dalmatamentes.hu

Dalmata Fajtamentő KHE fóruma

Donnie - gazdis (DM)

Re: Donnie - gazdis (DM)

HozzászólásSzerző: milkyway » 2019.01.04. 09:05

2019.01.02. Donnie gazdis! :)

Hosszú ideje vártunk arra, hogy leírhassuk e két szót, Donnie pedig még nálunk is régebb óta vágyott egy szerető családra, ahol egy kutyapajtással együtt élvezheti a megérdemelt gondoskodást és szeretetet.

Donnie december első hétvégéjén kezdte meg próbaidejét leendő otthonában. Gazdijelöltjei imádják a kajla nagyfiút, de azért határozottan betartatják vele is a kialakított szabályokat. Kitartásukat és odaadásukat látva, beszámolóik ismeretében elérkezettnek láttuk az időt a végleges örökbefogadási szerződés aláírására. Látogatásunkkor Donnie örömmel, de nyugodtan fogadta önkéntesünket. A gazdik iránti bizalmának növekedésével biztonságérzete is mélyül, szökési hajlama halványul – már kezdi elhinni, hogy őt igazán akarják, szeretik, megbecsülik.

Kép

Donnie pár hónapos korában az utcán csavargott magányosan, mikor rátaláltak, s az elmúlt közel két évben kalandos utat járt be, befogadótól befogadóig. Ám most, annyi kétségbeesés és reménykedés után végre ő is megtalálta életre szóló otthonát.

Az újévbe belépve kívánunk sok boldogságot és örömteli pillanatokat családodban, Donnie!

Donnie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
milkyway
 
Hozzászólások: 3176
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Donnie - próbaidős gazdis

HozzászólásSzerző: milkyway » 2019.01.04. 09:02

2018.12.21. Donnie próbaidős gazdis!

Sokat megélt védencünk több mint másfél éve várta már, hogy valakinek elnyerhesse a szívét. Komoly érdeklődője akadt egy kedves pár személyében, akik azóta követték nyomon történetét, hogy kölyökkorában egyesületünk gondozásába került. Donnie-nak tavaly nem volt szerencséje, szabályzatunkat megkerülve befogadója olyan helyre adta, ahol a foglalkozás és nevelés hiánya miatt hamar a család fejére nőtt a kamaszodó eb, ezért 8 hónapos korában eldobták maguktól, így Donnie visszakerült gondozásukba.

Teltek-múltak a hónapok, ő pedig még második születésnapján is gazdira várt… Arra a gazdira, aki extrém szeparációs szorongása és szökőssége ismeretében is elszántan kitart mellette. Októberben érkezett el a pillanat, hogy felcsillant a remény! A részletes bemutatkozó levél és a telefonos beszélgetések után érdeklődői több alkalommal is meglátogatták Donniet örökbefogadott kutyusuk, Keiko kíséretében. A szimpátia kölcsönösnek bizonyult, így december elején Donnie megkezdhette próbaidejét leendő otthonában.

Kép

Gazdijelöltjei végtelen türelemmel gondozzák és nevelik, kitartásuk példaértékű. Donnie ugyanis nem egyszerű eset, a kölyökkori szocializáció teljes hiánya miatt szeparációs szorongása szélsőséges mértékű, lakásban pillanatok alatt szétszed mindent, amihez hozzájut, a szobaketrecből is képes kiszabadulni, ezért biztonsággal csak kinti kennelben tartható. Juditék mindezek tudatában vállalták őt, megerősítették a kennelt, a szigetelt kutyaházban pedig Keiko-val együtt szundikálnak békésen a gazdik távollétében:

„Egy udvari séta után Keikot is bevittük a kennelbe, hogy lássuk, mi történik, hisz hétköznapkon osztozniuk kell rajta, míg mi dolgozunk. Sok játék után végül mindketten a házban kötöttek ki és több órát aludtak együtt. Délután sétára vittük Donniet a faluba, majd ki az erdőbe, Keikoval együtt. A séta nehéz, továbbra is megugatja a benti kutyákat, hajlamos mindent felzabálni a földről (beleértve a kakit is), így nagyon kell rá figyelni. Az etetés külön történik, Keiko a teraszon, Donnie bent a kennelben kapja meg a vacsit. Borzasztó mohó, abban maradtunk, hogy megemeljük a normál adagot, mert kicsit legatyásodott a hideg beköszöntével, így most hízókúrán van.

Amit összességében eddig láttunk rajta, hogy hihetetlenül okos, makacs és hisztis, és úgy eszik mint egy disznó. :) Mégis imádjuk, és nagyon szeretnénk, ha a próbaidő jól sikerülne. Agressziónak jelét sem mutatta a hétvége folyamán senki irányába, a cicák felé is csak érdeklődést mutat. Mostanra nagyjából megszokta a helyét is, úgyhogy reméljük, idővel minket is elfogad feltétel nélkül. :)


Kép

Donnie napról-napra oldódik, ám a 1,5 évnyi „gazdátlanság” nyomait hosszú időbe telik még levetkőznie. Bízunk benne, lassacskán megnyugszik majd és megérti, hogy ő is része lehet egy szerető családnak. Fogadjátok legfrissebb beszámolójukat:

“Gondoltam, újabb szösszenetet osztanék meg Donnie-ról. :) Hétvégén elmentünk vele kutyasuliba, az egyik falubeli szervezte, ingyenesen. Donnie nagyon jól viselkedett, fokozatosan álltunk be a feladatokra, de mindent megcsinált, ügyes volt, nagyon büszkék voltunk rá. :) Később elvittük őt a tatabányai ebrendészeti telep kutyakarácsonyára is. Megnéztük Keiko kutyaiskolájának a bemutatóját, és kicsit ismerkedtünk az ottaniakkal. Donnie ott is jól viselkedett. Volt ugyan, hogy meg-megmorgott egy kutyát, de pórázjelzésre azonnal reagált, és leállt. A séták alakulnak, egyre jobban viseli a kerítésen belüli kutyák ugatását, de azért persze vannak nehezebb pillanatok, gyakorolunk még.

Azt gondolom, hogy még hosszú út áll előttünk Donnieval, szerintem még nem meri elhinni, hogy a családunk tagja lehet, csak néha-néha engedi meg magának. Mi nem adjuk fel, igyekszünk neki bebizonyítani, hogy érdemesek vagyunk a bizalmára, a szeretetére és a hűségére. :)


Drukkoljatok velünk együtt Donnienak, hogy továbbra is ilyen jól alakuljanak a dolgok!

Donnie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/

Dalmata Mentés

Kép
Kép
milkyway
 
Hozzászólások: 3176
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: milkyway » 2019.01.04. 08:50

2018.10.19. Donnie két éves lett, de még mindig várja az igazit!

– Két éves lettem. És gazdit kértem a szülinapomra. De… de mi a baj velem? Miért nem jött el értem senki?
– Nem a Te hibád, Donnie.
– Akkor szerinted lehet..? Lehet, hogy egy nap majd én is megtetszek valakinek?
– Biztosan Donnie! Együtt megvárjuk azt a gazdit, akinek Te leszel a szeme fénye.
– De jó lenne! Egy saját gazdi, és egy hely, amit végre otthonnak hívhatok…

Kép

Donnie több, mint egy éve vár az igazira.
Szereti az embereket, más kutyákkal jól kijön, a nagyobbakkal szívesen játszik.
Olyan gazdit szeretne, akivel sokat lehet együtt, mert jelenleg nagyon nem szeret egyedül lenni.
Ami érthető is, hiszen kicsinek cuki volt, ragaszkodott hozzá egy család (szerették, de nem nevelték…), aztán Donnie megnőtt, és úgy már nem volt jó. Eldobták maguktól.
És ő nem értette.
Most sem érti, hogy neki miért nem jut egy szerető otthon…

Mi nagyon szeretnénk valóra váltani az álmát!
Ezért arra kérünk Titeket, segítsetek Donnie-nak, legalább egy megosztással!

