Dalmata Mentés

Pilar és Pepita hírek

Pilar és Pepita hírek

Köszönjük a megosztásokat és érdeklődő/segítő szándékú üzeneteiteket, telefonhívásaitokat. Pilar és Pepita kibekkelte a 10 napos tölcsérezést mindenféle komplikáció nélkül, így ma elvitték őket a pécsi kollégák varratszedésre. A két kutya nagyon sokat oldódott, az alapítvány gondozásában megkezdték szocializációjukat, pórázhoz szoktatásukat, sokat fejlődtek, már nyitottak a feléjük jó szándékkal közeledő idegenek felé is.

Az előzetes egyeztetések szerint kedden érkeznek hozzánk a kutyák, egyelőre kutyakiképzőhöz fognak kerülni ideiglenesen kutyapanzióba, ahol napidíjat fizetünk tartásukért, mivel a két kutya elhelyezésére sajnos eddig még nem jelentkezett nekik megfelelő ideiglenes befogadó.

Két korábbi örökbefogadó gazdink jelentkezett helyi fuvarosnak Pilar és Pepita számára, önkéntes ideiglenes befogadót a pécsi mentendő ebek számára való tekintettel továbbra is keresünk, mert 8 kutyát nem fogunk tudni napidíjas panzióba adni, hosszú távon kettőt sem tudunk finanszírozni, maximum néhány hétre! Az állatorvosi számlák is jövő héten érkeznek velük együtt.

Mi már készülünk az átvételükre, szervezzük elhelyezésüket, ahol jellemükről még több információt fogunk megtudni és lehetőség nyílik majd a leendő ideiglenes befogadóknak vagy gazdijelölteknek is megismerkedni Pilarral és Pepitával.

Pilar  & Pepita

Pilar & Pepita

Ha befogadással nem is, de akár egy jelképes összeggel támogatni tudod Pilar és Pepita mentési folyamatát, kérjük adományodat Pilar és Pepita közleménnyel juttasd el hozzánk:

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita
A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Történetük és a részletek honlapunkon olvashatóak: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés


Pilar és Pepita ideiglenes befogadót keres!

Pilar és Pepita állatorvosi kezelése is megkezdődött a karanténidejük lejártával, továbbra is ideiglenes befogadót keresünk számukra!

A két fiatal dalmata keverék kutyus állatorvosi kezelését is megkezdtük a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal szoros együttműködésben, akik ma általános kivizsgálásra és ivartalanításra vitték őket.
Microchipet kaptak, szívféregtesztet és laborvizsgálatot is kértünk, amiknek eredménye a számlával együtt jövő hétre várható. A két kutyus fizikai állapota jó, és lelkileg is sokat változtak az elmúlt két hétben amióta kikerülve a szaporító telepről karantén idejüket töltötték az Alapítványnál.
Talán nem a mai volt életük fénypontja, de szükséges beavatkozásokon estek túl, ami az ő hosszútávú egészségüket szolgálja. Mindkét kutyus jól viselte a műtétet és már a tölcsérbe is beletörődtek, amit varratszedésig kell csak viselniük.

Pilar és Pepita az ivartalanítás után

Pilart és Pepitát 10 nap múlva tudjuk átvenni ideiglenes befogadóhoz, hogy csaladi körülmények között tovább folytatódjon szocializációjuk, jobban megismerhessük őket és ezáltal a nekik legmegfelelőbb családot tudjuk megtalálni számukra, valamint helyükre a pécsi alapítvány kihozhasson másik két várakozó kutyát és az ő kezelésüket is megkezdhessük közösen!

Az összes kihozott kutya állatorvosi ellátásának költségét átvállaltuk, a helyi állatorvos 45.000.- Ft/kutya áron látja el őket (ebben benne van a vizsgálat, oltás, chip, ivartalanítás, labor és szívféregteszt).
Egyelőre Pilar és Pepita számláját várjuk, ami így 90.000.- Ft lesz, amit 06.26-ig kell kifizetnünk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita
A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Történetük és a részletek honlapunkon olvashatóak: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar-es-pepita-ideiglenes-befogadot-keresnek/

Érdeklődni, jelentkezni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (pilar_pepita), 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés


Cody (gazdis) bejelentkezett

Cody bejelentkezett!  Továbbra is remekül érzi magát, olvassátok a gazdi beszámolóját!

