dalmatamentes.hu

Dalmata Fajtamentő KHE fóruma

Spike - Gazdis (DM)

Spike - Gazdis (DM)

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2014.06.12. 22:55

2014.03.09. Spike hivatalosan is gazdis

A tegnapi napon elérkeztünk ehhez az időhöz, melyre egy különleges találkozót szerveztünk: meghívtuk a kabai mentvények új családjait, hogy együtt írhassuk alá a végleges örökbefogadási szerződéseket és a csapat újra együtt lehessen.
Boldog gazdis éveket kívánunk a 9 kölyöknek!
A találkozó fényét külön emelte Spike jelenléte, akinek a kabai mentés miatt csúsztatnunk kellett a szerződés aláírását.
Nagy látványosságként majdnem 2 órát sétáltunk összesen 13, egytől egyig mentett pöttyössel, kicsikkel és nagyokkal egyaránt, boldogan A séta végén megköttetett az összes szerződés és estére ember és kutya egyaránt elégedetten és boldogan pihent le.
Képek a találkozóról: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/Megjelenesek/Kirandulasok/2014_03_08_hajogyari_kabai/

Hatalmasakat játszott Samyvel:
Kép
Kép
Kép

A szerződés is megköttetett és együtt indultak haza futva a gazdival, ami már rutinnak számít náluk és az energikus dalmata fiú ezt is nagyon élvezi!
Kép
Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Spike - Próbaidőn gazdijelöltnél

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.12.29. 14:05

Közös séta Spikekal december elején. Az örökbe adási aláírása a kabai mentés miatt csúszik, de Spike a papírozás csúszásának ellenére nagyon jó helyen van! Igazi családra talált! :)

Kép

Kép

Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Spike - Próbaidőn gazdijelöltnél

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.11.19. 10:33

Spike a próbaidős szerződés megkötésekor új családja köreiben, ideiglenes gazdijával:

Kép

Spike úri kényelemben új lakhelyén:

Kép

Kép

Nagyon jó dolga lett, irigylésre méltó! :)
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike - Próbaidőn gazdijelöltnél

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.11.18. 21:36

Ma felhívtak a gazdik és beszámoltak Spike-ról. :) Nagyon szuper élete lett ennek a szertelen fickónak, nagyon szeretik és úgy tűnik, megbecsüli magát. Ajánlom is neki!! :mrgreen:
Sok időt tölt a gazdikkal, akik egyelőre még nagyon engedékenyek az új családtaggal. Nagyon jól érzi magát a lakásban, szeret csintalankodni, de nagyrészt jól viselkedik, élvezi a rengeteg figyelmet, amit kap, a sok simit és szeretetet. :)
Amint a gazdik ideje engedi, részletesen mesélnek az együtt töltött időről, képekkel is szolgálnak majd. Reméljük, hogy a hétvégén sikerül összejönni egy közös sétára is, hogy élőben is találkozhassunk Spike-kal és új családjával! :)
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike

HozzászólásSzerző: Spike » 2013.11.04. 15:45

Spike-ról hamarosan a gazdijelöltek is írnak majd bővebben. Egyelőre gyűlnek az élmények, azaz pontosabban a tapasztalatok, az ördögfiókáról...
Spike
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2013.11.02. 15:46

Re: Spike - próbaidőn gazdijelöltnél

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.11.03. 08:19

Elment...!!! Kirepült a kis ördögfiókànk a fészekből,elköltözött egy csodás helyre,ahol borzasztóan szeretik és rengeteget foglalkoznak majd vele!!! Több, mint 5 hónap kőkemény megpróbáltatásai után ma végignéztem, ahogy áll a kapuban a gazdijelölteknél és kicsit értetlenül forgatja a fejét, hogy ő miért nem jön velünk és ugrik be a kocsiba... majd mikor elindultunk és őt hívták, szépen megfordult és bement a házba új gazdáival :) Azt hittem, nem fog hiányozni, de nem így lett, bármilyen nehéz is volt az elmúlt 5 hónap, azért fura, hogy most hirtelen nem nyüzsög itthon. Olyan jó helyre került, aminél jobbat nem kívánhatnék neki és bár most kipottyant pár könnyem, azért szörnyen örülök, hogy megadatik Spikenak egy szuper élet :oops: :roll: :)

Részletes beszámolómat hamarosan olvashatjátok képekkel illusztrálva mind itt, mind a facebookon!

