Dalmata Mentés

Pite is beköszönt! 

Pite is beköszönt! 

Pite tavaly május óta éli a gazdis kutyák boldog mindennapjait szerető otthonában. A pécsi mentés bújós kis dalmata keveréke csodaszép és okos nagyfiúvá cseperedett, már a kutyaiskola haladó tanfolyamán is sikerrel vizsgázott. Megbecsült családtag lett és nagyon szeretik őt, melyről az évfordulós levélből ismét megbizonyosodhattunk :)

Pite

Pite

“Sziasztok !

Most, hogy már több mint egy éve nálunk van Pite, úgy gondoltam ideje hírt adni róla számotokra, hogy megy a most már nem is olyan kicsi pöttyös sora nálunk Sopronban. Úgy gondolom tökéletesen sikerül beilleszkednie a családba, mára már kezdeti kölyökkutyás rosszaságokat is szinte teljesen kinőtte. Ami pedig maradt belőle, úgy mint csipkedés, tiltás ellenére kanapén alvás, ill. alkalmankénti étellopás, az már elfogadható méreteket ölt. 
A tükörmódszerrel oktató Soproni Kutyasuli immáron középfokkal rendelkező végzőse lett április végén, így amellett hogy nagyon szép kis pöttyös, rendkívül okos is lett. Terveben van vele így a tanfolyam végeztével valami kutyás sport kipróbálása is, mivel az aktivitása nem csekély. Játékossága megmaradt, rendkívül szeret a két gyermekemmel játszani, illetve odafeküdni melléjük-rájuk mesenézés közben. Mindent összevetve úgy gondolom jó sora van, kap szeretetet, megfelelő mennyiségű mozgást,taníttatást. És hogy ennek bizonyítékot is adjak, mellékelek pár képet róla és remélem rövidesen sikerül találkozni veletek egy Dalmatás Találkozó alkalmával.”

Már alig várjuk, hogy újra megszeretgethessük Pitét is az őszi találkozón! :)

Pite története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pite/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pite/

Dalmata Mentés


Coco is bejelentkezett!

Hihetetlen, hogy repül az idő! Cocot 2013. decemberében mentettük a kabai szaporítótelepről 18 társával együtt. Néhány hónap múlva a bájos kis dalmata kanra is rátalált álomcsaládja, ahol kutyapajtásaival együtt örömtelien telnek mindennapjaik. Gazdijától nemrég szívmelengető híreket kaptunk:

“Kedves Dalmata Mentés!

Régen írtunk már Nektek Cocoról, így gondoltam, bejelentkezünk. Ez a kis drága minden napunkat bearanyozza, igazi kis kedves, mosolygós kutyus. Zoknikával, akit kb 3 éve mentettünk, igazi elválaszthatatlan tesókká váltak. Mindent együtt csinálnak. Coco nagyon okos fiú, sokszor csak Coco úrfinak hívom. Igazából nem is tudok mást mondani, csak hogy imádom. Hagyom, hogy beszéljenek helyettem a képek. :)

Üdvözlettel,

Coco anyukája”

Sok-sok boldogságot kívánunk a továbbiakban is, Coco! :)

Coco története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/coco/
További képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2014/coco/

Dalmata Mentés

Coco

Coco


Híreket kaptunk Pierre-ről!

Pierre, a pécsi mentésünk ifjú tagja egy évvel ezelőtt találta meg álomotthonát. A félénk kölyök gyönyörűen beilleszkedett családjába, pozitív irányban változtatta meg életüket, a vártnál is jóval nagyobb örömmel ajándékozva meg őket nap, mint nap. Örökbefogadásának évfordulóján gazdái egy kedves beszámolóval leptek meg minket, fogadjátok szeretettel soraikat:

“Kedves Fajtamentők!

