Dalmata Mentés

Lili csinos ajándékot kapott névadójától

Lili csinos ajándékot kapott névadójától

Csodálatos meglepetés érte szeretnivaló mentvényünket, Lilit! Nevét egy nagyon bátor kislányról kapta, aki a dalmaták, kiváltképp ideiglenes befogadói kutyusának nagy rajongója. Lili a napokban egy csinos nyakörv-póráz szettel ajándékozta meg idősödő pöttyösunket – Lili pedig nem győzte meghálálni kedvességét simikkel és bújással. 🙂 Köszönjük Lili, hogy szíveden viseled védencünk sorsát!

Lili

Lili

A hajdúböszörményi gyepmesteri telepről mentett dalmata hölgy egy hónapja került gondozásunkba. Szívféreg-elleni gyógyszeres kezelésen esett át, melynek folytatását gazdijelöltjei vállalták. Lili szépen kinyílt befogadóinál, barátságos kutyáikkal már játékra is kapható, és egy kis súlyt is felszedett. Elkészült útlevele is, így már szabad az út leendő otthonába, ahol nagy szeretettel várják!

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés

Lili

Lili


Perec (Benett) üdvözletét küldi!

Csupa jó híreket kapunk mostanában! Perec – mentési nevén Benett – 2016. decemberében került gondozásunkba 8 hónapos korában, miután hetek óta az utcákat rótta és senkinek sem hiányzott. Eszméletlenül pörgős és energikus természetéhez elképesztő értelem párosult, ennek hála fél évig üdült nálunk, elfogyasztva néhány ideiglenes befogadót… Sejtettük, hogy e különleges kvalitású eb hasonlóan különleges, aktív és határozott gazdikat igényel, melyet Gáborék személyében meg is találtunk. Tökéletes családot alkotnak lassan két éve, Perec a szemük fénye. :)

Perec (Benett)

Perec (Benett)

“Sziasztok, 
Perec nagyon jól érzi magát. Szünni nem akaró kitartással fejleszti a türelmünket és kitartásunkat : ) Sajnos még mindig felzabál ezt-azt, de gondunk nemigen van belőle, mert utcán figyelünk rá és nem engedjük oda, vagy elvesszük tőle a zsákmányt. A természetben talált dolgokhoz meg vélhetően hozzáerősödött az immunrendszere. 
Találtunk neki olyan tápot – Britcare Dogshow Champion- amiben mégtöbb hal van és a krumpli helyett rizs, emelett szárított halat kap jutalomfalatnak is és rendkívül kevés olyan dolgot amit nagyon szeretne elkunyerálni tőlünk. Illetve vannak kis kutyahaverjai is – egy ivaros németjuhász és egy vizsla-, akikkel néhány naponta összeengedjük őket egy tisztáson, hogy kimozgassák egymást. A vizslával olyan jóban van, hogy egyszer egy városi sétáról meg is pattant és meglátogatta. 

Perec (Benett)

Perec (Benett)

A foglalkozást / törődést mókás preformanszaival hálálja meg. Van hogy kilöki a kezünkből a telefont, becsukja a laptopot, bököd az orrával és bár hétközben sokáig lustálkodik, hétvégén nekünk ezt nem mindig engedi, van hogy már kora reggel énekel szobánkban, ha úgy gondolja, eljött az ideje, hogy induljunk futni / kirándulni. Olyan kifejező dolgai vannak és olyan okos, hogy lassan azon sem csodálkoznánk ha megszólalna. A bútorhasználatról sikerült leszoktatnunk, persze azért van hogy néha bepróbálkozik. Volt egy szakasz a tanításban, amikor átvert minket. Reggel mindig a helyén találtuk, amiért nagyon meg is dícsértük, ám egyszer hajnalban rajtakaptuk hogy éppen mászik le a kanapéról, hogy reggelre már a helyén találjuk. Kezeli a kifele és befele nyíló ajtókat egyaránt, meg tudja állítani a filmet amit éppen nézünk, de az csúcs az volt, hogy egyszer nem érte el a ladbáját, de gondolta sebaj odatolt egy széket…

Küldök némi képet / videót, amit ha szeretnétek az irománnyal együtt le is hozhattok, hátha a mentésben résztvevőket érdekel, hogy mi van a Pereccel mostanában.”

Köszönjük a híreket, Perec-gazdinak! Ősszel találkozunk! 🙂

Perec (Benett) története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/
Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Dalmata Mentés


Pite is beköszönt! 

Pite tavaly május óta éli a gazdis kutyák boldog mindennapjait szerető otthonában. A pécsi mentés bújós kis dalmata keveréke csodaszép és okos nagyfiúvá cseperedett, már a kutyaiskola haladó tanfolyamán is sikerrel vizsgázott. Megbecsült családtag lett és nagyon szeretik őt, melyről az évfordulós levélből ismét megbizonyosodhattunk :)

Pite

Pite

“Sziasztok !

Most, hogy már több mint egy éve nálunk van Pite, úgy gondoltam ideje hírt adni róla számotokra, hogy megy a most már nem is olyan kicsi pöttyös sora nálunk Sopronban. Úgy gondolom tökéletesen sikerül beilleszkednie a családba, mára már kezdeti kölyökkutyás rosszaságokat is szinte teljesen kinőtte. Ami pedig maradt belőle, úgy mint csipkedés, tiltás ellenére kanapén alvás, ill. alkalmankénti étellopás, az már elfogadható méreteket ölt. 
A tükörmódszerrel oktató Soproni Kutyasuli immáron középfokkal rendelkező végzőse lett április végén, így amellett hogy nagyon szép kis pöttyös, rendkívül okos is lett. Terveben van vele így a tanfolyam végeztével valami kutyás sport kipróbálása is, mivel az aktivitása nem csekély. Játékossága megmaradt, rendkívül szeret a két gyermekemmel játszani, illetve odafeküdni melléjük-rájuk mesenézés közben. Mindent összevetve úgy gondolom jó sora van, kap szeretetet, megfelelő mennyiségű mozgást,taníttatást. És hogy ennek bizonyítékot is adjak, mellékelek pár képet róla és remélem rövidesen sikerül találkozni veletek egy Dalmatás Találkozó alkalmával.”

Már alig várjuk, hogy újra megszeretgethessük Pitét is az őszi találkozón! :)

Pite története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pite/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pite/

Dalmata Mentés


Coco is bejelentkezett!

Hihetetlen, hogy repül az idő! Cocot 2013. decemberében mentettük a kabai szaporítótelepről 18 társával együtt. Néhány hónap múlva a bájos kis dalmata kanra is rátalált álomcsaládja, ahol kutyapajtásaival együtt örömtelien telnek mindennapjaik. Gazdijától nemrég szívmelengető híreket kaptunk:

“Kedves Dalmata Mentés!

Régen írtunk már Nektek Cocoról, így gondoltam, bejelentkezünk. Ez a kis drága minden napunkat bearanyozza, igazi kis kedves, mosolygós kutyus. Zoknikával, akit kb 3 éve mentettünk, igazi elválaszthatatlan tesókká váltak. Mindent együtt csinálnak. Coco nagyon okos fiú, sokszor csak Coco úrfinak hívom. Igazából nem is tudok mást mondani, csak hogy imádom. Hagyom, hogy beszéljenek helyettem a képek. :)

Üdvözlettel,

Coco anyukája”

Sok-sok boldogságot kívánunk a továbbiakban is, Coco! :)

Coco története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/coco/
További képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2014/coco/

Dalmata Mentés

Coco

Coco


Híreket kaptunk Pierre-ről!

Pierre, a pécsi mentésünk ifjú tagja egy évvel ezelőtt találta meg álomotthonát. A félénk kölyök gyönyörűen beilleszkedett családjába, pozitív irányban változtatta meg életüket, a vártnál is jóval nagyobb örömmel ajándékozva meg őket nap, mint nap. Örökbefogadásának évfordulóján gazdái egy kedves beszámolóval leptek meg minket, fogadjátok szeretettel soraikat:

“Kedves Fajtamentők!

Egy éve került hozzánk Vencel, akit Pierre-ként fogadtunk örökbe, ezért szeretnék mesélni egy kicsit az életéről. 
Vencelnek nagyon jó természete van: kicsit még mindig félénk, de nagyon barátságos; megejtő az a bizalom, amivel az emberekhez közelít, az egészen kivételes fenékcsóválásával.
Vencel fáradhatatlan vadász, mindene a nyom, délutánként hatalmas, több órás sétákra megyünk, amikor mókust kergethet, vagy nyomra mehet. Nagy kirándulásokra megyünk vele, nyáron az Alpokat is megismerheti velünk.
Voltak, természetesen, nehezebb időszakaink is, Vencel is volt kamasz, mi is voltunk ügyetlenek, de folyamatosan járok vele engedelmességi képzésre, ösztönkontroll tréningre, így egy nagyon engedelmes, szabálykövető kutyánk lett.
Nagyon sokáig, majdnem egy évig kerestem a kutyámat, de Vencelért megérte a keresgélés és a várakozás, mert Vencel remek kutya, remekebbre nem is vágyhattam volna, társunk, társam lett az életben, a sportban, mindenben. Nagyon sokat tanultunk együtt, egymásról és én saját magamról is. 
Igazán boldog életünk lett egymással.”

Sok-sok örömet kívánunk a mindennapokban Vencellel! :)

Pierre-Vencel története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pierre/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/pierre/

Dalmata Mentés

Pierre

Pierre