Donnie fényképes leírása: http://www.dalmatamentes.hu/donnie
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie)

Köszönjük!

Dalmata Mentés
milkyway
 
Hozzászólások: 3176
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: milkyway » 2019.01.04. 08:49

2018.10.04. Donnie és Fanta hírei

Meglátogattuk Fantát és Donniet. Elvittük Őket egy röpke 2 órás sétára a környéken. Mindketten teljes erőbedobással vágtak neki az útnak, alig tudtuk visszafogni a srácokat. Érezhető volt rajtuk a rengeteg le nem vezetett energia. Nagyon lelkesen szimatolgattak végig mindent az erdőben az utunk során, láthatóan élvezték a kalandot.

Az erdőből kiérve, egy nyugisabb részen tartottunk egy kis pihenőt, gyakoroltuk kicsit az ül-fekszik-marad vezényszavakat, játszottunk és készítettünk néhány fotót, majd indultunk vissza. A visszaúton már sokkal nyugodtabban jöttek a skacok, láb mellett és nem húztak annyira.
Ahogy lakott területre értünk és a kertéseken belül elkezdtek a helyi ebek ugatni, Donnie újra felpörgött és csatlakozott a csaholók táborához.

Fanta változatlanul rajong az emberekért, bújik, ölbe mászik, csak hogy begyűjtsön egy kis simit, vagy kioszthasson néhány puszit. Donnie is örömmel barátkozik, de a környezetében zajló események, zajok, szagok is könnyedén lekötik a figyelmét.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet valamelyik gazdikeresőnk, olvasd el történetét honlapunkon:

Donnie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Fanta: http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanta/

Donnie-képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/
Fanta-képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Fanta/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Fanta, Donnie)

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
milkyway
 
Hozzászólások: 3176
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: milkyway » 2019.01.04. 08:45

2018.09.05. Meglátogattuk Donniet és Fantát!

Elvittük őket kirándulni a közeli erdőbe. Az augusztusi hőség ellenére mindkét kutya nagyon élvezte a barangolást a hűs lombok között.
Fanta kifejezetten igényli az emberek társaságát, imádja, ha foglalkoznak vele és simogatják. Donnie kevésbé emberközpontú, sokkal inkább leköti a különböző, új ingerek felfedezése.
Mindkét kutya napi szintű, rendszeres sétáltatást igényel, amely mozgásigényüknek megfelel.

Már nagyon várnak egy otthonra, ahol igazi családtagként tekintenek rájuk:
– Donnie: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
– Fanta: http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanta/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Fanta, Donnie)

Találkozunk a vasárnapi Ebugatta Pikniken, Gödöllőn!

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
milkyway
 
Hozzászólások: 3176
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: milkyway » 2019.01.04. 08:31

2018.08.02. GAZDÁT KERES DONNIE – 1,5 éves, dalmata keverék kan. Donnie már több, mint 1 éve van Egyesületünk gondozásában.

Donnie barátságos, közepes termetű, inkább lustább természet, de természetesen igényli a rendszeres mozgatást. Erős szeparációs szorongással küzd, melynek kezeléséhez egy kitartó, határozott, következetes gazdira lenne szüksége, aki sokat tud otthon lenni vele, illetve aki távollétében biztosítani tud egy szökésbiztos, minden oldalról zárt, fedett kennelt számára, ahol Donnie biztonságban tudhatja magát, és várhatja haza családját. Kiegyensúlyozott, nagyobb testű kutya mellé is ideális társ lehet. Nagyobb gyermekek mellé ajánljuk.

Donnie-t 2017. februárjában, 4 hónapos korában találták befogadói Budaörsön, ezt követően került Egyesületünk gondozásába. Megtalálói lettek ideiglenes befogadói, azonban az aláírt szerződést megszegve eladták Donnie-t és így egy számára nem megfelelő családba került. Sajnos az ott eltöltött 4 hónap alatt viselkedési problémák alakultak ki nála a következetlenség és elkényeztetés miatt, melyek közül a legsúlyosabb a szeparációs szorongás. Donnie, amint egyedül marad, kitör rajta a pánik, szökne a gazda után, próbál menekülni a helyzetből, így akár a legmagasabb kerítésen is képes átugrani. Ezt figyelembe véve a leendő gazdinak rengeteg időt kell szentelnie arra, hogy Donnie-t kizökkentse ebből az állapotból, hogy ő is kiegyensúlyozott kutyus lehessen. Rendszeres mozgatás, illetve kutyaiskola látogatása nélkülözhetetlen számára, valamint a gazdi távollétében egy szökésbiztos, teljesen zárt (kinti) kennel lenne a legideálisabb.

Donnie-t csípő-diszpláziával diagnosztizálták, melyre megfelelő kezelést és fizikai rehabilitációt kapott. Donnie szerencsére nem küzd fájdalommal, így az eddig eltelt időben sem volt gond számára a mozgás, ízületvédő támogatást kapott. Donnie megfelelően izmolt, nincsenek fájdalmai, továbbá sem műtétet, sem egyéb kezelést nem igényel. Extrém terheléstől és mozgástól természetesen tartózkodni kell, de nyugodtan lehet vinni sétálni, játszhat a kutyabarátokkal, a hétköznapi mozgást nem szükséges korlátozni nála, aktív, fájdalommentes, boldog életet élhet. Ízületvédőket lehet alkalmazni továbbra is, de egyéb gyógyszer szedése nem szükséges.

Szobatiszta, más kutyákkal jól kijön, azonban alkalmanként játékosan domináns, melyet szintén kordában kell tartani. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is ajánljuk.

Donnie elsősorban kinti-benti tartással keres gazdát, stabil kerítéssel, zárt kennellel. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Donnie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
Kép
milkyway
 
Hozzászólások: 3176
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: milkyway » 2018.03.21. 11:51

2018.02.22. Donnie újabb kezelésére gyűjtünk!

Donnie-nak kiújult korábbi könyök-burzitisze, melyet azonnal kezeltetni kellett. Az állatorvosnál bódításban leszívták a felgyülemlett folyadékot, többféle gyógyszeres injekciót kapott a könyökébe, végezetül egy nyomókötést, melyet legalább 3 napig viselnie kell, hogy a felgyülemlett folyadék által kitágított bőrrész újra letapadjon, kisebb esélyt adva ezzel a kiújulásnak. A burzitiszre hajlamos kutyáknál akár a másik lábon is kialakulhat ez a gyulladásos megbetegedés.

Donnie kétféle gyulladáscsökkentő antibiotikumot kap mostantól, kezelése 18.000,- ft volt, a gyógyszerek további 8-10.000,- ft-os kiadást jelentenek.
Donnie nehezen viseli a nyomókötést, sokat sír, nyugtalan, beteg könyöke fájdalmas számára! Gondozója lelkiismeretesen ápolja, melyet külön köszönünk neki!

Egyesületünk kasszája kimerülőben, a pécsi mentés beteg kölykeinek kezeltetése felemésztette tartalékaink nagy részét! Donnie jelenleg napidíjas panzióban lakik, segítségre van szükségünk gondozásának költségeihez!
Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/

Kérjük támogassátok Donnie ellátását! Minden forint segítséget jelent!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Donnie kezelése”

Köszönjük adományaitokat!