Kép
Kép
Kép
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.10.03. 12:14

Spike újabb barátokra tett szert az elmúlt napokban: két borzasztóan energikus és játékos, ivaros kan német spitz kutyussal órákon át kergetőztek az udvaron. A kis spitzek nagyon talpraesett, határozott kiskutyák, akik egy percre sem szeppentek meg a náluk jóval termetesebb és markánsabb Spike láttán. Spike meg is döbbent a kis mitugrászok viselkedésén, azt hitte, talán akkora tekintélyt sugároz puszta megjelenése, hogy a kis rókafejű micsodák egyből meghátrálnak. Elszámította magát, mert a kutyusok nemhogy nem hátráltak, inkább hatalmas érdeklődéssel és játékkedvvel rohamozták meg Spike-ot, aki döbbenetétől megrökönyödve még megmozdulni is elfelejtett hirtelen :)
Hamar magára talált azért és üldözőbe vette az őt fogócskára invitáló egyik kutyust, Mázlit, akivel azóta alig lehet őket csendre bírni: folyton gyűrik, dögönyözik egymást, egy percre sem állnak meg, ha a kergetőzésben kifáradtak, akkor a fűben fekve folytatják a játékot.

Spike továbbra is keresi az igazit! Azt hiszem, bátran kijelenthetjük a Mázlival való nagy játék után, hogy talpraesett, határozott kutya mellett Spike remekül megtalálja a helyét, szinte mindegy, milyen méretű a másik. Öröm volt nézni a kis fehér szőrgombóc és a nagy pöttyös úrfi felszabadult, önfeledt kergetőzését.

Nemsokára megnézhetitek Spike és Mázli videóját a közös játékról és kergetőzésről.

Továbbra is várjuk az érdeklődő leveleket, hívásokat Spike-kal kapcsolatban a követező elérhetőségeken:
info@dalmatamentes.hu (SPIKE); 0630345705
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.09.24. 12:50

Spike egy csiszolatlan kis ékkő az ember életében. Folytonos sürgés-forgásban van, azon munkálkodik, hogyan tudna még több szeretetet, foglalkozást kicsikarni belőlünk. Nagyon édes, szó szerint tolong a szeretetért, féktelen jókedv és játszhatnék árad belőle, nagyon jó kutya lett. Igazi kis energiabomba, ha valaki sportos kutyát akar, akkor ő a legideálisabb választás, gyakorlatilag bármit lehet vele kezdeni, jó apportos, jó és kitartó futó, figyelmes minden feladatra és játékra.
Borzasztó bújós lett az elmúlt pár hétben, pláne, mióta a nagy haver, Macesz elment gazdisodni. A falka is egészen jól befogadta, a lányokkal is játszik már, folyton hívja őket, hogy kergetőzzenek keresztül-kasul az udvaron.
4 hónapja már, hogy velünk van és látjuk rajta, hogy kötődne, de érzi ő is, hogy nem mi vagyunk számára a végleges gazdik. Nagyon várjuk azt a jelentkezőt, aki beteljesítené Spike életét, igazán megérdemli ez a jó kiállású, energikus, mindenre kapható szeretetéhes kutya, hogy legyen egy családja, ahol élete végéig nyugodtan élhet, sok játékkal, finom falatokkal, a gazdi állandó közelségével, sok mozgással és minden földi jóval megspékelve. Többszöri tesztelés után nem győzzük hangsúlyozni, hogy bátran ajánljuk nála nagyobb testű kutya mellé, akivel örök barátok lehetnek és egész nap birkózhatnak, majd este a fáradtságtól kidőlve egymás mellett aludhatnak a gazdi közelében.
Jelentkezzetek és ismerjétek meg Spike-ot, aki nem fog csalódást okozni!! info@dalmatamentes.hu (SPIKE) - várjuk a bemutatkozó email-eket, illetve a hívásokat a 06303457051 számra.
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.09.16. 22:35

