Dalmata Mentés

A 9 kabai kölyök gazdis!

Szira, Silver, Star, Szikra, Cherry, Chanel, Casper, Coco, Cliff

A 9 kabai kölyök GAZDIS!!!!!

A “kezdő kilences” 3 hónappal ezelőtt még a disznóól hideg-rideg betonján feküdt a decemberi mínuszokban és reményvesztetten tekintett a jövőbe. Majd egyszer csak kinyíltak a nehéz vasreteszes ajtók és kezek ragadták meg és emelték őket a magasba. “Mi történik? Hova visznek? Megint bántani fognak?” – gondolták az akkor még alig 2 és 4 hónapos, didergő apróságok.
Az autóba kerülve remegve néztek körül és félve bújtak össze egymással és a felnőttekkel – Szonjával, Carmennel, Samyvel és Szejkével. Akkor még nem tudták, hogy többé nem kell már félniük és minden jóra fordul.
A több órás autóút után ismét nyíltak az ajtók és gondoskodó kezek puha párnákra tették mindannyiukat. Szétnézve meleg szobában találták magukat, ilyet még nem is láttak soha. Emberek sürgölődtek körülőttük, finom falatok lapultak tenyerükben, kezeik szeretettel teli simogást osztogattak és a picik értetlenül pislogtak: ilyen is létezik a világon?!
Hosszú hetek teltek el, mire elhitték, hogy már nincs okuk félelemre. Hosszú hetek alatt megtapasztalták, milyen az, ha rendes ellátást, minőségi ételt kapnak, megtudták, miért jó a simogatás és milyen az, mikor átölelik őket vagy hogy milyen az önfeledt játék. Megtanulták, mi az a jó szó, mi a szeretet és a biztonság, a bizalom.
1 hónapja mind a kilencen megtapasztalhatták azt, ami egy kutya életének legnagyobb csodája: szerető családba kerülve boldog mindennapokat élhettek meg, szeretettel, sok-sok foglalkozással, játékkal, finom falatokkal fűszerezve. A próbaidő mindegyik kölyök esetében kifogástalanul és problémamentesen telt, így elérkezett az idő, hogy jogilag is gazdis kutyákká váljanak.

A tegnapi napon elérkeztünk ehhez az időhöz, melyre egy különleges találkozót szerveztünk: meghívtuk a kabai mentvények új családjait, hogy együtt írhassuk alá a végleges örökbefogadási szerződéseket és a csapat újra együtt lehessen.
Csatlakoztak a találkozóhoz Samyék, ahol szintén aláírtuk a szerződést és a nemrég próbaidőre költözött Carment is elhozták. Ott volt Szonja, aki fantasztikus változáson ment át, kedveskedve ment oda mindenkihez és arcáról le sem lehetett volna törölni a boldog dalmata-mosolyt.
A találkozó fényét külön emelte Spike jelenléte, akinek a kabai mentés miatt csúsztatnunk kellett a szerződés aláírását.
Nagy látványosságként majdnem 2 órát sétáltunk összesen 13, egytől egyig mentett pöttyössel, kicsikkel és nagyokkal egyaránt, boldogan A séta végén megköttetett az összes szerződés és estére ember és kutya egyaránt elégedetten és boldogan pihent le.

DSC04291  DSC04477

Ezúton köszönjük meg ismét az Országos Állatvédőrségnek azt a sok segítséget, amit a kezdetektől folyamatosan nyújtottak nekünk és hogy megteremtették az alapot arra, hogy elhozhassuk a kutyákat a disznóólból. Köszönjük Csabának, hogy 3 hónapja elvitt minket Kabára és együtt elhoztuk a pöttyösöket a borzalomból, ezáltal reményt adott ezeknek a kutyáknak arra, hogy jó körülmények között elindulhassanak egy jobb jövő felé vezető úton. Köszönjük ideiglenes befogadóinknak, Kittinek, Mariannak (és családjának), Adrinak és Violának, hogy a felnőtt kutyákat és Szejke kölykeit befogadták és szeretettel ellátták őket, időt, energiát nem sajnálva. Köszönjük minden adományozónak az anyagi és tárgyi felajánlásokat, mely nélkül nem tudtuk volna megvalósítani a kutyák ellátását. Végül pedig köszönet illeti az örökbefogadó családokat azért, hogy egész életükben gondoskodnak és szeretetben nevelik majd a kutyákat, és boldog jövőt biztosítanak nekik, melyben soha többé nem kell semmit sem nélkülözniük.

Boldog gazdis éveket kívánunk a 9 kölyöknek, Samynek és Spikenak is!!!

Képek a találkozóról:

http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/Megjelenesek/Kirandulasok/2014_03_08_hajogyari_kabai/

DSC04347

Samy &Spike

DSC04425

Szonja

DSC04446

Zápor & Carmen