“Cody már teljesen otthon érzi magát nálam. Milivel is nagyon összeszoktak, egyre gyakoribbak a pusziosztogatások
Szerencsére Cody továbbra sem megy a kanapéra, sőt már Mili is egyre kevesebbet használja, inkább ő is a fekhelyére megy, nehogy csak Cody aludjon mellettem (közelebb az ágyamhoz) a fekhelyen

cody25

Séta közben nagyon jól behívható, de azért nagyon figyelek és kocsimentes övezetben sétálunk, mert a macskára és a sünre nagyon megy.
Labdázni imádnak közösen Milivel, nem vesznek össze a labdákon.
Az etetés már teljesen rutin művelet, egymástól messzebb kapnak enni és mindketten ülve várják a helyükön a varázsigét, amire elindulhatnak a tányér felé.
Az összes kutyával nagyon barátságos, de játszani ritkán szokott velük.

Hétvégén megyünk kutyafotózásra, majd küldöm a képeket, ha elkészültek

Az összes barátomat, családtagomat imádja és nagy szeretettel fogadja tőlük is a simogatást.
Egy éjszakára elutaztam egy esküvőre, amíg egy barátom, akivel már többször is találkozott Cody “odaköltözött” hozzám, hogy vigyázzon rájuk. Semmi gond nem volt, jól viselkedtek a távollétemben is és iszonyatosan örültek, amikor haza értem.
Küldök pár képet végezetül.”

Cody fényképes története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/cody/

Dalmata Mentés


Híreket kaptunk Mayáról

Maya 2 éve él boldogságban, biztonságban, nemrég kaptuk az alábbi sorokat és fotókat gazdáitól, olvassátok szeretettel.

“Mayával továbbra se tudunk betelni, egyre több mindent tud, egyre szebben viselkedik, sétákkor az első kisdolog elvégzése után nem húz. Otthon egyre többször jelez, ha valaki van az ajtón kívül, aminek örülünk is, mivel hátsó lakásban vagyunk így jó ha tudjuk ha illetéktelenek vannak kint. Játékok iránt is elkezdett érdeklődni, bár csak a plüssöket szereti, ami pár napig tart utána rejtélyes baleset szokta érni őket. Üdv, Zsófi”

Maya fényképes története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/maya/

Dalmata Mentés

Maya

Maya


Két dalmata jellegű felnőtt kan kutya sürgősen befogadót vagy gazdát keres!

Két dalmata jellegű felnőtt kan kutya sürgősen befogadót vagy gondoskodó gazdát keres! Elhelyezésük sürgős, a megoldásra segítségre van szükségünk!

Pongó és Ubul története évekre nyúlik vissza, egy rokkantnyugdíjas hölgyre maradt a két kutya, aki sajnos nem tud róluk gondoskodni, ismét segítséget kért és lealtatást is kilátásba helyezett ha nem lesz jelentkező a kutyákra!

Egy önkéntesünket sikerült kiküldeni a kutyákhoz, Petra elment felmérni a helyzetet. A kutyák rendkívül alultápláltak, oltásuk régen lejárt. Rendkívül kis helyre vannak zárva, alig van helyük mozogni, egymással nem összeengedhetőek. Az egyikük valószínűleg nem lát, az ő állapota még rosszabb, mint társáé!

Ubul és Pongó

Sajnos ez a probléma meghaladja egyesületünk jelenlegi lehetőségeit! Amiben tudunk segíteni: a kutyák ellátását (táp, gyógyszerek, stb.), állatorvosi költségeit (kivizsgálás, labor, kezelések, oltások, szükség esetén műtétek) és gazdikereső hirdetését tudjuk vállalni, de elhozni nem tudjuk őket, nincs hová!
Készséggel várjuk olyan önkéntesek vagy más nálunk nagyobb, jobb apparátussal rendelkező állatvédő szervezet segítségét akik tudnának érdemben lépni!

Mi hozzátesszük, amit tudunk de egyedül nem tudunk egy ilyen ügyet kezelni, együttműködésre, önkéntesekre van szükségünk akik tudnak helyet biztosítani, fuvarozni, a kutyákat állatorvoshoz szállítani. Se ideiglenes befogadónk, se fuvaros kapacitásunk sajnos nincsen.
Amire ennek a két szerencsétlen sorsú ebnek sürgősen szüksége van: biztonságos elhelyezés, és állatorvoshoz juttatás (feltételezhetően több alkalommal), természetesen a költségeket álljuk!

Ha tudsz segíteni kérlek keress minket a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen.
06303457051, 06208066919, 06208066923 ‎

Köszönettel: Dalmata Mentés