Dalmata Mentés

Pepe próbaidőre költözött gazdijelöltjéhez!

Pepe próbaidőre költözött gazdijelöltjéhez!

Pepének komoly érdeklődői akadtak néhány héttel ezelőtt. Bár tapasztalt dalmatások, a többszöri ismerkedést mégsem vették fél vállról, elszántságukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy brutál kora hajnali vonatozást is bevállaltak Debrecenből Budapestre, hogy odaérjenek Pepe szombat reggeli kutyaovis órájára, amelyen már együtt vettek részt kiszemeltjükkel. Minden találkozó jól sikerült, és bár az őszi szünet közbe szólt a kevesebb orvosi időpontok miatt, türelmesen kivárták, időközben felkészültek az új családtag érkezésére.

Pepe

Pepe

Múlt hét pénteken az állatorvosnál találkoztunk. Pepe átesett az ivartalanításon és megcsináltattuk a szív-és bőrféreg tesztjét, ami szerencsésen negatív lett. Mire megírtuk a próbaidős szerződést és gazdijelöltje előkészítette a helyét, már vissza is kaptuk az ebet. Pepe gyorsan ébredt az altatásból, átszereltük a bilétáját az új nyakörvére és rendeztük a számlát, közben már saját lábára is állt, és kényelmes saját fekhelyében utazott haza új otthonába Debrecenbe.

Pepe

Pepe

Azóta kétnaponta kapjuk róla a híreket, minden rendben van, jól érzi magát. Megkezdte hát a próbaidőt, ami a beilleszkedési időszakának első négy hete és ha sikerrel zárul, akkor lesz gazdás kutya. Tartjuk a gazdijelöltekkel a kapcsolatot és hírt fogunk adni a továbbiakról is.

Pepe hírek gazdijelöltje tollából:

“11.12.
Kedves Mindenki!
Pepével való közös életünk nagyon jól alakul. Szombaton még kicsit fáradékony volt, de így is sokat sétált és futkorászott. A környéken már sokat megcsodálták. Többször gyakoroltuk már a behívást, mindig visszajön. Az etetés kb. 1 percet vesz igénybe, amint mondjuk neki, hogy tied, már üres is a tál. Ha letelik a 10 nap, egyeztetünk a kutyaaiskolával, hogy mire irassuk be. Egyelőre ennyi, rövidesen jelentkezünk.

Pepe

Pepe

11.14.
Sziasztok,
Eltelt a 4. éjszaka és Pepe egyre jobban viseli a gallért. Napközben nincs rajta, mert végig együtt vagyunk és figyelünk rá, a héten még nem lesz egyedül. Vettünk neki labdát, pár percig lefoglalta. Rongálni még nem próbált, reméljük így is marad! :D Egyébként egy tündér, nagy mozgásigénnyel, ami esőben sem csappan meg.

11.16.
Ismét eltelt két nap, és egyre szorosabb a kapocs köztünk. Pepe már feszegeti a határokat, bár nem sok sikerrel, próbálunk következetesek maradni. A megtanultakat folyamatosan gyakoroljuk és új dolgokat is mutattunk neki, gyorsan tanul. A gallért már nagyon nem szereti. Kértünk már időpontot, hétfőn 17:30-kor szedik ki a varratokat, a következő hétvégén pedig találkozunk Szandiékkal és megbeszéljük hogyan tovább a tanulással, mi lenne Pepének a legjobb.
Üdv”

Pepe

Pepe

Pepe története weblapunkon követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe/

Ha érdemesnek tartjátok, kérjük támogassátok a mentést:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

Dalmata Mentés

Pepe teszt számla

Pepe teszt számla


Polka gazdis!

Polka a 4. gazdis kutya a pécsi mentésből. A mostanra 7 hónapossá cseperedett kamasz igazi otthonra lelt és mára egész jól összeszokott gazdijával. Gondoskodó családba került, ahol esténként még be is takarják, és most, hogy aláírtuk a szerződést, szeretnék a kutyaiskolát is elkezdeni vele, hogy Polka korábban megkezdett tanulási folyamatát folytassák.

Polka

Polka

Az örömöt azonban beárnyékolja egy nem annyira jó hír: Polkának komoly csípőproblémája van.
Már korábban észre vettük furcsa lábtartásait, de a vizsgálathoz fiatal kora miatt meg kellett várjuk, hogy fél éves legyen, így a próbaidő végére esett a szakorvosi csípővizsgálat. Sajnos a diagnózis nem túl jó. Első lábainak nincs baja, a röntgenkép egyenes csontokat mutat és mivel Polka csontozata még fejlődésben van, ezért ezt az esztétikai dolgot elnőheti. A csípőjén azonban már a röntgen elkészülte előtt, a kimozgatásnál is jelezte az orvos, hogy probléma van, melyet hamarosan láthatunk is: Polka combfeje nem illeszkedik bele a csípő vápába. A szakorvos szerint komoly műtét vár rá, melyet most még nem tudnak megcsinálni nála a fejlődésben lévő csontozat miatt.