A fiúk (Spike és Macesz) játszós videoja fb oldalunkon is megtekinthető:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10202089668390263&set=vb.145479242179953&type=2&theater

Bátran ajánljuk ivartalanított, kiegyensúlyozott, nagyobb testű kutya, akár kan mellé is. Spike roppant játékos és nagyon jó hatással van rá egy ilyen "nagytesó".
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Spike

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.09.10. 20:33

Spike játszópajtija, Macesz próbaidős gazdis lett és elköltözött ideiglenes befogadójától. Befogadói többi kutyája sajnos nem egy súlycsoport Spike részére.

Spike őrangyalaihoz is fohászkodunk, neki is itt lenne már az ideje, hogy Maceszhoz hasonlóan rátaláljon az a család, akihez végre első vagy második kutyusként tartozhat és nem ötödik ideiglenes kutyaként. Nagyon ragaszkodó, energikus, játékos mint egy alig egy éves. Jó barátja, játszópajtija volt neki Macesz, ahogyan a képen is látszik. Bízunk benne, hogy lesz még része ilyen haverságban és még több figyelemben.

Kép
Kép
Kép
Kép

több fotó Spike albumában: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Spike/
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Spike

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.09.03. 14:20

Spike meglepően jól viselkedik :) Mióta csatlakozott hozzánk Macesz, a magas kamasz fiú Szolnokról, azóta igazi játszópajtásra is szert tett: mikor kint vannak az udvaron, folyton gyűrik, kergetik egymást a fiúk. Abszolút egymásra hangolódtak, nyugodtak egymás társaságában, szeretnek játszani, egymás mellett esznek minden konfliktus nélkül. Már akkor látszott, hoyg nem lesz semmi gond, mikor Macesz hozzánk került és még ivaros volt - azt leszámítva, hogy Macesz folyton párzó szándékkal ugrált Spike-ra, Spike egy percre sem volt agresszív, vagy kötekedő, inkább játéknak fogta fel az egészet.

Macesszal:
Kép

Teljes figyelemmel a labda felé:
Kép

Az elmúlt napokban Spike többször bent lehetett a lakásban, ahol a boxot, amelyben éjszaka alszik, teljesen a sajátjának érzi, imádja, néha ki sem lehet húzni onnan, a saját kis házának tekinti :) Nagyon nyugodtan viselkedik a boxon kívül is, a lakásban nem rohangál, csak óvatosan megszagolgat mindent, tesz néhány lépést erre-arra, majd visszabandukol a helyére és lefekszik szépen. Szeret leheveredni mellettem is, a kanapé közelében, ahol érezheti a gazdi nyújtotta biztonságot.

Kép

Nemrég vendégek voltak nálunk és ő a boxból figyelt minket. Korábban bizalmatlan volt ugyanezekkel az emberekkel, de most teljes nyugalommal vette tudomásul, hogy valakik vannak nálunk. Egy-két morrantást elengedett ugyan, de egyből rá lett szólva és jobbnak látta, ha félreteszi acsarkodós kedvét. Később az egyik vendégnek már a kezét nyalogatta.
Megfigyeltük, hogy sokszor bepánikol, ha idegen ember, vagy olyan valaki közeledik felé, akit még csak 1-2 alkalommal látott, mikor ő a helyén fekszik, ilyenkor előfordul egy-egy morgás. Ez abszolút az előéletéből adódó berögzült viselkedés, hiszen tudjuk, hogy éveket töltött a rács mögött és ezek a rossz emlékek még bevillannak neki egy-egy helyzetben.
Kedves és nagyon figyelmes velünk, továbbra is fenntartom, hogy aki rászánja az időt és hajlandó vele több alkalommal ismerkedni, azzal nagyon kedves és odaadó lesz, igazi társ, aki megszépíti a mindennapokat :)
Nagyon várjuk az igazi gazdit :)

Kép

Barátokkal és lakótársakkal, sok-sok pöttyös társaságában:
Kép
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.08.26. 16:31

