Szonja (DM, kabai)

Kissorsi83
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2016.08.30. 12:21

Re: Szonja (DM, kabai)

Hozzászólás Szerző: Kissorsi83 » 2017.07.24. 13:14

2017.07.24.
Szonja és Mira hírek

Hírt kaptunk Szonjáról és Dolly/Miráról. Nagyon örülünk a beszámolónak, több, mint 2 éve gazdis kutyusok már, a fényképeken is látszik, hogy kiegyensúlyozottak, boldog gazdis ebek lettek. Olvassátok a gazdi beszámolóját!

"Szeretnék beszámolni Szonja és Mira /Dolly/ életének alakulásáról.
Szonja 2.5 éve, Mira 2 éve került hozzánk.
Szonja bizalmát nem volt könnyű megszerezni, a régi sérülések még mindig nem tűntek el teljesen. A kabai mentésből való, valószínű őt bántották a legtöbbet. Most már együtt alszunk, mert nála ez a bizalom jele. Eleinte simogatni sem hagyta magát.
Mira /Dolly/ ideiglenesen került hozzánk, de első perctől megszerettük. Rajong Szonjáért, mindig ráveszi egy kis játékra.
Nagyon szeretik egymást, jókat játszanak együtt. Szeretnek kötelet,rongyot húzogatni, kergetőzni és gödröt ásni. /persze nem az egész kertben szabad nekik ásni/
Sokat sétálunk, vigyáznak az egészségemre. Azt szoktam mondani, ők a legjobb edzőim.
Hálás vagyok a Dalmata Mentésnek, hogy vigyáztak rájuk és köszönöm, hogy rám bízták őket.
Minden nap szeretetet és örömet hoznak az életünkbe."

Történetük itt olvasható: viewtopic.php?f=39&t=277
viewtopic.php?f=45&t=555

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2015.01.07. 20:11

Szonja gazdis!
Az elmúlt év utolsó hónapját örömteli örökbe adásokkal zártuk, a próbaidős szerződések leteltével családlátogatással egybekötött séta alkalmával véglegesítettük Zazi, Szonja és Rege örökbe fogadását.
Szonja is megtalálta végre az igazit, egy év gazdikeresés után ő is boldog gazdis kutya!
Esetében hosszabb próbaidőt hagytunk, mivel ő volt a legfélősebb, ezért időt kellett adni neki a beilleszkedésre. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan haladnak vele végtelenül türelmes gazdái, de hát hamar rájött a kisasszony, hogy csak jó dolgok történnek vele, csak a javát szeretnék.
Ma már teljes elégedettséggel nyúlik végig a gazdi mellett, foglalja el saját kanapéját, amelyet ottlétünkkor tüntetőleg be is foglalt. Egyáltalán nem volt már oda értünk, csak néhány csóválással jelezte örömét a kapunál és szaladt is a házba, saját helyére. A közös sétára készülődésnél a korábban megismert autónkba sem szállt be szívesen, félénken pislogott új gazdijaira, egyértelműen jelezte, hogy köszöni ő jó helyen van, nem szeretne velünk jönni. Aztán a futtatóban feloldódott és felszabadultan játszott a többi kutyával. Ismerik már a környéken, mert naponta háromszor tesznek nagy sétát, felfedezték már a legújabb hatalmas területű futtatókat is, kutyabarátokat szereztek ez elmúlt hetekben. Otthon a kertben is szeret szöszmötölni, megengedett neki még a kapirgálás is. Formáját szépen tartja, gazdijai a legjobb minőségű prémium táppal gondoskodnak róla, hogy jó egészségnek örvendjen ez az aktív, szeretetre méltó gyönyörűség. Legnagyobb örömükre Szonja már annyira oldott, hogy néha a gazdik mellett is alszik, amikor megunta saját fekhelyeit, mert bizony abból is van neki néhány a ház több pontján.
Örökbe fogadási szerződéssel véglegesítettük Szonja családtaggá válását és legkésőbb tavasszal újabb közös sétát tervezünk!

Kép
Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Szonja (kabai) - Próbaidőn gazdijelöltnél

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2014.11.16. 20:51

Szonja próbaidős gazdis!

Szonja, a három éves dalmata szuka volt a közel egy évvel ezelőtti kabai mentés utolsó gazdikeresője. Ez a kivételes szépség kaphatta a legtöbb botverést, rugást a csapatból, viselkedésén, habitusán látszott ő volt, aki próbálta védeni a többieket, a kölykeit, akiknek "sorozatgyártására" tartották a disznóólban. (Az alábbi fotón már biztonságban volt az éppen elhozott falka, egyik tagunknál egy rögtönzött, később kutyaszobának kialakított melléképületben, menedékben. A disznóól közel nem volt ennyire komfortos!)
Kép
Rettenetesen bizalmatlan volt már a kezdetektől, éhezésük dacára még a legfinomabb csemegékkel sem lehetett lekenyerezni, sem hozzáérni vagy akár a közelébe menni. Támadólag védte magát. Stresszben, rettegésben élet le élete első éveit azon a helyen, ezért teljesen érthető volt viselkedése. Azonban a többiektől az első perctől szeparálni kellett, sőt külön kellett vele foglalkozni nyugodt környezetben, ezért hamarosan kutyapanzióba került szakértő kiképző kezei közé, ahol megkezdődhetett rehabilitációja, hogy valaha is gazdához lehessen adni.
11 hónap foglalkozáson vagyunk túl, Szonja ez idő alatt megtanult játszani, sétálni, bolondozni igazi dalmata módjára, mert még ezeket sem ismerte. A játéktól, labdától is menekült, nemcsak az emberektől. Ott voltunk első csetlő-botló, bátortalan, épphogy felszabadult mozdulatánál, figyelemmel kísértük, ahogy megtanulta az alap vezényszavakat és néhány trükköt is boldogan végrehajtott gondozójának, aki naponta sétáltatta, foglalkozott vele, ha kellett segített állatorvoshoz vinni, hétvégente pedig saját kutyáival együtt Szonját is rendszeresen vitte kirándulni, bandázni, hogy megtanítsa az élet szép oldalát is ennek a korábban szerencsétlen sorsú dalmata lánynak. Végtelenül hálásak vagyunk munkájáért!
Kép
Kép
Rengeteget oldódott, de azért Szonjában még mindig van egy jó adag bizonytalanság, bizalmatlanság, félsz, éppen ezért tudtuk, a megfelelő gazdi megtalálása nem lesz egyszerű számára. Idegenekkel még mindig kifejezetten tartózkodó, a számára ijesztő, új szituációkban hajlamos lefagyni, bepánikolni, ezt tudni kell kezelni. Akadtak azért jelentkezők, de valljuk be, egy félős, kiszámíthatatlan kutyánál azért vannak könnyebb esetek is. Mi pedig vártuk, hogy eljöjjön az, aki tényleg őt szeretné, minden hozzá tartozó nehézséggel együtt.
Kép
Majdnem egy év után jött el Szonja számára a lehetőség, olyan telefont kaptunk, ami megcsillantotta számára a reményt: tapasztalt dalmatás család, ráadásul volt bántalmazott, félős kutyájuk is, őt szeretnék. Elkezdtük az ismerkedéseket, ahogy számoltunk vele, ebből is többre volt szükség esetében. Már az elején jól reagált a kutya az emberekre és fordítva is megvolt a türelem, a megértés. A többszöri találkozó után is láttuk az elszántságot, és azt a végtelen türelmet, ami egy ilyen félős kutya bizalmának elnyeréséhez szükséges. A családlátogatás is nagyon jól sikerült, így múlt hét végén Szonja próbaidőre költözött.
Bevalljuk izgultunk, de nagyon. Mikor jön a telefon, hogy baj van? Mikor kell mennünk a bepánikolt ebért, akihez más hozzáérni sem tud (korábban sajnos volt rá példa, amikor ideiglenes befogadónál szerettük volna elhelyezni)?
Jött a telefon, meg az sms, minden nap, de csak pozitív hírekkel! Szonja már egy hete él gazdijelöltjeivel és megugrottak együtt több komoly akadályt is. Már az első napokban engedte feltenni a pórázt (na jó, itt a legeslegelsőnél segítettünk) nagy sétákat tesznek, négylábú pajtásokat szereztek, a tágas kertben játékaival vele együtt játszanak, és néhány napja a lakásban való feloldódást is megkezdték.
Ma már Szonja a kanapén együtt tévézett új családjával, simogatják, szeretettel veszik körül, és igyekszenek megadni neki mindent, ami egy dalmatának jár...főleg neki!
Mosoly ül arcunkon, és örömmel várjuk most már Szonja híreit, drukkolunk, hogy minden továbbra is ilyen jól alakuljon, hogy még idén aláírhassuk az örökbe adási szerződést, amely Szonjának egy biztos családot, a boldog életet jelentheti!

Kép

Szonja további híreit fórumunkon olvashatjátok, ahová reméljük gazdijelöltjei is hamarosan bejelentkeznek: viewtopic.php?f=7&t=277

milkyway
Hozzászólások: 3180
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: milkyway » 2014.09.11. 16:56

Sziasztok!

Szonja vagyok, ideiglenes mamim szerint egy igazi pöttyös bohóc. Imádok a barátaimmal játszani meg mindenféle mulatságos dolgot csinálni - szénakazalra mászni, búvárkodni, vízben csobbanva szaladni - amin persze mindenki jókat nevet. Könnyen tanulok, hála annak az okos buksimnak, és meg is jegyzem, amit elsajátítottam. A játékot is visszahozom, bizony. :)
Pajtásaim hatására egyre kíváncsibban tekintek a kétlábúakra. Régebben még féltem, de most már úgy vagyok vele, hogyha ők simiért szaladnak, inkább csatlakozom én is, nehogy már kimaradjak a jóból. Smúzolok, mert az jó, és mindent bevetek, hogy engem is szeressenek. :)

Olyan gazdit keresek, aki mellett biztonságban érezhetem magam, mert az újdonságoktól hajlamos vagyok megszeppenni. Ezért hasznos, ha nemcsak jófej, hanem türelmes is vagy, na meg rendelkezel némi tapasztalattal mentett kutyákról, akiknek valaha meglehetősen nehéz soruk volt.

Egészséges vagyok, oltásaim rendben vannak, ivartalanítva lettem, chipem is van és szobatiszta vagyok. Lakásba vagy kertes házba szeretnék költözni, ahol szabadon járhatok ki-be, és természetesen bent alhatok, mert a gazdi közelében a legjobb lenni. Ideális társ lennék egy barátságos kutyus mellé is, akivel naphosszat eljátszhatok.
A gyerekeket fenntartással kezelem, a macskákat és az aprójószágokat meg egyáltalán nem szeretem, ezt azért még megsúgom.

Ha úgy gondolod, szívesen megismerkednél velem, jelentkezz a Dalmata Mentésnél az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Tel: 0630-345-7051 vagy 0670-3655-276
Email: info@dalmatamentes.hu (SZONJA)

Készültek rólam képek is! http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... ka/Szonja/

Játszós videóm:
http://gallery.site.hu/d/24155242-1/20140828_134127.mp4
http://gallery.site.hu/d/24155291-1/20140828_134149.mp4

Kép
Kép
Kép
Kép

milkyway
Hozzászólások: 3180
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: milkyway » 2014.09.11. 16:53

2014.08.15. - Szonja álomgazdira vár!

Szonja szép és okos, fitt és egészséges dalmata hölgy. Készen áll az új kezdetre, mely reményeink szerint egy élethosszig tartó szeretetteljes kapcsolatot fog jelenteni számára egy aktív, hozzáértő gazdi oldalán, aki szívesen vinné sétálni, úszni, kirándulni és természetesen kutyás társaságba, játszani, bolondozni. Jelentkezzetek!
Email: info@dalmatamentes.hu (Szonja)
Tel: 06703655276
Dalmata Mentés

Adatlap: http://dalmatamentes.hu/portfolio/szonja/

Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... ka/Szonja/

Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2014.06.10. 12:50

Szonja még mindig várja az igazit!
Gazdát keres ez a fiatal, egészséges dalmata szuka, akit fél éve mentettünk egy szaporítótól, aki kutyához nem méltó módon bánt vele. Előéletéből adódó félelmei miatt hamar olyan helyet kellett találnunk számára, ahol hozzáértő gondoskodásban részesülhet, rehabilitálódhat.
Szonja fél éve él ideiglenes befogadónál, egy olyan kutyapanzióban, ahol megtapasztalhatta, milyen a jó bánásmód, megélheti a napi sétáltatás, törődés, az emberi szeretet és gondoskodás élményét, még ha nem is teljes értékű családtag. Sokadik gondozott kutyaként is megkap mindent, elfogadta és felismerte fajtársaiban a játszópartnert, megtanult tőlük felszabadultan játszani, örülni. Kirándulni is járnak, Szonja behívható, ragaszkodó, követi az embert.
Rengeteget fejlődött, oldódott, már tényleg csak a saját gazdi hiányzik az életéből, akinek hű társa lehet egy hosszú életen át!