Egy éve került hozzánk Vencel, akit Pierre-ként fogadtunk örökbe, ezért szeretnék mesélni egy kicsit az életéről. 
Vencelnek nagyon jó természete van: kicsit még mindig félénk, de nagyon barátságos; megejtő az a bizalom, amivel az emberekhez közelít, az egészen kivételes fenékcsóválásával.
Vencel fáradhatatlan vadász, mindene a nyom, délutánként hatalmas, több órás sétákra megyünk, amikor mókust kergethet, vagy nyomra mehet. Nagy kirándulásokra megyünk vele, nyáron az Alpokat is megismerheti velünk.
Voltak, természetesen, nehezebb időszakaink is, Vencel is volt kamasz, mi is voltunk ügyetlenek, de folyamatosan járok vele engedelmességi képzésre, ösztönkontroll tréningre, így egy nagyon engedelmes, szabálykövető kutyánk lett.
Nagyon sokáig, majdnem egy évig kerestem a kutyámat, de Vencelért megérte a keresgélés és a várakozás, mert Vencel remek kutya, remekebbre nem is vágyhattam volna, társunk, társam lett az életben, a sportban, mindenben. Nagyon sokat tanultunk együtt, egymásról és én saját magamról is. 
Igazán boldog életünk lett egymással.”

Sok-sok örömet kívánunk a mindennapokban Vencellel! :)

Pierre-Vencel története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pierre/

Dalmata Mentés

Pierre

Pierre


Lili gazdijelöltes!

Lilinek a napokban látogatói akadtak, méghozzá egykori mentvényünk, Bonnie gazdái személyében. Lili nagyon örült nekik, és pillanatok alatt belopta magát a szívükbe. Magyarországi tartózkodásuk alatt két alkalommal is meglátogatták, hosszasan elbeszélgettek Lili ideiglenes befogadójával állapotáról és a kezeléséről.

Gondozásunkba kerülésekor alapos kivizsgálásra vittük kisöregünket, szívféreg-tesztje sajnos pozitív lett. A szíve ugyan tiszta, de a tüdejében lakó élősködők miatt gyógyszeres kezelésre szorul, melyet ideiglenes befogadói megkezdtek nála, emellett havonta cseppenteni kell rá speciális parazitaellenes cseppet, legalább még két éven át. A kezelés tehát hosszadalmas és gondos odafigyelést igényel. Gazdijelöltjei mindennek tudatában is Lili mellett döntöttek, megfontoltan jelezték felénk örökbefogadási szándékukat.

Lili

Lili

Lilinek egy kicsit még várnia kell a hivatalos intéznivalók miatt, hogy Svájcva utazhasson, ám reményeink szerint a nyarat már új otthonában köszönheti. Addig is rendeltünk számára tápot és idős kutyáknak való táplálékkiegészítőket: foltokban kihullott szőrére vitamindús bőr- és szőrkondícionáló készítményt, az antibiotikum miatt pedig májvédőt és probiotikus pasztát is, melyek támogatják emésztőrendszerét a gyógyszeres kezelés ideje alatt.

A hajdúböszörményi gyepmesteri telepen készült videója szinte a fél országot megindította három héttel ezelőtt, majd a kezdeti lelkesedés hamvába holt… Lili története azonban mégis meseszerű fordulatot vett, örömmel várjuk a folytatást!

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés


Lilivel állatorvosnál jártunk – Szívféreg-tesztje pozitív lett!

Lili, a hajdúböszörményi gyepmesteri telepről átvett idős dalmata szuka múlt hétvégén került gondozásunkba. A tündéri öreglány hamar megszokta új helyét és gondozóit is, nem győzi begyűjteni a simiket, amerre jár. Húsvét lévén várnunk kellett az ilyenkor szokásos állatorvosi körrel, melyre szerdán keríthettünk sort. Lili 9 éves korához képest jó állapotban van: fogai szépek, fülei tiszták, vérképe ideális (vese- és májfunkciói is rendben vannak). Törzsén szőre foltokban kihullott, ez lehet a korábbi rendszeres elletés és/vagy a hiányos táplálás, vitaminhiány miatt is, de allergia is lehet. Gondozói gyógysamponos fürdetésben részesítették, mi pedig megrendeltük számára a speciális tápot.