Spike már több, mint 3 hónapja van egyesületünk és ideiglenes befogadója gondozásában. Ez alatt az idő alatt rengeteget fejlődött, túlfűtött, szocializálatlan természete szép lassan javulásnak fejlődésnek indult.
A rengeteg türelem végül meghozni látszik gyümölcsét: bizony nem egy olyan pillanat volt, melyek befogadói türelmét és tűréshatárát próbára tették. Nehéz volt az első időszak, de a kitartásnak köszönhetően Spike jelleme kinyílhatott és megtapasztalhatta ez a szeretetéhes, a felszín alatt nyájas, bújós kutya, hogy milyen családban, falkában, nyugalomban élni, ahol szeretet és biztonság veszi körül.

Kép

Mára egy gazdájára figyelmes, szeretetteljes kutya lett belőle, aki rendületlenül várja, hogy jelentkezzen érte az a személy, akit ő mindenkinél jobban szerethet és viszont. Hatalmas játékkedvvel, túláradó szeretetével elhalmozza az embert, örökmozgó, bohókás kölyökként kapható mindenre :)

Kép

Bár idegenekkel elsőre továbbra is bizonytalan és bizalmatlan, egyre inkább úgy látjuk, próbál nyitni mindenki felé, aki szeretettel közeledik hozzá.

Kép

A nyári szabadságok miatt 2 hetet panzióban volt, ami nagy hasznára vált, az ottani kutyákkal sokat játszhatott és rengeteget csillapodott, befogadóihoz visszatérve már-már mintakutyává vált :) Minden rezzenését figyeli az embernek, várja a simogatást, jó szót, szeretetet.

A panzió költségei az egyesületi kasszát kissé megterhelték.
Kérjük támogassátok Spike mentésének költségeit, mert az adományaitok nélkül nem győzzük a mentett kutyusok ellátását! Bármilyen kis összegnek örülünk, a beérkezett adományok teljes összegét a kutyák költségeire fordítjuk!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Spike

Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével: http://www.dalmatamentes.hu
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.07.25. 22:09

Sürgősen gazdát vagy ideiglenes befogadót keres Spike, a kölykös dalmata fiú

Spike egy jó megjelenésű, kölykösen játékos és kíváncsi dalmata fiú. Mivel korábbi évei nagy részét rácsok mögött töltötte, most éli ki kölyökkorát. Rengeteg energiája van, folyton izeg-mozog, futkározik, szaglászik, intézkedik. Szereti felfedezni a környezetét, de nem minden helyzetben tudja, mi a helyes viselkedés, mivel ezt nem volt alkalma megtanulni kölyök korában. Első találkozásnál ezért bizalmatlan kissé, de ha már ismer valakit (akár kétlábút, akár négylábút), akkor örömmel fogadja. Ehhez kell, hogy a másik fél határozott, kutyával tapasztalt és kiegyensúlyozott legyen.
Spike nagyon szeretne már végleg tartozni valakihez! Emberéhez végtelenül hűséges, bújós, folyton tolong a szeretetért, simogatásért. Busa fejét belefúrja az ember ölébe, szinte feldönti szeretetével és minden erejével védelmezi gondozóját.
Szeret játszani, labdával jól motiválható, fárasztható, tanulékony. Kutyás sportra is kifejezetten ajánlott.
Kisgyerek és kistestű kutya, valamint idősebb ember mellé nem javasoljuk. Jószívvel ajánljuk azonban sportos, aktív, a szabadban sok időt a kutyával eltöltő, határozott és következetes gazdinak, aki pótolná Spike gyerekkorát, megadná neki mindazt, amire ez a szeretetre méltó kutya vágyik.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (SPIKE), 06303457051
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Spike/

Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Spike

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.07.25. 22:07

Spike is fotózáson járt a Hope Online önkéntes angyalainál, hogy mielőbb rátaláljon a gazdi!

Annyira jóképű ez a dalmata fiú, gazdika hol vagy?

