Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány

A Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal együttműködésben egy szaporító telep felszámolásában segédkezünk. Összesen 12 eb vár a kimentésre, egészségügyi ellátásra majd végleges, gondoskodó családhoz örökbe adjuk őket.
A kutyákat kettessével tudjuk kihozni, átvenni, de külön-külön keresnek ideiglenes befogadót majd végleges gazdát.
A mentéssel kapcsolatos információk ebben a fórumban, a gazdikeresők jellemzése saját albumaikban találhatók alább.

Moderátor: milkyway

milkyway
Hozzászólások: 3180
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: milkyway » 2018.04.17. 13:23

2018.04.17. Pixie és Poppy megkapták utolsó oltásukat és egyidőben költöztek is

Pixie és Poppy, a pécsi mentés két utolsó felnőtt kutyája a hétvégén megkapták oltási programjuk befejező szuriját. Az állatorvosi rendelőben visszafogottan örültek egymásnak a két hónappal ezelőtt külön-külön ideiglenes befogadóhoz költözött sorstársak. Szerencsés ebek ők, mert családi környezetbe kerülhettek a gazdikeresés idejére, hála önkéntes ideiglenes befogadóiknak.
Különösen Pixie, akiről költözése után nem sokkal kiderült, hogy ő az az eb, akire befogadója már régóta várt és néhány hét elteltével jelezte felénk megfontolt, komoly örökbefogadási szándékát. Tapasztalt kutyás gazdija lett Pixienek, ennek a különlegesen kedves dalmata keverék szukának. Sáránál nagyon sokat oldódott a félős, ingerszegény előéletéből adódóan bizalmatlan, ijedős eb. Segítségére volt befogadójának két kiegyensúlyozott, jólnevelt kutyája és a kutyaiskola, ahová minden hétvégén járnak.
Pixie hihetetlen kedves, értelmes, a rendelőben is végigpuncsolt mindenkit egy kis simiért. Az előzetesen átbeszéltek szerint az oltással együtt aláírtuk az örökbe fogadási szerződését és az állatorvossal átirattuk a chipet is.

Poppy a rendelőből próbaidőre költözött gazdijelöltjeihez, akikkel az elmúlt hetekben többször találkoztak, ismerkedtek, meglévő Maci kutyájukkal együtt sétáltak és játszottak. Gazdijelöltjei tapasztalt kutyások, kertes ház és sok együtt töltött szabadidő vár Poppyra új családjában. A próbaidős szerződést az egyesület éves találkozójának dátumáig kötöttük, ahol reményeink szerint alá is írhatjuk majd Poppy végleges örökbe adásiját is. Addig is tartjuk a kapcsolatot gazdijelöltjeivel, és megosztjuk beilleszkedésének híreit is.

Pixie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pixie/
Poppy: http://dalmatamentes.hu/portfolio/poppy/

Dalmata Mentés

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2018.03.25. 12:30

2018.03.24 - Piru, Pemma és Pite túlesett az ivartalanításon!

A pécsi mentés 6 gazdikereső kölyke közül hárman már eljutottak odáig, hogy próbaidőre költözhettek gazdijelöltjeikhez. Az első találkozót követően, melyet csoportosra tudtunk szervezni, a kutyák érdeklődői többszöri külön alkalmakon mélyíthették el kapcsolatukat a hozzájuk minden ponton illő, kiválasztott kutyával. A találkozók után bejelentettük ivartalanításra mindhárom kölyköt, ahonnan már új családjukkal térhettek haza új otthonukba. Külön köszönjük a szervezett fuvart önkéntesünknek, Gábornak, nagy segítség volt, hogy a befogadóktól el tudta szállítani a kölyköket a rendelőbe.

Piru érdeklődője többször látogatta a kutyát az első alkalmat követően, melyeken megbizonyosodtunk arról, hogy bizony ők egymásnak lettek teremtve. Nagyon jól működtek együtt az összes találkozón, Gabi igazán rátermett és tájékozott volt, egy kölyökkutyával járó minden apró-cseprő dolognak is utána nézett és kimondottan a leírt jellemzés alapján választotta ki Pirut, aki tényleg nagyon ideális társa lesz.
Pirut bejelentettük ivartalanításra, a műtét után gazdijelöltje vihette haza az aláírt próbaidős szerződéssel. A most következő lábadozási időszakot és a húsvétot is maximálisan együtt töltik, a gazdijelölt előre készült és szabadságot vett ki, hogy Piruval minél hamarabb elmélyíthesse a kötődést. Tervezik kutyaiskola látogatását, alig várják az együtt tanulást.

Pemma érdeklődői egy igazi sportos család 3 idősebb, jó felfogású, rátermett gyermekkel és egy szintén mentett meglévő kutyával, Elinával. Pemma nagyon nyitott volt feléjük és a család minden tagja nagyon jól kezelte a kutyát. Elinával azonnal összeorroltak, az amúgy elsőre tartózkodónak ismert kutya meglepően nyitott volt Pemmára és pár pillanat erejéig már az első alkalommal együtt futottak. Pemma nagyon aktív, pörgős kölyök, jól kiegészítik egymást Elinával és a család kimondottan olyan típusú kutyára vágyott, amilyen Pemma. Sok sportot űznek, melyhez csatlakozik mindkét négylábú, így igazán teljes, aktív, élménydús életet élhetnek majd együtt.
Pemmát ugyanúgy a műtétről vihették haza gazdijelöltjei, a próbaidős szerződés aláírásával. Hamarosan hírt adunk a lábadozási időszakról és a próbaidő alatt szerzett élményekről. Kutyaiskolába ők is minél előbb szeretnének eljutni, Elina nemrég tette le az alapfokot, vele ismételni fogják a tanfolyamot, Pemma pedig csatlakozik a csoporthoz új tanulóként.

Pite története sajnos nem ért boldog véget: miután érdeklődői szépen végigjárták az ismerkedési protokollt (őt is sokszor látogatták, minden nagyon ideális volt), Pite szintén átesett az ivartalanításon és őt is a műtét után vihették haza az aláírt szerződéssel próbaidőre gazdijelöltjei. Sajnos azonban 2 nap múlva visszakaptuk őt, családi okok miatt mégsem tudják vállalni az örökbefogadást és a Pitével járó hosszútávú felelősséget. Sajnos ilyen előfordul, pontosan ezért működik Egyesületünknél 4 hetes próbaidő, mely alatt, ha nem úgy alakulnak a dolgok, még vissza tudjuk fordítani az örökbefogadást és visszavenni a kutyát. Pite tehát újra gazdikereső, ahogyan Pierre és Parfé is. Pengőnek komoly érdeklődője akadt.

Kutyáink történetét nyomon követhetitek honlapunkon:
Pemma - próbaidős gazdis: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/
Piru - próbaidős gazdis: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
Pengő - érdeklődője van: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pengo/
Pite - gazdikereső: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pite/
Pierre - gazdikereső: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/
Parfé - gazdikereső: http://dalmatamentes.hu/portfolio/parfe/Drukkoljunk a próbaidősöknek, hogy minden probléma- és zökkenőmentesen teljen! Hamarosan újra hírt adunk róluk!

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép

eszti06
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: eszti06 » 2018.03.24. 18:21

2018.03.24. - Tápadomány érkezett a 6 kölyöknek!

Nemrég jelentős mennyiségű tápadomány érkezett a pécsi mentés kölykeinek! Nagyon köszönjük Ernőnek és Tamásnak a nagylelkű, minőségi adományt, mellyel most egy időre megoldódott a kölykök táplálása! A kis evőbajnokok már meg is kezdték a pusztítást, szépen fejlődnek és hatalmasat nőttek!
Köszönjük még egyszer!

A 6 kölyök története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -6-kolyok/

Dalmata Mentés

Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2018.03.09. 16:55

2018.03.09. Megkaphatta 2. oltását a másik három kölyök is

A "pécsi mentés"-ből január elején átvett hat kölyökből három kiskutya súlyosan megbetegedett, köszönhetően annak, hogy szaporítójuk nem biztosított állatorvosi ellátást nemcsak a még szülő felnőtteknek, de a nála született kölyköknek sem. Jó néhány hétbe tellett, mire kikezeltettük őket, meg kellett várni a teljes tünetmentességet, hogy folytathassuk oltási programjukat.
Az állatorvosi viziten teljes kivizsgálást is végeztek orvosaink, megvizsgálták a kiskutyák fejlettségét és mindent rendben találtak náluk, így megkaphatták második kombinált oltásukat.
Táplálásukra különös gondot kell fordítanunk ideiglenes befogadóinkkal együtt, különösen Piru esetében, aki éppen hogy túlélte a súlyos bélgyulladást, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mielőbb utolérje testvéreit, Pemmát és Parfét, akik picit nagyobbak, erősebbek nála.
Mindhárman élénkek, érdeklődőek voltak a rendelőben is, ahol szigorúan a szállítóketrecből figyelhették a külvilágot, ami számukra még mindig veszélyeket rejt, az oltásnak ugyanis idő kell ahhoz, hogy kialakuljon szervezetükben a védelem.
A vizsgáló asztalon nyugodtan viselkedtek, hármuk közül Pemma a leghisztisebb, szereti hallatni a hangocskáját, főleg, ha sajnálkozó hallgatósága is akad. Parfé és Piru hang nélkül, ügyesen viselte a kivizsgálást és a szurit is.
Ideiglenes befogadójuknál hamarosan elhagyhatják a karantént és kimehetnek az utcára, mezőre sétálni is, mely nagy élmény lesz majd számukra, hiszen az élet ezen részét még nem tapasztalhatták meg. A tanulás időszaka folytatódik, megismerkednek a pórázzal és a sétálás szabályaival, közben természetesen a lakásban élést, a szobatisztaságot is tovább tanulják.

Kérjük támogassátok a kölykök ellátását! Fejlődő szervezetük minőségi táplálást igényel, hogy erősek és ellenállóak legyenek a betegségekkel szemben! A 6 kölyök egy napi száraztáp adagja már több, mint 2 kg, egy zsák táp 6-7 nap alatt elfogy és ezen kívül kéthetente kapják a féreghajtást, sétáltatásuk megkezdésével gondoskodnunk kell a kullancsvédelemről is.
Segítsétek a kiskutyákat, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: "Pécsi kölykök"

Minőségben a jelenlegivel megegyező tápadományt is elfogadunk, ezzel kapcsolatosan egyeztetni a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen lehet.

A beérkezett adományokat teljes egészében a kiskutyák ellátására költjük, állapotukról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... gAwa1Oagf5

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2018.03.06. 16:26

2018.03.06. Kérjük támogassátok mentvényeink ellátását!

Maroknyi csapatunk kilenc ebről gondoskodik ideiglenes befogadók által, akik naponta foglalkoznak, gondozzák, etetik védenceinket, amíg egészségileg rendbe jönnek, befejeződik oltási programjuk és megtaláljuk számukra a nekik megfelelő végleges gazdájukat, családjukat.
Ideiglenes befogadóink számára a kutyák ellátásához szükséges felszereléseket és a tápot biztosítjuk, az állatorvosi kezeléseket az egyesülethez beérkező adományokból finanszírozzuk.
A két felnőtt, Fanta és Donnie, a támogatásunkról élete végéig biztosított Lapaj és hat kölyök gondozása komoly anyagi vonzatokkal jár, nagyon ki vagyunk már számolva!

A 6 kölyök egy napi száraztáp adagja most már több, mint 2 kg, így egy zsák táp csupán kb. 6-7 napra elegendő számukra! Fejlődő szervezetük minőségi táplálást igényel, hogy erősek és ellenállóak legyenek a betegségekkel szemben, befogadóik főtt hússal, zöldségekkel egészítik ki étrendjüket, de semmilyen esetben nem kapnak konyhai maradékot vagy gyenge minőségű eledelt.
Minőségi tápot rendeltünk a kölyköknek, ami azóta már el is fogyott, az utánpótlást folyamatosan biztosítanunk kell, ahogyan az élősködők elleni védelmet is, mind a kéthetente aktuális féreghajtás, mind a hamarosan beköszöntő kullancsszezon miatt.
Kérjük segítsétek a kiskutyák ellátását, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: "Pécsi kölykök"

Minden beérkező adomány teljes összegét a kutyák szükségleteinek ellátására fordítunk!
Minőségben a jelenlegivel megegyező tápadományt is elfogadunk, ezzel kapcsolatosan egyeztetni a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen lehet.

Köszönjük támogatásotokat

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... gAwa1Oagf5

Dalmata Mentés

Kép

milkyway
Hozzászólások: 3180
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: milkyway » 2018.02.18. 18:26

2018.02.18. - Oltáson jártak a kölykök

Most, hogy kis betegeinket kikezeltettük a súlyos betegségből, folytathatjuk oltási programjukat, mellyel igencsak el vagyunk csúszva. A 6 kölyök közül hárman (akiket nem döntött le annyira a betegség) a héten megkaphatták második kombi oltásukat. Az állatorvosi viziten teljes kivizsgálást is végeztek orvosaink, mindent rendben találtak náluk.
A 3 kan, Pierre, Pite és Pengő nagyon ügyesek voltak a rendelőben
, nem igazán voltak megszeppenve, talán csak a hőmérőzés nem volt annyira ínyükre. A második kombi oltásuk után egy héttel már elhagyhatják a karantént és kimehetnek sétálni is, mely nagy élmény lesz majd számukra, hiszen az élet ezen részét még nem tapasztalhatták meg. A tanulás időszaka folytatódik, megismerkednek a pórázzal és a sétálás szabályaival, közben természetesen a lakásban élést, a szobatisztaságot is tovább tanulják.

Másik 3 társuk, Piru, Parfé és Pemma is hamarosan átesik az állatorvosi vizsgálaton és oltáson, náluk kicsit több időt kell hagyni a betegségből való felépülés után.

Kérjük támogassátok a kölykök ellátását! Fejlődő szervezetük minőségi táplálást igényel, hogy erősek és ellenállóak legyenek a betegségekkel szemben! A 6 kölyök egy napi száraztáp-adagja 2 kg, egy zsák táp néhány nap alatt elfogy!
Segítsétek a kiskutyákat, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: "Pécsi kölykök"

Minőségben a jelenlegivel megegyező tápadományt is elfogadunk, ezzel kapcsolatosan egyeztetni a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címen lehet.

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... gAwa1Oagf5

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2018.02.13. 17:08

2018.02.13. Jobban vannak a kicsik!

A pécsi mentésben átvett hat dalmata keverék kölyöknél január közepén fertőzés ütötte fel a fejét, a súlyos hányás-hasmenés miatt ketten (a két kis szuka) életveszélyes állapotba kerültek. Az elhanyagolt tartás és a hiányos táplálás miatt legyengült szervezetük nem tudott védekezni a vírus ellen. Az első tünetek megjelenésénél indultunk is velük az állatorvoshoz, folyamatos infúziós kezelést kapott 3 kölyök - Pemma, Parfé, Piru - akik bentlakásos kórházi kezelésben részesültek.
A másik három kölyöknél - Pierre, Pite, Pengő - enyhébb lefolyású volt a vírusos fertőzés, számukra immunerősítőket és probiotikumot vettünk, valamint diétás etetést alkalmaztak gondozóik, nekik és a megfelelő kezelésnek hála ők hamar jobban lettek és könnyebben átvészelték a megbetegedést. Társaik javulásáért azonban 2 héten át aggódtunk. Mostanra ők is hazamehettek befogadójukhoz, ahol továbbra is karantén alatt vannak, hogy legyengült, megviselt szervezetük felépülhessen.
Parfé szépen összeszedte magát, Pemmát és Pirut döntötte le legjobban a betegség, Piru többször volt öntudatlan állapotban, élet és halál között a kezelés alatt. A betegség két héttel hátráltatta fejlődését, így kisebb és soványabb is, mint társai. Időbe telik, mire megerősödik, ehhez a minőségi táplálás mellett minden szükséges támogatást megkap. Reméljük hamarosan megkaphatják következő oltásukat.

Hálás köszönetünk az őket lelkiismeretesen ellátó állatorvosoknak és ideiglenes befogadóiknak, akik kiemelt figyelemmel gondozzák a kiskutyákat!

Pite, Pierre és Pengő teljesen rendbe jöttek, tünetmentesek, így folytathatjuk megkezdett oltási programjukat. Elevenek és sokat rosszalkodnak, nem könnyű őket lefárasztani, viszont elképesztően tanulékonyak és imádják, ha feladatokat kapnak. A szobatisztaság is alakul, de még van hová fejlődni e téren is.
A hat kölyköt egy hónappal ezelőtt vettük gondozásunkba. A kezdeti megszeppenést követően szépen nyiladoznak, és egyedi jellemvonásaik is egyre inkább megmutatkoznak. Rövidesen elkészítjük fényképes leírásukat.

Gondozásunkban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk!
Ennyi kutya részére felszereléseket kellett vásárolnunk, gyógyszereket és állatorvosi számlákat fizetünk, valamint folyamatosan fogy a táp is, amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére a növésben lévő kiskutyáknak.

Kérjük segítsétek kutyáink tartását és ellátását!
Az eddigi állatorvosi kezelések és gyógyszerek számláinak összege 132.442.- Ft és még 6 kutya teljes oltási programját, később ivartalanítását kell fizetnünk, amit csak az adományokból tudunk finanszírozni. Mellette Fanta és Donnie tartásával és ellátásával, illetve Lapaj költségeivel is számolnunk kell!
Minden kis összeg számít, támogassátok mentvényeinket!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: "Pécsi kölykök"

Beérkezett adományok:
S. Márta 2.000 Ft (PayPal)
B. Krisztián 5.000 Ft (PayPal)
B. Nóra 2.000 Ft
B.Rea 5.000 Ft
I. Józsefné 1.000 Ft
S.László és Neje 20.000 Ft
Sz-Á. Annamária 20.000 Ft
Sz. Andrea 7.000 Ft
V. Józsefné 1.000 Ft

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Eddigi híreink a 6 kölyökről: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -6-kolyok/
Videók: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... gAwa1Oagf5

Dalmata Mentés

Kép

dora
Hozzászólások: 426
Csatlakozott: 2013.05.09. 16:49

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: dora » 2018.01.29. 20:05

2018.02.01. Pécsi mentés - eltelt 8 hónap - hogy állunk?

A "pécsi mentés"-t 2017.júniusában kezdtük meg, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal együttműködésben segítünk a Pécs melletti szaporító telep felszámolásában. Célunk az állatorvosilag abszolút ellátatlan kutyák ész nélküli szaporításának megfékezése, a kutyák ellátása és gondos gazdához adása. Az elmúlt nyolc hónapban 16 kutyát vettünk át a szaporító telepről, mindannyian teljes körű állatorvosi ellátásban részesültek, kivizsgálva, féreghajtva, ivartalanítva, komplett oltási programmal adjuk őket felelős gazdához.
Nagy örömünkre az új év meghozta a megfelelő gazdijelölteket sok régóta váró gondozásunkban lévő ebnek, a nyolc felnőtt kutya és a nyáron átvett két kölyök mindegyike (10 kutya) már új otthonában él, 5 kutya már gazdára talált, 5 már a gazdisodás előszobáját jelentő próbaidejét tölti gazdijelöltjénél:

Pepita: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepita/
Pilar: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/
Picasso: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/
Penny: http://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/
Pepe: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
Polka: http://dalmatamentes.hu/portfolio/polka/
Peggy: http://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy/
Perla: http://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/
Pehely: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pehely/
Pipacs: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pipacs/

http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -12-kutya/

A januárban átvett 6 kölyök mindegyike sajnálatos módon megbetegedett, így állatorvosi kezelésük miatt az ő oltási programjuk jelentősen csúszik, hetekkel tovább tart mire gazdikereső státuszba léphetnek. Néhányuk állapota annyira kritikus, hogy nem is látogathatóak, befogadóik gondosan ápolják őket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mielőbb felépüljenek és egészségesen, oltottan, ők is gazdára találhassanak.
Hat növésben lévő szervezet pusztítja a puppy és már a junior tápot, amiből minőségi terméket szeretnénk biztosítani számukra, ezért kérünk az etetésükhöz, oltási programjukhoz anyagi támogatást! Ennyi kiskutya 2kg tápot eszik meg naponta! Könnyen kiszámolható, hogy egy 12kg-s junior zsák egy hétre sem elegendő nekik!

http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -6-kolyok/

A szaporítótelepen még két szuka sorsa fog eldőlni a napokban (+2=18 kutya), sajnos a tulajdonosuk együttműködési hajlandósága egyre romlik, így mi sem tudunk még biztosat, de ha lehetséges, akkor ennek a két fiatal felnőtt állatnak is segíteni szeretnénk.

Nem győzzünk hangsúlyozni, hogy a Dalmata Mentés egy nagyon pici szervezet, néhány aktív taggal, maroknyi önkéntes segítséggel, kevés lehetőséggel. Menhelyet nem üzemeltetünk, ideiglenes befogadókkal és panziósok segítségével tudjuk elhelyezni a kutyákat a rehabilitációs időszakra, amíg lezajlik teljes körű állatorvosi ellátásuk és megtaláljuk számukra a nekik megfelelő gazdát. Mentvényeink ellátását kizárólag az egyesülethez beérkező adományokból finanszírozzuk, mivel más bevételi forrásunk nincsen, ezért kérjük, ha érdemesnek találod munkánkat, segítsd a mentett kutyusokat támogatással, mert enélkül mi sem tudunk segíteni, csak összefogással! Akár pár száz forint adománynak is van helye, minden kis segítség számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: "Pécsi kölykök"
Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

Dalmata Mentés

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2018.01.26. 13:32

2018.01.26. Mind a hat kölyök megbetegedett - kórházba kerültek, két kölyök állapota súlyos!

A pécsi mentésből három hete átvett kölykök mindegyike sorban megbetegedett, egyikük állapota válságos volt egész hétvégén, az állatorvosok bent voltak vele a kórházban rendelési időn kívül vigyázták és megtettek mindent érte, mi sem látogathattuk. Az életveszélyen talán már túl van a kis kölyök szuka, de nagyon legyengült, kis kan társával még nem mehettek vissza gondozójukhoz sajnos, infúziót kapnak folyamatosan.
Nagyon szomorú, hogy ez történik velük, ennek mind az az oka, hogy a szaporító semmilyen állatorvosi kezelésben, megelőzésben nem részesíti még a felnőtt kutyáit sem, a kölyköket sem. Még féreghajtót, a kötelező chipet és oltást sem kapták meg nála, nemhogy ami még fontosabb lenne, a mindenféle elkapható betegségek ellen pár hetes korban javasolt védőoltásokat. Bele sem szeretnénk gondolni hány korábbi sorstársukat vásárolhatták meg a szaporítótól, és kerülhettek otthon új gazdáiknál is hasonló, kétségbeejtő helyzetbe. Soha ne vásároljatok szaporítótól, mert aki megteszi, támogatja ezt a szörnyűséget, pár hetes, hónapos kölykök szenvedik meg az emberi felelőtlenséget!
Sajnos hiába kapták meg Pécsen az első kombi oltást, szervezetük semmilyen védettséggel nem rendelkezett, így alakulhatott ki ez a lesújtó helyzet. Életveszélyes állapota miatt egész hétvégén nagyon aggódtunk a kis szukáért, hajszálon múlott, hogy nem veszítettük el még így is, hogy már az első bágyadtságnál és hasmenésnél szaladtunk velük az állatorvoshoz.
Egy kiskutya ma már hazamehetett, kettő a kórházban maradt, másik három társukon csak enyhébb tünetek jelentkeztek, állatorvosi konzultációt követően számukra probiotikumot, immunerősítőt vásároltunk és etetésük is különös figyelmet igényel most. Bízunk benne, hogy őket nem veri le jobban a betegség.

A kölykök állatorvosi kezelésben részesülnek, mindegyiküket karanténba helyeztük, megfigyelés alatt állnak, nem látogathatók. Egyelőre egyikük sem gazdikeresők, oltási programjuk a vírusos betegség miatt tolódik. Hálás köszönetünk az őket lelkiismeretesen ellátó állatorvosoknak és ideiglenes befogadóiknak, akik kiemelt figyelemmel gondozzák a kiskutyákat!

Gondozásban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk!
Ennyi kutya ellátásához felszereléseket kellett vásárolnunk, gyógyszereket és állatorvosi számlákat fizetünk, valamint folyamatosan fogy a táp is, amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére a növésben lévő kiskutyáknak.

Kérjük segítsétek a kis betegek felépülését, a többiek tartását és ellátását!
Az eddigi állatorvosi kezelések és gyógyszerek számláinak összege 59.961.- Ft és még kezelés alatt állnak a kölykök, még további állatorvosi számlákat várunk, amit csak az adományokból tudunk finanszírozni.
Minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: "Pécsi kölykök"
Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -6-kolyok/

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (18 kutya - Pécs Környéki Állatmentő Alapít

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2018.01.20. 19:46

2018.01.20. Pécsi mentés - újabb 8 kutya érkezett!

2017. júniusa óta dolgozunk együtt a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal egy Pécs melletti szaporítótelep felszámolásán. A mentés keretein belül eddig összesen 10 kutyát vettünk át egyesületi gondozásba, többen közülük mára már gazdis kutyák, és vannak, akik még gazdikeresők, illetve további kutyák várnak arra, hogy szabadulhassanak a szaporítótelepről.

A Pécsi mentés azonban váratlan fordulatot vett: fény derült arra, hogy a szaporító a hatóságokat és az Alapítvány munkatársait megkerülve, félrevezetve több kutyát elrejtett, ellenőrzéskor hollétükről valótlant állítva titokban tovább folytatta tevékenységét. Így történhetett meg, hogy egyszer csak előkerült több leszült szuka és 6 kölyök kutya, akikről nem tudtak sem a hatóságok, sem pécsi kollégáink. Volt, akit több házzal arrébb találtak meg, vagy az utcán kóborolva, másokat saját otthonában rejtegetett a szaporító.
Azonnal cselekedni kellett, Pipacs és Pehely mellett erőn felül átvettük a 6 kölyökkutyát, a többiek maradtak, továbbra is átvételre várnak, róluk külön híradást teszünk közzé később.

Az átvett 8 kutya (Pipacs, Pehely és a 6 kölyök) tehát gondozásunkba kerültek, elhelyeztük őket, megfigyelésük, rehabilitációjuk megkezdődött.
A 6 kölyköt ideiglenes befogadóknál és napidíjas panzióban tudtuk elhelyezni. Alig másfél hét múltával egyikük beteg lett és most másik két kis társa is elkapta a vírusos bélgyulladást, hánynak, parvo gyanúsak. Köszönhető ez a szaporító hanyagságának és felelőtlenségének, aki oltatlanul, megfelelő ellátást nem biztosítva tartotta a kutyákat!
A kölykök állatorvosi kezelésben részesülnek, társaikat karanténba helyeztük, megfigyelés alatt állnak a tüneteket nem mutató állatok is, nem látogathatók.
Egyenlőre egyikük sem gazdikeresők, oltási programjuk épphogy megkezdett, a vírusos betegség miatt tolódik.

Gondozásban lévő kutyáink ellátásához támogatásra van szükségünk!
Ennyi kutya ellátásához felszereléseket kellett vásárolnunk és folyamatosan fogy a táp is, amit biztosítunk az őket ellátó befogadók részére.
Mind a nyolc kutya microchipet, első oltást, féreghajtást kapott Pécsen, a Pipacs és Pehely átestek az ivartalanításon és a szív-és bőrféreg tesztjük mellett laborvizsgálatot is csináltattunk, csak ezen ellátások számlája 140.000.- Ft volt kedvezményes áron és minden kutya oltási programját folytatjuk, amint lehetséges.
Segítsétek a kis betegek felépülését, a többiek tartását és ellátását! Az első beteg kölyök csak két napot töltött kórházban, számlája 18.000.- Ft lett és most a másik kettőért aggódunk, akik szintén kórházba, folyamatos infúzióra kerültek, állapotuk válságos.
Ekkora létszámnál nemcsak az állatorvosi számlák, hanem az etetési költségek is igen magasak! Minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: "Pécsi mentés"
Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk!
Köszönjük!

http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -6-kolyok/

Dalmata Mentés


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.12.14. 12:55

2017.12.14. Pécsi mentés - hol tartunk most?

Hat hónapja kapcsolódtunk be a Pécs melletti szaporítótelep felszámolásába, amelyet a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány kezdett el márciusban és sikeres együttműködésünknek hála a
12 kutyából mára
8 eb nevet kapott és szabadulhatott, június végétől érkeztek kettessével gondozásunkba, közülük
4 eb már gazdára talált
Pilar http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/,
Picasso http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/,
Penny http://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/,
Polka http://dalmatamentes.hu/portfolio/polka/,
1 eb már gazdijelölthöz költözött
Pepe http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/,
3 a gondozásunkban keresi még a neki megfelelő gondoskodó családot
Pepita http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepita/,
Peggy http://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy/,
Perla http://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/
és 4 pöttyös keverék sajnos még mindig arra vár, hogy szabaduljon fel hely és ők is elindulhassanak egy boldogabb, egészségesebb élet felé.

Minden kiszabadított eb állatorvosi kivizsgáláson esett át, szocializációjukat kutyakiképzők segítik, kutyaiskolai órákon is részt vesznek. Mire eljön értük az álomgazdijuk, addigra kezes, kedves, szobatiszta, pórázképes ebekké válnak a pécsi kollégák által megkezdett és gondozásunkban folytatott mindennapos foglalkozásoknak köszönhetően, megkönnyítve ezzel a leendő gazdik dolgát, akik majd folytatják az ebek további nevelgetését, megmutatják nekik milyen igazi családtagnak lenni, a boldog kutyák életét élni.

Anyagiak
8 eb teljes körű állatorvosi ellátása nem kevés pénzbe kerül, páronként 90.000.- Ft-os állatorvosi számlával együtt vettük át őket. Kutyánként 45.000.- Ft-ot, eddig összesen 380.000.- ft-ot utaltunk el a pécsi állatorvosnak, ami tartalmazza a microchipet, az első oltásokat, a labor és vérteszteket, féreghajtást, ivartalanítást. Oltási programjukat Budapesten befejeztük, a felmerült egyéb problémákat kivizsgáltattuk és kezeltettük. A nyolc kutya tartása, gondozása, egészségügyi ellátásuk a hat hónap alatt mindösszesen 709.107.- ft-ba került a mai napig, amit az általatok beérkezett adományokból fizettünk ki és még nincs mindenki gazdánál!
Az állatorvoshoz eljuttatásukra szerencsére jelentkeztek régebbi gazdik, akik önkéntesen térítésmentes és rendszeres segítséget nyújtanak, hálásan köszönjük segítségüket!
Ugyanilyen önkéntes ideiglenes befogadókat keresünk azoknak a kutyáknak, akik már jól szocializáltak és jelenleg sajnos csak napidíjas panzióban tudjuk tartani őket. Komoly összegeket emészt fel az elhelyezésük és még négy kutyát kell átvennünk, ahogy sikerül számukra ideiglenes befogadót vagy gazdát találni, úgy tudjuk átvételüket megkezdeni.

Kérjük segítsétek a mentést, jelentkezzetek önkéntesnek, ideiglenes befogadónak vagy ha tehetitek támogassátok a kutyák mentési folyamatát, ellátását!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu/ (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
közlemény: pécsi mentés

A kutyák állapotáról és az adományok beérkezéséről folyamatosan tájékoztatunk Benneteket!

Ideigelenes befogadás:http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/
Pécsi mentés története:http://dalmatamentes.hu/lang/hu/categor ... keverekek/

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.11.16. 20:41

2017.11.14 Peggy és Perla oltáson jártak

Peggy és Perla állatorvosi viziten jártak, ahol megkapták második kombi oltásukat. A két kis termetű szuka nagyon jól viselkedett, semmi gond nem volt velük. A rendelőbe tartó kocsiúton Perla kimondottan érdeklődő és nyugodt volt, Peggy kicsit félt, de visszafelé már neki sem volt idegen az autózás. A váróban mindketten felszabadultak voltak, a rendelőben nyugodtan tűrték a vizsgálatot és az oltást.
A 2. kombi oltás beadásával oltási programjuk befejeződött, a pécsi kollégáktól már két oltással és ivartalanítva vettük át őket, tesztjeik negatívak, egészségesek, így állatorvoshoz reméljük egyéb problémával nem kell őket vigyük.
Egyesületünk minden gondozásban lévő kutyának a törvényileg előírt microchipet, veszettségi és két kombioltást adat be, ivartalanítva kerülhetnek csak gazdához mentvényeink. Peggy és Perla is készen állnak és várják, hogy rájuk találjon az álomgazdi!

Peggy: http://dalmatamentes.hu/portfolio/peggy/
Perla: http://dalmatamentes.hu/portfolio/perla/

Kérjük támogassátok munkánkat, minden kis adománynak helye van! 12 kutya átvételét vállaltuk, Peggy és Perla még csak a 7-8., még négy eb várja, hogy a szaporítótelepről szabadulhassanak, felelős ellátásuknak komoly anyagi vonzata is van:
Egy 100.000.- Ft-os számlával vettük át őket, ez tartalmazta a Pécsett kapott összes állatorvosi ellátásukat (labor, vérteszt, chip, oltások, ivartalanítás, féreghajtás), és azóta önkéntes ideiglenes befogadó hiányában napidíjat fizetünk elhelyezésükért amíg gazdára találnak!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Peggy és Perla

Köszönjük!
Dalmata Mentés
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.11.16. 20:40

2017.09.28.

Pepe és Polka oltáson jártak

A múlt hétvégén a pécsi mentés legifjabb tagjai, Pepe és Polka is megkaphatták veszettségi oltásukat. Az elhúzódó köhögés miatt, amin Pilar kivételével a pécsi kutyák minden tagja átesett, most sikerült mindannyiuk oltási programját befejezni. Ismételten köszönjük a fuvart és segítséget Treff gazdi Gábornak!
Mindkét kölyök sokat nőtt, lassan kamaszkorba lépnek. Befogadójuk sokat foglalkozik velük, így rengeteget okosodtak az elmúlt hónapokban, szépen fejlődnek, már csak egy gazdi hiányzik nekik.

Egyesületünk minden kutya esetében a törvényi előírásoknak megfelelően a kötelező veszettségi oltással, michrochippel, továbbá két kombinált oltással látja el mentvényeit, folyamatos parazitamentesítésükre, az élősködők elleni védelemre és a fejlődésükhöz elengedhetetlen minőségi tápra is odafigyelünk.
A gazdikereső kutyákról családi környezetben, ideiglenes befogadóknál, bentlakásos kutyapanzióban gondoskodunk, amíg el nem jön értük a nekik megfelelő végleges gazda.
Egészségügyileg teljes körűen ellátott, kivizsgált, ivartalanított, ezen felül rehabilitált és szocializált, nem "zsákbamacska" ebeket fogadhat tőlünk örökbe, aki pöttyös társat képzelt el magának.

Pepe és Polka jellemzése, az örökbe fogadás tudnivalói weboldalunkon olvashatók:
http://www.dalmatamentes.hu/pepe
http://www.dalmatamentes.hu/polka

Kérjük támogassátok munkánkat, jelenleg 9 eb felelős ellátása, gondozásának költségei hárulnak kicsiny egyesületünkre! NÉLKÜLETEK NEM MEGY!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/6-8-eb- ... lszamolas/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu(Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pepe és Polka

Köszönjük!

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.11.16. 20:38

2017.09.22.

Megérkezett Peggy és Perla

Tudjuk, hogy nem a legideálisabb időszakban vettük át a Pécs melletti szaporító telepről a dalmata keverékeket, a nyár közepe nem a legszerencsésebb az örökbe fogadás szempontjából, de nem volt sok választásunk, segíteni kellett! Úgy néz ki, az ősz meghozta mentvényeinknek az álomgazdikat. Pilar, Penny és Picasso már próbaidős gazdisok, ami azt jelenti, hogy már leendő családjuknál a beilleszkedési időszakot élik épp, híreiket folyamatosan közzétesszük: http://www.dalmatamentes.hu

Peggy és Perla a 4. szabadult páros a szaporítótól, ahonnan nyár közepe óta folyamatosan hozzák el pécsi kollégáink a kutyákat kettesével a megüresedett helyekre. A két szuka vemhes gyanús lett július közepére, ekkor vettük át hirtelen Pennyt és Picassot, a két kölyökkel, Pepével és Polkával együtt, hogy őket kihozhassák helyükre. Egészségügyi ellátásukat megkezdték, chipet, oltást kaptak, majd a labor vizsgálatok után ivartalanították őket.
A pécsi állatvédők ugyanúgy helyhiánnyal küszködnek, mint mi vagy bármely más állatvédő szervezet ma Magyarországon, így csak most, két hónap után tudtuk őket átvenni, ahogy az első hat kutyából három lassan gazdisodik és elköltöztek, így felszabadult nálunk is panzió kapacitás.

Peggy és Perla már nem könnyű esetek, ezt jelezték felénk a kollégák már júliusban is, félelmi agresszióról számoltak be velük kapcsolatban, és nehezen jutottak velük egyről a kettőre. A két kutya szinte semmit sem oldódott, felerősítik egymásban az emberekkel szembeni félelmüket, mindenképpen szeparálni kell őket egymástól, melyre sajnos eddig nem volt lehetőség, ideiglenes befogadó nem jelentkezett megsegítésükre.
Picasso próbaidőre költözésének napján meg is érkezett a két új kutya, jelenleg kutyapanzióba tudtuk őket elhelyezni, ahol hozzáértő kiképző vette gondozásába a két kis termetű, rettegő szukát. Köszönjük a fuvart Lacinak, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítványnak!
Peggy és Perla híreit nyomon követhetitek fórumunkon is: viewtopic.php?f=104&t=1011

A gondozásunkban lévő kutyák létszáma újból megugrott, 10 eb felelőssége, 7 teljes körű ellátása és ebből 4 kutya panziós elhelyezése ismét nagy feladat és anyagi kihívások elé is állítja kicsiny csapatunkat.
Kérjük segítsetek! Támogassátok a Dalmata Mentést!
Jelentkezzetek önkéntesnek (fordítás, online munkák, szállítás, ideiglenes befogadás)!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan- ... a-mentest/

Adományaitokat eljuttathatjátok hozzánk bankszámla számunkra közvetlenül vagy paypalen keresztül is:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Köszönjük!
Dalmata Mentés
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.11.16. 20:35

2017.09.13. Penny és Picasso oltáson jártak

Penny és Picasso, a pécsi mentés másodikként szabadult párja megkaphatták végre múlt héten az ismétlő kombinált oltásukat, ezzel oltási programjuk teljessé vált, egészségesek, elméletben nem kell velük most néhány hónapig állatorvoshoz menni.

Nagyon szépen köszönjük a sokadszori fuvart és segítséget önkénteseinknek Treff gazdinak, Gábornak, aki vállalta a délelőtti állatorvosi kör után Penny felügyeletét délutánig, jól kijött egymással a "nagy fehér" és a "kis fekete", illetve Rege gazdi Ildinek a két kölyök múlt vasárnapi oltás körét, ami nem kevés időt vett el a hétvégéjéből.

Minden gazdikeresőnk oltott, ivartalanítottak, féreghajtottak, kivizsgáltak.
Várják az álomgazdit!
A kutyákról bővebb info weboldalunkon található: http://www.dalmatamentes.hu

Kérjük segítsétek munkánkat!
Minden támogatásnak helye van nálunk, ennyi kutya gondozása sok kiadással jár, részletes elszámolásunkat követni tudjátok a pécsi mentés hírei, és az egyes más mentvények pl. Donnie vagy Lapaj saját adatlapja alatt weboldalunkon:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/categor ... keverekek/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.11.16. 20:35

2017.09.05. Pepe és Polka oltáson jártak

Pepe és Polka, a pécsi mentés két kölyök kutyája is meggyógyultak végre a köhögésből, így a hétvégén megkaphatták a második kombinált oltásukat, erősítve ezzel immunrendszerük védekező képességét a későbbiekre. Ha minden továbbra is rendben lesz velük, két hét múlva kaphatják meg a következő esedékes oltásukat.
A kombinált oltás (sajnos) nem kötelező, de nagyon fontos egy fiatal kutya életében, mert ennek (és megfelelő ismétlésének) hiányában komoly és életveszélyes betegségeknek lehetnek kitéve!
Egyesületünk minden esetben a kötelező veszettségi és a két kombinált oltással látja el menvényeit, folyamatos parazitamentesítésükre, az élősködők elleni védelemre és a fejlődésükhöz elengedhetetlen minőségi tápra is odafigyelünk.
A gazdikereső kutyákról családi környezetben, ideiglenes befogadóknál, bentlakásos kutyapanzióban gondoskodunk, amíg el nem jön értük a nekik megfelelő végleges gazda.
Egészségügyileg ellátott, szocializált, nem "zsákbamacska" ebeket fogadhat tőlünk örökbe, aki pöttyös társat képzelt el magának. A kutyák jellemzése, az örökbe fogadás tudnivalói weboldalunkon elolvashatóak:

Pepe és Polka gazdikereső fiatal dalmata keverék kutyusok: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe-polka/

Kérjük támogassátok munkánkat, jelenleg nyolc eb felelős ellátása, gondozásának költségei hárulnak kicsiny egyesületünkre!
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/6-8-eb- ... lszamolas/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pepe és Polka

Köszönjük!

Dalmata Mentés

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.11.16. 20:33

2017.08.29. Hat-nyolc eb ellátása - elszámolás

A pécsi mentésből eddig 6 kutyát tudtunk átvenni, plusz visszakaptuk Donniet, és az idős Lapajt is mi támogatjuk, azaz jelenleg 8 kutya áll gondozásunkban. Talán ez más, nagy, menhellyel rendelkező állatvédő szervezetekhez képest nevetséges kutya létszám, nekünk, dalmata mentőknek azonban igen sok!
Hatodik éve működő fajtamentés vagyunk, bejegyzett egyesület, olyan jogi személy, ami néhány lelkes dalmata gazdi megalakulásával jött létre, és aktív, a mentésben napi szinten szerepet vállaló létszámunk igen csekély. Néhány magánszemély vagyunk, családos, civil munkahellyel bíró kutyatulajdonosok, akik szabadidejükben (meg munkaidejükben is) tevékenykedünk a gazdátlan, segítségre szoruló dalmatákért, olyanokért, akik valaha a saját kutyáink is voltak.
Menhelyet nem üzemeltetünk és nem is szeretnénk, nem veszünk telket, kennelsort, nem alkalmazunk gondozókat, nem vásárolunk autót a mentéshez, a sajátunkkal megyünk amikor menni tudunk és önkéntes segítséget kérünk, amikor nem tudunk magunk menni, fuvarozni. A kutyákat is önkéntes ideiglenes befogadóknál igyekszünk elhelyezni, mert sokáig magunk is ideigleneseztünk, vittük haza egymás után a gyepikről, utcáról összeszedett, kidobott pöttyösöket, hogy kikezeltetésük, megnevelgetésük után felelősebb, nekik való gazdát találjunk számukra és ez a legköltséghatékonyabb módja a kutyák elhelyezésének. Menhelyet üzemeltetni vagy folyamatosan panzióztatni létszámtól függően akár százezrekbe kerülhet havonta.
Ideiglenes befogadót találni mindig nehéz, hiszen akinek már van, annak még egy kutya gondozásával több lesz egy befogadottal hetekre, néha hónapokra szólóan, még ha anyagilag támogatjuk is ellátásukat.
Hiszünk benne, hogy ez a rendszer működik, az elmúlt években több, mint 80 ebet juttattunk gondoskodó családhoz és a visszaadások száma igen alacsony.

