Dalmata Mentés

Gazdát keres Donnie – 1,5 éves dalmata keverék kan!

Gazdát keres Donnie – 1,5 éves dalmata keverék kan!

GAZDÁT KERES DONNIE – 1,5 éves, dalmata keverék kan. Donnie már több, mint 1 éve van Egyesületünk gondozásában.

Donnie barátságos, közepes termetű, inkább lustább természet, de természetesen igényli a rendszeres mozgatást. Erős szeparációs szorongással küzd, melynek kezeléséhez egy kitartó, határozott, következetes gazdira lenne szüksége, aki sokat tud otthon lenni vele, illetve aki távollétében biztosítani tud egy szökésbiztos, minden oldalról zárt, fedett kennelt számára, ahol Donnie biztonságban tudhatja magát, és várhatja haza családját. Kiegyensúlyozott, nagyobb testű kutya mellé is ideális társ lehet. Nagyobb gyermekek mellé ajánljuk.

Donnie

Donnie

Donnie-t 2017. februárjában, 4 hónapos korában találták befogadói Budaörsön, ezt követően került Egyesületünk gondozásába. Megtalálói lettek ideiglenes befogadói, azonban az aláírt szerződést megszegve eladták Donnie-t és így egy számára nem megfelelő családba került. Sajnos az ott eltöltött 4 hónap alatt viselkedési problémák alakultak ki nála a következetlenség és elkényeztetés miatt, melyek közül a legsúlyosabb a szeparációs szorongás. Donnie, amint egyedül marad, kitör rajta a pánik, szökne a gazda után, próbál menekülni a helyzetből, így akár a legmagasabb kerítésen is képes átugrani. Ezt figyelembe véve a leendő gazdinak rengeteg időt kell szentelnie arra, hogy Donnie-t kizökkentse ebből az állapotból, hogy ő is kiegyensúlyozott kutyus lehessen. Rendszeres mozgatás, illetve kutyaiskola látogatása nélkülözhetetlen számára, valamint a gazdi távollétében egy szökésbiztos, teljesen zárt (kinti) kennel lenne a legideálisabb.

Donnie

Donnie

Donnie-t csípő-diszpláziával diagnosztizálták, melyre megfelelő kezelést és fizikai rehabilitációt kapott. Donnie szerencsére nem küzd fájdalommal, így az eddig eltelt időben sem volt gond számára a mozgás, ízületvédő támogatást kapott. Donnie megfelelően izmolt, nincsenek fájdalmai, továbbá sem műtétet, sem egyéb kezelést nem igényel. Extrém terheléstől és mozgástól természetesen tartózkodni kell, de nyugodtan lehet vinni sétálni, játszhat a kutyabarátokkal, a hétköznapi mozgást nem szükséges korlátozni nála, aktív, fájdalommentes, boldog életet élhet. Ízületvédőket lehet alkalmazni továbbra is, de egyéb gyógyszer szedése nem szükséges.

Szobatiszta, más kutyákkal jól kijön, azonban alkalmanként játékosan domináns, melyet szintén kordában kell tartani. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is ajánljuk.

Donnie

Donnie

Donnie elsősorban kinti-benti tartással keres gazdát, stabil kerítéssel, zárt kennellel. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Donnie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/

Dalmata Mentés


Piru gazdis hírei

Piru, a “Pécsi mentés” hosszú folyamatában átvett egyik dalmata keverék kölyök április óta éli az örökbefogadott kutyusok boldog mindennapjait. Előttünk még a kép, ahogy a szaporító hanyagságától legyengült kiskutya az életéért küzdött egy súlyos fertőzés miatt… A gyors beavatkozásnak és a gondos ápolásnak hála felépült, és egészségesen adhattuk gazdikhoz. Ég és föld a különbség, nézzétek csak, milyen szépséges hölggyé cseperedett az elmúlt hónapokban!

Piru

Piru

Köszönőlevelet is kaptunk gazdájától, olvassátok szeretettel:

“Sziasztok,
Tegnap volt fél éve, hogy ez a kis csoda beköltözött Hozzám. Ez idő alatt rengeteg élményben volt részünk, és Piruból, egy nyitott, mindenkivel barátságos, bátor, vidám kiskutya lett.
Jártunk Ausztriában, kirándultunk az ottani erdőkben, nyaralt a Balatonnál, fürdött a velencei-tóban is, a budakeszi erdőben is otthonosan mozog. Minden hétvégén van valami program.
Heti 1 napot napköziben tölt, és nagyon jól érzi magát ott is. A fáradalmakat a kanapén szereti kipihenni.
Szeptember 1 óta kutyasuliba járunk alaptanfolyamra, előtte kutyaoviba jártunk, és alkalmi tréningeken vettünk részt.
Nagyon okos, és gyorsan tanul. Október 14-én vizsgázik/vizsgázunk.

Köszönöm, hogy megmentettétek, fantasztikus kutyus!” 🙂

Piru

Piru

Piru története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Piru/

Pécsi mentés története:
http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-12-kutya/
http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/

Dalmata Mentés


Gazdikeresőink, Donnie és Fanta hírei

Meglátogattuk Fantát és Donniet. Elvittük Őket egy röpke 2 órás sétára a környéken. Mindketten teljes erőbedobással vágtak neki az útnak, alig tudtuk visszafogni a srácokat. Érezhető volt rajtuk a rengeteg le nem vezetett energia. Nagyon lelkesen szimatolgattak végig mindent az erdőben az utunk során, láthatóan élvezték a kalandot.

Az erdőből kiérve, egy nyugisabb részen tartottunk egy kis pihenőt, gyakoroltuk kicsit az ül-fekszik-marad vezényszavakat, játszottunk és készítettünk néhány fotót, majd indultunk vissza. A visszaúton már sokkal nyugodtabban jöttek a skacok, láb mellett és nem húztak annyira.
Ahogy lakott területre értünk és a kertéseken belül elkezdtek a helyi ebek ugatni, Donnie újra felpörgött és csatlakozott a csaholók táborához.

Fanta változatlanul rajong az emberekért, bújik, ölbe mászik, csak hogy begyűjtsön egy kis simit, vagy kioszthasson néhány puszit. Donnie is örömmel barátkozik, de a környezetében zajló események, zajok, szagok is könnyedén lekötik a figyelmét.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet valamelyik gazdikeresőnk, olvasd el történetét honlapunkon:

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Fanta, Donnie)

Dalmata Mentés


VI. Ebugatta Piknik, Gödöllő

2018.09.09. VI. Ebugatta Piknik

Két gazdikeresőnkkel, Fantával és Donnie-val vettünk részt a Gödöllőn megrendezett kutyabarát családi napon. Izgultunk egy picit, hogyan viselik majd a nyüzsgést, hiszen ez volt életük első nagyobb kutyás eseménye, a srácok azonban velünk együtt remekül érezték magukat!

VI. Ebugatta Piknik - Dalmata Mentés

VI. Ebugatta Piknik – Dalmata Mentés

Donnie lazán eldobta magát a kockás plédünkön, Fanta pedig a maga pörgős módján lelkesen várta, hogy minél több kétlábúval ismerkedhessen meg. Így is lett, pöttyöseink hamar magukra vonták a figyelmet, kedvességükkel könnyedén levették a lábukról az érdeklődőket.

Donnie

Donnie

Nem volt könnyű visszafogni őket a simik bezsebelésénél, hiszen mindketten nagyon régóta vágynak már arra, hogy egy szerető család tagjaivá válhassanak. Donnie lassan másfél éve, Fanta pedig 8 hónapja ébred minden reggel arra, hogy talán most jött el az ő nagy napja.

Fanta: https://www.dalmatamentes.hu/fanta
Donnie: https://www.dalmatamentes.hu/donnie

Fanta

Fanta

Olvassátok önkénteseink beszámolóját:

Szeptember 9-én két gazdikereső mentvényünkkel, Donnieval és Fantával mi is kitelepültünk Gödöllőre, az Ebugatta Kutya Piknikre. Fiatal pöttyöseink remekül érezték magukat, bújtak, mancsoltak, szerettették magukat. Nem unták meg a gyerekek és a felnőttek folyamatos simogatását és derekasan viselték a többi kutyával való találkozást is.

Fanta pörgött ezerrel, megnézett mindent a gyönyörű kék szemével, Donnie pedig néha békapózban elnyúlt a piknikpókrócunkon, azután kis pihenés után újra a történésekre koncentrált, azaz követelte a körülötte lévők figyelmét. Nem zavarta őket az sem, hogy elindítottuk őket a kutyaszépségversenyen, olyan büszkén vonultak oldalunkon, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Sajnos, most nem nyert egyikük sem, kis gyakorlással és a támogatásotokkal ezt is és szerető gazdit is nyerhet valamelyik csiszolatlan gyémántunk. Megérdemlik!”

VI. Ebugatta Piknik - Dalmata Mentés

VI. Ebugatta Piknik – Dalmata Mentés

Bízunk benne, hogy rövidesen mindkettejük álma valóra válik!

Köszönjük, hogy velünk voltatok vasárnap, és elhalmoztátok figyelmetekkel védenceinket!

Több képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/Megjelenesek/Rendezvenyek/ebugattapiknik2018/

Dalmata Mentés

Fanta, Donnie

Fanta, Donnie

VI. Ebugatta Piknik - Szépségverseny

VI. Ebugatta Piknik – Szépségverseny


Minőségi tápra és állatorvosi költségre gyűjtünk Lapajnak!

Lapaj ellátását élete végéig vállaltuk. Két éve biztosítjuk számára a minőségi tápot, ízületvédőket, májvédőt és álljuk minden állatorvosi költségét. Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lapaj/

Aktuális gyűjtés: 51.872 Ft
– 14.250 Ft (babézia kezelés – május)
– 5.625 Ft (állatorvosi számla – augusztus)
– 31.997 Ft (táp, ízületvédő)

A számlákat megtekinthetitek Lapaj adatlapján, a támogatások beérkezéséről és Lapaj állapotáról folyamatosan beszámolunk.

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
közlemény: Lapaj

Lapaj állandó ellátását csak a Ti segítségetekkel tudjuk finanszírozni. Köszönjük, ha támogatjátok e bűbájos idős kutyust!

Dalmata Mentés

Gyűjtés Lapaj számára

Gyűjtés Lapaj számára