Kép

Kép

Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Spike

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.06.26. 19:47

Spike első őrző-védő leckéje. A teszt arról szólt, hogy szakemberek segítségével próbáljuk ki a kutya képességeit, hogy még jobban megismerhessük. Spike nagyon jól "vizsgázott". Játékos, apportos, motiválható, kontrollált. Aktív, sportos, határozott gazdi mellé egy igazi főnyeremény lehet! Várja az igazit! info@dalmatamentes.hu (Spike)

http://www.youtube.com/watch?v=0CIYYfMVHzs&feature=youtu.be
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Spike

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.06.11. 21:59

Spike az elmúlt hétvégén 5 dalmata és 4 kistestű kutya, illetve sok-sok ember között töltötte az időt és iszonyúan élvezte, nyargalt a mezőn a többiekkel, több játékos pillanatot is elkaptunk, mind kutyákkal, mind emberrel.
Kép
Kép
Volt számára több idegen ember is a társaságban és semmi gond nem volt, grasszált az emberek között, mindenkinek odadugta 1-2 másodpercre a fejét, simit és pár másodperces szeretetet igényelve, aztán loholt tovább, ment, körözött, élvezte, hogy bármit megszagolhat és oda mehet, ahova akar :) Kanokkal nem a legideálisabb a viszonya, de szerintem jól kezeltük az összetűzéseket, nagyjából tartotta magát az elvárásokhoz, nem volt sok konfliktus.
Kép
A mezőn nagyokat futkosott, hatalmas energiával rohant egyik irányból a másikba, de visszajött mindig, egyáltalán nem ment messzire. Egyre jobban behívható, ha kicsit kiélvezte a szagokat és a kezdeti lelkes futkosásnak is vége, nagyon figyelmes és visszahívható. Abszolút falkázik, együtt szaglászott a többiekkel, odafutott, ahol a többiek csoportosultak és többször a nyílt terepen is játszani próbált. :)
Kép
Nagyon jól érezte magát a hétvégén, sok tapasztalatot szerzett és biztosan lökött egy nagyot a közérzetén is. Egyre kiegyensúlyozottabb, napról napra nyugodtabb, de közben pajkos, játékos, örökmozgó fiú, aki láthatóan újraéli kölyökkorát. Folyton vigyorog és ritka, mikor nem hancúrozáson kapom, hanem nyugalomban fekszik a többiekkel :)
Kép
Kicsit szeret pofátlankodni, nyomulni, szereti felhívni magára a figyelmet, a kan kutyákkal többször erőt fitogtat, de nem provokál közvetlenül verekedést velük. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy 2-3 hét alatt szerintem nagyon szuper szintet értünk el nála.
Nagyon jó kutya lesz belőle, nagyon aktív és játékos, igazi mozgalmas életet visz majd gazdija mindennapjaiba :)
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.06.05. 20:20

A gallery-be nemsokára rakok fel néhány képet, melyek az erdőben és a városban készültek róla :)
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike

HozzászólásSzerző: eszti06 » 2013.06.05. 20:19

Spike hétvégéje:
Szombaton reggel voltunk Spike-kal varratszedésen. Szépen gyógyul a műtéti seb.
Varratszedés után sétáltunk a Batthyány tér közelében és egy zárt kutyafuttatóban el is engedtük Spike-ot, hogy futkoshasson kicsit póráz nélkül is. Nagyon jól viselkedett a városban, de ha kutyát lát, nagyon erősen meg kell fogni, mert szabadulna mindenhogyan és vehemensen menne a másik kutyához.
Vasárnap kirándultunk egy kicsit az erdőben, ahol először szájkosárral, később anélkül is elengedtük Spike-ot (a szájkosárra azért volt szükség, nehogy egy hirtelen felbukkanó kutyával összetűzésbe keveredjen). Okos volt, általában visszajött, ha szóltunk, néha elszöszmötölt egy-egy szaggal, nagyon élvezte, hogy szabadon futkározhat a többiekkel. Abszolút új volt számára az erdő, nyílt terepen messzebbre merészkedett, mikor korábban elengedtük, mint a fák között. Egyelőre csak olyan helyen lehet elengedni, ahol nincs senki más, de nagyon sokat fejlődött és kis gyakorlással 100%-osan behívható lesz.
Élvez minden percet, amit futkározással tölthet. Rengeteget fejlődött, állandóan a gazdival (jelenleg velem) lenne, játszana, nagyon igényli a társaságot, foglalkozást.
eszti06
 
