődést váltanak ki belőle.
Az ideális otthon számára egy olyan család lenne ahol fizikailag és agyilag is le tudják kötni, kertes házba élhetne, ahol a kerités tökéletes és bejárhatna a lakásba.

Lelkes, nagyon szeretne tanulni, egy határozott gazdi mellett hamar elsajátítaná az alap engedelmességet kutyaiskolában majd, ezt követően kutyás sportokra kifejezetten megfelelő lehet! Kutyás akadályfutásra, agilityre, akár flyballra is, mely(ek)et egy sportos gazdival együtt űzhetnek. Különösen apportos, rendkívül mozgékony. A labda a mindene!

Kizárólag kerti tartásra ő sem örökbefogadható, igényli a foglalkozást, az ember közelségét is.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Benett), ‎örökbefogadási rendszerünk szerint az érdeklődéseket első sorban kizárólag bemutatkozó emailben várjuk! több info: http://www.dalmatamentes.hu
06 30 345 7051, 06 20 806 6919, 06 20 806 6923 ‎

Több video Benettről: Youtube-csatorna

Benett jellemzése, története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/

Dalmata Mentés