Dalmata Mentés

Meglátogattuk Theot, aki nagyon vár egy gazdira!

Meglátogattuk Theot, aki nagyon vár egy gazdira!

2021.10.28.

Meglátogattuk Theot, aki nagyon vár egy gazdira!

Meglátogattuk Theot, aki már fél éve él a panzióban (ismét) gazdára várva! Itt már jól ismerik kiskora óta, itt tanulta meg anno az alapokat, és mindig felelősen ellátják, gondoskodnak róla, de ők is jobbat, egy saját családot szeretnének neki, ahogyan önhibáján kívül jelenlegi gazdája is.
Theo erős, jó felépítésű kan dalmata. Energikus, de nem szeleburdi, mint egy kölyök, sőt, nagyon is szófogadó, képzett eb. Mindene a labda, mondhatni labdamán! Teljes koncentrációval várja, hogy eldobja neki az ember a labdát, bravúrosan elkapja és azonnal hozza újabb dobásra, miközben elégedetten csammogja az erős gumit, majd az ember lába elé ejti, és kezdődik az izgatott fókuszálás előlről. Ezt a végtelenségig tudná csinálni, de azt is elfogadja, amikor vége a labdázásnak és elmegy a helyére. Nagyon jó lenne, ha ez a hely családjában, mondjuk a kanapé mellett lehetne és rendelkezésre állna egy udvar vagy kert, ahol minden nap labdáznának vele!
Más kutyák társaságát kifejezetten nem keresi, kisgyerek vagy más állat mellé nem befogadható, ő egyedüli kedvencnek való.

Theo története honlapunon elolvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/theo/
Több fotó: https://photos.app.goo.gl/uyjvBGDyUNjcUHui6

Gazdijelöltekkel többszöri ismerkedés szükséges, előzetes egyeztetést követően Dunakeszin látogatható.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Theo), 06205953165 – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Dalmata Mentés

 


Neo – másfél éves dalmata keverék kan gazdát keres

2021.10.27.
Gazdát keres Neo, 1.5 éves dalmata keverék kan kutya – közvetített gazdikereső

Megváltozott családi életkörülmények miatt gazdát keres Neo, másfél éves, fiatal dalmata keverék kan kutya.
Neo lakásban tartott, mindenkivel barátságos, szobatiszta, utazáshoz szokott eb. Pórázképes, de hajlamos húzni.
Nagy mozgásigényű, más kutyákkal érdeklődő, játékos, igénye van a tartalmas sétákra, foglalkozásra. A macskákat nem kedveli.
Energikussága, ifjúkori szertelensége miatt legfeljebb nagyobb gyerek(ek) mellé mehetne.
Neo szeparációs szorongásra hajlamos, amit terápiával kezeltek, az új helyekhez, egyedülléthez fokozatosan kell szoktatni.
Olyan gazdát keresünk számára, aki sokat tud menni a kutyával, napi szinten lemozgatja, kutyaiskolába, kutyás sportra is szívesen viszi, lakásban vagy kertes házban a házba bejárással tartaná.
Neo oltott, chipes, féreghajtott, ivartalanítási kötelezettséggel és szerződéssel fogadható örökbe ismerkedést követően.
Ismerkedni a bemutatkozó email, kitöltött kérdőív beérkezte után, és előzetes telefonos egyeztetést követően lehetséges Budapesten.

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Több info: http://dalmatamentes.hu/portfolio/neo/
több fotó: https://photos.app.goo.gl/6wkPJcsvG7pEiT6j9

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Neo) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk! +36205953165

Dalmata Mentés

 


Theo még mindig gazdát keres!

2021.10.12. Még mindig gazdát keresünk Theonak!
Közeleg a hideg, és Theo bizony lakásban, családban töltötte eddigi 8 évét. Gazdájának erősen megromlott egészségi állapota miatt sajnos Theo jelenleg panzióban van, ahol van infrával fűtött kutyaháza, de azért az mégsem ugyanaz, arról nem beszélve, hogy rettenetesen hiányzik neki a saját embere, egy gazdi!
Kiképzett kutya ő, ismeri az alap vezényszavakat, a kapuszabályt, de sajnos a kisebb állatokkal nem jó a viszonya, ezért kontroll szükséges neki egy sétához, csupán ennyi a “szépséghibája”, emiatt inkább egyedüli kutyának szeretnénk adni, lehetőleg kertes házba a lakásba bejárással, bent alvással. Nagyobb gyerekekkel jól kijön.
Theonak mindene a labda, ő nagyon boldog lenne ha minden nap dobálnák neki a lasztit a kertben és a családja közelében lehetne minél többet.
Tulajdonosával és a panzió munkatársaival együtt közösen keressük Theo számára a megoldást, minden támogatást megadunk, hogy jó helyre kerülhessen!
Elérhetőségünk: kapcsolat@dalmatamentes.hu, 06205953165
Kérjük, hogy osszátok meg a hirdetését, albumát, segítsük, hogy rátaláljon az álomgazdija!
Dalmata Mentés

Joey – egy boldog gazdis beszámoló

Joey (aki ma már Domino) gazdijaitól még a nyáron kaptunk egy részletes beszámolót, amit szeretnénk megosztani veletek.  Nagyon jellemző ez a leírás, sokan átéltük már, akik dalmatát fogadtunk örökbe. Rettentően szórakoztató társak ők, olvassátok szeretettel ennek a szerencsés sorsú, boldog pöttyös fiúnak a történetét:

2021.06.17.