Hozzászólások: 1550
Csatlakozott: 2013.04.12. 21:00

Re: Spike

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.05.31. 08:22

Felelős gazdát keres Spike, az 5 éves dalmata kan.
Spike hosszú huzavona után került egyesületünk gondozásába a gyömrői gyepmesteri telepről, ahova gazdája adta le még évekkel ezelőtt. Fizikai állapota elsőre elterelte a figyelmet sérült, zavarodott lelki világáról. 2 hét panzió után ideiglenes gondozóhoz került, ahol hamar sort kerítettek az ivartalanításra, mert ivaros kanként rettentő túlfűtött, agresszív volt. A műtétet követően mintha kicserélték volna: vehemens természete napról-napra csillapodott, kezdett kibontakozni valódi jelleme.
Spike erős testfelépítésű, kissé vehemens kutya, de akinek megnyílik, annak igazi társa lesz. Dalmata-mosolyát csillogtatva szalad vissza az emberhez, élénk üdvözléssel fordul a gazdihoz, puszilkodik az igazán bizalmába fogadottal. Szeretetteljesen néz a gazdira és vigyáz rá, nem enged a közelébe idegent. Nagyon szeretetéhes, ha megtalálta a kiszemelt szeretni való ember, elhalmozza őt az odaadásával.
Ismeri az ÜL!, FEKSZIK!, MARAD!, HELYEDRE!, GYERE! parancsszavakat, borzasztó tanulékony, nagyon figyelmes, gyakorlatilag percek alatt elsajátít mindent, ha megvan a tisztelet gazdája iránt. Erős, irányító kézre, tiszteletet parancsoló gazdára van szüksége ahhoz, hogy végleg helyrebillenjen lelki világa.
Nagyon szeret játszani, nagyon jól leköti magát a játékokkal, de ugyanakkor nagy igénye van az ember társaságára, a közös tanulásra és foglalkozásra, játékra. A labdát visszahozza, fáradhatatlan. Hajlamos néha belelovalnia magát a játékba és egyre hevesebben követelni azt, de abszolút lecsillapítható. Erősen ajánlott a későbbiekben kutyaiskolába járnia, esetleg valamely kutyasportra is alkalmas, amivel leadhatja felesleges energiáját.
Imád sétálni, magával ragadják a szagok, legszívesebben felfedezné az egész világot, így mindenképpen egy nagyon aktív gazdát szeretne, aki kielégíti mindösszes mozgásigényét. A pórázt még szoknia kell, abszolút tisztában van fizikai adottságaival és hajlamos egy-egy érdekesebb szag miatt elhúzni az embert, de rendszeres, következetes pórázon vezetéssel hamar megtanulja, hol húzódnak a határok.
Lakásban alapjában véve jól viselkedik, ha megvan a helye, visszavonul oda, miután megszaglászott, felfedezett mindent. Nem rombol a lakásban, igaz, eddig felügyelettel lehetett csak szabadon a házon belül. A dolgát mindig kint végzi el, kertes házhoz bejárással is ajánljuk. Jó házőrző, idegent nem enged be a területére, ugat, de csak ha oka van rá. Idegen emberekkel kimondottan bizalmatlan, ugatja őket.
Más kutyákkal csak előzetes összeszoktatással jön ki, ez Spike-nál hosszabb idő is lehet, elég vehemensen próbálja megközelíteni fajtársait, nem agresszív, de nagy lendülettel rohanja le a másikat, amitől rendszerint megijednek a vele barátkozni próbálók, így mindenképpen egyedüli kutyaként adjuk örökbe. Ezt az oldalát érdemes szem előtt tartani a séták alkalmával is. Macskákat nem kedveli.
Gyerekekkel való viselkedéséről nincs információnk, de elsőre nem ajánlanánk családos emberek (főleg kisgyerek(ek) ) mellé.
Kutyás tapasztalattal rendelkező, erős kezű, megfelelő fizikumú aktív gazdik jelentkezését várjuk, ahol egyedüli kutyaként élvezhetné a gazdi összes szeretetét.
Kivizsgált, egészséges, oltott, féreghajtott, ivartalanított, microchippel rendelkezik.
Egyesületünk gondozásában keresi új családját, örökbefogadása többszöri előzetes ismerkedéssel és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (SPIKE) vagy +36303457051
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Spike/

Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Spike

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.05.29. 22:49

A legbelső szobában a szőnyegen? :shock: :mrgreen: :mrgreen:
Nagy ám a jólét! ;)

Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Spike

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.05.28. 22:06

Hosszú hetek teltek el, amióta átvettük Spike-ot, a dalmata kant.
Spike hosszú huzavona után került egyesületünk gondozásába a gyömrői gyepmesteri telepről, ahova gazdája adta le még évekkel ezelőtt. Két hét panziós megfigyelés után ideiglenes befogadóhoz került, mert csak családi környezetben derül ki igazán, hogy egy kutya hogyan viselkedik a hétköznapokban. Megbízható jellemzést csak ezután tudunk róla adni annak érdekében, hogy megfelelő gazdát találjunk számára, ahol be tud illeszkedni új családjába és élete végéig gondoskodnak róla.

Kép

Hamar sort kellett kerítenünk az ivartalanításra, mert ivaros kanként rettentő túlfűtött volt. Amikor elkapta a hév, olyankor agresszív, nehezen kezelhető volt.
A microchipje ellenőrzésekor megtudtuk eredeti nevét (Spike), amire hallgat is, nem is értjük igazán a szokásos "pongózást" :shock:
A műtétet követően mintha kicserélték volna: vehemens természete napról-napra csillapodott, kezdett kibontakozni valódi jelleme. Egy szeretet éhes, az őt körül vevő és általa megszokott emberekre érdeklődő kutyát ismertek meg benne befogadói, aki mindig fel akarja hívni magára emberei figyelmét. Tanulékony, játékos, de határozott irányítást igényel. A többi kutyával előéletéből adódóan nem tanult meg normálisan kommunikálni, ezt jelenleg is tanulja és még hosszú folyamatnak néz elébe.
A műtétjét követő másnapon már élénk volt, lábadozása eddig gond nélkül zajlott, ha leszámítjuk, hogy egy tölcsért már "elfogyasztott". Pénteken visszük varratszedésre.

Kép

Panziós elhelyezése 30.000.- Ft volt, ivartalanítása kedvezményes áron még egy félszer ennyi.
Ennyibe került, hogy kiszabaduljon a több éves kennel fogságból és új lappal indulhasson, na meg ideiglenes befogadói végtelen türelmébe és kitartásába.
Felfekvéses lábsérülései még további kezelést igényelnek és kombinált oltást is szeretnénk adatni neki. Anyagi forrásaink sajnos végesek.
Kérjük ha tehetitek, támogassátok Spike újrakezdését, hogy esélyt tudjunk adni más hasonlóan sanyarú sorsú kutyának is!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
közlemény: Spike
Eljuttathatjátok adományotokat Paypal-en keresztül is a weboldalunkon lévő Donate gomb segítségével: http://www.dalmatamentes.hu
Minden kis hozzájárulást előre is köszönünk!
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Spike - Gazdis (DM)

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2013.05.09. 19:19

A két éve gyepmesteri telepen élő Pongó ma bekerült a mentés ill. a Kutyaközpont óvó szárnyai alá. Köszönet a Gyömrői Szomorú Szív Állatmentő Szolgálat munkatársainak, hogy elhozták nekünk, Gyimesi Boginak és Végh Tamásnak, akik ezentúl foglalkoznak a szocializációjával és mindenkinek, aki felhívta rá a figyelmünket! De az igazi munka csak most kezdődik!

Jelenleg megfigyelés és szocializációs tréning alatt áll, komplett oltási programja befejeztével és ivartalanítás után fogadható örökbe.


Kép

Kép

több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Dodo/
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp


Vissza: Gazdira találtak 2013

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron