Maya - gazdis (DM)

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya - gazdis (DM)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2017.05.22. 11:53

Maya 2 éve él boldogságban, biztonságban, nemrég kaptuk az alábbi sorokat és fotókat gazdáitól, olvassátok szeretettel:

Mayával továbbra se tudunk betelni, egyre több mindent tud, egyre szebben viselkedik, sétákkor az első kisdolog elvégzése után nem húz. Otthon egyre többször jelez, ha valaki van az ajtón kívül, aminek örülünk is, mivel hátsó lakásban vagyunk így jó ha tudjuk ha illetéktelenek vannak kint. Játékok iránt is elkezdett érdeklődni, bár csak a plüssöket szereti, ami pár napig tart utána rejtélyes bqleset szokta érni őket. Üdv, Zsófi

Dalmata Mentés

KépKépKép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya - gazdis (DM)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2016.11.27. 18:13

2016.11.27.

"Szia,
Rég jelentkeztem utoljára.
Mayával továbbra is nagyon jól megvagyunk. Egyre felszabadultabb, ha lehet azt még fokozni. A Fressnapf-osok mihelyt belépek máris lefele néznek, hogy a "kis cuki" velem van e (persze, ha nincs velem akkor hangot is adnak neki... ). Tanult új dolgokat, a séta közben is jobban viselkedik mint régen, egy hete kapott hámot, szerintem tetszik neki.
Tegnap kapott új ágyat, nagyon cuki volt ahogy örült neki, ebben már ketten is elférünk"


Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya - gazdis (DM)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2016.02.14. 15:21

Maya karácsonyi fotója is megérkezett :)

Kép

Nemrég pedig új fekhelyet is kapott, amit nagyon szeret! <3
Tudtátok, hogy az aldiban fekhely akció van?

Kép

több fotó Mayáról: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... 2015/Maya/

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Maya - gazdis

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2015.10.13. 21:55

Maya hivatalosan is gazdis
A hétvégén végre sort tudtunk keríteni Maya örökbeadási szerződésének aláírására is egy rövid családlátogatás keretében. Az elmúlt fél évben bőven lejárt a próbaideje, családi nehézségek miatt nem tudtuk összehozni előbb a találkozót, bár folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a gazdikkal.
Maya is nagyon jó kondícióban van, izmos, csillog a szőre, kiegyensúlyozott. Gazdijaival már sokat fejlődött a kapcsolatuk, a kezdeti nehézségeken (pórázon vontatás, süketelés, stb.) is sokat tudtak változtatni, ügyesen kezelik, nevelgetik. Maya otthonosan, nyugodtan viselkedik a lakásban és még fegyelmező trükköket is bemutattak vele, ahogyan a fotókon is látszik (jutifalat a mancsokon!) Tavasszal akár egy kutyaiskolában is tovább csiszolhatják a behívást, engedelmességet, addig is sokat mozgatják, sétáltatják a kint energikus és szertelen, bent pedig mintakutya dalmatát.
Blue cicával is összeszoktak, bár kapcsolatuk leginkább az egymás iránti közöny mutatásáról szól, amibe bele játszik a féltékenység. Amikor a gazdik hívják őket, Maya is hallgat a cica névre és nagy buzgón túrják ki egymást a simiző kezek alatt. Bízunk benne, hogy ez lesz Maya számára a végleges családja és a jövőben sok örömet fognak okozni egymásnak, mert már most is látszik, hogy igen jó helye van, környezetében mindenki nagyon szereti őt és viszont.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya - Próbaidőn gazdijelöltnél

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2015.03.31. 13:06

Mayára érdeklődtek néhányan, a jelentkezőkkel való ismerkedés mindig a beérkezett és feldolgozott kérdőívek sorrendjében történik. Két héttel ezelőtt sort kerítettünk néhány személyes találkozásra, és ez pozitív eredményt hozott. Maya az elmúlt hétvégén elkezdte próbaidejét egy szimpatikus családnál, ami azt jelenti, hogy ha az elkövetkező hetekben is ugyanilyen jól zajlik minden, akkor szerződéssel véglegesítjük az örökbe adást, így a vele való ismerkedés jelenleg nem lehetséges.
Gazdijelöltjeinek minden körülménye megfelelő a kutya számára, egyedüli kutyusként sok figyelem és foglalkozás jut Mayának, aki már hozzászokott a lakás élethez és az első helyszíni ismerkedések alatt is példásan viselkedett, megvolt a kölcsönös szimpátia :) Az egyetlen nagy kérdés a család cicája Blue volt, hogyan jönnek ki egymással. Ugyan Maya korábban is élt cica mellett, de ez mindig az adott macskán is múlik. A hírek szerint eddig minden nagyon jól alakul, szorítunk Mayának, aki a képeken láthatóan egy percig sem volt stresszes, szorongó vagy bánatos, sőt nagyon élvezi, hogy a központban lehet, elégedetten nyúlik el a séta után és simogattatja magát amikor csak lehet.
Idézünk néhány sort is gazdijelöltjeitől:


"Ezen a hetvegen van nalunk Maya, cicaval probaljuk osszeszoktatani. Mindenre hallgat, ul marad nem stb, a helyet eleg volt egyszer megmutatni neki, es amikor kimentunk az erkelyre egybol odafekudt.
.....mérföldkőhöz érkeztünk kb 2 perce. A Blue odament Mayához és orron nyalta, aki hagyta neki! :D :D"

Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Maya - Gazdit keres

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2015.03.20. 13:44

Maya gazdát keres!

Sajnos egy év gazdis élet után családi okok miatt Maya ismét gazdát keres!
Fiatal, 3 év körüli, egészséges, energikus, ivartalanított, chipes, oltott dalmata szuka.
Szófogadó, jól nevelt, szobatiszta, nem ugatós, nem tesz kárt, nem hangoskodik, lakáshoz szokott.
Ismeri a pórázt, behívható.
Nagyon szereti a többi kutyát, játékos, szüksége van napi foglalkozásra, sétáltatásra, kutyabarátokra. Másik jó természetű kutya mellé is szívesen ajánljuk, kutyához szokott cicákkal sincsen problémája. Bújós, kedves kutya, de aktív gazdi mellé javasoljuk!
Története weboldalunkon és fórumunkon is elolvasható:
http://www.dalmatamentes.hu
viewtopic.php?f=7&t=185
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (MAYA)
06303457051

több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamen…/ga ... zuka/Maya/

Kép

picijuci
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2014.03.17. 15:46

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: picijuci » 2014.03.26. 19:53

Sziasztok!

Továbbra is szuper döntésnek érezzük, hogy Mayát örökbe fogadtuk.
Persze még van mit tanulnia, de nagyon könnyedén és gyorsan megérti, mit szeretnénk tőle.
Első szóra visszajön, de megtanítottuk síppal is visszahívni, mert ha valami érdekesebb, mint amikor kiabáljuk a nevét, akkor csak a síp használ, de az eddig úgy fest 100%-os.
Ennek nagyon örülünk, mert Milot is erre tanítottuk. Amint belefújunk a sípba, azonnal mindketten előttünk ülnek és várják a jól megérdemelt jutalmat.
Persze egyszer -mikor én gonosz tovább mertem aludni a megszokottnál, éééés síp sem volt nálam- Maya bosszúból tett egy nagyobb kört mint szerettem volna, de ez azóta sem fordult elő.
Gyakorlatilag minimálisra csökkent a "bokor alatti finomságok kóstolgatása" is.
Túl vagyunk egy laza kötőhártya gyulladáson, voltunk dokinál, adott szemcseppet, három nap alatt el is múlt. Szerencsére Milo nem kapta el tőle, pedig aztán tényleg sülve-főve együtt vannak.
Megvallom töredelmesen, hogy sosem gondolkodtam "dalmatában", de mikor elolvastam Maya adatlapját, éreztem, hogy ő jó társa lehet Milonak, merthogy Miloka mellé bárkit is találni az "mission impossible", és mégis... Olyan dolgokat csinál Milo, hogy mi is csak pislogunk.
Tehát Maya, mint kutya, mint jellem fogott meg és nagyon is jó, hogy így történt, hisz Milot is sikerült "megfognia".
Nemhogy az "irigy kutya" kifejezés tökéletes megtestesítője volt Milo kutyus, de más kutya a saját játékával sem játszhatott a jelenlétében, Mayának konkrétan a szájába adja a labdát. Az étel ugyanez volt. Egymás mellett esznek.
Mikor Maya először bejött a lakásba és Milo szemmel láthatóan elkezdte neki mutogatni, hogy hol alszik, hol és miből eszik és milyen játékai vannak, már akkor tudtam, hogy nem lesz itt gond.
Ez tényleg csoda számba megy.
Nagyon örülök nekik.
Jó, hogy így döntöttünk, a két kutya nagyon sok boldogságot hoz a hétköznapjainkba, és egymás életébe.
Rengeteget sétálunk, gyakorlatilag életmódot váltottunk, mióta Maya itt van. Miloval is sokat mentünk, de most érzem, mennyire be voltunk "tunyulva", most szinte minden nap futunk, túrázunk.
Így gyakorlatilag mindenki jól járt és boldog.
Tervezzük a kutyaiskolát is, már csak a kivitelezését kell megoldanunk.

Ha történik valami érdekesség, még jelentkezem.

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2014.03.10. 22:29

Maya már két hete próbaidős gazdis

Ki gondolta volna, hogy egy kedves, jó természetű, fiatal, egészséges dalmata kutyának fél évet kellett várni a gazdisodásra? Mi nem.
Amikor Mayát átvettük gondozásunkba, úgy gondoltuk, hogy hamar megtaláljuk számára az igazit. Ezzel kicsit váratott a sors, de bízunk benne, hogy Maya végre révbe ért.
Az elmúlt másfél év nem volt könnyű neki. Igazából nem tudott senkihez sem kötődni, ami egy kutya számára nagyon fontos az életében, hogy legyen egy saját gazdája.
Megtalálói gondját viselték, de nem tudták megfelelően ellátni, az igényeit kielégíteni.
Ideiglenes befogadónknál is csak harmadik, vendég lehetett, bár megkapott mindent, amire egy dalmatának szüksége van. Folyamatosan ember közelében lehetett, sokat tanult (bár néha elég nehezen) és napi rendszerességgel volt kielégítve hatalmas mozgásigénye, megkapta oltásait, az egészségügyi ellátásokat.
Február végén érkezett az érdeklődő telefon, a szimpatikus család előzetesen mindent elolvasott róla a mentés honlapján, fórumán. Kívülről tudták Maya előéletét, és úgy gondolták beleillene családjukba.
A kötelező körök után hamar egyeztettünk személyes találkozót. Maya az első pillanatban odaszaladt Judithoz és rögtön kedveskedett, tartotta magát simire, ahogyan csak keveseknek csinálja elsőre.
A saját kutyájukkal, Miloval is hamar megtalálták a közös hangot. A fiatal jack russel terrier szinte azonnal szerelembe esett, és tőle váratlanul nagyon érdeklődött Maya iránt (ivartalan mindkettő).
Lebeszéltük a következő találkozót, és a hétvégén Maya próbaidőre költözhetett.
Az első közös nagyobb sétán is jól kijöttek egymással az ebek, kergetőztek, hívták egymást játszani.
Behívásra Maya az új gazdikhoz rongyolt oda maga mögött húzva az új környezetben rajta hagyott hosszú pórázt. Ez a momentum még jobban erősített minket abban, hogy bizony ő szeretne maradni a számára is szimpatikus családdal.
A környezet teljesen ideális számára. Lakásban élhet az ember közelében (kertes házból már többször is szökött korábban), pár perc sétára pedig szabad mező-erdő áll rendelkezésére, hogy kifuthassa magát. A városi kutyafuttatóknál sajnos ugyanaz a probléma volt vele, mint kertben, a kerítés nem volt akadály számára, ezért nehezen találtuk meg a számára ideális, biztonságos lakó környezetet.
A lakásban sem volt semmi probléma, amíg a próbaidős szerződést kötöttük, Milo már hozta is a játékait, amiket azonnal megosztott Mayával, mint később a fekhelyet is.

Azóta is tartjuk a kapcsolatot Juditékkal. A két kutya nagyon szereti egymást. Szinte az első pillanattól együtt alszanak. Milo nagyon sokat változott, borzasztóan szereti Mayát, saját korábbi féltékenysége teljesen eltűnt, mindent önként megoszt új lakótársával (labdát, játékot, fekhelyet, a gazdik figyelmét), féltésnek semmi jele. Boldog, hogy lett egy hozzá nagyon hasonló habitusú, aktív, játékos társa. A gazdik pedig boldogok, hogy úgy néz ki, választásuk beigazolódni látszik.

Sziasztok!
Maya nagyon jól érzi itt magát, Milo szerintem már nem is tudna nélküle élni. Mi sem. Így arra jutottunk, hogy a próbaidő csak még jobban beigazolta, hogy Maya a mi családunk tagja kell, hogy legyen. Alig várjuk, hogy végleg örökbe fogadhassuk. Már csak egy hét!
Nagyon sokat sétálunk, futkosunk, sok energiájuk nem marad már az itthoni játékra, de azért próbálkoznak.
Maya már első szóra behívható, nem rosszalkodik (persze azért olykor elgondolkodik rajta), tökéletesen viselkedik és szerintem maximálisan sikerült beilleszkednie közénk.
Úgy látom én is, hogy mindenre nyitott és nagyon tanulékony. Szerintem ő is tényleg nagyon várta, hogy legyen családja, akik tanítgatják és szeretik.

Üdv: Maya, Milo, Kristóf, Judit


Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2014.03.10. 22:20

Maya - PRÓBAIDŐN gazdijelöltnél

Maya számára nagy változást hozott az elmúlt hét: olyan érdeklődője akadt, aki mindenben megfelelt számára.
A múlt heti nagy találkozó végén futott be hozzánk a telefon, melynek nagyon megörültünk, hiszen Maya már augusztus óta várja az álomgazdit.
Miután kitöltve visszakerült hozzánk a kérdőív, melyben minden feltétel megfelelt számunkra, hamar sort kerítettünk az első találkozóra, ahol nagy meglepetésünkre egyből megvolt az összhang az érdeklődők és a kutya között. Maya egyből kedveskedni kezdett, mely ezidáig nem volt jellemző rá.
A gazdijelöltek nagyon talpraesettek és jól értenek a kutyákhoz, tapasztalatukat meglévő jackrussel terrierjük mellett szerezték, akinek energiaszintje nagyon hasonló Mayáéhoz. A két kutya szintén nagyon jól fogadta egymást, a találkozó végére már játékot kezdeményeztek egymással. A gazdijelöltek lakáskörülményei abszolút megfelelnek Mayának, lakásból nem tud elszökni, mozgásigényét napi szinten teljes mértékben ki tudják elégíteni és kutyaiskolába is fognak járni, ahol sokat fejlődhet majd Maya. Örökmozgó kutyapajtásával is megvolt az összhang, mely Maya számára is fontos, hiszen ő kimondottan jól érzi magát egy másik kutyabarát társaságában, akivel bármikor lehet játszani, birkózni, így nagyon ideálisnak tűnt minden.
Az első pozitív élmény után alig vártuk már a második találkozást! Hát még Maya!!! Egyből megismerte a gazdijelölteket és boldogan üdvözölte őket, tőle abszolút szokatlan módon! A kisasszony úgy látszik megérezte, hogy bizony ez a család, a kutyabaráttal együtt, számára nagyon is megfelelő lesz és velük végre révbe érhet. Szépen sétált érdeklődőivel és Miloval is jót hancúrozott.
Minden passzolt, így nem láttuk akadályát annak, hogy a harmadik találkozó végén Maya már új családjánál térjen nyugovóra. A próbaidős szerződés aláíródott, így Maya számára véget ért a várakozás, új családjától nagyon sok örömöt, mozgást, játékot és szeretetet kap majd élete végéig.
Gazdijelöltjei rendszeres hírekkel jelentkeznek és az első estéről képet is küldtek nekünk, melyen Miloval alszanak összebújva, mintha mindig is így lett volna
Maya fél éve dédelgetett álma vált valóra, drukkoljunk együtt, hogy minden rendben legyen a próbaidő alatt, mely sikeres zárásaként aláírhatjuk a végleges örökbe fogadást!

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2014.01.19. 21:10

Maya kedveskedik:

Kép


Nagyon szeret egy másik négylábúval összebújva aludni, szívesen megosztja a fekhelyét...vagy inkább szívesen rátelepszik a másikra, aki nem bánja.
Felkelés után meg megy a reggeli játék. Nagyon szeretnénk másik kutyus mellé adni, aki társa lehetne, mert ő ezt nagyon igényli!

Kép

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.12.29. 13:50

Maya mindenkivel kedves. Így odatartja magát simire.

Kép

Fáradhatatlanul játékos. Ha a másik kutya apportos, akkor becsatlakozik, de csak ellopja a labdát, vissza még nem hozza...ő így is élvezi.

Kép
Kép

Szófogadó, az alapok már mennek neki. Itt éppen helyben ül a fotóhoz:
Kép

Maya kb. két éves, de már másfél éve (megtalálása óta) keresi végleges családját! Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Maya)

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.12.27. 18:46

Mayának sajnos nem hozott gazdit a jézuska :(
Pedig ő már teljesen készen áll arra, hogy megtalálja végleges családját!
Kedves minden állattal és emberrel egyaránt. Barátságos, játékos, teljesen szobatiszta. Egy kölyök kutyával ellentétben sosem rombol, nem sír a gazdi után, otthon is lehet hagyni pár órára, pedig ő is nagyon fiatal. 2 éves, már több, mint négy hónapja van egyesületünk gondozásában ideiglenes befogadónál. Egyetlen manója a szökés, így csak lakáskutyának tudjuk adni. Nagyon szeretnénk másik kutyus mellé, mivel nagyon igényli a kutya pajtikat és szeret a fekhelyen is játszani, bolondozni.

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (maya)
06303457051


az örökbe fogadás menetéről honlapunkon lehet tájékozódni: http://dalmatamentes.hu/?page_id=2206&lang=hu

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.12.27. 18:42

Még mindig Maya a kedvenc, bármerre is járunk. Rettenetesen energikus. Imád rohanni, kutyapajtikkal játszani, kergetőzni. Erre a mozgásra napi szinten szüksége van!
Készült néhány video, de elég nehézkes feltölteni. Galériánkban tallózva találhattok néhányat:
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... zuka/Maya/

Kép

kergetőzés közben nehéz jó fényképet készíteni

Kép

A szabadban is kissé szertelen, így csak biztonságos (autóktól, forgalomtól messzi) helyen lehet elengedni, ezt a fajta mozgatást NAPI szinten igényli!

Ha ki van mozgatva, akkor otthon beéri a lakótársakkal való játékkal.
Nekifutásból ugrik a másikra a babzsákba, ezt is érdemes figyelembe venni, amikor valaki második kutyaként szeretné. Van, aki vevő erre, van aki kevésbé.

Kép

Kép

Tud szófogadó is lenni. Ismeri az ül, fekszik, marad, helyedre parancsokat. Étellel jól motiválható.
Kép

Amikor pedig kellően ki van mozgatva, akkor egy álomkutya. Nem zajong, nem rombol, semmit sem tett tönkre a lakásban, még ha maguk is maradnak.

KépKép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.11.17. 23:39

Tömpike a kakukktojás :) Mayát mindenki kölyökkutyának nézi!
Kisebb is a többi szukánál és a viselkedése is abszolút kölykös: pörög, játszik, kedves mindenkivel!
Bárhol járunk, mindenki megcsodálja. Na jó, a dalmatákat amúgy is, többen még feltűnőbbek persze. De rögtön kiszúrják Mayát: "óóó de éédi", "a legcukibb", "a kis kölyök" :)
Már csak egy saját gazdi kellene neki!!

Kép

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.11.17. 23:13

Az elmúlt héten az állatorvoshoz turnéztunk naponta. Nagy baj nincs, és nem is volt, csak kellett egy 3 alkalmas injekciós kúra, hogy rendbe jöjjön Maya gyomra, amit valami bokor alján tudott elcsapni...tudni sem akarom mivel. :evil:

A második alkalommal már tele volt a gatyesz, megjegyezte magának a rendelőt, ahol a szurikat osztogatják, gyakorlatilag menekült volna már a bejáratnál.
Kép

Egyébként szépen tűri a macerát, lehet vizsgálni, pakolni, a szájába nyulkálni, hőmérőzni.
Ha már kapta az antibiotikumot, le is mértük, mindössze 17,2 kg. Eddig is többet kapott az előírt adagnál, de lemozogja. Comboska.

Otthon is, meg kint is aktív
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.11.08. 21:03

Ma mar jobb volt Maya szeklete de azert meg nem lehetett zacskoval felszedni. Enyhen meg megy a hasa a dieta es a gyogyszerek ellenere ezert elvittuk delutan ot is az allatorvoshoz.
Megmertek a testhojet nagyon szepen turte a vizsgalatokat. Az antibiotikum szurik csiptek akkor visongott kicsit de tulelte. Holnapra visszarendeltek kontrollra.
Kedve jo, a Duna parton tudott ugyanugy nyargalaszni masfel orat, mintha semmi gond nem lenne. ;)

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.11.07. 22:46

Remek éjszakánk volt tegnap este. Péntekről szombat hajnalra is nagyon korai kelést biztosított Maya, mert egyértelműen jelezte, hogy le kell vinni. Hasmenése volt. Aztán elmúlt, ahogy jött. Viszont szerda este újból kezdődött a cirkusz, az esti sétánál már két lépésenként guggolt, majd le kellett vinni éjfél előtt, 2h és 5h óra környékén is. Már az első után (láttam mekkora a baj, gyakorlatilag már pisilt a fenekén) kapta a bolust, éjfél után még 2-t. Később párom megfejelte még 2 széntablettával is, aminek csak annyi eredménye lett, hogy fekete összeszedhetetlen, de eltakarítandó pocsolyácskákat produkált.

Tény, hogy nagyon megbízhatóan szobatiszta a kutya, most már azt mondhatom 200%-osan!
Erős nyüszögéssel szaladgál fel-le az ajtóhoz amikor mennie kell, és ez csak 3x fordult elő vele amióta nálunk van. Először nagyon sokat ivott lefekvés előtt és most kétszer a hasmars miatt. Egyébiránt abszolút alkalmazkodik a sétákhoz, csak úgy nem jelez.

Főztem neki nyákos rizst, ezt kapja reggel óta kis adagokban. Ma délutánig még ment a hasa, de talán a délutáni gyógyszer és a diéta már megfogta. Ha holnap délutánig rendeződik a széklete, akkor megússza az állatorvost, mert most nem őt terveztem vinni. A többieknek amúgy semmi baja, nem hiszem, hogy fertőzés. Tegnap délelőtt pocsolyából lefetyelt, amit nem is engedtem neki, de lehet elég volt ahhoz, hogy benyaljon valamit.

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.11.04. 21:14

Maya vagyok, gazdit keresek!
Nagyon aktív kutya vagyok, szükségem van a napi futás adagomra, hálából utána egész nap "jó gyerek leszek". Néha még kissé elveszítem a fejem, de igyekszem szófogadó lenni. Eddigi életemben sajnos keveset láttam még a világból, ezért mindig mehetnékem, csavaroghatnékom van, kerítés nem akadály számomra így nagyon ügyelned kell rám. Fogadj örökbe, ha van elég szabad időd amit velem tölthetsz, ha meg tudod oldani, hogy kifuttass hetente többször, szívesen járok veled kutyás társaságba, kutyaiskolába is elmennék veled. Szeretem a játszópajtikat, de figyelmet igényelek, amire most rám kicsit kevesebb jut, ezért kérlek ha te vagy az igazi, jelentkezz!
06303457051 Dalmata Mentés

Video a mentés fb oldalán:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.10.24. 13:38

Lassan két hónapja él velünk Maya ideiglenesen, mert még mindig keressük a számára megfelelő gazdit!

Kép

Azt mondhatom, hogy ennyi idő alatt kiismertük a kutyát. Továbbra is tartom, amit a hirdetéseiben kiemeltünk, hogy nem való idős ember illetve kisgyermek mellé.
Sajnos érdeklődőinek nagy része nem olvassa el elég figyelmesen leírását, de most itt kicsit részletezném is a miérteket.

Mayáról egy idős hölgy (nagymama) gondoskodott, miután tavaly nyáron rátaláltak egy erdőben és nem jelentkezett érte senki. Nem véletlen kötötték a nagymamánál láncra, ezt most már világosan értjük.
Egyrészt manója a kerítés! Bármilyen jól tartják, szeretik, foglalkoznak vele, ő kihívásnak érzi, hogy átmásszon, aláásson, szétszedjen bármilyen kerítést, ami nem masszív 3 méteres kőfal. Egyszerűen kíváncsi, és szeret csavarogni, a maga feje után menni.
Közforgalmú utcán teljesen képtelenség elengedni. Volt már nálunk néhány ideiglenes kutya, legtöbbjük szépen megtanulta a járdát, a pórázon normális közlekedést, néhány hét után a késő esti pisiltetésnél egy parkban szabadon is lehetett engedni őket. Mayát nem. Másfél hónap után sem. Elindul a világba, pedig minden nap egy órát szabadon futtatjuk külterületen, tehát van mozgástere, érik megfelelő ingerek, le van fárasztva.
A láncra kötés másik magyarázata pedig az, ami a mindennapi együttélés talán még fontosabb pontja, hogy Maya kis termetéhez képest is rettenetesen erős és dinamikus. Mondhatni hebrencs. Ajtó nyitásnál azért még el-el feledkezik magáról és nyomul mint egy eszelős. Ilyenkor, vagy üdvözléskor teljesen beindul, bekapcsolja a rakéta fokozatát akár a szűk előszobában vagy a nappaliban is. Testi épség ilyenkor nem számít! Ő nem az az óvatos fajta, hanem az, aki feldönti az embert, a lába alá lép, túrja-fúrja magát, húzza-tekeri a pórázt.
Ezen tulajdonságai egy idős ember számára sok gondot, akár balesetet is okozhatnak. Nem véletlen mondták, hogy a nagyinak "sok volt" a kutya. Ezekben a szituációkban (ami nap, mint nap előfordul vele), azt sem tudom elképzelni, hogy valaki a totyogó gyerekkel a az egyik kezében, a másikkal a pórázt tépő Mayával tud foglalkozni egyszerre. Meglehetős fizikai erőt és sok figyelmet igényel. Arról nem beszélve, hogy a gyereket is feldönti, elrántja. Nem éppen az a szépen láb vagy a babakocsi mellett nyugisan sétáló kutya.
Valószínűleg eddigi életéből a sétáltatás teljesen kimaradt neki, mert egyáltalán nem zavarja, hogy pórázon van. Amit neki kedve van megnézni, az után megy. Azonban ha az ember ráhagyja, akkor meg eszetlen.
Csupán kerti tartást nála SEM javaslunk, a pórázas sétától nem lehet eltekinteni. A kutyának szüksége van a minden napos sétára, a kerten kívüli ingerekre, más kutyák, emberek társaságára. Bele fog jönni, szépen megtanulja idővel, csak a megfelelő gazdi kérdése.

Kép

Haladunk ugyan szépen, sokszor már fegyelmezi önmagát. Tanulja a türelmességet, tud ülni, feküdni, picit már helyben is maradni, de azért még sok foglalkozásra lesz neki szüksége, hogy ezeket a hétköznapi dolgokat tartósan megtanulja.
Főleg egy saját gazdi kellene neki, akinél egyedüli (vagy maximum második) kutya, és jut rá elegendő idő, hogy csak vele külön foglalkozzanak.
Minden kutyával jól kijön, bátran vihető más négylábúak közé, nagyon játékos.
Tökéletes társa lenne olyan családnak, ahol a gazdi(k) megfelelő szabadidővel rendelkeznek és aktív életet élnek. Maya csodás társ lenne kirándulásokhoz, hosszú sétákhoz, kutyás sportokhoz, futáshoz. Van némi affinitása az apportozáshoz is, ezt is lehetne nála még fejleszteni. Szeret tanulni, feladatot végre hajtani, ami kell is a pszichés lefárasztásához, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott legyen. Napi lemozgatást igényel!
Olyan gazdit keresünk számára, aki tudja biztosítani neki a minden napos legalább 1 órás lemozgatást és szeretne is foglalkozni egy ilyen kedves, energikus, fiatal kutyával.

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu, 06303457051 (MAYA)
Kép
Kép
Kép

Energikusságát képtelenség lefotózni, videoit megtekinthetitek fényképalbumában: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... zuka/Maya/

dora
Hozzászólások: 426
Csatlakozott: 2013.05.09. 16:49

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: dora » 2013.10.03. 18:15

Molly is hebrencs, ha játszik... :)
A múltkor egy vizslával ment a hajsza és vizslagazdi borult. Szerencsére senkinek sem lett baja.
Legalább futás közben már nem szalad előttem keresztbe!

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.09.16. 21:28

Mayával mindig történik valami, mivel amikor séta idő van, akkor levezeti az energiákat, amiket a egyéb időben gyűjtöget. A lakásban tündéri, jó kutya. Csöndes, egyáltalán nem rág, mint egy kölyök, pedig a habitusa abszolút olyan, mint egy alig egy évesé. Teljesen szobatiszta, még egy csepp baleset sem fordult elő nála. Nem megy fel bútorra, csak a kutyák számára kijelölt babzsákokat, puffokat használja.

Kép

Most már itthon is játszanak néha a saját kutyáimmal, megy a birkózás. Maya amúgy nem nyüzsög, csak amikor már előkerül a póráz. Okosan megtanulta, hogy a bejárati ajtónál éppen olyan türelmesnek kell lenni, mint az autóból kiszállásnál. Nyílt terepre érve pedig fel-re rohangál, mint egy elszabadult rakéta!