Dalmata Mentés

Kép
milkyway
 
Hozzászólások: 3176
Csatlakozott: 2012.02.15. 12:13

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: Kissorsi83 » 2017.12.19. 11:01

2017.12.19.
Donnie a sok viszontagságot megélt dalmata-vizsla mix pöttyösünk lassan 1 éve várja az álomgazdát! :( Panzióban tudtuk csak elhelyezni, ahol jelenleg egy kinti kennelben várja, hogy eljöjjön érte egy család és megmutassák neki milyen igazi, gazdis kutyaként élni!
Segítsetek Donnie-nak egy megosztással, hogy az Újév Új gazdikat is hozzon! :)

Donnie 1 éves dalmata-vizsla keverék kan kutya!
Olyan családot szeretne, ahol családtagként tekintenek rá, folytatják határozott nevelését, megfelelően mozgatják, játszanak, labdáznak vele, sétáltatják. Elsősorban kinti-benti tartással keres gazdát, stabil kerítéssel, zárt kennellel.
A kutyákkal jól kijön, játékos. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is ajánljuk. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.

Ideiglenes befogadók jelentkezését is várjuk! (minimális feltétel: kutyanevelésben jártas, budapest környéki befogadókat keresünk) http://dalmatamentes.hu/lang/hu/ideiglenes-befogadas/
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Donnie története honlapunkon olvasható:http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/
06303457051, 06208066919, 06208066923
Dalmata Mentés
Kép
Kissorsi83
 
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2016.08.30. 12:21

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: Kissorsi83 » 2017.11.24. 12:57

2017.11.24. Donnie ortopéd specialistánál járt

Ahogy korábban hírt adtunk róla, Donnie-nak csípődiszpláziája van. Az akkori lesújtó hírekből felocsúdva úgy döntöttünk, hogy Donnie-t alaposan kivizsgáltatjuk és megkezdjük kezelését, fizikai rehabilitációját. Donnie szerencsére nem küzd fájdalommal, így az eddig eltelt időben sem volt gond számára a mozgás, ízületvédő támogatást kapott jó kondíciója megtartásához. Új helyén a 2 méteres kerítést is többször gond nélkül átmászta, gondozójának tapasztalt szeme úgy látta, hogy akkora baj mégsem lehet Donnie-val, ezert úgy döntöttünk még alaposabban kivizsgáltatjuk.
A korábbi leletekkel felszerelkezve időpontot kértünk orthopéd specialistához, ahol Donnie-t alaposan kivizsgálták. A vizsgálat alatt sem mutatott semmilyen fájdalmat a kutya, pedig alaposan megdolgozták. Az orvos csupa jó hírekkel szolgált: Donnie jó kondiban van, jól izmolt, nincsenek fájdalmai és sem műtétet, sem egyéb kezelést nem igényel. Extrém terheléstől és mozgástól természetesen tartózkodni kell a jövőben is, figyelni kell rá, hogy ne fusson sokat, de nyugodtan lehet vinni sétálni, játszhat a kutyabarátokkal, a hétköznapi mozgást nem szükséges korlátozni nála, aktív, fájdalommentes, boldog életet élhet. Ízületvédőket lehet alkalmazni továbbra is, de egyéb gyógyszert nem kell szednie.

Az orvosi szakvélemény szerint szinte biztosra vehető, hogy Donnie-nak a jövőben sem lesznek fájdalmai és csípője nem igényel majd semmilyen kezelést, beavatkozást később sem.
Nagyon örültünk a jó híreknek, Donnie annyi mindent megélt már, hogy igazán kijárt neki valami jó is. Most már csak az álomgazdira vár!

Donnie 1 éves dalmata-vizsla keverék kan kutya!
Olyan családot szeretne, ahol családtagként tekintenek rá, folytatják határozott nevelését, megfelelően mozgatják, játszanak, labdáznak vele, sétáltatják. Elsősorban kinti-benti tartással keres gazdát, stabil kerítéssel, zárt kennellel.
A kutyákkal jól kijön, játékos. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is ajánljuk. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.
Érdeklődni:kapcsolat@dalmatamentes.hu(Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Donnie története honlapunkon olvasható:http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/
06303457051, 06208066919, 06208066923
Dalmata Mentés
Kép
Kissorsi83
 
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2016.08.30. 12:21

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: Kissorsi83 » 2017.11.02. 14:36

2017.11.02.
Jön a tél és Donnie még mindig az álomgazdit várja! Jelenleg panzióban él, ahol egy kinti kennelben várja az igazit, akiknél családtagként élhet. Segíts neki egy megosztással! :)
Donnie szocializációjából sajnos rengeteg minden kimaradt, amit most igyekszünk pótolni, többek között azt sem tanulta meg, hogy mikor egyedül marad ne essen pánikba, amelyben egy méretben hozzáillő kutyatárs nagyon sokat segíthetne!
A fent leírtak miatt keresünk számára olyan ideiglenes vagy végleges családot, ahol sokat vannak otthon és ha el kell menni otthonról akkor Donnie is csatlakozhatna. Ha ez nem megoldott, akkor minden oldalról zárt, fedett kennelben várhatja haza családját és a kerítés is atombiztos.
Donnie 1 éves dalmata-vizsla keverék kan kutya!
Olyan családot szeretne, ahol családtagként tekintenek rá, folytatják határozott nevelését, sokat mozgatják, játszanak, labdáznak vele, sétáltatják. Elsősorban kinti-benti tartással, megfelelő lemozgatással, stabil kerítéssel,zárt kennellel. Szobatiszta, de jelenleg nem hagyható egyedül a lakásban sajnos.
A kutyákkal jól kijön, játékos. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is mehetne. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több fotó:http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/…/Donnie/
06303457051, 06208066919, 06208066923
Dalmata Mentés
Kép
Kép
Kép
Kép
Kissorsi83
 
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2016.08.30. 12:21

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: Kissorsi83 » 2017.10.17. 07:43

2017.10.17.
Donnie új panziós befogadóhoz költözött

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Donniet extrém szeparációs szorongása és szökési kísérletei miatt új panziós helyre kellett költöztetnünk. Itt sem hazudtolta meg magát, a 2m(!)-es kerítést is megpróbálta átmászni. Szerencsére szemfüles panziósunk fülön csípte, így Donnie nyert magának egy zárt kennelt és egy lakótársat is. :)

Donnienak csípő problémái is vannak, melynek kezelése folyamatban van, gondot nem okoz neki és a későbbiekben is kordában tartható az állapota a megfelelő tornával és ízületvédőkkel, amit most is folyamatosan kap.
Leendő gazdája ugyan maratont nem fog futni Donnie-val, de kiváló társa lehet egy nyugodtabb, akár nagyobb gyermekkel rendelkező családnak is.
Mindez azonban csak átmeneti megoldás, ami a pécsi mentés kutyáinak panziózása és teljeskörű ellátása mellett extrém módon megterheli költségvetésünket. Donnie SÜRGŐSEN ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keres!

Donnie szocializációjából sajnos rengeteg minden kimaradt, amit most igyekszünk pótolni, többek között azt sem tanulta meg, hogy mikor egyedül marad ne essen pánikba.A fent leírtak miatt keresünk számára olyan ideiglenes vagy végleges családot, ahol sokat vannak otthon és ha el kell menni otthonról akkor Donnie is csatlakozhatna. Ha ez nem megoldott, akkor minden oldalról zárt, fedett kennelben várhatja haza családját és a kerítés is atombiztos. Szocializációját nagymértékben segítheti egy kiegyensúlyozott, méretben hozzáillő kutyatárs, így ideális lehet második kutyának is.

Donnie 1 éves dalmata-vizsla keverék kan kutya!
Olyan családot szeretne, ahol családtagként tekintenek rá, folytatják határozott nevelését, sokat mozgatják, játszanak, labdáznak vele, sétáltatják. Elsősorban kinti-benti tartással, megfelelő lemozgatással, stabil kerítéssel, zárt kennellel. Szobatiszta, de jelenleg nem hagyható egyedül a lakásban sajnos.
A kutyákkal jól kijön, játékos. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is mehetne. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik. http://www.dalmatamentes.hu/donnie

Kérjük támogassátok Donnie gondozását, hogy mielőbb megtalálhassuk a neki megfelelő végleges családját!
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu(Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása

Köszönjük támogatásotokat!