Ideiglenes befogadóink nagy munkát vállalnak 1-1 vagy akár több eb gondozásával, a kimaradt szocializációs tréningjük pótlásával, nevelésükkel megkönnyítve ezzel a leendő gazdik dolgát, megismerve a kutyát, hogy a neki megfelelő családhoz kerülhessen és többé ne az utcára, hirdetési oldalakra!
Mindig több az elhelyezendő, bajban lévő eb, mint az önkéntes ideiglenes befogadó, ha úgy érzed segíteni tudnál, kérjük olvasd el tájékoztatónkat és jelentkezz itt: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

A kutyák mentése, felelős ellátása komoly anyagi ráfordítást igényel, saját zsebünkből nem tudjuk kifinanszírozni egy-egy kutya állatorvosi kivizsgálását, kezeltetését, oltási programját, hetekig, néha hónapokig tartó ellátását, etetését. Az 1%-ra csak néhány éve vagyunk jogosultak, nem jönnek be milliók, az eseti adományokból, bankszámlánkra érkező támogatásokból gazdálkodunk. Az elmúlt években 300ezer Ft körüli támogatást kaptunk ebben a formában évente 1x. Ez az összeg kb. 3db nem beteg eb felelős mentésére elegendő mindösszesen!

Visszakanyarodva a nyolc kutyából Pilar már próbaidős gazdis, a két felnőtt kan Donnie és Pepita kutyakiképzőnél panziózik, Lapaj, Picasso, Penny, Pepe és Polka azonban ideiglenes befogadónál laknak, ellátásukat az egyesülethez beérkezett adományokból támogatjuk.
Az állatorvosi számlákat mi fizetjük, utóbbi négy kutyának még hátravan néhány oltása is. Etetésükhöz minőségi tápot rendeltünk 2x, valamint élősködők elleni készítményeket vásároltunk, mert már megjelentek a kullancsok és gondozóik rendszeresen sétáltatják a kutyákat, szükséges a védelem! Ilyenkor mindig nézzük az akciós, közeli lejáratú, jó minőségű cikkeket, leárazásokat, most is így vásároltunk előre tervezve.
A múlt héten további három zsák adományt is kaptunk önkéntes felajánlásokból, Adrienn, aki tavaly Bonnie Debrecenből szállításában segített nekünk 1 zsákot, Ernőék pedig két teljes zsák kutyatápot juttattak el hozzánk. A tápokat bekevertük a megrendelt szárazeledelekhez, így minden kutyának jutott minden ideiglenes befogadónál 1-1 zsák táp! Ezzel a kutyát etetése kb. 1.5 hónapra megoldott. Köszönjük szépen az adományokat!

Minden támogatásnak helye van nálunk, ennyi kutya gondozása sok kiadással jár, részletes elszámolásunkat követni tudjátok a pécsi mentés hírei, és az egyes más mentvények pl. Donnie vagy Lapaj saját adatlapja alatt weboldalunkon:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/categor ... keverekek/

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés vagy Donnie vagy Lapaj

Köszönjük!
Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.11.16. 20:32

2017.08.25. Pepita és Picasso oltáson jártak

A pécsi mentésből gondozásunkba átvett két kan Pepita és Picasso meggyógyultak a köhögésből, megkaphatták a héten kombinált oltásukat. Ezzel Pepita oltási programja komplett lett, remélhetőleg vele már nem lesz több körünk az állatorvoshoz, Picassonak két hét múlva lesz aktuális az ismétlő oltás. A milbemaxot is kapják folyamatosan havi ismétléssel, ahogyan az állatorvos előírta és spotont is rendeltünk nekik, mert jön a kullancsszezon.

Mindkét fiatal kan kutyus jól nevelt, barátságos, kedves. Pórázon szépen sétálnak, hallgatnak a nevükre, alap parancsokat is tudnak például az "ül" vezényszót vagy az etetés szabályt. Bkv-n is utaztak már gond nélkül, autóban és lakásban is példásan viselkednek. Tanulékonyak.
Picasso nagyon ragaszkodó, Pepita pedig aktív, sportos eb.
Mindketten külön-külön szerető-gondoskodó gazdát/családot keresnek!

Több info weblapunkon a kutyák saját adatlapján található: http://www.dalmatamentes.hu
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pepita/Picasso) - az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
06303457051, 06208066919, 06208066923

Köszönjük szépen az állatorvosi fuvart Treff gazdi Gábornak és a kutyusok gondozójának, akinél nagyon sokat fejlődtek, okosodtak az elmúlt hetekben!

Dalmata Mentés
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.11.16. 20:32

2017.08.22. Pécsi 1x1. Ki kicsoda? :)

Ha elvesztél volna a sok pötty között, segítünk!

http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi ... -12-kutya/

Dalmata Mentés

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.11.16. 20:29

2017.08.21. Peggy és Perla a 4.páros - ideiglenes befogadót keresnek külön-külön!

Pécsi önkéntesünk a múlt héten meglátogatta a 4.kimentett párost Peggyt és Perlát, hogy személyes tapasztalatait megossza velünk milyenek ők, mire számítsunk.
Két kis méretű dalmata keverék szuka kutya szabadulhatott a szaporító telepről a már egyesületünk által átvettek helyére, a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvány gondoskodik róluk amíg fel tudjuk hozatni őket Budapestre. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az eddig átvett 6 kutyából legalább 4 gazdához vagy ideiglenes befogadóhoz költözik, több kutya panzióját egyszerűen nem tudjuk fizetni! A szaporító telepről még négy kutyát kellene kihozni, de a pécsi kollégák és a saját kapacitásunk is elérte a végét.
Pécsi mentés: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/categor ... keverekek/

Peggy és Perla már több, mint három hete vannak a pécsiek gondozásában, nagyon lassan nyílnak meg. Mindketten kis méretű, fiatal dalmata keverék ebek, akiket szaporításra használtak, az emberekkel való kommunikációból szinte semmit sem tanultak meg eddigi életükben. Nagyon félnek az emberektől, rettegnek, bizonytalanok.
A pécsi kollégáknak sok munkája van benne, hogy önkéntesünk a múlt héten egyáltalán megközelíthette, megérinthette őket. Laci végtelen türelmének és jó néhány rúd májasnak köszönhetően felé már bizalmasak, Peggyt csak ő tudja kézbe venni, így lehetséges csak a helyükről kiengedve visszavinni őket, Perla követi gondozóját és társát, pórázhoz szoktatásuk a következő tanulandók között lesz. Ez a fajta ragaszkodás azonban egyáltalán nem mozdítja elő fejlődésüket, egymás félelmeit csak erősíti a két bizonytalan kutya, így szeretnénk mielőbb szétválasztani őket, ami helyhiány miatt most ott Pécsen nem kivitelezhető.

Ideiglenes befogadót keresünk Peggynek és Perlának külön-külön!
Kis méretű, oltott, féreghajtott, ivartalanított dalmata keverék kutyák, akik nagyon türelmes befogadót keresnek. Lakásba vagy kertes házba egyaránt mehetnének, kiegyensúlyozott kutyatárs mellé igen, kisgyerek mellé nem befogadhatóak. Szállításukat megszervezzük, oltási programjuk miatt első sorban Budapest környéki ideiglenes befogadót keresünk számukra.
Az ideiglenes befogadásról több info, jelentkező kérdőív weblapunkon található: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Dalmata Mentés
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.08.17. 13:46

2017.08.17.

Ha elvesztél volna a sok pötty között segítünk ;)

A pécsi mentésből jelenleg 4 eb keres gazdát, két szuka és két kan, mind a négyen fiatalok (1 éves körüliek), kivizsgáltak, oltottak, ivartalanítottak, microchippel rendelkeznek. Kivétel nélkül mind barátságos, bújós, kedves, kis termetű dalmata származású fekete-fehér kutyusok, akik vágynak egy saját gazdára, sok szeretetre, foglalkozásra, igazi családra!
Természetesen jellemük egyedi, mindegyiküknek megvannak saját vonásaik, igényeik:

Pepita: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepita/
Pilar: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/
Picasso: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso/
Penny: http://dalmatamentes.hu/portfolio/penny/

A pécsi mentésről, történetükről mindent elolvashatsz itt: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/categor ... keverekek/

Kérjük olvasd el figyelmesen a kutyák jellemzését, leírását, ha úgy érzed beleillene életedbe valamelyikük és megismernéd a kiszemelt kutyát, kérjük érdeklődő bemutatkozásodat emailben küldd el részünkre: kapcsolat@dalmatamentes.hu (a kutya neve legyen a levél tárgya)
A kutyák Pécs környékéről származnak, de az átvett gazdikeresők már gondozásunkban a fővároshoz közel találhatóak, ismerkedni Budapesten lehetséges velük előre egyeztetett időpontban az örökbe fogadási rendszerünknek megfelelően.

Ha örökbe fogadni nem tudsz, de ideiglenesen be tudnád fogadni valamelyiküket, hogy családi körülmények között várhassák meg nálad az igazit, erről is találsz információkat weblapunkon:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/

Amennyiben nem tudsz kutyát befogadni, de támogatni szeretnéd a kutyák mentését ide kattints:
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/hogyan- ... a-mentest/

Egy megosztással mindenképpen segíted a kutyusok sorsának jobbra fordítását, köszönjük!

Dalmata Mentés
http://www.dalmatamentes.hu

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.08.17. 10:08

2017.08.17. Múlt héten az állatorvosnál jártunk - elszámolás

Múlt héten kétszer is meg kellett látogatnunk az állatorvost. Donnie vizsgálatáról már hírt adtunk, a pécsi mentésből átvett és panzióban elhelyezett kutyákkal is menni kellett, mert sajnos mind az öt kutya köhögni kezdett. Megvizsgálták egyesével mindegyiküket, és antibiotikumos gyógyszeres kezelést írtak elő nekik. Köszönjük a rendelő munkatársainak türelmét, amikor egyszerre ennyi kutyával megyünk és a rendkívül kedvezményes ellátást!
Köszönjük szépen a fuvart Treff gazdinak, aki ismét kisegített mindkét állatorvosi látogatásnál minket!

A gyógyszereket kiváltottuk, gondozóik kezelik a kutyákat, legtöbbjüknek enyhültek a felső légúti megbetegedés tünetei, viszont emiatt heteket csúsznak az oltásaik, ideiglenes befogadóhoz sem költözhetnek amíg teljesen meg nem gyógyulnak, marad a napi díjas panzió.
A hét kutyából eddig egyedül Pilarnak sikerült ideiglenes befogadót találni, ő szerencsére nem betegedett le. Másik hat eb panziós ellátása is annyiban változott, hogy három eb (Pepita, Picasso és Donnie) panziózik, a másik három kutya gondozója a mentés költségeinek csökkentése céljából egyelőre térítés mentesen vállalja Pepét és Polkát, valamint Pennyt aki mielőbb mehetne ideiglenes befogadóhoz is. Megállapodásunk szerint számukra tápot rendeltünk, lelkiismeretesen gondozzák őket is, hogy mielőbb meggyógyulhassanak és tovább léphessünk az oltási programjukkal. Köszönjük a segítséget ezúton is!

Köszönjük a támogatásotokat, sajnos sok a kiadásunk erre a létszámra, és még másik hat eb várja pécsen, hogy átvegyük őket, gazdát találjunk számukra!

A legutóbbi elszámolásunk óta beérkezett adományok listája:
bank:
2017.08.09 3,000 B.Lajosné Pécsi mentés
2017.08.09 5,000 Sz.Krisztina pécsi mentés
2017.08.09 5,000 K.Judit Andrea Pécsi mentés
2017.08.10 5,000 B.László és Lászlóné Pécsi mentés
2017.08.10 3,000 A.Dóra Blanka
2017.08.10 10,000 H.Viktória Segítség
2017.08.10 5,000 Á.Gabriella Pécsi kutyusoknak szeretettel!
2017.08.10 5,000 F.Emese Pécsi mentés
2017.08.11 10,000 H.M.Tímea Pécsi mentett kutyusoknak
2017.08.11 5,000 Sz.Kinga pécsi mentés
2017.08.11 40,000 V.Barbara Katinka

Paypal-en keresztül is tudjátok támogatni a mentendő ebeket, külföldről történő adományozás esetén ez kedvezőbb is a valutaváltási költség miatt. Az utolsó tétel például Ausztráliából, Melbourneből érkezett paypal számlánkra, hálásan köszönjük, hogy a messzi távolból is követitek és támogatjátok a magyar dalmata mentést, minden kis összegnek helye van!
2017.06.17 Orsolya L. 1,500.00 -141 1,359.00
2017.08.04 Andrea Á. 3,000.00 -192 2,808.00
2017.08.09 Nikolett H.5,000.00 -260 4,740.00
2017.08.09 Anna V. 3,000.00 -192 2,808.00
2017.08.10 Janos N. 20,000.00 -1,170.00 18,830.00

Kiadásaink:
2017.08.07 -17,290 Krakvet Marek táp (Pepe, Polka, Penny)
2017.08.08 -5,019 Kőhegy Patika Bt 1016 antibiotikum köhögőkre
2017.08.08 -3,185 Deltapharma Kft 80 immunerősítő köhögőkre
2017.08.10 -27,500 állatorvos 5 köhögő ellátása, 2 kombi Pilar, Penny, rtg Donnie

a hónap végéig várható kiadások:
-90.000.- Perla, Peggy ivartalanítás, labor, chip, teszt, oltás
-18.500.- oltások (5 kutyára)
-25.000.- panziódíj pécsiekre
-50.000.- Donnie panzió, Lapaj táp

kalkuláció:
2017.08.17-ig összes adomány: 271.858.-
2017.08.17-ig kifizetve: -358.284.-
2017.08.31-ig összes várható kiadás a pécsi mentésre: -506.784.-


Köszönjük a támogatásokat!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.08.09. 09:30

2017.08.08.

Kedves Támogatók, Követőink, Dalmata barátok!

Kétségbe vagyunk esve. A támogatásotok nélkül nem tudjuk tovább folytatni a mentést!
Előzetes számításaink szerint a segítségetek nélkül hónap végére teljesen kiürül a kasszánk, nem fogjuk tudni finanszírozni a kutyák ellátását!

Kiadásaink egyre gyűlnek, a pécsi mentvények szinte mindegyike beteg, orvosi ellátásra szorulnak, a nem várt felsőlégúti megbetegedések miatt maradniuk kell panzióban, napidíjat fizetünk 5 eb gondozásáért.
A nemrégiben visszakapott Donnie súlyos csípő problémájának diagnosztizálása még csak most kezdődik, kezelése hosszútávú magas kiadást jelent, pontos összegeket még nem tudunk.
Lapaj, a 14 éves öregúr állapota kiszámíthatatlan, ebben a korban bármikor bármi történhet, mi pedig vállaltuk az ellátását élete végéig!
Ezekre a kiadásokra még csak a minimális összegekkel kalkuláltunk, a pontos kezelési költségeket e hét folyamán fogjuk megtudni, a pécsi köhögő ötös, és Donnie állatorvosi vizitje után.

Kétséges, hogy tudunk-e augusztus végéig jelenlegi keretünkből gazdálkodni!
A pécsi mentés folyamatos, jelenleg is 2 újabb kutya várakozik a Pécs környéki Állatvédő Alapítványnál, akiknek egészségügyi ellátását már megkezdték, a 3. 90.000.-es számla is esedékes lesz hamarosan, nincs rá keretünk!
A szaporítótelepen további 4 kutya várakozik a szabadulásra, kihozataluk pénz és hely hiányában kétséges, egyelőre nem tudunk lépni sajnos.
http://dalmatamentes.hu/lang/hu/categor ... keverekek/
A tavasszal felajánlott SZJA 1% kb.még két hónap múlva érkezik meg, és a pontos összeget sem tudjuk előre, így előzetes kalkulációt ezzel az összeggel nem tudunk végezni.
Szeptembertől nem tudjuk miből fogunk állatorvost, tápot, panziót fizetni!

NÉLKÜLETEK NINCS TOVÁBB!

Kérjük támogassátok a mentést, minden kis összegű adomány segít! Csak összefogással, a segítségetekkel tudjuk felelősséggel folytatni a mentést, hogy ezek a szerencsétlen sorsú kutyák jobb életet kaphassanak!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu(Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
közlemény: pécsi mentés

A kutyák állapotáról és az adományok beérkezéséről folyamatosan tájékoztatunk Benneteket!

Beérkezett támogatások:
2017.06.09 20,358 Transferwise LTD Luckytól
2017.06.15 1,000 I.Józsefné
2017.06.20 5,000 K.Zsuzsanna Pilar és Pepita
2017.06.29 5,000 B.Linda Pilar és Pepita
2017.06.29 2,000 B.Hajnalka Pilar és Pepita
2017.06.29 3,500 P.Zsófia PILAR ÉS PEPITA
2017.06.30 1,000 B.Dóra Pilar és Pepita
2017.06.30 3,000 K.Judit Andrea Pilar és Pepita
2017.07.03 5,000 A.Dóra Blanka Pilar és Pepita - Rege és Dorisz
2017.07.04 3,000 B.Mónika Pilar és Pepita
2017.07.10 10,000 S.László és N
2017.07.10 5,000 K.Kinga Sára Pilar és Pepita
2017.07.10 5,000 V.Kinga támogatás
2017.07.14 1,000 I.Józsefné
2017.07.19 10,000 K.Andrea adomány
2017.07.25 5,000 K.Judit Pécsi mentés
2017.07.25 6,000 K-K Gabriella Pécsi mentés
2017.07.25 3,000 B-T Ildikó Pécsi mentés
2017.07.25 10,000 B.Andrea pécsi mentés
2017.07.26 5,000 K.Judit Andrea Pécsi mentés
2017.07.27 5,000 K.Kinga Sára Pécsi mentés
2017.07.28 50,000 R.Károly Támogatás (pécsi ebek)
2017.08.04 3,000 N.Borbála Pécsi mentés
2017.08.07 5,000 K.Kinga Sára Pécsi mentés
----------------------------------------------------------------------
2017.08.07-ig összes adomány: 171.858.-
2017.08.04-ig kifizetve: -288.675.-
2017.08.31-ig összes várható kiadás a pécsi mentésre: -476.965.-

Minimális kiadás kalkuláció augusztus végéig:
bankszámla egyenlegünk 08.07-én: 250.701.-
2017.08.31-ig kifizetendő pécsi mentésre: -188.290.-
08.07. -17.290.- krakvet.megrendelve, szla érkezik- táp (Pepe, Polka, Penny)
08.07. -7.500.- allatorvso.szla érkezik - oltás (Pilar, Penny)
08.08. ?? -30.000.- vizsgálat, kezelés, gyógyszerek 5 kutyára (köhögés kezelés)
08.11. -90.000.- Perla, Peggy ivartalanítás, labor, chip, teszt, oltás
08.23. -18.500.- oltások (5 kutyára)
08.28. -25.000.- panziódíj
2017.08.31-ig kifizetendő Donniera: -37.500.- (rtg vizsgálat, izületvédő, panzió)
2017.08.31-ig kifizetendő Lapajra: -25.000.- (táp, tápkieg)
-------------------------------------------------------------
2017.08.31-ig várható kiadások összesen: 250.790.-


Köszönjük a támogatásokat!

Dalmata Mentés

Kép

Kissorsi83
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2016.08.30. 12:21

Re: Pécsi mentés (12 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: Kissorsi83 » 2017.07.25. 09:57

2017.07.25. Pécsi mentés S.O.S.! Újabb 4 kutya érkezett!!

Amikor beüt az a bizonyos... az elmúlt hét végén váratlan fejleménnyel kellett szembesülnünk a pécsi mentés kapcsán, ami azonnali intézkedést igényelt, melós hétvégén vagyunk túl, ugyanis az elmúlt négy napunk, a hosszú forró júliusi hétvége nekünk a kutyamentéssel telt.

Közel egy hónapja kezdtük meg a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal együttműködve a dalmata szaporítótelep felszámolását. Megegyezésünk szerint összesen 10 felnőtt kutyára számítottunk, akiket kettesével tudunk ők is, mi is átvenni, ellátni és gazdásítani szépen sorban, körülbelül négy hetente. Azonban hirtelen nem várt fejlemények adódtak. Múlt hét végén a pécsi kollégáknak a szaporító telepről sürgősen el kellett hozniuk két újabb felnőtt kutyát és közben kiderült, hogy a szaporító eltitkolt két kölyökkutyát, akik szintén nem maradhattak ott. Így hirtelen és nem tervezve négy kutyát hoztak el úgy, hogy még nálunk sem ürült hely, hogy átvegyük a már náluk karantén idejüket letöltő második párost, Picassot és Pennyt, ők pedig végképp nem tudtak hol elhelyezni 6 ebet egyszerre.
Telefonálások, egyeztetések és szervezkedés következett, hol kerítünk a nyári szabadságolások idején fuvarost, ideiglenes befogadót aki ennyi kutyát elvállal bizonytalan időre vagy akár csak pár napra/hétre is?! Ez a szinte lehetetlen kategória, hogy csak az elhelyezésről beszéljünk és arról még nem is, hogy ez most hirtelen megsokszorozza az előre kikalkulált és általunk vállalt költségeket!

A pécsi kollégák fuvarja vasárnap érkezett fel Budapestre, az állatorvosunknál vettük át a négy új pécsi mentvényt és a két korábban átvett kutyát, Pilart és Pepitát is odaszerveztük az esedékes állatorvosi vizitjükre. Ezuton szeretnénk kifejezni hálánkat Anikónak, a pécsi fuvarosnak aki pontosan érkezett és nagyon segítőkész volt, a mentésben résztvevő önkénteseinknek, akik a fülledt strandidőben végigülték velünk az állatorvosnál a 3 órásra nyúlt várakozást, segítettek a hat eb kezelésében, Gábornak és Lacinak a cipekedéseket és a pomázi fuvarokat, valamint az állatorvosi rendelő munkatársainak a végtelen türelmüket és odaadó munkájukat.
Gyakorlatilag megszálltuk a rendelőt, és amikor ránk került a sor kettesével vittük be a kutyákat, akik átestek a mérlegelésen, az adataik egyeztetésén és a szükséges fizikai vizsgálatokon. Átbeszéltük a Pécsről kapott kutyák hozott leleteit, szükséges további kezeléseiket, oltási programjuk folytatását.

Szerencsére mind a hat kutya jó egészségnek örvend, jó állapotban vannak, de még megfigyelés alatt tartjuk az újonnan érkezetteket.
Mindhárom páros egy kanból és egy szukából áll, az elsők Pepita és Pilár már gazdikeresők, a második páros Picasso és Penny még oltási programjuk elején tartanak, a harmadik páros Pepe és Polka szintén megfigyelés alá került, egyelőre utóbbiak még nem örökbe fogadhatóak.

A kutyusok szét lettek osztva ideiglenes befogadóhoz és kutyapanzióba, egyesével fognak gazdát keresni, illetve a nagyon magasra szökő költségek kímélése miatt továbbra is elkötelezett ideiglenes befogadókat keresünk, mivel ez a létszám is már nagyon megfeszítette befogadó képességünket és ez még csak a pécsi mentés létszámának a fele!!
Jelentkezz ideiglenes befogadónak: http://dalmatamentes.hu/ideiglenes-befogadas/

Így most már 10 felnőtt és két kölyök teljes oltási programját, chipezését, ivartalanítását, elhelyezését és ellátását kell megoldanunk a következő hónapokban. A várható költségek magasan meghaladják lehetőségeinket, a ti segítségetek nélkül nem fogjuk tudni vállalni az összes ebet!

Csak Pilar és Pepita az első páros költségei már most meghaladják a 180.000.- Ft-ot, a két újonnan érkező Picasso és Penny 90.000.- Ft-os állatorvosi számláját is átvettük velük együtt, amelynek utalást a hónap végéig el kell indítanunk.

Kérjük ha tehetitek akár egy jelképes összeggel is támogassátok a mentést!
Sok kicsi sokra megy, csak együtt tudunk segíteni, a kutyákat felelősséggel és megfelelően ellátni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pécsi mentés

Az adományok beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.

A kutyák története itt követhető:
Pécsi mentés: viewtopic.php?f=7&t=984
Pepita és Pilar: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepita/, http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/
Picasso és Penny: http://dalmatamentes.hu/portfolio/picasso-penelope/

Dalmata Mentés
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Pécsi mentés (10 kutya -Pécs Környéki Állatmentő Alapítv

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.07.24. 21:28

2017.07.07.
A pécsi mentvények ellátására támogatókat keresünk

Elszámolás:
Pilar és Pepita első számlái már megérkeztek múlt héten, kifizettük. Ideiglenes befogadó hiányában kutyakiképzőnél lettek elhelyezve, napidíjat fizetünk ellátásukért, gondozásukért + élősködő védelem, felszerelések, táp, oltások. Eddig 136.687.- Ft-nál tartunk.
Picasso és Penelope került helyükre a pécsi kollégákhoz, az ő egészségügyi ellátásukat is mi fizetjük, az első oltásuk, chipezés, ivartalanítás, labor vizsgálatok náluk is 90.000.-Ft/2 kutya lesz, erre is készülnünk kell.
Közben Lapaj, az idős eb ellátását, állatorvosi kezeléseit is finanszírozzuk, ezt sem felejthetjük ki a számításainkból amikor bankszámlánkra nézünk és beosztjuk ami van.

Várható költségeink a 4 pécsi ebre július végéig: 286.887.- Ft lesz

A mai napig beérkezett adományok:
06.09. 20.358.- Transferwise Luckytól
06.15. 1.000.- I.Józsefné
06.20. 5.000.- K.Zsuzsanna Pilar és Pepita
06.29. 5.000.- B.Linda PIlar és Pepita
06.29. 2.000.- B.Hajnalka Pilar és Pepita
06.29. 3.500.- P.Zsófia PIlar és Pepita
06.30. 1.000.- B.Dóra Pilar és Pepita
06.30. 3.000.- K.Judit Pilar és Pepita
07.03. 5.000.- A.Dóra Pilar és Pepita - Rege és Dorisz
07.04. 3.000.- B.Mónika Pilar és Pepita
paypal:
06.17. 1.500.- L.Orsolya
-----------------
50.348.-

Az adományok teljes összegét a kutyák költségeire fordítjuk, amelyeket számlákkal igazolni tudunk.

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Pilar és Pepita vagy Picasso és Penelope

A támogatások beérkezéséről és a kutyák állapotáról folyamatosan beszámolunk.
Köszönjük!

Történetük honlapunkon olvasható:http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar ... -keresnek/

Továbbra is várjuk ideiglenes befogadó(k) jelentkezését, jelenlegi elhelyezésükért díjat fizetünk.

Érdeklődni, befogadónak jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet: kapcsolat@dalmatamentes.hu, 06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

Kép

Válasz küldése