Kép

Nagyon szórakoztató kutya, egy pillanatig nem unalmas vele a sétálás!
Múlt szerdán a dunakeszi reptéren sétáltunk este felé, ahol egy-két birkanyájat is szoktak ilyenkor terelgetni. Maya kiszúrta a birkákat, és azonnal elindult feléjük. A juhász mudija gyorsabb volt, mire elkiáltottam a nevét, hogy behívjam, a vehemens terelő kutya Maya fenekét csipkedve űzte őt messze a birkáktól, ellenvetést nem ismerve. Maya sikongatva menekült előle és szerintem egy életre letett a birkák közelebbi megszemléléséről :mrgreen: inkább hozzánk menekült.
Pár perccel később két whippet fiúval találkoztunk és amíg tapasztalt Szofi kutyám 2 mozdulat után rájuk hagyta az esélytelen kergetőzést, Maya teljes szívvel elhitte, hogy utolérheti őket, szédületes köröket írtak le az üres, használaton kívüli reptéren.

A ma délutáni Duna parti sétán is meglepett minket, talán ez volt az első olyan sétánk (pedig szoktunk menni) az elmúlt három hét alatt, amikor végig szófogadó volt. Amikor ki is szúrt magának egy közeledő embert vagy egy távolodó kutyát, még futtában is vissza lehet hívni. Fordul, jön. Nagyon okos!
Egyetlen alkalommal tűnt el a bokrok mögött, és hívásra ezerrel jött vissza, szájában egy szelet penészes kenyérrel :shock: , de a pfúj felszólításra azonnal ki is köpte.
A vizet továbbra is imádja, ugrál benne, harapja, pancsol. Akadt ma egy snaci forma játszótársa is, aki labdát apportozott a vízből. Maya rendszeresen ellopta tőle, és elszalad egy messzebbi bokorig, ott elrejtette a másik labdáját és tele pofával vigyorogva trappolt vissza játszani, 3x is megcsinálta a snacikával, akinek a gazdája szaladgált a labdájuk után :oops: :mrgreen: mert Maya vissza ugyan nem hozta.

Kép
Kép

A séta végén sajnos beszaladt egy kisfiú biciklije elé, aki el is esett. A dalmatáknak valahogy különös érzékük van rá, hogy keresztbe álljanak futók, biciklisek előtt...legalábbis akikkel én találkoztam eddig :s Hívtuk is őket el a biciklisektől, de Maya nagyon rossz szögből érkezett. Szerencsére nem lett nagy baj, az enyémek rögtön megvigasztalták a fiút, Maya pedig oda sem mert jönni úgy megijedt. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján be kellet látnunk, hogy Maya azért inkább egy tankocska, amikor beindul és testi épség nem számít nála, amikor játékról van szó. Ha nem figyelünk, a mi lábunkba is becsapódik rendesen, ezért idős ember vagy nagyon pici gyerek mellé inkább nem őt ajánlanánk.
Viszont az apportozás tuti menne neki! A feladatokat nagyon szereti, főleg ha futás, cserkészés is van benne. Hobbi szintű apportozás, kirándulás, úsztatás, agility, kutyaiskola nagyon feküdne ennek a fitt dalmata lánykának! Szerető gazdiját keresi, akinek lenne kedve egy ilyen energikus, mozgékony de ha kell, akkor nyugodt és szófogadó kutyatárshoz!

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya (Dalmi - Orosháza)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.09.10. 22:00

Ígértem videokat. Nekem vmi plugin-t kér, amit nem tudok elővarázsolni, de meg lehet nézni az ikon alatti "film letöltése eredeti formában" szövegre kattintva. Próbálom a youtubera is feltenni, hátha... a weblapra is fel lehet majd, sajna az még mindig nincsen kész.

Maya és Szofi játszanak:
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... 6.wmv.html

Hétvégén megtört a jég :mrgreen:
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... 9.wmv.html
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... 5.wmv.html
Ez a mondat párom anyukájától pedig hatalmas!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: az én kis örökzsémbeskémet is meglágyította ez a kölykőce Maya! :lol:
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... 6.wmv.html

Ezek pedig a mai ereszd el a hajam videoi. A tegnapi rossz időben felgyülemlett energiákat kiadhatták az ebek a Duna parton.
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... 6.mp4.html
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... 2.mp4.html
http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... 6.mp4.html

Maya vízbolond, imádja! A hétvégén többször is voltunk Duna parton, amíg az idő engedi, hadd élvezzék!

Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya (Dalmi - Orosháza)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.09.08. 19:38

Gazdát keres Maya, a 2 év körüli, fiatal, energikus dalmata szuka
Mayát 2012 nyarán találta egy az orosházi erdőkben túrázó család, akik megszánták és hazavitték a fiatal, kimerült állatot. Eredménytelenül hirdettünk eredeti gazdája után, viszont idős gondozójának sok volt a fiatal kutya, így egyesületünk átvette őt. Beoltattuk, chipet kapott, ivartalanítattuk.
Ideiglenes befogadójánál ismét rákapott a szökdösésre, ezért első sorban lakásba javasoljuk vagy olyan biztos alapú kerítéssel rendelkező kertes házba, ahol mindig van otthon valaki, és nem hagyják felügyelet nélkül a szabadban.
Az elcsatangolástól eltekintve Maya egy nagyon édes, szeretni való, kedves kutya. Az átlag dalmata szukáknál kisebb termetű, rövidebb nózija miatt olyan, mint egy pajkos kölyök és ráadásul ehhez egész nap nevet! Igazán szeretni való, jó természetű, probléma mentes, egészséges eb. Fiatal korából adódóan tele van energiával, amit napi futtatással jól le tud vezetni, mint egy rakéta úgy rohangál szabadon, biztonságos zöld területen. Imád pancsolni, játékosan harapdálja a hullámokat.
Figyel az emberre, többnyire már behívható, pórázképes, de még gyakorolni kell vele új gazdijának. Szereti felfedezni környezetét és ilyenkor bizony még megfeledkezik róla, hogy nem illik vontatni.
Tanulékony, jutalomfalattal jól motiválható. Az etetését, jutalmazását azért kontrollálni kell, mert falánk, mint a legtöbb dalmata, hajlamos a kigömbölyödésre.
A lakásban szépen viselkedik, hangja sincsen, a számára kijelölt fekhelyet használja, többnyire pihen, amíg el nem érkezik a napi mozgás, séta ideje. Abszolút szobatiszta, nem rombol, nem rág, nem lopkod. Autóban szépen utazik.
Mindenféle négylábúval érdeklődő, barátságos. Kijön kicsi és nagy kutyákkal, szukákkal és kanokkal egyaránt, de még a cicákat sem bántja. Játékos de nem tolakodó.
Gyerekekkel nagyon türelmes, kiegyensúlyozott lelkületű kutya, azonban nála is érdemes következetesen megkövetelni néhány egyszerű szabályt, mert ha ráhagyjuk, akkor izgalmában hajlamos ugrálni, türelmetlenkedni. Amennyiben kellő képen le van mozgatva és foglalkoznak vele, akkor nagyon szépen, nyugodtan és szófogadóan viselkedik. Keresi az ember társaságát, a simogatás, finoman puszit is ad hálája jeléül.
Maya olyan családot keres, ahol végleg megvetheti lábát, családtagként kezelik, vigyáznak rá, kielégítik napi mozgás szükségletét és viszont szeretgetik ezt a bújós, kedves dalmata lányt!
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (MAYA)
+36303457051

több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... zuka/Maya/
bővebb leírás: viewtopic.php?f=7&t=185

Kép
Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya (Dalmi - Orosháza)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.09.06. 11:00

Maya megtanult feküdni vezényszóra ;)
Ülni már szépen tud, az ajtónál is megcsinálja általában legkésőbb második szóra.
Alapvetően nyugodt kutya, de az ajtók és a kilátásban lévő élmények lázba hozzák, ilyenkor kissé nehéz még neki önfegyelmet tanúsítani, de már tanulja, hogy türelmesen csücsülve várja meg, amíg jöhet, ne döntsön fel mindenkit.
Rövid gyakorlás után elleste az enyémektől a fekvés tudományát. Húztam le az orra előtt a falatot amíg rá nem jött (kicsit lesett Mesétől aki már beleépült hassal a fűbe :mrgreen: ), utána párszor még megismételtük, a kézjelet is használtam. Hamar megtanulta mit szeretnék és a finom falat ösztönzésére megcsinálja, ilyenkor csillogó szemekkel néz fel, hogy gyakoroljunk még!
Nagyon fogékony, látszik rajta, hogy agyilag is lehetne fárasztani, szeretne még tanulni. Szívesen átadom a feladatot egy gondoskodó végleges gazdinak! ;)

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Maya (Dalmi - Orosháza)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.09.04. 20:18

Eseménydúsan teltek Maya elmúlt napjai.
A napos-szeles szép időben kint jártunk a Duna parton, hogy kellően kimozoghassák magukat az ebek.
Maya figyel ránk, szépen követi a saját kutyáinkat, nem megy el messzire.
Nagyon élvezi a szabadságot, hatalmasakat futkározik és mindig hamar visszajön, csekkol minket.

Nekünk úgy tűnt, a nagyobb vízfelület újdonság neki. Először bele sem mert lépni, majd a többieket látva elég hamar felbátorodott. Végül ki-be ugrált a vízbe, mint aki most fedezte fel, milyen jó muri ez. A legmulatságosabb, hogy harapdálj a vizet :)
Kép

Este a Hope Online önkéntes fotós csapatánál jártunk Macesszal együtt. Maya nagyon be volt tojva a helyzettől! Amúgy sem szereti a kamerát, ezt már korábban megfigyeltem, hogy ha ráirányul a kamera, tart tőle. Na itt aztán teljesen tele volt a gatyesza, a gyönyörű minőségű fotókon is látszik, tiszta majré fejeket vágott, pedig senki sem bántotta. Sőt, még finom falatokkal is próbáltuk oldani a hangulatát. :mrgreen:

Kép

Kép

Ezúton is köszönjük szépen a lehetőséget Krisztinek és a HopeOnline csapatának! Önkéntes munkájukkal, megosztásukkal még több esélyt kapnak a gazdikereső kutyusok, hogy rátaláljon az igazi, végleges családjuk.

Még otthon is "kínoztuk" őket egy kis közös fotózással. Muszáj volt megörökíteni a legkisebb és a legnagyobb jelenlegi gazdikeresőnket, ők a két méretbeli dalmata véglet :mrgreen: :mrgreen:

Kép

Válasz küldése