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több fotó:[url]http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/…/Donnie/[/url]
06303457051, 06208066919, 06208066923
Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kissorsi83
 
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2016.08.30. 12:21

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2017.10.11. 13:35

Donnie ideiglenes befogadót/gazdit keres!

Donnie a sok viszontagságon átesett dalmata keverék kölyök nemrég ünnepelte első szülinapját, de sajnos az igazi ajándék egy saját gazdi, nem érkezett még meg!
Donnie története: http://www.dalmatamentes.hu/donnie

Donnie szocializációjából sajnos rengeteg minden kimaradt, amit most igyekszünk pótolni, többek között azt sem tanulta meg, hogy mikor egyedül marad ne essen pánikba. A sok stressz miatt az elmúlt hetekben a gondos táplálás ellenére sajnos lesoványodott.
A napokban költözött át panziós befogadónkhoz, mert bár előző befogadónknál sokat szocializálódott és tanult családi környezetben, de extrém szeparációs szorongása miatt új megoldást kellett találni elhelyezésére.

A fent leírtak miatt keresünk számára olyan ideiglenes vagy végleges családot, ahol sokat vannak otthon és ha el kell menni otthonról akkor Donnie is csatlakozhatna. Ha ez nem megoldott, akkor minden oldalról zárt, fedett kennelben várhatja haza családját és a kerítés is atombiztos.

Donnie 1 éves dalmata-vizsla keverék kan kutya!
Olyan családot szeretne, ahol családtagként tekintenek rá, folytatják határozott nevelését, sokat mozgatják, játszanak, labdáznak vele, sétáltatják. Elsősorban kinti-benti tartással, megfelelő lemozgatással, stabil kerítéssel,zárt kennellel. Szobatiszta, de jelenleg nem hagyható egyedül a lakásban sajnos.
A kutyákkal jól kijön, játékos. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is mehetne. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.

Donnie tartása, kiképzése most nagyon megterheli egyesületünk költségvetését a pécsi mentésből elvállalt 12 kutya ellátásának finanszírozásával is küzdünk, már a 6 átvett kutyával is ellőttük tartalékainkat.
Kérjük támogassátok Donnie gondozását, hogy mielőbb megtalálhassuk a neki megfelelő végleges családját!
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu(Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása

Köszönjük támogatásotokat!

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több fotó:http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: Kissorsi83 » 2017.08.24. 13:16

2017.08.24. Donnieval kiképző foglalkozik

Donnie a fiatal dalmata keverék kutya egy hónapja került vissza gondozásunkba miután tavasszal jogtalanul eladta ideiglenes befogadója az éppen kamaszkorba lépő kölyköt, és az elhamarkodott, erőszakkal végigvitt befogadás néhány hónap alatt csődöt is mondott, eltulajdonlója miután nem bírt a kutyával, egyszerűen megszabadult tőle.
Előzmények: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Ennek a négy hónapnak isszuk a levét mi is, de főleg Donnie, aki legfogékonyabb korában nem kapta meg a megfelelő és hozzáértő nevelést!
Donniet kutyapanzióba tudtuk elhelyezni, de nem csak úgy bedugtuk egy ketrecbe, hanem egy lelkiismeretes, hozzáértő, türelmes kutyakiképzőre bíztuk őt, aki amellett, hogy nagyon kedvezményes napidíjért vállalta el, minden nap foglalkozik a kutyával!
Semmi sincs még veszve, nála sokkal idősebb kutyákat is meg lehet nevelni ez tényleg csak annak a kérdése, hogy valaki elég határozott, rátermett, gyakorlott legyen a kutya kezelésében. Donniet elkezdtük hát azon nem kívánatos és a mindennapi együttélésben igen kényelmetlen viselkedési szokásokról lenevelni, amiket eddig ráhagytak és valószínűsítjük, hogy igen nagy része volt abban, hogy eldobták őt. A dalmaták nagy része hasonló okokból kerül általában 1-2 éves korukban gazdikereső vagy bármire elcserélhető státuszba valamelyik apróhirdetési oldalon, mert ha kölyökként nincsenek meg a szabályok, nincs beállítva a falkarend, akkor ez lesz a vége, nagyon nehéz lesz ezekkel az önfejűségre hajlamos pöttyösökkel az élet, ami lehetne örömteli és vidám is egy energikus, fiatal de megnevelt kutyával!
Donnie alapvetően kedves, keresi az ember társaságát, ragaszkodó, játékos fiatal eb. Az elmúlt hetekben megnyugodott, visszatért jókedve. A panzióban családi körülmények között is élhetne, de sajnos e téren totál elrontották, saját épségének érdekében egyelőre csak kennelben lehet biztonsággal egyedül hagyni, ahogyan gondozója le is írja:

"Donnie-ról lettek további fejlemények.
Pórázon továbbra is őrjöng az utcán a kutyákra szinte semmivel se lehet kizökkenteni igy elég katasztrófa vele sétálni de dolgozunk rajta de ez több idő lesz mint hittem, egyedül lenni továbbra se tud amint elmegyek itthonról ugat,vonyít, a lakásban nem tudom hagyni mert rombol a ketrecből kijön. Próbáltam a kertben hagyni a kinti kutyáimmal de ki jön utánam a keritésen szóval csak a kennel maradt onnan nyilván nem tud kijönni de ugat. Ezt is elkezdtem vele gyakorolni, hogy pozitív dolog legyen a kennel vagy a ketrec szeressen ott lenni de persze ez se pár nap lesz... Mivel nálam eddig nem találkozott ivaros kannal csak szukákkal vagy ivartalan kanokkal ezért nem tudtam, hogy ivaros kanokkal milyen. Hát most kiderült mert van nálam panzióba egy teljesen normális ivaros kan, kutyákkal is normális de Donnie nem volt vele túlzottan barátságos egyszer megpróbált neki menni is, de ha épp nem agresszív vele akkor is tologatja és bunkó. Most már ez is kiderült, szóval ezen is rajta leszek, hogy ivaros kanokkal is tudjon viselkedni. Ezeken kívül ő is jól van a többiekkel játszik és jól érzi magát."


Donnie tartása, kiképzése most nagyon megterheli egyesületünk költségvetését a pécsi mentésből elvállalt 12 kutya ellátásának finanszírozásával is küzdünk, már a 6 átvett kutyával is ellőttük tartalékainkat.
Kérjük támogassátok Donnie gondozását, hogy mielőbb megtalálhassuk a neki megfelelő végleges családját!
Donniera eddig beérkezett adományok, amelyek összege csak részben fedezi a kutya két héttel ezelőtti állatorvosi kivizsgálását és az egy havi tartásának árát:
08.01. 2.000.- V.Barbara Katinka Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása
08.02. 10.000.- S.László
08.02. 20.000.- G.Marcell Sándor Donnie panzio, állatorvosi kezelése

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása

Köszönjük támogatásotokat!

Donnie a 11 hónapos dalmata-vizsla keverék kan kutya gazdát keres!
Olyan családot, ahol családtagként tekintenek rá, folytatják határozott nevelését, sokat mozgatják, játszanak, labdáznak vele, sétáltatják. Lakásba vagy kertes házba egyaránt javasoljuk megfelelő lemozgatással, stabil kerítéssel. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is mehetne. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kissorsi83
 
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2016.08.30. 12:21

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: Kissorsi83 » 2017.08.12. 16:48

2017.08.12.

Donnie hírek

Donnie 2 hete került újra gondozásunkba. Egy megtört, erősen viselkedésproblémás kutyát kaptunk vissza, aki komoly egészségügyi gondokkal is küzd. Gondozója jelezte, hogy könyökén egy dudor keletkezett, mely egy hét alatt szinte teniszlabda nagyságúra növekedett. A korábban eltitkolt csípődiszpláziája miatt bejelentettük röntgenre és kivizsgálásra, a héten a pécsi ötös mellett ő is járt az állatorvosnál.
Jó híreink nincsenek. A röntgenképek súlyos kétoldali csípődiszpláziát mutatnak, ortopéd szakorvosunk diagnózisa szerint Donnie pont az az eset, akivel (jelenleg) nem sokat lehet kezdeni. A kilátások nem túl jók, a kutyának fájdalmai lesznek, melyeket gyógyszeresen lehet kezelni és enyhíteni, felmerült egy későbbi műtét lehetősége is, mely komplikált és nagyon drága beavatkozás, de egyenlőre nem indokolt. Állapotát ízületvédelemmel és fizikális kímélettel ideig-óráig fenn lehet tartani, de a jövőben fokozatosan jönnek majd elő a gondok.

A könyökén lévő dudor egy bursitis (burza), mely ütődés hatására alakul ki. Ezt a gyulladt, folyadékkal telt csomót gyógyszeresen kezelték, de vár ránk egy bonyolult műtét, mert csak így lehet eltávolítani és megszüntetni.

Donnie sokat változott az elmúlt 2 hétben, hozzáértő gondozója napi több órát foglalkozik vele. Lelkileg nehezen stabilizálódott, megviselték az elmúlt hetek, látszik a tekintetén, hogy tudja: eldobták, elhagyták. Nem ezt érdemelte. Gondozóját szereti, de pontosan tudja, hogy nem ő az igazi gazdája.
Szépen csinálja az ül-fekszik, fekvésből felül gyakorlatokat, adja a mancsát, figyelmes, szeret tanulni. A gyerekek közelségétől feszült lesz, de már dolgoznak azon, hogy oldják a félelmeit. Tanulja a pórázon közlekedést, szépen utazott BKV-n. Más kutyákkal alapvetően barátságos, de pórázra kötve hajlamos a kötekedésre. Sok idő lesz, míg a korábbi helyén berögzült rossz dolgokról leszokik, de mind rehabilitációját, mind egészségügyi ellátását megkezdtük.

Donnie folyamatos gondozása és kezeltetése a pécsi mentés mellett extra terhet ró Egyesületünkre, panziós díjat fizetünk utána. A kilátásban lévő állatorvosi költségek magasak!
Kérjük támogassátok a mentést, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása

Donnie története, előzmények: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/

Dalmata Mentés

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kissorsi83
 
Hozzászólások: 381
Csatlakozott: 2016.08.30. 12:21

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2017.07.31. 11:53

2017.07.31.
Visszakaptuk Donniet!

Tavasszal kért tőlünk segítséget Donnie megtalálója, aki az utcán találta az akkor 4 hónap körüli kóborló dalmata keverék kölyköt és miután kereste, de nem jelentkezett érte a kutya gazdája, így segítséget kért a kutya költségeinek támogatásában és gazdikeresésben egyesületünktől. A megtalálóval ideiglenes befogadói szerződést kötöttünk és megkezdtük a kiskutya állatorvosi kezelését, oltási programját. Meghirdetve gazdikeresőként hamar lettek is rá érdeklődők. Az első ismerkedés azonban váratlan fordulatot hozott, a kutya érdeklődője az ideiglenes befogadóval együtt megkerülték egyesületünk évek óta bevállt örökbe adási protokollját, az érdeklődő hölgy türelmetlenségét és erőszakosságát pénzzel megerősítve megvásárolta az ideiglenes befogadótól Donniet és elvitték tőle.

Egyesületünk felszólításának ellenére sem a szerződést szegő ideiglenes befogadó, sem a kutya érdeklődője nem volt hajlandó visszaszolgáltatni a kutyát, sőt, rágalmazó hadjáratot indítottak közösségi oldalakon a Dalmata Fajtamentéssel szemben, és mivel nem született örökbe fogadás, és ezzel nem sikerült átiratniuk a kutya chipjét az egyesületünkről, ezért hosszú hetekig feljelentéssel fenyegetőztek.
Ügyvédet fogadtunk hát, aki megvizsgálva a rendelkezésre álló dokumentumokat hivatalos állásfoglalásában tájékoztatta Donnie bitorlóját jogosulatlanságáról. Válasz természetesen nem érkezett, a kutyát továbbra sem voltak hajlandóak visszaszolgáltatni, vagy bármilyen együttműködésre törekedni a Dalmata Mentéssel.

Miért nem indítottunk mi bírósági eljárást? A válasz igen egyszerű. Az állatvédelmi törvénnyel és kutyás jogvédelmi ügyekben nagy tapasztalattal bíró ügyvédünk mindenre kiterjedően tájékoztatott minket arról, hogy egy ilyen perbe belemenni több százezer forintos költséget jelent az egy-két ezer forintos beérkező eseti adományokból gazdálkodó szervezetünknek, valamint akár egy-másfél évig is eltarthat, mire jogerős ítélet születik. Ez olyan magas költséget jelent, amire nem fordíthatjuk a kutyák mentésére adományozók támogatását! Ekkora összegből 10-15 kutyát is meg lehet menteni! Egy-másfél év eltelte után pedig megkérdőjelezhető az is, hogy kiszakítsunk-e egy családból egy kutyát, aki ott már megszokott, ha bíróságra visszük a dolgot, ez hamarabb nem fog eldőlni sajnos.

Nem volt szükség ennyi időre, és nem volt szükség hatósági közbenjárásra.

Donniet ugyanis 4 hónap után a család - akik nem voltak hajlandóak elfogadni, hogy az ismerkedés idő, hogy nem véletlen kérjük a jelentkezőket többszöri találkozás során ismerjék meg a kiszemelt kutyát, mérjük fel együtt, hogy beleillik-e az életükbe, bírni fognak-e a kutya habitusával – nemes egyszerűséggel leadta a kutyát abba a kutyapanzióba, ahová nyár eleje óta rendszeresen és egyre sűrűbben hordták. Ott hagyták, végleg!!
Becsomagolták a kis batyuját és mindennel együtt leadták, lemondtak az amúgy sem a tulajdonukban lévő kutyáról!

A kutyapanzió ezt követően, amint megkapták Donnie minden dokumentumát, leolvasták microchipjét - amin a mai napig látható állatorvosunk bejegyzése, miszerint a kutya a Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület tulajdona, a kutyát eltulajdonították és keressük - értesítettek minket.
Donnie öt napot töltött még a számára már jól ismert helyen, mégis mély depresszióba esett. A gondozók már ismerték jól, sok hétvégét töltött náluk, elmondásuk szerint még sosem látták ilyennek. Nem játszott, nem evett. Tudta, hogy kidobták!!

Négy hónapig tartott a jólét, a nagy színház a nyilvánosságnak, a közösségi oldalra felposztolt ideálisnak tűnő fotók, a foyton heverő, boldogan a kanapén alvó, mozdulatlan kutyáról. Négy hónapig tartott a felelősség, az örökkön örökké a mindent megadunk a kedvencünknek és ennyi. Egy telefon a panziónak (hiszen ott milyen jó helye is van másik 50 eb között egész nap játszhat) nyár közepén, a szabadságolások kezdetén, hogy hát nem tudják tovább tartani és bevitték, leadták, eldobták, mint a megunt játékot.

Sokat nem is kell magyarázni vajon miért váltak meg tőle, a kutya totál neveletlen! Ezt az átadó kutyapanzió munkatársai is megerősítették, és mi is tapaszaltuk, nagyon nehéz eset. Felugrál mindenkire, az asztalra, az ablakra, az ajtón nyomja ki magát ezerrel, nyitja a kilincseket. Folyamatosan szökne, pórázon kezelhetetlenül rángat, ha zárt helyen (legyen ez kennel vagy egy szoba) egyedül marad, azonnal elkezd rombolni, őrjöngeni, üvölteni és ugrik rá az ablakra, szedi szét az ajtót. Nagyon szemtelen, nagyon pofátlan, nagyon erőszakos. Igazából ezeket már 4 hónaposan is láttuk rajta ideiglenes befogadójánál, és ezért nem lett volna mindegy milyen családba kerül, hogy lesznek-e elég következetesek és határozottak, hogy leneveljék ezekről a kölyökkori csintalanságokról, amik most, felnőt kutyaként már komoly problémákat jelentenek, megnehezítik és megkeserítik a mindennapi együttélést vele.

Akkor márciusban több jelentkező család is volt Donniera, de eltulajdonítói elvették a lehetőséget a többi családtól és a kutyától is, hogy megismerhessék, hogy megtaláljuk a neki való megfelelő családot! Most pedig van egy problémás, ereje teljében lévő fiatal felnőtt eb, akire ráhagytak mindent
, aki így a falkarend csúcsán érzi magát, mert viccesnek tartották, hogy felágaskodik az étkező asztalra, hogy ráfekszik a gyerekre, akinek nem tanították meg, hogyan viselkedjen egyedül, amikor a gazdiknak el kell menni otthonról, stb. Donniet amilyen hamar tudtuk átvettük, kutyapanzióban tudtuk elhelyezni. A kedve már jobb, pár nap után elkezdett a többi kutya iránt érdeklődni is.

Kutyakiképző vette kezelésbe, akinek lesz vele munkája, egyesületünknek meg kemény kiadásai, napidíjat fizetünk gondozásáért, tartásáért!

És még nincs vége...

Donnie kis batyucskájában találtunk állatorvosi leleteket, amik arról tanuskodnak, hogy a kutyát még áprilisban elvitték állatorvoshoz, és annak ellenére, hogy nem az ő tulajdonuk volt, a kutyát megműtették. Ezzel természetesen nem ártottak neki, ivartalanítatták és eltávolítatták farkas körmeit a hátsó lábáról. Valószínűsíthetjük, hogy itt vették észre, hogy valami nem stimmel a kutya csípőjével. Megröntgenezték és közepesen súlyos csípő diszpláziát állapítottak meg nála, kórlapján feketén-fehéren ott áll, hogy gyógyszeres kezelést javasoltak, a kontroll vizsgálata most esedékes augusztusban!
Ezt leadáskor elfelejtette megemlíteni a négy hónapig idilli fotókat posztoló eltulajdonítója, semmilyen gyógyszert vagy gyógykezelési utasítást nem adott hozzá, de legalább hagyta a kanapéra ugrálni hónapokon át naphosszat az akkor növésben lévő, ortopédiai problémával küszködő kamasz kutyát!

Talán említenünk sem kell milyen jókor jött ez, amikor egy hete zúdult ránk a pécsi mentésből + 4 eb, összesen 12 kutya kimentésén, állatorvosi ellátásán és elhelyezésén fáradozunk a pécsi kollégákkal együtt, valamint Lapaj, a 14.életévét betöltött dalmata keverék kutyus gondozását is magunkra vállaltuk egy másik egyesülettől, akik nem tudták megfelelően ellátni a beteg idős kutyát.

Most visszakaptunk egy értelmetlenül és jogtalanul eltulajdonított, majd négy hónap alatt még jobban tönkretett, nevelésre, gyógyszerezésre, állatorvosi kezelésre szoruló kutyát!
Jövő héten egyeztetünk állatorvosunkkal, kérünk időpontot Donnie csípővizsgálatára, hogy megkezdhessük a szükséges ellátását, kezelését.

Kérjük ha tehetitek, akár egy jelképes összeggel is támogassátok a mentést!

Összesen 8 kutya áll gondozásunkban, ebből 5 eb kutyapanzióban, ellátásukért napidíjat fizetünk! Több, mint túlfeszíti költségvetési kalkulációinkat ez a létszám, és még 6 kutyát kellene átvennünk a pécs melletti szaporító telepről, de ideiglenes befogadók és támogatások nélkül ez biztosan nem fog menni!

Hamarosan közzé tesszük kalkulációnkat mentésenként, az adományok beérkezéséről és felhasználásáról, valamint a kutyák helyzetéről, állapotáról folyamatosan beszámolunk.

Sok kicsi sokra megy, csak együtt tudunk segíteni, a kutyákat felelősséggel és megfelelően ellátni!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzio, állatorvosi kezelés támogatása

Donnie története: http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=103&t=934

Köszönjük!

Kép
Kép
Kép
Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2017.07.31. 11:18

2017.03.18.
Közlemény

Egyesületünknek jogi személyként nagyon oda kell figyelnie minden hivatalos kommunikációjára. Jogi képviselőnk tanácsára nem szeretnénk felülni semmilyen provokációnak és utólag kreált történetek véleményezésének, amit a másik fél résztvevői a saját bőrük védelmének érdekében próbálnak a közvéleménnyel elhitetni.
A mai nap folyamán felhívott minket az egyik állatorvos, hogy Donnie jogtalan eltulajdonítói azzal keresték fel, hogy írja át a chiphez tartozó tulajdonost. A chipen regisztráltattuk a jogtalan eltulajdonítás tényét... Sajnos nem várták meg a rendőrök kiérkezését....

Egyesületünk működéséhez elengedhetetlen, hogy a segítségre szoruló kutyák jogi körülményei az első pillanattól tisztázottak legyenek, csak ezt követően kezdjük el a kutya állatorvosi ellátását amelyet a beérkező adományokból finanszírozunk. Sajnálatos módon Donniera egy forint adomány nem érkezett. A magyar törvények szerint a gazdának a felelőssége és kötelessége a kutyájának bechipezése és a chipnyilvántartásba vetetése. Mivel a szóban forgó kutya chip regisztrációján szereplő információk szerint az első és egyetlen tulajdonosa a Dalmata Fajtamentő KHE, így mindenki, aki az egyesület írásos beleegyezése nélkül tulajdonítja el a kutyát jogsértést követ el.

Egy gyermek örökbefogadásánál is elfogadhatatlan az a magatartás, hogy a hivatalos procedúrát megkerülve megkérik az egyik gondozót, hogy lopja ki a kiszemelt gyereket az intézetből, majd a cselekedetük igazolásául fotókat osztanak meg a közösségi médián, miközben az elrabolt gyerek csokoládét majszolva “milyen jól érzi magát”.

Felvetődhet a kérdés, hogy miért nem örülünk, hogy van gazdája Donnienak. 80 sikeres örökbe adás után bátran állíthatjuk, hogy nem véletlenül van szükség a többlépcsős ismerkedésre, próbaidőre! A kialakított rendszerünket igazolja a 80 gazdira talált kutya.
Ezeket a alkalmassági feltételeket fokozottan szem előtt tartjuk egy “kamaszodó” domináns kan esetében, ami nem megfelelő kezelés esetén a kutya ismételt utcára kerüléséhez vagy ne adj Isten balesethez vezethet.

Mi az eltulajdonítás pillanatában sem zártuk ki a kutya “elrablóit” a lehetséges családok közül, de sajnos nem voltak hajlandóak együttműködni, így a továbbiakban is hivatalos, jogi úton kívánunk eljárni az ügyben, szabályszerűen és törvényesen!

Dalmata Mentés

Előzmény: https://www.facebook.com/dalmatamentes/photos/a.148073928587151.30092.145479242179953/1335414939853038/?type=3
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2017.07.31. 11:12

2017.03.16.

Példátlan dolog történt tegnap Egyesületünk életében: Donnie ideiglenes befogadója eladta a kutyát!

Mint tudjátok, Donnie egy talált dalmata keverék kölyök kutya,aki oltások nélkül közterületen kóborolt, eredeti gazdája előkerült ugyan, de lemondott róla. Megtalálója segítségünket kérte, hogy találjunk egy gondoskodó jó gazdát a kutyának, így szerződést kötöttünk vele és viseltük a kutya egészségügyi és kötelező állatorvosi ellátásának költségeit, elkezdtük a gazdikeresését. Több, mint 1 hónap telt el azóta, Donnie egyesületünk gondozásában, ideiglenes befogadónál várta, hogy jelentkezzenek rá.
Több éves sikeres örökbe adási rendszerünk szerint a kutyákra jelentkező érdeklődők többlépcsős szűrésen esnek át, mely után a megfelelő jelöltek előzetes egyeztetés után, többszöri találkozók alkalmával ismerkedhetnek meg mentvényeinkkel.
Az a célunk, hogy minden mentvényünknek boldog, kiegyensúlyozott gazdis életet biztosítsunk, hogy az örökbeadás a kutya és a gazda számára is a kutya egész életére szóló sikerélmény és ne kudarc legyen. Ez minden esetben a kutya és a leendő gazdi közös érdeke.

Donniera az elmúlt héten több érdeklődő jelentkezett egy időben, két nappal ezelőtt az egyik család jöhetett az első találkozóra, hogy megismerkedjen a kutyával. Donnie a találkozó alatt feszülten viselkedett, láthatóan nem volt meg az összhang, a végére pedig már félt az érdeklődő hölgy gyermekétől. Az első találkozás nem győzött meg minket arról, hogy Donnie domináns jellemét megfelelően tudják majd kezelni. Másnap az érdeklődő hölgy telefonon kereste fel az Egyesület képviselőjét (mielőtt még tájékoztatni tudtuk volna az előző napi találkozóval kapcsolatos döntésről) azzal, hogy ő biztosítani szeretné elsőbbségét az örökbe fogadásra és nagyobb pénzösszeget ajánlott fel azért, hogy az Egyesület mindenképpen az ő javára döntsön! Természetesen ezt képviselőnk elutasította, mert a kutya tulajdonjogának átruházása - lévén egyesületünk non-profit szervezet - nem egy olyan "szolgáltatás", amit ellenár fejében nyújtunk. Az örökbefogadáshoz több találkozó szükséges és Donnie esetében még az oltási programját sem tudtuk befejezni. Az Egyesület döntését az ideiglenes befogadókkal minden esetben megbeszéljük, jeleztük felé a probléma felmerülését és azt is, hogyan haladunk tovább, illetve hogy a többi érdeklődővel is szeretnénk megejteni az ismerkedést. Ő egyetértett velünk és elfogadta döntésünket.

Donnie kálváriája ezután harapódzott el. Az ideiglenes befogadó tegnap késő délutáni órákban pánikban hívott minket, hogy nagyon nagy baj van, majd átadta valakinek a telefont, aki a kutya eredeti gazdájaként mutatkozott be és közölte velünk hogy ő elviszi a kutyát onnan, mert talált neki gazdát. Nem értettük, hogy került az eredeti gazda képbe, miért akarja visszavenni a kutyát, akiről lemondott. Természetesen elmondtuk, hogy ez nem lehetséges, a kutya az Egyesület tulajdona, aláírt lemondó nyilatkozatunk van erről. Meghazudtolta a lemondást és ránk csapta a telefont. Villámgyors intézkedésbe kezdtünk, hiszen ennek jogi következményei lehetnek. Nem állt össze a történet, gyanús volt, hogy nem tudunk minden részletet, vagy megvezetnek minket.
Igazunk lett. Mikor az ideiglenes befogadót tájékoztattuk arról, hogy következményei lesznek a dolognak, hiszen szerződéses viszonyban állunk vele, melyben egyértelműen szabályozva van minden Donnie-val kapcsolatban, kiderült a turpisság.
Az ideiglenes befogadó nemes egyszerűséggel bevallotta, hogy eladták a kutyát!!!!!!!! Felkereste telefonon a magát eredeti tulajdonosnak nevező illetőt, illetve a családot, akik két nappal ezelőtt látogatni voltak, majd pénzért felkínálták nekik közösen Donnie-t! Donnie-t elvitték, az Egyesületet megkerülve pénzért eladták, ezzel sikkasztást követett el, ami bűncselekménynek minősül.

Az esetet természetesen nem hagyhatjuk annyiban, mivel az állat tulajdonosaként az Egyesületet felelősség terheli a kutyáért. Tegnap bejelentést tettünk a rendőrségen, ma a bíróságon is megtesszük a feljelentést, a magát eredeti tulajdonosnak tartó illető (se chipje, se oltása nem volt a kutyának, közterületen kóborolt, később lemondott a kutyáról) és az szerződést szegő ideiglenes befogadó ellen. Az esetnek sajnos jogi következményei lesznek.

Kérünk titeket, osszátok meg a posztot, abban a reményben, hogy a család, aki megvásárolta Donnie-t, jobb belátásra tér, felhívnak minket és közösen megegyezünk. Vannak még érdeklődő családok Donnie-ra, akik várják, hogy tovább léphessünk és ismerkednénk, de így ők esélyt sem kaptak arra, hogy Donnie-t örökbe fogadhassák!

Donnie-t megfosztották a megfelelő gazda kiválasztásának a lehetőségétől és eltulajdonították az Egyesülettől!!! Jelenleg olyan személy birtokolja, aki nem jogosult rá és visszaél az Egyesület felelősségével. A kutya érdeke, hogy a számára megfelelő családhoz kerülhessen jogilag rendezett körülmények között!

Köszönjük a segítségeteket!

Dalmata Mentés

Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2017.03.05. 11:18

2017.03.04.
Donnie rohamosan nő és fejlődik ideiglenes befogadóinál, nemrég kutyás kiránduláson járt, ahol remekül viselkedett. :) Olvassátok az ideiglenes befogadók beszámolóját!
A héten megkapta második oltását is.

"Hétvégén kutyás kirándulásra mentünk a kis pöttyössel Dobogókőre. Donit mindenki imádta, kézről-kézre járt, nagyon jól viselkedett. Együtt mozgott a falkával. A dominanciájából jócskán visszavett.
Rengeteget változott előnyére az elmúlt hetek alatt. Nyugodtabb, megbízhatóbb, ugyanakkor olyan barátságos, bújós és kedves maradt, mint volt. Nemcsak a szépségével, hanem a viselkedésével is felhívta magára a figyelmet. Büszkék voltunk rá. Szerencsés, aki megnyeri majd magának.
Néhány képet is csatoltam az emlékezetes alkalomról.
Bogi és Attila (Doni ideiglenes befogadói)"

Sajnos jelenleg Donnie is nem várt kiadásokkal jár Egyesületünknek.
Clyde panziós költségei, speciális táplálása, Lapaj időskori gondjai, Bennett jelenleg kivizsgálás alatt lévő szőrhiánya(erről később tudósítunk) mind-mind költség. :(

Donnie költségei (egyesületünk részére állatorvosunk jelentős kedvezményt biztosít)
Veszettségi oltás: 4.340.-
Táp és spoton: 11.245.-
Donnie várható költségei:
Kombinált oltás: 3x 6.000=18.000.-
Ivartalanítás: 10- 25 kg: 16.000.-
összesesn: 49.585.-


Kérjük ha módotokban áll támogassatok minket, akár egy csoki árával is!
Külföldről is tudtok nekünk utalni!
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület: K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie
A támogatások beérkezéséről és Donnie további életéről folyamatosan beszámolunk. :)
Nagyon köszönjük! <3

Donnie az oltási program befejezése és ivartalanítás után fogadható örökbe.
Jelenleg ideiglenes befogadónál él,ismerkedni vele előzetes egyeztetés után Budapesten lehet.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie), 06309012509, 06303457051
Dalmata Mentés

Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Re: Donnie - gazdát keres

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2017.03.05. 11:17

2017.02.20.
Donnie oltási programját megkezdtük. Mostantól 2 hetente járunk vele oltásra, féreghajtásra, illetve az oltási program befejezése után sort kerítünk Donnie ivartalanítására is. Rendeltünk neki tápot és spot-ont is, szerencsére hatalmas étvágya van. :)

Sajnos jelenleg Donnie is nem várt kiadásokkal jár Egyesületünknek. Clyde panziós költségei, speciális táplálása, Lapaj időskori gondjai, Bennett jelenleg kivizsgálás alatt lévő szőrhiánya(erről később tudósítunk) mind-mind költség. :(

Donnie költségei (egyesületünk részére állatorvosunk jelentős kedvezményt biztosít)
Veszettségi oltás: 4.340.-
Táp és spoton: 11.245.-
Donnie várható költségei:
Kombinált oltás: 3x 6.000=18.000.-
Ivartalanítás: 10- 25 kg: 16.000.-
összesesn: 49.585.-

Kérjük ha módotokban áll támogassatok minket, akár egy csoki árával is!
Külföldről is tudtok nekünk utalni!
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület: K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie
A támogatások beérkezéséről és Donnie további életéről folyamatosan beszámolunk. :)
Nagyon köszönjük!

Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp

Donnie - gazdis (DM)

HozzászólásSzerző: isztmosz » 2017.02.16. 11:19

2017.02.16.
Gondozásunkba került Donnie a 4 hónap körüli dalmata keverék kan.

Donniet befogadói Budaörsön találták, 2 hétig az eredeti gazdit kerestük, aki jelentkezett is, de lemondott a kutyáról így Donnie a gondozásunkba került.

Donnie 4 hónap körüli dalmata keverék, kan kutyus. Barátságos, játékos, mozgékony, erős, szereti a gyerekeket és más kutyák társaságát. Cicákkal is jól kijön! Jutalomfalattal és határozott, következetes neveléssel jól motiválható és tanítható.

Autózást, utazást kedveli.Szobatisztasága 90%-os. Ha biztosítva van neki a megfelelő rendszerességű séta, akkor nincs már gond ezzel, de kis kutya lévén hosszabb időre nem tudja még visszatartani a dolgát, nap közben minimum 4x ki kell vinni, az éjszakát viszont nyugodtan végigalussza.
Pórázon szépen sétál, imád más kutyákkal barátkozni és ezt hangosan jelzi is, amitől nem kell megijedni, természetesen nem agresszivitás jele nála sem, mint más kutyáknál sem, nyugodtan oda lehet engedni mindenkihez szaglászásra, ismerkedésre, ő nem fog bántani senkit.

Hajlamos a domináns viselkedésre, más állatokkal játék közben előfordul, hogy felpörög, figyelni kell rá és helyre igazítani, amikor szükséges, akkor azonnal leáll. Akaratos, a gazdinak kitartónak, határozottnak és türelmesnek kell lennie, de remek kutyust lehet belőle faragni, mert okos, kommunikatív és neki is fontos, hogy megfeleljen.

Korából adódan a leendő gazdinak fel kell készülnie tárgyi vesztségekre is. Kutyaiskolai képzése erősen ajánlott.
Donniet kizárólag kinti-benti tartásra, családi kutyának adjuk, ahol kölyökkortól következetes, határozott neveléssel tisztázzák vele, hogy hol a helye a falkában.

Oltási programját megkezdtük. Az oltási program befejezése és ivartalanítás után fogadható örökbe.
Jelenleg ideiglenes befogadónál él,ismerkedni vele előzetes egyeztetés után Budapesten lehet.
Érdeklődéseket az örökbe fogadási rendszerünk szerint (http://www.dalmatamentes.hu/) az alábbi elérhetőségeinkre várjuk: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie), 06309012509, 06303457051
Dalmata Mentés


Ideglenes befogadója írta róla:
"Donnie

Donnie 4 hónapos dalmata keverék, kan kutyus. Anyukája fajtatiszta, az apuka kiléte nem tisztázott.

Donnie egyértelműen hozza a dalmata jellegzetességeket, azaz barátságos, játékos, mozgékony, erős, szereti a gyerekeket és más kutyák társaságát. Cicákkal is jól kijön! Legfontosabbnak azt tartom, hogy ahogy más dalamaták is, ő is rendkívül társaságot igénylő! Olyan személy, leginkább család kedvencének ajánlom, akiknél nincs egyedül, főleg amíg kicsi és kialakul egy új helyen a biztonságérzete, ami hetekbe is telhet. A dalmata annyira gazda-függő fajta, hogy ez sajnos az alvási időre, éjszakára is vonatkozik, akkor is csak úgy érzi jól magát, ha társa(i) közelében lehet.

A dalmaták köztudottan aktív, játékos, ugyanakkor csöknyös, de rendkívül intelligens, érzékeny lelkű kutyák, akik nagyon szeretik a hasukat. Donnie is jutalomfalattal és határozott, következetes neveléssel jól motiválható és tanítható, de olyat nem lehet várni tőle, ami ellenkezik fajtája jellegével, az senkinek sem lenne jó. A dalmatákat majd 200 éve arra tenyésztik, hogy családi kedvenc legyen és szépségével, kedvességével "kivívja a szomszédok irígységét"!:) Lehet vele sportolni, kirándulni, nagyokat sétálni és legalább napi 1 óra szaladgálásra szüksége van, pl. zárt kutyafuttatón.

Rövid szöre és különösen gazdahű személyisége miatt kertben nem szabad tartani. Aktív életet élő gazdi, család mellé lakásban vagy bizonságosan körülkerített kert esetében kinti-benti tartást ajánlanék neki.

Autózást, utazást kedveli, jól alkalmazkodik a család és a városi életmód velejáróihoz, semhogy kimaradjon valamiből.

Szobatisztaságát 90%-osnak mondanám. Ha biztosítva van neki a megfelelő rendszerességű séta, akkor nincs már gond ezzel, de kis kutya lévén hosszabb időre nem tudja még visszatartani a dolgát, nap közben minimum 4x ki kell vinni, az éjszakát viszont nyugodtan végigaluszkálja, ilyenkor hosszabb ideig is bírja.
Kis kutyás rágási kényszert nála eddig nem tapasztaltunk, pedig fölkészültünk rá.
Pórázon szépen sétál, imád más kutyákkal barátkozni és ezt hangosan jelzi is, amitől nem kell megijedni, természetesen nem agresszivitás jele nála sem, mint más kutyáknál sem, nyugodtan oda lehet engedni mindenkihez szaglászásra, ismerkedésre, ő nem fog bántani senkit.

Donnie nagyon bátor kis kutya, nem fél sem a magasságoktól, sem nálánál sokkal nagyobb és agresszív kutyáktól. Vigyázni kell rá, mert úgy látom, hogy nem képes még teljesen fölmérni az őt fenyegető veszélyeket, hebrencs és kicsit nagyobb az önbizalma a kelleténél, ezért elég óvatlan. Hajlamos a domináns viselkedésre, más állatokkal játék közben előfordul, hogy felpörög, figyelni kell rá és helyre igazítani, amikor szükséges, akkor azonnal leáll. Akaratos, a gazdinak kitartónak, határozottnak és türelmesnek kell lennie, de remek kutyust lehet belőle faragni, mert okos, kommunikatív és neki is fontos, hogy megfeleljen."


Kép
isztmosz
 
Hozzászólások: 7055
Csatlakozott: 2012.02.14. 14:33
Tartózkodási hely: Bp


Vissza: Gazdira találtak 2019

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron