Dalmata Mentés

Peggy és Perla napjai ideiglenes befogadójuknál

Peggy és Perla napjai ideiglenes befogadójuknál

Peggy és Perla, a pécsi mentésből legutóbb átvett két, kis termetű fiatal szuka, lassan egy hónapja kiképzőnél élnek, akinek bizony feladták a leckét. Napokig rettegtek, és ha nem látták egymást, akkor egyhuzamban ugattak. Egy teljes hétig nem voltak hajlandóak sem enni, sem inni vagy a dolgukat végezni kint, inkább maguk alá pisiltek a kennelben. Hogy ne száradjanak ki, türelmes kiképzőjük fecskendővel itatta őket.

Perla

Perla

Nem volt könnyű dolga, Perla és Peggy eleinte félelemből kitámadtak még ártalmatlan mozdulatokra is, de kiképzőjük rutinosan és határozottan kezelte ezt a viselkedést, így a két kutya nagyon lassan, de elkezdett nyitni a külvilág felé.

Egyesületünk operatív tagjai többször látogatják a panzióban és ideiglenesnél lévő mentvényeket, így volt ez Peggyvel és Perlával is. Látogatásaink során a két kutya eleinte csak óvatos lépéseket tett a kennelen kívül, és hamar visszaiszkoltak, nem mertek minket megközelíteni még úgy sem, hogy a földön ültünk. Egy későbbi alkalommal viszont már többször is érdeklődve szaglásztak minket, bár ha megijedtek valami apróságtól, akkor ugatva félrevonultak.

Perla, Peggy

Perla, Peggy

Mostanra kezdik megszokni jelenlegi környezetüket, oldottan viselkednek a többi kutyával és figyelmesek kiképzőjükkel, akitől rendszeresen kapjuk a képeket és videókat. Csóválnak, igyekeznek megfelelni. De beszéljen helyettünk az alábbi videó: https://youtu.be/Xj5oW1bEiT0
Hamarosan gazdikereső státuszba kerülnek és már csak egy-egy szuper gazdit kell keresnünk nekik!

Peggy és Perla története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy-perla/

Peggy és Perla híreit nyomon követhetitek fórumunkon ishttp://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=104&t=1011

Peggy, Perla

Peggy, Perla

Kérjük, segítsetek! Támogassátok a Dalmata Mentést!
Jelentkezzetek önkéntesnek (fordítás, online munkák, szállítás, ideiglenes befogadás)!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan-segitheted-a-mentest/

Adományaitokat eljuttathatjátok hozzánk bankszámlaszámunkra közvetlenül vagy paypalen keresztül is:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Köszönjük!
Dalmata Mentés


Donnie új panziós befogadóhoz költözött

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Donniet extrém szeparációs szorongása és szökési kísérletei miatt új panziós helyre kellett költöztetnünk. Itt sem hazudtolta meg magát, a 2 m(!)-es kerítést is megpróbálta átmászni. Szerencsére szemfüles panziósunk fülön csípte, így Donnie nyert magának egy zárt kennelt és egy lakótársat is. 

Donnienak csípőproblémái is vannak, melynek kezelése folyamatban van, gondot nem okoz neki és a későbbiekben is kordában tartható az állapota a megfelelő tornával és ízületvédőkkel, amit most is folyamatosan kap.
Leendő gazdája ugyan maratont nem fog futni Donnie-val, de kiváló társa lehet egy nyugodtabb, akár nagyobb gyermekkel rendelkező családnak is.

Donnie

Donnie

Mindez azonban csak átmeneti megoldás, ami a pécsi mentés kutyáinak panziózása és teljeskörű ellátása mellett extrém módon megterheli költségvetésünket. Donnie SÜRGŐSEN ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keres!

Donnie szocializációjából sajnos rengeteg minden kimaradt, amit most igyekszünk pótolni, többek között azt sem tanulta meg, hogy mikor egyedül marad, ne essen pánikba.A fent leírtak miatt keresünk számára olyan ideiglenes vagy végleges családot, ahol sokat vannak otthon és ha el kell menni otthonról akkor Donnie is csatlakozhatna. Ha ez nem megoldott, akkor minden oldalról zárt, fedett kennelben várhatja haza családját és a kerítés is atombiztos. Szocializációját nagymértékben segítheti egy kiegyensúlyozott, méretben hozzáillő kutyatárs, így ideális lehet második kutyának is.

Donnie

Donnie

Donnie 1 éves dalmata-vizsla keverék kan kutya!
Olyan családot szeretne, ahol családtagként tekintenek rá, folytatják határozott nevelését, sokat mozgatják, játszanak, labdáznak vele, sétáltatják. Elsősorban kinti-benti tartással, megfelelő lemozgatással, stabil kerítéssel,zárt kennellel. Szobatiszta, de jelenleg nem hagyható egyedül a lakásban sajnos.
A kutyákkal jól kijön, játékos. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is mehetne. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.

