Dalmata Mentés

Gazdát keres Domino, 12 éves dalmata szuka – Közvetített gazdikereső

Gazdát keres Domino, 12 éves dalmata szuka – Közvetített gazdikereső

Domino életében nagy változás állt be, idős gazdája egy hónappal ezelőtt kórházba került, és sajnos úgy néz ki a helyzet, hogy már nem fog hazatérni. Családja kérte segítségünket, hogy Dominonak új otthont találjunk.

Domino 12 éves dalmata jellegű hölgy, emberekkel nagyon kedves és barátságos, de más kutyusokkal sajnos nem szociális. A családtagok próbálják megoldani helyzetét, de a kórházi látogatások, életritmusuk és lakókörülményeik miatt nem tudják magukhoz venni a kutyát. Idős gazdája kórházba kerülése óta, hetek óta felváltva járnak Dominohoz Budapestről Csepelre, sétáltatni és etetni, időnként az ottalvást is meg tudják oldani, de a nap nagy részét kénytelen egyedül tölteni.

domino02

Domino

Domino nagyon magányosnak érzi magát, hiányolja gazdiját, egy idős kutya esetében pedig már ez óriási változás, ezért mielőbb szeretnénk olyan otthont találni számára, ahol nyugdíjas éveit szeretetben, családtagként töltheti el, és lehetőleg minél többet vannak otthon vele.

Emberekkel, gyerekekkel barátságos, igényli a foglalkozást. Kutyákkal, macskákkal sajnos nem jön ki. Pórázképes, szeret sétálni a maga kényelmes tempójában. Szívesen elszöszmötöl a kertben, ezért elsősorban kertes házba költözne szabad bejárással és bentalvással, de lakásban is jól érezheti magát napi több sétával. Már nem annyira aktív, így nem kell hosszú sétákra számítani, az idős korú kutyák azonban több egészségügyi sétát igényelhetnek.

Domino 12 éves, ivaros, nem túl nagy termetű szuka, szép rajzos mintával a fején. Veszettségi és kombinált oltással rendelkezik (2018.09.22.), mikrochipezett, családja tudomása szerint egészséges, gyógyszeres kezelés alatt nem áll. Csepelen tekinthető meg előzetes egyeztetés alapján.

Kapcsolattartó elérhetősége: Kretz Zsuzsanna, 06306418711

Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kozvetitett/Domino/

Dalmata Mentés

domino03

Domino


Lili (gazdis) új élete

Emlékeztek Lilire, aki tavasszal még a gyepmesteri telepen sírdogált? Sokakat megérintett, de miután átvettük a hajdúböszörményi Pacsi Kutyamenhely Alapítványtól, csupán egy család gondolta komolyan az idős, szívférges dalmata örökbefogadását. Lilinek nyár óta ilyen csudajó dolga van, sok sétával, szeretgetéssel és kényelmes pihengetésekkel barátnője, Sophie társaságában.

Köszönjük a gazdiknak, hogy Lilit választották, és nagy gonddal vigyáznak rá!

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés

Lili & Sophie

Lili & Sophie


Fanta gazdis!

Csodás hírrel szeretnénk jelentkezni, Fanta próbaideje lejárt, így ő is beállhatott a boldog gazdis kutyák sorába.

A próbaidő alatt folyamatosan tartottuk a kapcsolatot Kittiékkel, sok képet és beszámolót kaptunk, a dalmata fiú jól beilleszkedett a mindennapjaikba, így semmilyen akadályát nem láttuk a végleges örökbefogadásnak. Külön öröm, hogy tegnap lett 3 éves, és ennél szebb ajándékot nem is kaphatott volna születésnapjára!

Fanta 2017 decemberében került egyesületünk gondozásába. Közel 2 év gazdikeresés után őt is megtalálta az álomgazdi, az idei karácsonyt már szerető családi körben töltheti. A gazdik imádják és továbbra is mindent megtesznek, hogy kiegyensúlyozott kutya váljon a kék szemű szépségből. Nagyon szépen haladnak, együtt tanulnak-fejlődnek Fantával:

“Elképesztő eredményeket értünk el a futiban. Megtanulta, hogy ha a másik kutya nem kíváncsi rá, akkor ő is békén hagyja. Nagyon ügyesen ismerkedik a többiekkel, és már együtt bandázik a nagyobbakkal. A kistestű kutyákat inkább el is kerüli, vagy nem érdeklik, mert magas hangon ugatnak, és nem tudnak vele szuper sebességgel rohangálni.
Valamelyik nap nem volt ott a “kis” dog barátnője Penny, szegény elkezdett egyedül rohanni, de senki nem futott vele, és csalódottan nézett vissza hogy miért nem jönnek a többiek. Szerencsénkre viszonylag hamar elfárad, és már volt, hogy lefeküdt a futiban a hasát mutatva, körülötte kutyákkal. 🙂 Folyamatosan megyünk utána, és dicsérjük, amikor jól csinálja a dolgokat. Ha mégis nem kívánatos társaságnak bizonyul valamelyiküknél, érti a jelzést és odébbáll. a séták még mindig nehezek ha feltűnik egy másik kutya, mert nagyon izgatott lesz, de dolgozunk rajta. :)”

Sok boldogságot kívánunk Nekik!

A gazdijelöltek részletes beszámolóját Fanta adatlapján olvashatjátok: http://www.dalmatamentes.hu/fanta

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Fanta/

Dalmata Mentés

Fanta

Fanta


Búcsúzunk kisöregünktől, Lapajtól

Lapaj, akinek sorsát oly sokan követtétek nyomon, nemrég átkelt a Szivárványhídon. Az elmúlt évben több alkalommal szorult szteroidos kezelésekre fájó ízületei miatt, de azok már csak átmeneti enyhülést nyújtottak. A kedves kisöreg három éve került egyesületünkhöz, s azóta is hihetetlen élniakarásról tett tanúbizonyságot. Csupaszív gondozója, Bori néni mindent megtett, hogy Lapaj jól érezze magát, bearanyozták egymás mindennapjait. Az utóbbi időben azonban egyre gyengébbé vált az öregúr, egyre nehezebben állt lábra. 16. születésnapját még megünnepelhette augusztusban, szeretettel körülölve, de fájdalmakkal küszködve, ezért pár nappal később el kellett engednünk őt.

Hálásak vagyunk Bori néninek, hogy ilyen szeretettel és türelemmel látta el Lapajt utolsó éveiben!
Köszönjük azt a rengeteg támogatást is, amelyet Lapaj ellátására kaptunk Tőletek!

Mentésünk egyik legfájdalmasabb pontját éltük meg Lapaj elbúcsúztatásával. Nyugodj békében kisöreg, emlékedet szívünkben őrizzük!

Lapaj története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lapaj/

Dalmata Mentés

Lapaj

Lapaj


Fanta próbaidős gazdis!

Nagyon régóta vártunk Fantával együtt erre a pillanatra és most beteljesedett, a kék szemű szépség próbaidőre költözött!

Fanta 2017 decemberében került egyesületünk gondozásába, miután idős gazdái nem bírtak vele, így új gazdát kerestek számára, ahol szintén nem maradhatott, a már ott lévő kutyussal való összeférhetetlensége miatt.
Fanta a neveltetés és a szocializáció hiányából adódóan más kutyákkal problémásan viselkedik, hajlamos az agresszióra, emiatt nem is álltak sorban rá a jelentkezők.

Olyan felelős és határozott gazdát kerestünk számára, aki a szabályok betartatása mellett megmutatja Fantának, milyen egy boldog falka tagja lenni. Kitti és párja Zsolt személyében meg is találtuk az ígéretes gazdijelölteket.
Kittiék nem sajnálták az időt és az energiát, amikor csak tehették jöttek és meglátogatták Fantát több héten keresztül. Kitartásukat, hozzáértésüket és rátermettségüket látva elérkezettnek láttuk az időt, hogy próbaidőre költözhessen hozzájuk a hebrencs dalmata fiú.

Fanta

Fanta

Gazdijelöltjei imádják és mindent megtesznek azért, hogy kiegyensúlyozott kutya váljon az energikus dalmatából. Ősztől kutyaiskolába fognak járni vele, de addig is kérték egy kutyakiképző segítségét, hogy minél hatásosabban kezdjék meg Fanta szocializációját és a családba való beilleszkedését.
Nagyon bízunk benne, hogy továbbra is minden jól fog haladni és a próbaidő letelte után véglegesíthetjük örökbefogadását, mert Fanta igazán megérdemli, hogy most már végleges, szerető otthonban éljen.

Néhány sor gazdijelöltjétől:

“Még mielőtt bementünk volna a lakásba, mentünk egy kört a házsor körül, hogy pisiljen, kakiljon ha kell. Már ott rengeteg inger érte, hiszen vagy 10 kutyát láttunk a környéken, pár gazdi mellett meg is álltunk, ott összeismerkedett a kutyákkal, de hamar arrébb parancsolta őket.
Megmutattuk neki, a fekhelyét meg a játékait és úgy tűnik nagyon tetszenek neki. Azóta is – minden különösebb erőfeszítés nélkül – mindig a fekhelyére vagy a szőnyegre fekszik le aludni. Úgy állapodtunk meg, hogy a kanapéra sem jöhet fel, ezért amikor egyszer felugrott rászóltunk, megértette és azóta sem ment fel. Ha feltette a lábát, akkor is csak simit kért, de rászóltunk és már azt sem csinálja. Nagyon izgalmas volt a vacsoraidőszak. Először mi vacsoráztunk és csak utána adtuk neki oda a vacsoráját. Mikor kipakoltunk az asztalra egyszer bepróbálkozott, hogy ő felugrik és elcsen onnan valamit. Természetesen figyeltünk és nem hagytuk, rászóltunk és az asztal mellé ültettük. Azóta nem próbálkozott levenni onnan semmit, ott ül, néz nagy szemekkel és amikor belátja reménytelen a helyzet, lefekszik a lábunkhoz.

Lefekvéskor bejött utánunk a hálóba, ami neki egy tiltott terület. Határozottan rászóltunk és egyből kiment, megértette, mert azóta se jön be nyitott ajtónál sem, vagy szólunk neki és megáll vagy visszafordul.

Fanta

Fanta

Zsolt elment pár órára, amitől kicsit szomorú lett, egy darabig nézte az ajtót, aztán lefeküdt vagy játszott a játékaival. A fokozatosság jegyében 30 percre én is kimentem az utcára. Az ablak alatt hallgatóztam ugat e esetleg vagy hallok e valamit. Félidőnél bementem az ajtóhoz hallgatózni, akkor egy kis nyöszörgést hallottam. 30 perc után visszamentem, akkor már semmi nem szűrődött ki és hallottam, hogy amikor az ajtót nyitottam, akkor kelt fel. Semmiben nem tett kárt, nagyon jól viselkedett.

Egy nagyon intenzív, de abszolút pozitív héten vagyunk túl. Úgy vesszük észre, hogy Fanta mostanra teljesen beilleszkedett, a megszokott napirend szerint éljük hármasban a mindennapjainkat.
Az elmúlt hét legfontosabb történése természetesen a Helénnel való találkozó volt. Szombaton egy 3 órás konzultációt tartottunk. Ennek keretében megismerte Fantát, felmérte a jellemzőit, minket pedig értékes tanácsokkal és gyakorlatokkal látott el, hogy egyértelműsíteni tudjuk ”Alfa” szerepünket.
Nagyon büszkék vagyunk, hogy már nem szalad ki az ajtón, kontrollálhatóbb séta közben, megtanulta a helyedre parancsot, a keresd játékot és az “ételmegtagadás” feladatot.”

Drukkoljunk együtt Fantának!

Története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/fanta
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Fanta/

Dalmata Mentés