Polka

Polka

Két hónap múlva kontrollröntgenre mennek, ahol újra megnézik Polka csípőjét és egyeztetnek a műtéttel kapcsolatban. Sajnos Polka sántítani kezdett és fájdalmai is vannak. Fájdalomcsillapítót, ízületi támogatást kap jelenleg. Figyelni kell a mozgatásra, a terhelésre, ami nem egyszerű feladat egy izgő-mozgó kölyökkutyánál.

Gazdija elsőre nagyon megrémült, hiszen nem számítottunk ennyire rossz hírekre. Ennek ellenére
vállalja Polka ellátását, végigjárják az útjukat, aláírtuk az örökbefogadási szerződést. Egyesületünk továbbra is figyelemmel kíséri Polkát és nem hagyjuk magára a gazdit sem, próbáljuk a jövőben is támogatni őket.

Polka csípőröntgen
“Mostanában Polka több időt is volt egyedül a lakásban. Nagyon jól viselkedett, nem szedett szét semmi fontosat. Persze mi is igyekszünk eltenni előle mindent amit nem neki szánunk. De a bútorokat nem lehet elrakni. Viszont nem is bántotta :-). Mostanában igényli, hogy este takarjuk be, így alatta is van pokróc és be is takarjuk eggyel. Pedig nincs hideg a lakásban :-). A kertet használja, a lengőajtós kutyabejárón már profin közlekedik.
Jól vagyunk. Sokat futkározik, néha ugrál. De mindezt magától csinálja. Sántítása visszaállt az előző szintre. Kap már zöld-kagylót voltunk az orvosnál.”

Polka

Polka

Polka nem az egyetlen kutya, aki ilyen vele született genetikai problémával küzd, sajnos előfordulhat, bár egy gondos tenyésztő szűri a tenyészpárjait ilyen jellegű betegségekre is. Esetében a szaporítónál ilyesmi még gondolat formájában sem merült fel sajnos, nem véletlen, hogy ezeket az ebeket menteni kell onnan, az ész nélküli szaporítást pedig fel kell számolni, az esetleges hibás gén továbbörökítését az összes onnan származó eb ivartalanításával felelősen és biztosan meggátolni!

Polka gazdáira nehéz hetek, hónapok várnak, de ennek ellenére ő jól érzi magát saját családjában, ahol most az eddigieknél is nagyobb figyelmet szentelnek neki, megkap minden támogatást, hogy sorstársaihoz hasonlóan a lehetőségekhez képest ő is teljes életet élhessen. Kutyás sportokat nem fognak űzni vele, valószínűleg hegyet mászni sem fogják elvinni, de kímélő, megfelelő mozgatással, szakszerű kezelésekkel ő is boldog kutya lehet! Drukkoljunk nekik, hogy minden rendben legyen!

Polka története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/polka/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/polka/

Dalmata Mentés


Peggy és Perla oltáson jártak

Peggy és Perla állatorvosi viziten jártak, ahol megkapták második kombi oltásukat. A két kis termetű szuka nagyon jól viselkedett, semmi gond nem volt velük. A rendelőbe tartó kocsiúton Perla kimondottan érdeklődő és nyugodt volt, Peggy kicsit félt, de visszafelé már neki sem volt idegen az autózás. A váróban mindketten felszabadultak voltak, a rendelőben nyugodtan tűrték a vizsgálatot és az oltást.

A 2. kombi oltás beadásával oltási programjuk befejeződött, a pécsi kollégáktól már két oltással és ivartalanítva vettük át őket, tesztjeik negatívak, egészségesek, így állatorvoshoz reméljük egyéb problémával nem kell őket vigyük.
Egyesületünk minden gondozásban lévő kutyának a törvényileg előírt microchipet, veszettségi és két kombioltást adat be, ivartalanítva kerülhetnek csak gazdához mentvényeink. Peggy és Perla is készen állnak és várják, hogy rájuk találjon az álomgazdi!

Peggyhttp://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy/
Perlahttp://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/

Peggy, Perla oltások

Peggy, Perla oltások

Kérjük támogassátok munkánkat, minden kis adománynak helye van! 12 kutya átvételét vállaltuk, Peggy és Perla még csak a 7-8., még négy eb várja, hogy a szaporítótelepről szabadulhassanak, felelős ellátásuknak komoly anyagi vonzata is van:

Egy 100.000.- Ft-os számlával vettük át őket, ez tartalmazta a Pécsett kapott összes állatorvosi ellátásukat (labor, vérteszt, chip, oltások, ivartalanítás, féreghajtás), és azóta önkéntes ideiglenes befogadó hiányában napidíjat fizetünk elhelyezésükért amíg gazdára találnak!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Peggy és Perla

Köszönjük!
Dalmata Mentés


Perla gazdit keres!

Szeptember végén vettük át Pécsről Perlát és Peggyt, a félős, bizonytalan párost, akik azóta rengeteget oldódtak: elérkezett hát annak az ideje, hogy gazdit keressünk nekik.