Donniehttp://www.dalmatamentes.hu/donnie

Donnie

Donnie

Kérjük támogassátok Donnie gondozását, hogy mielőbb megtalálhassuk a neki megfelelő végleges családját!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása

Köszönjük támogatásotokat!

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés


Gazdát keres Pepe – 6 hónapos dalmata keverék kölyök kan!

Pepe a pécsi mentés egyik kölyökkutyája, július végén vettük át gondozásunkba. Az elmúlt hónapokban ideiglenes befogadónknál leendő gazdájának igazán megkönnyítve dolgát, családi körülmények között sokat tanult, okosodott a fogékony, jó természetű kölyök.

Pepe dalmata származású keverék, nyúlánk kölyök. Foltjai különlegesek, cser színű pofija mellett hosszú kecses lábai pöttyös barna “zokniban” végződnek, egy kis zsiráfra emlékeztetve. Korából adódóan növésben van, folyton lobognak fülei ahogyan nyargalászik. Valószínűsíthetően közepes termet lesz végleges mérete.

Pepe

Pepe

Kedves, simulékony, jó természetű kutya. Együttműködő, tanulékony, az alap vezényszavakat már elsajátította, a behívást még gyakorolni kell vele, ha elvonják figyelmét más négylábúak hajlamos süketelni. Falattal jól motiválható, figyelmes, érzékeny kölyök. Ideiglenes befogadóinak hála kutyaoviban is részt vett már a korának megfelelő foglalkozáson, jól teljesített az órákon.
Pórázon fegyelmezetten sétál, utazott már tömegközlekedéssel és autóban is több alkalommal minden gond nélkül.

Játékos, kedveli a kutyatársaságot, szívesen játszik a többiekkel, kijön minden nemű és méretű kutyával. Jelenleg több ebbel él együtt kertes házban, és naponta kétszer hosszabb sétával vezetik le mozgásigényét, szabadon futtatással, kergetőzéssel vezetheti le energiáit. Macskákkal való viszonyát nem ismerjük.
Az emberek felé is érdeklődő és barátságos, nagyobb gyerekek mellé jó választás lehet.
A lakásban szépen viselkedik, szobatiszta, de ha energiái nincsenek kellően levezetve találhat magának rosszalkodni valót, mint minden kölyök kutya. Néhány párna bánta már ilyen irányú érdeklődését, amit testvérével, Polkával nagy egyetértésben műveltek.
Testvére, Polka már gazdira talált, Pepe még várja az igazit!

Pepita, Pepe, Polka

Pepita, Pepe, Polka

Pepe 6 hónap körüli dalmata keverék kan kutya, microchippel rendelkezik, féreghajtott, oltási programja befejezett. Ivartalanítást követően lakásba vagy kertes házba (lakásba bejárással, bentlakással) fogadható örökbe.
Budapesten látogatható, előre leegyeztett időpontban.
Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe/
Pepe videoi: Youtube

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepe) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés


Lapaj friss hírei – ellátására állandó támogatókat keresünk

Lapaj, a matuzsálem dalmatánk továbbra is Bori néni szerető gondoskodását élvezi. Szerencsére kiváló egészségnek örvend, amelyről a minőségi táp és kiegészítők gondoskodnak. Bár ő nem keres gazdát, hisz Bori nénivel elválaszthatalanok, de Egyesületünk vállalta ellátását és költségeit élete végéig. Szeptemberben elfogyott az ízületvédő, pár napja pedig ismét rendeltünk tápot, hogy semmiben se szenvedjen hiányt.
Olvassátok Bori néni kedves sorait:

“Kedves Támogatóim!
Lapaj vagyok. Most már több, mint egy éve élek a mamimmal. Nagyon megváltoztam ám! Mindig jókedvem van, és néha elfelejtem, hogy mennyi bánatom volt és mennyi betegségem, és hogy azt ígérték majd aludni fogok, de ez olyan furcsa volt, nem néztek a szemembe. Azt mondták: Lapaj nem kell senkinek, már olyan öreg! De akkor jött a mamim, és jöttetek Ti! Együtt gondoskodtok rólam!

Lapaj

Lapaj

Olyan boldog vagyok! Ilyenkor elfelejtem, hogy már elmúltam 14 éves, olyan szép az élet! Önfeledten futok és a kertben a puha füvön hempergek! Már nem fájnak a térdeim sem, elmúlt a daganat a bal hátsó lábamról és így sokkal könnyebb a járás. A mamimmal rengeteget sétálunk, naponta kétszer két kilométert! A mamim azt mondta, hogy azért gyógyult meg a lábam és tudok ilyen jól menni mert folyton kapom az ízületvédő gyógyszereket, amit Ti ajándékoztatok nekem. A különleges antiallergén tápot is tőletek kaptam, ez miatt az allergikus viszketegségem is elmúlt, és most már nem érzek ellenállhatatlan késztetést a szünet nélküli vakarózásra, és nem is akarom véresre marcangolni a bőrömet. Ez elég szörnyű volt, és az is, hogy folyton hasmenésem volt. Azt is a mamimtól tudom, hogy a szép kakim is a tőletek kapott kímélő tápnak az eredménye.

Lapaj

Lapaj

A szemem is rendbejött, tudjátok, volt rajta egy csúnya daganat, az aranyos doktornéni meggyógyította, ezért is nagyon hálás vagyok Nektek! Nem fáj semmim, és biztonságban érzem magam, és a jó közérzet miatt folyton vidám vagyok! A mamim nyugdíjas, így állandóan együtt vagyunk kettecskén, nagyon szeretem a mamimat. Titeket is nagyon szeretlek, de legjobban az életet, olyan szép és jó! Puszi, sok puszi a hálás Lapajtól.”

Lapaj

Lapaj

Lapaj idős kora miatt állandó, minőségi, speciálást táplálást, illetve kiegésztőket igényel, valamint ebben korban már számítani kell rá, hogy bármikor jöhet egy műtét, kezelés ami komoly költségekkel jár.
A pécsi mentés és Donnie panziós tartása mellett ez nagyon megterheli költségvetésünket, ezért Lapaj számára állandót támogatókat keresünk, akik akár havi rendszerességgel vállalnák az ellátásának támogatását.

Lapaj

Lapaj

Amikor nagy volt a baj, szép számmal érkeztek rá kisebb-nagyobb adományok, amik nagyjából fedezték a kiadásait, de az ellátását folyamatosan biztosítanunk kell (havi szinten kb. 13.000.-Ft-ra jön ki a táp, táplálékkiegészítők, az élősködők elleni védelem és az éves oltás lebontott része, ezeket igyekszünk három havonta az éppen kapható akciós áron beszerezni és Bori nénihez eljuttatni), ezért amennyiben módotokban áll, kérjük állítsatok be akár pár száz forintos állandó utalást Lapaj részére! Az adományozók teljes nevét kérés esetén szívesen közzétesszük, az adományokról és felhasználásukról rendszeresen hírt adunk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
közlemény: Lapaj

Lapaj története weblapunkon követhető a kezdetektől: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lapaj/

Dalmata Mentés

 


Penny gazdis!

Penny, a pécsi szaporítótelepről átvett második szuka befogadójánál végleges otthonra talált! Kinga és pöttyös társa, Cody, aki szintén korábbi mentvényünk, hamar szívébe zárta a kissé félős, de annál kedvesebb, bújósabb, csupapötty leányzót. Penny és Cody fantasztikusan kiegészítik egymást, nagyon jó az összhang a két kutya között. Cody nyugodtsága és kiegyensúlyozottsága biztonságot adott Pennynek, segített félelmei leküzdésében. Kinga folyamatos odafigyelése mellett napról napra lépkedtek előre. Codynak is hasznára vált Penny jelenléte, hisz ő korábban egyáltalán nem játszott kutyákkal, visszahúzódó, csendes kutya volt, de most boldogan birkózik Pennyvel, aki mindig hívja egy kis hancúrra.

Penny & Cody

Penny & Cody

Kinga rendszeresen jelentkezett és küldött híreket, képeket, folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. Néhány részletet idézünk soraiból:

“Penny továbbra is nagyon jól viselkedik a lakásban, nem csinál semmi rosszat, édesen alszanak Codyval. A sétákat imádja, nagyokat futkározik,jutalom falattal jól motiválható, de nélküle néha szelektív a hallása.
Az elején nem tudta hova tenni a labdát, de most már elkezdett ő is futni utána Codyval, de amikor odaér, csak megszagolja és átadja Codynak, hogy hozza vissza inkább ő nekem. 
Nagyon ragaszkodó, a séták alatt is figyeli, hogy hol vagyok, nem csak itthon.
Itthon, ha én eszem, Penny is szépen elvonul és hagy enni, még akkor is, amikor egy magasságban van az étel vele.”

Penny kinyílt és beilleszkedett az életükbe, így a próbaidő letelte után aláírtuk a végleges szerződést. Boldog gazdis életet kívánunk Pennynek és új családjának!

Penny története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/
Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Penny/

Dalmata Mentés

Penny

Penny