Gondozója tollából idéznénk, ami szinte mindent összefoglal:
"Szoni álom szép, hihetetlenül okos, rafinált csaj. Egyetlen "hibája", hogy mielőtt hozzám került, két évig egy disznóólban szaporították, éheztették, és sokszor bántották, mert Ő nem hagyta szó nélkül, ahogy bánnak vele és a testvéreivel... Volt hogy gereblyével kapott....Rettegett mikor hozzám került, és harapott is félelmében, de szerencsére elfogadott engem, aztán szép lassan másokat is....csak hát neki udvarolni kell mielőtt valaki megérintheti, mert az ő bizalma bizony igazi kincs. Nagyon boldog kislány lett nálam, már csak az igazira vár! Reméljük hamar eljön az ő napja is!!"

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép


Szonjáról érdeklődni az info@dalmatamentes.hu-ra küldött bemutatkozó emailben vagy az alábbi telefonszámokon lehet: 06303457051, 06203324632

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2014.06.10. 12:39

Szonja elmúlt hónapjai képekben:

Sztárfotó a félénk szépségről a Hopeonline jóvoltából:
Kép

Kép

Kép

Öröm és játék a régi ismerőssel, Samyvel:
Kép

Szonja szeret autózni:
Kép

Bohóckodás, kedveskedés - öt hónap munkája volt elérni nála ezt a felszabadultságot:
Kép

Szonja a szánhúzósok örökbe fogadó napján, ember és kutya hadak közepette is jelesen vizsgázott, példás jókutyaként:
Kép
Kép
Kép

milkyway
Hozzászólások: 3180
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: milkyway » 2014.04.28. 15:09

Gazdit keres Szonja, a 2012-ben született dalmata szuka!

Szonja alig két éves, és máris az emberi kapzsiság, és kizsákmázsolás áldozata lett.
Két másik testvérével együtt egy disznóólban tartották, enni csak annyit kapott, hogy ne haljon éhen, verést és fenyegetést viszont annál többet….arra használták őt, és testvéreit is, hogy kiskutyákat szüljenek, és ezzel hozzanak pénzt az őket tartó “gazdáknak”…..
A bántalmazásnak köszönhetően támadott, oda kapott félelmében amikor hozzánk került.
Szerencsére ez már a múlt! Szonja nagyon sokat változott, és fejlődött, imád sétálni, kirándulni, energikus kutya, aki végre élvezheti a szabad életet.
Elkezdett nyitni az emberek felé, de óvatosan ismerkedik, elsőre bizalmatlan kissé, majd amikor bizalmába fogadta az embert, akkor el sem mozdul mellőle.
Kutyatársait szereti, imád játszani, kanokkal és szukákkal egyaránt játékos, akár második kutyának is tökéletes választás lehetne.
Szobatiszta, szeret az ember közelében, lakásban lenni, de azzal számolni kell, hogy mindent leellenőriz, és megrágcsálhat dolgokat, hisz most éli át az elvesztett gyerekkorát.
Lakásba vagy kertes házba szeretne költözni, de szigorúan bejárással, mert rövid szőrű, fázós és hajlamos a felfázásra. Gyerek és cica mellé azonban nem javasoljuk.

Szonja oltott (veszettségi, kombinált), microchipezett, féreghajtott, ivartalanított, a Dalmata Mentés gondozásában keresi végleges gazdiját!
Örökbefogadása előzetes ismerkedéssel, és az örökbeadási szerződés aláírásával lehetséges.

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (SZONJA) vagy 06303457051, 06703655276

Bővebb info: http://www.dalmatamentes.hu/

Adatlap: http://dalmatamentes.hu/portfolio/szonja/

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... ka/Szonja/

Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2014.01.19. 22:00

Samy és Szonja elhelyezését csak panzióban tudtuk megoldani, mivel sajnos nem jelentkeztek rájuk megfelelő ideiglenes befogadók, gazdijelöltek sem.
Köszönjük a segítséget eddigi gondozóiknak Kittinek és Violának. A két rossz körülmények közül mentett kutyáról továbbra is szakértő kutyakiképzők gondoskodnak, folytatják a korábban megkezdett szocializiációjukat és rehabilitációjukat. Jó helyre kerültek, egymást is segítik a fejlődésben, de igazából mindegyiküknek saját család, végleges gazdi lenne a legjobb mielőbb.

Fotózásra hoztuk őket a hétvégén, néhány órát együtt töltöttek Mayával is ideiglenes befogadójánál.
Samy és Maya azonnal egymásra találtak, néhány perc után már ment a gyürkőzés, játék. Samyt előbb érdekli a többi kutya, mint az emberek vagy a környezete, borzasztóan aktív, energikus.
Szonja is feltalálta magát a számára teljesen idegen, új környezetben. Eddigi életében sosem volt még fűtött lakásban, de nagyon bátran rögtön körbe járt, megvizsgált minden bútort, ajtót, néhány perccel érkezése után a kutyafekhelyet óvatosan de határozottan elfoglalta :mrgreen:

A két disznóólból, láncról, éhezéstől mentett fiatal kutya ilyen jól kényelembe helyezte magát a rövid látogatás alkalmával. Hasonló környezetben szeretnénk látni őket végleges családjuknál is, akik reméljük mihamarabb jelentkeznek ezekre a szeretetre méltó dalmatákra!
Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Szonja) (Samy), 06303457051

Kép
Kép

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2014.01.06. 23:02

Szonja oldódik. Nagyon lassan, de tanulja, hogy az ember jó is lehet és szeretetet ad! Ő még nem tudja hogyan viszonozza, mivel egy hónappal ezelőttig csak a botütés volt a jussa ott, ahonnan elhoztuk. Meg kell tanulnia, mit is jelent boldog kutyának lenni, hogyan kell örülni! Szonja még nagyon félénk, a suta kis örömtáncát is csak és kizárólag gondozójának járja. Mindössze két éves, előtte az élet, és mi szeretnénk ha az ő élete teljesen megváltozhatna! Hozzáértő gazdit vagy ideiglenes befogadót keresünk számára sürgősen, még az igazi hideg beállta előtt! Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Szonja), 06303457051

Video: https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... jpg&jq=100

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2014.01.06. 23:01

SOS IDEIGLENES BEFOGADÓT keresünk SZONJA és SAMY számára!!!

SZONJA elhelyezése hirtelen vált sürgőssé, kinti szigetelt kennelben nem megoldható tovább a tartása a hideg időjárás miatt (felfázása is nehezen gyógyul emiatt). Jelenlegi befogadója lehetőségeihez mérten mindent megtett érte, napi rendszeres és szakszerű foglalkozást kapott, félőssége sokat oldódott.
Január 10-étől keressük számára azt az ideális befogadót, aki Szonja gazdisodásáig folytatná a megkezdett munkát és gondját viselné ennek a sokat bántalmazott, félős kutyalánynak!

SAMY nagyon jó körülmények között töltötte az elmúlt heteket, de ideiglenes befogadója már a kezdetekben jelezte nekünk, hogy csak január 10-éig tudja vállalni Samyt! Samy szobatiszta, játékos, energiával teli, számára is keressük új befogadóját, aki gazdisodásig vállalni tudja gondozását!

Mindkét kutya elhelyezése EXTRA SOS, az időnk fogytán!! JANUÁR 10-ÉIG MEG KELL OLDANI ELHELYEZÉSÜKET!!!!

Jelentkezés: info@dalmatamentes.hu (Szonja ; Samy)
További információ a kutyákról itt a facebookon híreink között, illetve a 06303457051 és 06203324632 telefonszámokon!

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Szonja (kabai)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.12.29. 17:01

Szonja a varratszedés után elkezdte első sétáit ideiglenes befogadójánál.
Neki sajnos nehezebben megy az oldódás, ő a legjobban stresszben lévő eb a kabai mentvények közül. Fejlődik, oldódik napról napra de lassan. Leginkább azt a részt szereti, amikor visszaérnek a számára biztonságot jelentő helyére. Az utcán egyelőre lefagy más négylábúak, de akár emberek közeledésére is. Minden nap sétálnak, a dolgát kint végzi. Már teljesen kennel tiszta.
Befogadójával már játszani is próbált, mosolyog. Nagyon vágyik a szeretetre, de még nem tudja hogyan fejezze ki magát!
Sajnos csak kinti elhelyezést tudtunk neki sürgősen intézni. Bélelt kutyaháza, szigetelt kennelje van, de mégis kelleni fog neki egy olyan befogadó, aki be tudja engedni legalább éjszakára fűtött helyiségbe, ugyanis a felfázása az állatorvosi kezelések ellenére sem javul!

Nagyon várjuk olyan ideiglenes befogadó jelentkezését, aki érez egy kis kihívást egy fiatal de nagyon félős kutya rahabilitációjára! Néhány hétig vagy akár hónapig szüksége lesz a folyamatos foglalkoztatásra, fokozatos szocializálásra, amíg végleges gazdit nem találunk számára.
Az ideiglenes befogadás részleteiről honlapunkon tájékozódhattok: http://dalmatamentes.hu/?page_id=1960&lang=hu , Szonja teljes költségeit álljuk!

Kérjük segítsetek Szonján, osszátok meg ezt a felhívást minél többen, mert jön a tél java, az elhelyezésének megoldása sürgős!

Érdeklődni: info@dalmatamentes.hu (Szonja), 06303457051

Kép

Kép

több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... ka/Szonja/

isztmosz
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Szonja (DM, kabai)

Hozzászólás Szerző: isztmosz » 2013.12.14. 20:23

Ideiglenes vagy végleges befogadót keres Szonja, 2 éves dalmata szuka

Szonja alig két éves, mégis rengeteg félelem kavarog benne....Eddig mindennapjait, három másik testvérével együtt egy disznóólban töltötte, és az volt az élete, hogy kölyköket szüljön...a testvérei közül ő a legdominánsabb, valószínűleg a falkavezér is ő volt. A falkáját védelmezte, ezért a legtöbb ütést, bottal verést, neki kellett elviselnie. Megtanulta hát, hogy támadni kell, és félelmetesnek tűnni,így tudott túlélni......csak ezt az életet ismerte.
Az elején őrjöngve támadott félelmében, kezelhetetlen volt.....szerencsére pár nap nyugalom és hozzáértő gondoskodás hatására már simogatható, csóvál, de még nagyon-nagyon hosszú az út, amíg kiegyensúlyozott, boldog kutya lesz.
Jelenleg elhelyezése megoldott, de január elejétől már ideiglenes befogadót, vagy ami a legjobb lenne számára, gazdit keres!
Olyan gazdi vagy befogadó lenne jó, akinek van tapasztalata nagyon félős kutyákkal. A legideálisabb kertes házas elhelyezés lenne, kinti-benti lakhatással. A csak lakásban való elhelyezésnél annyival nehezebb a helyzet, hogy nyilván lent az utcán nagyobb a tömeg, forgalom stb., nehezebben oldódna, mint egy nyugodt kertben. Nagyjából szobatiszta, az igénye megvan rá, néha baleset azért előfordul. Jelenlegi befogadójánál már bújik csóvál, nagyon ragaszkodó, és hangot is ad annak, hogy szeretgetésre lenne szüksége, ez lakásnál azért probléma lehet. Más kutyákkal barátságos, de azért domináns viselkedésű, ami valószínű később változni fog. Aki tehát ezek után is úgy érzi kellően elszánt és tapasztalata is van ahhoz, hogy egy ilyen félős, sok rosszat megélt dalmata lányt magához vegyen és megmutassa neki, milyen is boldog, vidám családtagként élni, kérjük hívja az alábbi elérhetőséget: 06703655276 vagy írjon az info@dalmatamentes.hu-ra Szonja megjelöléssel!
Szonja oltott (veszettségi, kombinált), microchipezett, féreghajtott, ivartalanított, a Dalmata Mentés gondozásában keresi ideiglenes vagy végleges gazdiját! Bővebb info: http://www.dalmatamentes.hu
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/ ... ai/Szonja/

Kép
Kép
Kép

A kabai mentésről: viewtopic.php?f=7&t=247

Válasz küldése