“Kedves Dalmata Mentés, kedves Veronika!

Szinte hihetetlen, hogy már 8 hónap eltelt. Továbbra is egy mindig csóvál-mindig boldog, minden iránt érdeklődő, éhenkórász (aka jutalomfalattal jól motiválható), pusziosztó matricakutya.

Hétfőn levizsgáztunk középfokon. Pontosabban már májusban levizsgáztunk, de az akkori eredmény nem volt elég a továbbtanuláshoz, így visszamentünk javítani. Jól lehet vele együttműködni, persze van, amikor .arik a fejemre, de máskor meg minden rezdülésemre figyel – ezt a rosszabb napokon betudom a teliholdnak/frontoknak vagy annak, hogy bal lábbal kelt. Óriási forma, valami hülyeségén mindig lehet nevetni a kutyasuliban. Pl amikor megtanulta a „borít” vezényszót, akkor a pályán az összes bólyát lepofozta, ha kellett, ha nem, és persze várta érte a dicséretet. Most már csak kérésre teszi ezt.

Megtanult 8-10 trükköt, és parancsra már ki tudja tekerni a jógamatracomat – tiszta haszon. 😊

Más kutyákkal a viszonya egyre kiszámíthatóbb. A vizslákat* még mindig max. elviseli, de kölyökkutyáknak, pláne ha border collie v ausztrál pásztor, bármit enged. Azok rághatják a fülét, húzhatják a pofáján a bőrt, ő nem veszi zokon, játszik velük hosszan. (*A vizslák az ősellenség a kezdetektől, nem válogat, lehet weimari, magyar v német, ő menne jól megrendszabályozni őket.)

Februárban egy szerencsés véletlennek köszönhetően elkezdtük vele a gyógytornát, az elején heti egyszer szakemberrel, a többi napon itthon. Mostanában már csak itthon csináljuk a tanult feladatokat. Nagyon élvezi a tornát, jutival bármire rá lehet venni, és állatira kifárad közben. Szépen nyúlik a horpasza, erősödtek a combjai, csökkent a különbség a két oldal között, és már csak ritkán csapja ki oldalra a lábát futás közben. A lábát már egyáltalán nem emelgeti fel, de erről majd később. Semmitől nincs eltiltva, így heti 20-30 km-t futunk együtt az erdőben, nagyon élvezi, szimatol, nyargalászik, megjelöl minden fát, padot és nagyobb fűcsomót. Néha megállítom közben, kérek tőle 1-2 feladatot, helyben maradást, vagy hogy kerüljön meg valamit. Aztán ha talál egy kupac szaftos, zamatos, gőzölgő kakit, akkor persze próbálkozhatok én minden tanult eszközzel, paranccsal és tiltással, ott nem győzhetek. Na, olyankor nincs pusziosztás 2 napig. Ha véletlenül én veszem észre előbb, akkor van csak esélyem. De lehet, hogy amiről azt hiszem, h én vettem észre előbb, az csak nem érdekelte. Nem mindegyik felel meg a kényes ízlésének…

Egyébként óriási színész. Az utcán, ha letiltom valamiről, vagy „nem húz” felkiáltással lefordulok, akkor felemeli a „bibis” lábát (sokkal jobban, mint „normálisan” szokta) és néz rám hátra, hogy „Hát van neked szíved? Ezt tenni szegény, sánta kutyáddal?” Öt méterrel később persze már rongyolna a futtatóhoz az összes lábán… Egy másik alkalommal előadta nekem az éhezőt az vacsorája szokott időpontjában, ám amikor indultam, hogy sűrű bocsánatkérések közepette adjak szegény elfeledett állatnak, a párom szólt, hogy amúgy ő már megetette. Oscar-díjas alakítás volt, totál elhittem.