És itt jön a feketeleves: Lili szívféreg-tesztje pozitív lett! Pontosabb vizsgálatokért pénteken újra ellátogattak a rendelőbe, a mellkas-röntgen és az ultrahang kimutatta, hogy Lili szíve tiszta, ám a tüdejében a képalkotó felvételeken is látható férgek éldegélnek! Külső, látható tünetek hiányában mentünk biztosra, mikor kértük e vizsgálatokat is. Nem lehetünk elég óvatosak, hiszen ez a komoly betegség – kezelés nélkül – életveszélyes bármely kutyára nézve!

Rengetegen jelentkeztek Lilire, míg a gyepmesteri telepen volt – az ingyen kutya persze mindenkinek kellett, pláne, hogy fajtatiszta dalmata. Ajándékba a gyereknek vagy kinti kutyának a kertbe, mert „elfér a másik kutya mellett”. Lili legnagyobb szerencséjére nem adták ki másnak, gondozásunkba vehettük, és így derült fény súlyos állapotára is! Első kézből megkaptuk ugyanis, hogy „a fajtamentésnek azért kell a kutya, mert kell a lóvé”… Nem, nem nekünk kell Lili, pont, hogy fordítva: szigorú rendszerünk részeként kivizsgáltatjuk a gondozásunkba kerülő kutyákat, és megkezdjük a szükséges kezeléseket, hogy meggyógyulhassanak.

Lili gazdikereső, a feltárt férgesség kezelhető, ha a leendő gazdi vállalja az előírt gyógykezelést, akkor nem fertőz. Időközönként tesztelni kell a gyógyszeres kezelés eredményességét – mindezeket vállalva lehet jelentkezni rá.

Szőrhiány, kopás Lili testén

Szőrhiány, kopás Lili testén

Vajon hányan vitték volna el állatorvoshoz a több tízezer forintos speciális vizsgálatokra? Vajon hányan vállalták volna a heteken-hónapokon át tartó költséges kezeléssel együtt, a gyógyszerek pontos adagolásával, a rendszeres állatorvosi kontrollokkal és az idős korának megfelelő táplálással, ízületvédő, májvédő és egyéb kiegészítőkkel együtt?

Lili kezelését megkezdtük, gondozói kiemelt figyelemmel kísérik lépteit, viselkedését és hogylétét, hogy szükség esetén azonnal rohanni tudjanak vele az állatorvosi rendelőbe. Bizony, a tüdőben lakó élősködőktől megszabadulni hosszas és költséges folyamat, mely a kutyára is veszéllyel járhat, ha elzáródik egy ér.

Lili ellátásának és kezelésének költségeit a Ti segítségetekkel tudjuk csak előteremteni. Köszönjük, ha támogatjátok őt, minden forint számít. Kérjük, szorítsatok Lilinek, hogy mielőbb a gyógyulás útjára léphessen! (A számlákat megtekinthetitek adatlapján ITT.)

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
Paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu/ (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
Közlemény: Lili

Lili oltott (veszettségi+kombinált), mikrochipes, féreghajtott 9 éves, kistermetű dalmata szuka (kb. 15 kg). Jelenleg Debrecenben él ideiglenes befogadónál. Lakásba és kertes házba egyaránt örökbe fogadható, utóbbi esetében házban bent lakással. Ismerkedni előzetes egyeztetést követően lehetséges, amelynek feltétele az emailes bemutatkozás és az azt követő telefonos egyeztetés.
A kutya örökbe fogadási szerződéssel fogadható örökbe, leinformálható, felelős gazdához. Aki állapota ismeretében is szeretné őt örökbe fogadni, vállalva a gyógyszeres kezelését és a kontrollokat, valamint az idősödő kutya igényeinek megfelelően tartani, kérjük jelentkezzen az alábbi elérhetőségeinken: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Lili) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük olvassák el örökbefogadási rendszerünket webolalunkon: http://www.dalmatamentes.hu/
06303457051, 06208066919

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés