Dalmata Mentés

Parfé átesett az ivartalanításon és próbaidőre költözött!

Parfé átesett az ivartalanításon és próbaidőre költözött!

Parfé, a pécsi kölykök monoklis kis kanja komoly gazdijelöltekre talált, akikkel a többszöri ismerkedés után úgy gondoltuk, továbbléphetünk. A lelkes kiskutya nagyon kedvesen viszonyult jelöltjeihez, az érdeklődő család pedig tapasztalt kutyás és komoly elképzelésekkel, elhatározással döntöttek Parfé mellett.

Parfé

Parfé

Az ismerkedési alkalmak után nem láttuk akadályát annak, hogy Parfét előjegyeztessük az ivartalanítási műtétre, szerencsénkre hamar sikerült időpontot kapnunk az állatorvosnál. A műtéttel együtt egy csípőröntgent is csináltattunk a Parfénál 1-2 hete jelentkező ízületi fájdalmak miatt. A röntgen negatív lett, Parfé fájdalmai a növekedésből erednek, a következő hónapokban kímélet javasolt számára, hogy fejlődő csontozata, ízületei számára ne legyen megterhelő a mozgás. Az ivartalanítás után nem sokkal gazdijelöltjeihez költözhetett, a lábadozási időszakot már velük vészeli át. A varratszedésig tölcsérben tölti napjait, vigyázni kell még kan kutyánál is a varratokra, hiszen bármikor megtörténhet a baj.

Parfé

Parfé

Parfé tehát megkezdte próbaidejét, a közös élményekről hamarosan beszámolunk.

Parfé története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/parfe/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Parfe/

Dalmata Mentés


Pixie és Poppy megkapták utolsó oltásukat és egyidőben költöztek is

Pixie és Poppy, a pécsi mentés két utolsó felnőtt kutyája a hétvégén megkapták oltási programjuk befejező szuriját. Az állatorvosi rendelőben visszafogottan örültek egymásnak a két hónappal ezelőtt külön-külön ideiglenes befogadóhoz költözött sorstársak. Szerencsés ebek ők, mert családi környezetbe kerülhettek a gazdikeresés idejére, hála önkéntes ideiglenes befogadóiknak.

Különösen Pixie, akiről költözése után nem sokkal kiderült, hogy ő az az eb, akire befogadója már régóta várt és néhány hét elteltével jelezte felénk megfontolt, komoly örökbefogadási szándékát. Tapasztalt kutyás gazdija lett Pixienek, ennek a különlegesen kedves dalmata keverék szukának. Sáránál nagyon sokat oldódott a félős, ingerszegény előéletéből adódóan bizalmatlan, ijedős eb. Segítségére volt befogadójának két kiegyensúlyozott, jólnevelt kutyája és a kutyaiskola, ahová minden hétvégén járnak.
Pixie hihetetlen kedves, értelmes, a rendelőben is végigpuncsolt mindenkit egy kis simiért. Az előzetesen átbeszéltek szerint az oltással együtt aláírtuk az örökbe fogadási szerződését és az állatorvossal átirattuk a chipet is.

Poppy a rendelőből próbaidőre költözött gazdijelöltjeihez, akikkel az elmúlt hetekben többször találkoztak, ismerkedtek, meglévő Maci kutyájukkal együtt sétáltak és játszottak. Gazdijelöltjei tapasztalt kutyások, kertes ház és sok együtt töltött szabadidő vár Poppyra új családjában. A próbaidős szerződést az egyesület éves találkozójának dátumáig kötöttük, ahol reményeink szerint alá is írhatjuk majd Poppy végleges örökbe adásiját is. Addig is tartjuk a kapcsolatot gazdijelöltjeivel, és megosztjuk beilleszkedésének híreit is.

Pixie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie/
Poppy: http://dalmatamentes.hu/portfolio/poppy/

Dalmata Mentés

Pixie és Poppy oltás

Pixie és Poppy oltás


Piru próbaidős gazdis!

Piru, a pécsi mentésben átvett 6 hónapos dalmata keverék szuka március közepén kezdte meg próbaidejét leendő otthonában.
Gabi nagyon alaposan felkészült négylábú társa érkezésére, még szabadságot is kivett, hogy minden percet Piruval tölthessen, ezáltal megkönnyíthesse beilleszkedését az első időszakban. Piru az ivartalanítási műtétet követően leendő otthonában folytathatta a lábadozást, gyógyulása után pedig elkezdték a kutyaiskola látogatását is, hogy hamar elmélyíthessék a kötődést. Piru nagyon szépen fejlődik és leendő gazdája odavan érte.

Piru

Piru

A próbaidő eddig problémamentesen telik. Olvassátok a gazdi sorait:

“Piruval minden rendben, már rosszcsontokodik is a séták alatt. A heget letapasztatottam neki újból, mert a hasát a szőnyegen kúszva vakarja, és félek a kapcsok beleakadnak valamibe. Minden nap szépen cseréljük a tapaszt, mert leküzdi magáról. Szerintem nőtt is. Vidám, élénk, jókedvű. És a legtöbb esetben szófogadó, szerintem a legjobb kutyus. Valamelyik nap a pórázt hozta be az előszobából a szájában, ezzel jelezve, neki dolga van. Szobatiszta. Nem tudom, hogy csinálta, de mindig kint végzi a dolgát. Összesen 2x volt bent pisi az elején. Szóval tényleg a világon a legjobb kutyus. A tapaszcserénél is nyugodtan hanyatt fekszik, és várja, hogy ráragasszam. Az állam gyakran leesik milyen okos. A parkban mindenki dícséri, kérdezik honnan van. Szóval minden szempontból nagyon büszke vagyok rá.”

Piru

Piru

“Tegnap voltunk kutyaoviban. Bár az időjárás nem volt túl ideális, ennek ellenére legalább 10 kutyus volt. Hamar az oktatók egyik kedvencévé vált, az óvatos, félős, kíváncsi viselkedésével.
A kezdeti félénkség az óra fele körül kezdett elmúlni, utána már bátran játszott Piru a többi kutyával. Csak akkor szeppent meg ha 3-4 kutya vette körbe. A feladatokat nagyon ügyesen teljesítette, nagyon sok dícséretet zsebelt be mindenkitől. A héten megint megyünk.”

Piru szerződését hamarosan véglegesítjük, reméljük továbbra is ilyen jól alakul a próbaidő második fele!

Piru története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Piru/

Dalmata Mentés


Pemma próbaidejét tölti!

Pemma, a pécsi kölykök különleges tricolor szukája nagyon jól érzi magát gazdijelöltjeinél. Az égetni való rosszaság a varratszedés után igazán kibontakozhatott, nagyon aktív és csintalan, társával, Elinával pedig a legjobb barátok lettek. A család új szeme fénye igazi üdítő hatással bír az amúgy sem unatkozó, folyton jövő-menő, aktívkodó családjában. Szépen beilleszkedett és hamarosan megkezdi a kutyaiskolai tanulmányokat is, hogy okos és engedelmes kutyává cseperedjen.

Pemma

Pemma

Gazdijelöltjei folyamatosan jelentkeznek beszámolókkal és képekkel, olvassátok soraikat:

“Minden rendben velünk és a kis rettenetünkkel, Pemmával. Hol is kezdjem! Elinával már nagyon jól kijönnek, nem mondom, néha vannak féltékeny felmordulások, de csak amolyan testvéri módon. Tök jókat játszanak együtt, morogva húzkodnak rongyokat, ez a kedvenc játékuk, és jó sokáig el bírnak lenni a kertben simán csak egymással. Rosszalkodni is tudnak együtt, botokat apróra rágcsálni együtt a legjobb! Labdázásra sajnos még nem bírtuk rávenni Pemmát, lehet, hogy ezt el kell eresszük, de még azért próbálkozunk… bár úgy tűnik nem nagyon igazgatja, hogy visszahozza. 

Pemma

Pemma

Sokat jövünk-megyünk a kutyákkal, olyan jó látni, hogy már ő is kezdi észrevenni a körülötte lévő családi rutint. Bár néha még mindig el tud csodálkozni, amikor Elina őrült izgalomba jön, mert ő már tudja mi jön, Pemma meg még csak néz értetlenkedve. De egyre többször már rajta is látom, hogy tudja mi készül. 
Bejött amiben reménykedtünk, Elina sokkal aktívabb lett Pemma hatására. Már nem alussza át a teljes napot, sokkal többet rohangál, sétáknál is aktívan futkos. Pemma nyilván őrülten rohangál, ez nem is kérdés 
Nagyon szeretjük, a kajlaságát, az aktívságát, a rosszalkodásait, a kis hülye szokásait, meg úgy mindent. A legjobb választás volt, és hát ilyen szépséges kutyánk se volt még sosem.
Magára még nem nagyon hagytuk, mondjuk nem is nagyon fogjuk, Elinát is folyton visszük magunkkal mindenhova.”

Pemma próbaideje tehát jól telik, hamarosan a végleges szerződést is aláírhatjuk.

Pemma története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pemma/

Dalmata Mentés


Pengő próbaidős gazdis!

Pengő is megkezdhette próbaidejét új családjában, akik több alkalommal látogatták a kedves kölyköt. Angéla először egy másik testvérrel ismerkedett volna, de Pengő volt az, akivel egyből összhangba kerültek, így a továbbiakban már csak vele találkozott. Pengő jól kijött a meglévő 2 kistestű kutyával is, akik azóta már teljesen befogadták őt a családba, igazi társként élik napjaikat.

Pengő

Pengő

Pengőnél múlt héten megejtettük az ivartalanítási műtétet, egyben röntgenvizsgálattal megnézettük csípőjét is, ezen a téren minden rendben. Sajnos Pengő hörögve-fulladozva köhög, melyet jeleztünk az orvosoknak és endoszkópos vizsgálatra is volt lehetőségünk a műtét alkalmával, melynek eredménye már nem annyira örömteli: Pengőnek légcső-diszpláziája van, ez okozza a csúnya, fulladós köhögést.

Neki sajnos rendellenesen fejlődött a légcsöve, mely egy örökletes betegség, köszönhetően a szaporító tevékenységének, aki hagyta, hogy a kutyái azzal párosodjanak, akivel akarnak és így felsokszorozódott a kockázata a genetikai betegségeknek. Gyógyítani ezt a betegséget nem lehet, de kontrollal és odafigyeléssel együtt lehet vele élni. Angéla nagyon tapasztalt gazdi és maximálisan vállalja Pengő ellátását és esetleges kezelését is egész életére. Időközben egy újabb röntgenfelvétel készült Pengő légcsövéről, kivizsgálása folyamatban van, híreit megosztjuk később.

Pengő

Pengő

Pengő tehát tölcsérben lábadozik a műtét után és új nevet kapott: Codyra keresztelték! Nagyon szépen viselkedik gazdijelöltjénél, a próbaidő eddig problémamentesen telik. Nem ugrál, szófogadó és teljesen szobatiszta lett, nagyon jól haladnak előre.
Idézünk a gazdik soraiból:

“Minden a legnagyobb rendben van. A munkahelyemen elkényeztették végig, kollégák és gazdik egyaránt, munka után sétáltunk egy nagyot a parkban, aztán vacsiztunk és lefektettem az új helyére. Természetesen valahogyan utána a kanapén kötött ki.
Egy kis tünemény, nagyon imádjuk már most!
Az első napunk így telt “

Pengő

Pengő

Drukkoljunk Pengő/Codynak, hogy továbbra is minden jól alakuljon a próbaidő alatt!

Pengő története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pengo/
Videói: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t0z6qXJocWBZMZqOKnYXUjm

Dalmata Mentés