Perla fiatal, egy év körüli, kis termetű dalmata keverék szuka, aki gondozója mellett egyre nyitottabb és bizalmasabb az emberrel. Berögzült félelmei szépen oldódnak, akit megszokott, ahhoz ragaszkodik és bújik. Akaratát gyakran ugatással nyomatékosítja, erről hozzáértő gondozója elkezdte leszoktatni.

Perla

Perla

Idegenekkel elsőre nagyon tartózkodó, de kis idő után felbátorodva megy ismerkedni. Sokat segít neki ilyenkor a többi kutya, akik jó példát mutatva bátorítják Perlát a kedveskedésre. Ha valakivel már összeismerkedett, onnantól kenyérre lehet kenni, jön, bújik, szinte követeli a simogatást. Tartózkodó viselkedése, félőssége miatt inkább olyan családba ajánljuk, ahol idősebb gyermek(ek) vannak.
Négylábú társaival jól kijön, legyen az szuka vagy kan, nem tolakodó, kedvesen ismerkedik fajtársaival. Játékot ritkábban kezdeményez, de szívesen benne van a közös futkározásban, ha a másik kitartóan hívja.

Lakásban szépen viselkedik, nem rongál, szeret az ember közelében lenni, de még jobban a fekhelyén, vagy a kanapén heverészni. Abszolút szobatiszta.
Jutalomfalattal jól motiválható, de anélkül is figyelmes, tanulékony, behívható. Pórázon már szépen közlekedik, egyre nyitottabb a séták alatt. Gondozója naponta több órát célirányosan foglalkozik vele, hogy Perla berögzült félelmei nyomtalanul eltűnjenek. Kutyaiskola látogatása a jövőben javasolt, hogy kiegyensúlyozott és boldog kutya lehessen leendő gazdija mellett.

Perla

Perla

Perla kivizsgált, egészséges, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott. Oltási programja befejezett. Olyan gazdit szeretne, aki kellő türelemmel segít neki megbarátkozni a világgal és folytatja szocializációját.

Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy Perla számára a megfelelő gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Perla) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Perla jelenleg kutyakiképzőnél van elhelyezve, ismerkedés Budapesten lehetséges.
Többlépcsős örökbefogadási rendszerünkről bővebben itt olvashatsz: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Telefonos elérhetőségeink: 06303457051, 06208066919, 06208066923

Perla története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/perla
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Perla/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t2guQ48KiwvU4nplimxri-E

Dalmata Mentés

Perla

Perla


Peggy gazdit keres!

Szeptember végén vettük át Pécsről Peggyt és Perlát, a félős, bizonytalan párost, akik azóta rengeteget oldódtak: elérkezett hát annak az ideje, hogy gazdit keressünk nekik.

Peggy fiatal, egy év körüli, kis termetű szuka, aki különleges dalmata-keverék: neki inkább fehér pöttyei vannak. Igazi örök kölyök, energikus, szeret mozogni, játszani, kergetőzni. Szukákkal és kanokkal is jól kijön, mindenkit játékra hív, szívesen ajánljuk másik kiegyensúlyozott, nyugodt, jól szocializált négylábú társ mellé, aki biztos támaszt nyújthat számára.
Emberekkel elsőre tartózkodó, de pár perc után érdeklődve magától jön ismerkedni. Még meglévő félőssége miatt olyan családba ajánljuk, ahol nagyobb gyermek(ek) vannak.

Peggy

Peggy

Lakásban jól viselkedik, nem rongál, szeret mindig az ember közelében lenni. Abszolút szobatiszta.
Jutalomfalattal jól motiválható, tanulékony, figyelmes, behívható. Pórázon már szépen közlekedik, érdeklődő a séták alatt emberrel, állattal egyaránt. Gondozója naponta több órát célirányosan foglalkozik vele, hogy Peggy berögzült félelmei nyomtalanul eltűnjenek. Kutyaiskola látogatása a jövőben javasolt, hogy kiegyensúlyozott és boldog kutya lehessen leendő gazdija mellett.

Peggy kivizsgált, egészséges, ivartalanított, microchippel rendelkezik, rendszeresen féreghajtott. Oltási programja befejezett. Már csak arra a Gazdira vár, aki türelmes vele és minden vágya egy bújós, hálás, kötődő, ám energikus négylábú társ!

Peggy

Peggy

Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható (kertes ház esetén bejárással, bent lakással).
Ha úgy érzed, hogy Te vagy Peggy számára a megfelelő Gazdi, írj bemutatkozó levelet a kapcsolat@dalmatamentes.hu e-mail címre! (Tárgy: Peggy) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Peggy jelenleg kutyakiképzőnél van elhelyezve, ismerkedés Budapesten lehetséges.
Többlépcsős örökbefogadási rendszerünkről bővebben itt olvashatsz: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Telefonos elérhetőségeink: 06303457051, 06208066919, 06208066923

Peggy története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/peggy
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Peggy/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=PL7qUu_s7g9t0mom6Z61SHjW894DfgPqkM

Dalmata Mentés

Peggy

Peggy