Nagyon változatosan kommunikál. Kérdőn hátranéz, hogy mehet-e, vagy bökdös az orrával, vagy rálép a lábamra. Nem véletlenül teszi, ez teljesen tudatos figyelemfelkeltés nála. Amikor megtanult pacsit adni, akkor jött rá, hogy 3 lábon sem borul fel. Azóta jelez így, vagy végigsimítja a mancsát a lábamon. A simítást persze úgy kell érteni, mintha egy oroszlán karmolna, mert ő azért egy tulok. Egy édibédi, imádnivaló, cukimuki büdös gyökér, aki bármin képes keresztülgázolni, ha az a legrövidebb út ahhoz, amire ő éppen kíváncsi. 😊
Ha valamivel nem ért egyet, akkor morog. Persze nem olyan agresszív kutya morgást kell elképzelni, hanem mint valami zsémbes öregúr. Nem is morgás az, csak egy rövid röffenés. Ugyanez, de kicsit hosszabban amikor este nyugovóra tér. Elhelyezkedik kényelmesen, és egy jóleső mormogással nyugtázza, h a nap véget ér, és ő ma sem halt éhen. További jelzése még, hogy megáll a konyha közepén, és jelentőségteljesen felnéz a hűtő tetejére (ahol a tápot tartjuk), utána rám, aztán megint a hűtő tetejére. Ezt néha napközben is megcsinálja, hátha nem veszem észre, hogy még csak dél van és nem este 8.

Otthon ügyesen elvan egyedül is, kb január óta már nem kell hozni-vinni-logisztikázni, ha mindkettőnknek dolga van valahol. Persze van, amikor 4x kell visszaparancsolni a lépcsőházból, mert inkább jönne velünk ő is, az ajtóban beveti az „én olyan szomorú vagyok” kutyanézést, de aztán beletörődik. Nem kaparja az ajtót, nem bontja le a lakást, és nem lármázza fel a szomszédokat.

Sok vicces dolga van. Nincs az a mély álom, amiből ne ébredne fel egy hűtőajtó-nyitásra. Olyankor jön, mintha valaki kötelezné rá, de közben olyan rosszallóan néz, mintha mi tehetnénk arról, hogy neki jönnie „kell”. Amikor álmában fut, a lába mozgására felébred, aztán nem érti, hogy mi történt és néz körbe gyanakodva. 😊

Jaj, jó hosszúra nyúlt a beszámoló megint, pedig annyi mindent tudnék még mesélni. De talán az foglalja össze legjobban a közös életünket, hogy hetente többször is elhangzik valamenyikőnk szájából, h “Nekünk mekkora szerencsénk van ezzel a kutyával!” ❤

https://drive.google.com/drive/folders/ … MldhSq68-F

Kiss Éva & Dani & Domino”

    


Trixie – 2.5 éves dalmata szuka – Gazdát keres!

2021.10.10.
Gazdát keres Trixie, 2.5 éves dalmata szuka

Trixie 2.5 éves dalmat szuka, aki végleges, róla felelősen gondoskodó és őt családtagként kezelő gazdát keres!
Ez a fiatal, szép kutya sajnos sok kézen ment át az elmúlt másfél-két évben, egészségügyileg is elhanyagolták, és már nagyon szeretne kötődni, családhoz tartozni. Keresi az ember társaságát, belebújuk a simogatásba, vágyik a szeretetre és értő foglalkozásra. Fajtájának megfelelően kíváncsi, mozgásigényes, érdeklődő eb. Jó dalmatához híven van véleménye az életről, dünnyög, énekel ha izgatott, számára idegen szituációkban is hamar megnyugtatható. Szobatiszta, autóban kulturáltan utazik.
Kisebb állatokkal, macskákkal való viszonyát még nem ismerjük, így mindenképpen összeszoktatás szükséges bármilyen állat mellé költözne.
Más kutyákkal érdeklődő, játékos, de ha valaki durván közelít hozzá megvédi magát. Feltételezhetően keveset hall vagy süket, ennek pontos megállapítását szakorvos tudja elvégezni. Keveset vagy egyáltalán nem halló kutyát is lehet tanítani, engedelmes tréninget vagy akár kutyás sportot is űzni vele. Trixie figyel a vele egy háztartásban lévő kutyára, és emberekre is, követi őket, formálható.
Energikussága és annak kezelése miatt legfeljebb nagyobb gyerek(ek) mellé mehetne, de van mit pótolni az elmaradt tanítgatásokat, kutyaiskolát feltétlen javasolnánk. Pórázon egyelőre erősen húz.
Egészségügyileg kivizsgáltan, ivartalanítva, oltva, féreghajtva keres gazdát. Szívféreg kezelése folyamatban van, ez nem akadálya a gazdához költözésének, a gyógyszeres terápia részleteit komoly érdeklődőivel előre megbeszéljük. Microchippel rendelkezik, egyesületünk gondozásában van.
Ismerkedni előzetes telefonos egyeztetést követően lehetséges Pilisvörösváron.
Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Trixie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/trixie/
több fotó: https://photos.app.goo.gl/urWkdoxrFZCRcmv4A

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Trixie) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk! +36205953165

Dalmata Mentés