Dalmata Mentés

Szurkolók az állatkínzás ellen – lakossági fórum (Pécs)

Szurkolók az állatkínzás ellen – lakossági fórum (Pécs)

2017.08.12.-én a Kutyavilág Alapítvány szervezésében Pécsre látogattak a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport vezetői.

Meséltek megalakulásukról, terveikről és céljukról, az állatkínzás felszámolásáról.

A Szurkolók az állatkínzás ellen csoport vezetői lakóssági fórumot tartottak Pécsett

A békés, baráti hangulatú lakossági fórumon és állatvédelmi egyeztetésen a Dalmata Mentés képviseletében pécsi tagunk is résztvett dalmatájával. Helyi szervezetek mellett harkányi és komlói önkéntesekkel is összeismerkedett, Milka (önkéntesünk kutyája) pedig sokak szívébe belopta magát. 

szurkolok-az-allatkinzas-ellen-allatvedelem-forum-pecs-milka

Többen is jelezték, hogy évek óta figyelemmel kísérik tevékenységünket, mentvényeink történeteit. Nagyszerű visszaigazolás ez számunkra, köszönjük! 

A Szurkolók a délután folyamán összegyűlt adományokat a jelenlévő állatvédő szervezetek részére ajánlották fel. Ezúton is szeretnénk megköszönni nagylelkűségüket, a Pécsi mentés (12 kutya) jelentős anyagi terhet ró ránk, minden forintnak megvan a helye.

Az eseményről készült részletes beszámolót itt olvashatjátok:

http://www.bit.ly/szurkolok-pecs

Dalmata Mentés

szurkolok-az-allatkinzas-ellen-allatvedelem-forum-pecs-dalmata-mentes


Benett (új nevén Perec) gazdis !

Rég vártuk már, hogy elérkezzen a nap, amelyen hírt adunk arról, hogy Benettet örökbe adtuk!
Gazdái több, mint tökéletesek, a próbaidő alatt folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, rendszeresen jelentkeztek és beszámoltak minden apróságról.

Sokáig tartott, mire megfelelő gazdát találtunk ennek a fiatal kutyának, többször váltott ideiglenes befogadót is. Utcára kicsapott ebként gyerekkorában semmit sem tanult meg, ami a gazdi melletti harmonikus és kiegyensúlyozott élethez szükséges, emiatt sok probléma volt a viselkedésével, de nem adtuk fel, kitartóan kerestük számára a megfelelő családot. Benett/Perec igazi gazdira lelt, új otthonában minden körülötte forog, igazi jólét veszi körül, emellett mind a szellemi foglalkozások (kutyaiskola, otthoni folyamatos tanítás) és a fizikai kimozgatás is maximálisan adott számára.
A próbaidő letelt, aláírtuk hát az örökbefogadási szerződést. Benett tényleg a legjobb helyen van, igazi valóra vált álom a gazdisodása.

Boldog gazdis életet kívánunk!

Benett/Perec teljes története weblapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/

További képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Dalmata Mentés

Benett

Benett


Donnie két hete került újra gondozásunkba

Donnie 2 hete került újra gondozásunkba. Egy megtört, erősen viselkedésproblémás kutyát kaptunk vissza, aki komoly egészségügyi gondokkal is küzd.

http://dalmatamentes.hu/forum/viewtopic.php?f=7&t=934&p=19367#p19273

Gondozója jelezte, hogy könyökén egy dudor keletkezett, mely egy hét alatt szinte teniszlabda nagyságúra növekedett. A korábban eltitkolt csípődiszpláziája miatt bejelentettük röntgenre és kivizsgálásra, a héten a pécsi ötös mellett ő is járt az állatorvosnál. Jó híreink nincsenek. A röntgenképek súlyos kétoldali csípődiszpláziát mutatnak, ortopéd szakorvosunk diagnózisa szerint Donnie pont az az eset, akivel (jelenleg) nem sokat lehet kezdeni.

A kilátások nem túl jók, a kutyának fájdalmai lesznek, melyeket gyógyszeresen lehet kezelni és enyhíteni, felmerült egy későbbi műtét lehetősége is, mely komplikált és nagyon drága beavatkozás, de egyenlőre nem indokolt. Állapotát ízületvédelemmel és fizikális kímélettel ideig-óráig fenn lehet tartani, de a jövőben fokozatosan jönnek majd elő a gondok.

A könyökén lévő dudor egy bursitis (burza), mely ütődés hatására alakul ki. Ezt a gyulladt, folyadékkal telt csomót gyógyszeresen kezelték, de vár ránk egy bonyolult műtét, mert csak így lehet eltávolítani és megszüntetni.

Donnie

Donnie

Donnie sokat változott az elmúlt 2 hétben, hozzáértő gondozója napi több órát foglalkozik vele. Lelkileg nehezen stabilizálódott, megviselték az elmúlt hetek, látszik a tekintetén, hogy tudja: eldobták, elhagyták. Nem ezt érdemelte. Gondozóját szereti, de pontosan tudja, hogy nem ő az igazi gazdája.

Szépen csinálja az ül-fekszik, fekvésből felül gyakorlatokat, adja a mancsát, figyelmes, szeret tanulni. A gyerekek közelségétől feszült lesz, de már dolgoznak azon, hogy oldják a félelmeit. Tanulja a pórázon közlekedést, szépen utazott BKV-n. Más kutyákkal alapvetően barátságos, de pórázra kötve hajlamos a kötekedésre. Sok idő lesz, míg a korábbi helyén berögzült rossz dolgokról leszokik, de mind rehabilitációját, mind egészségügyi ellátását megkezdtük.

Donnie folyamatos gondozása és kezeltetése a pécsi mentés mellett extra terhet ró Egyesületünkre, panziós díjat fizetünk utána. A kilátásban lévő állatorvosi költségek magasak!

Kérjük támogassátok a mentést, minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: Donnie panzió, állatorvosi kezelés támogatása

Donnie története, előzmények: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/

Dalmata Mentés

Donnie

Donnie


Pilar szépen fejlődik ideiglenes befogadójánál

Pilar bejelentkezett – gazdát kereső dalmata jellegű fiatal szuka kutya

Pilar már két hete ideiglenes befogadónál lakik, családi környezetben gondoskodunk róla amíg jelentkezik a számára végleges örökbe fogadó gazdi!
Ideiglenes befogadójának beszámolójából, fotóiból kiderül, hogy Pilar nagyon jól érzi magát egyedüli kutyusként, jól viselkedik a lakásban, és nagyon szeret a séták alkalmával a többi négylábúval játszani. Feloldódott, élvezi az új környezetet, a sok foglalkozást.

“Pilar egy hete megkapta az oltást, köhögés nem volt, és nem vettem rajta észre semmi furcsát azóta. Elég nyugis itthon, sokat alszik, bár most épp az erkélyről követi az eseményeket. Jó az étvágya és ha kimegyünk nagyokat rohangál, játszani hív mindenkit. Szeret mindent megkóstolni kint, kakit is evett a múlt héten, szóval erre figyelnem kell. A hétvégén egyébként tömegközlekedtünk, hév, metró, vonat… nem volt gond.”

Pilar

Pilar

Köszönjük Kingának, hogy elvitte Pilart állatorvosunkhoz a második kombinált oltásra, a számlát kifizettük, oltási programja komplett.
Olyan gazdát keresünk Pilarnak, akinél legalább ilyen körülmények között élhet boldogan a következő tizensok évben. Gazdikereső 1.5 év körüli microchipezett, oltott, ivartalanított, kivizsgált eb.
Története, több info: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pilar/

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pilar) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
Kérjük olvassák el örökbefogadási rendszerünket webolalunkon: http://www.dalmatamentes.hu
06303457051, 0620 8066919, 0620 8066923

Dalmata Mentés


Segítségre van szükségünk a pécsi mentéshez!

Kedves Támogatók, Követőink, Dalmata barátok!

Kétségbe vagyunk esve. A támogatásotok nélkül nem tudjuk tovább folytatni a mentést! 
Előzetes számításaink szerint a segítségetek nélkül hónap végére teljesen kiürül a kasszánk, nem fogjuk tudni finanszírozni a kutyák ellátását!

Kiadásaink egyre gyűlnek, a pécsi mentvények szinte mindegyike beteg, orvosi ellátásra szorulnak, a nem várt felsőlégúti megbetegedések miatt maradniuk kell panzióban, napidíjat fizetünk 5 eb gondozásáért.

A nemrégiben visszakapott Donnie súlyos csípő problémájának diagnosztizálása még csak most kezdődik, kezelése hosszútávú magas kiadást jelent, pontos összegeket még nem tudunk.

Lapaj, a 14 éves öregúr állapota kiszámíthatatlan, ebben a korban bármikor bármi történhet, mi pedig vállaltuk az ellátását élete végéig!

Ezekre a kiadásokra még csak a minimális összegekkel kalkuláltunk, a pontos kezelési költségeket e hét folyamán fogjuk megtudni, a pécsi köhögő ötös, és Donnie állatorvosi vizitje után.

Pécsi mentés - 12 kutya - számlák

Kétséges, hogy tudunk-e augusztus végéig jelenlegi keretünkből gazdálkodni!

A pécsi mentés folyamatos, jelenleg is 2 újabb kutya várakozik a Pécs környéki Állatvédő Alapítványnál, akiknek egészségügyi ellátását már megkezdték, a 3. 90.000.-es számla is esedékes lesz hamarosan, nincs rá keretünk!

A szaporítótelepen további 4 kutya várakozik a szabadulásra, kihozataluk pénz és hely hiányában kétséges, egyelőre nem tudunk lépni sajnos.

A tavasszal felajánlott SZJA 1% kb. még két hónap múlva érkezik meg, és a pontos összeget sem tudjuk előre, így előzetes kalkulációt ezzel az összeggel nem tudunk végezni.
Szeptembertől nem tudjuk miből fogunk állatorvost, tápot, panziót fizetni!

NÉLKÜLETEK NINCS TOVÁBB!

Kérjük, támogassátok a mentést, minden kis összegű adomány segít! Csak összefogással, a segítségetekkel tudjuk felelősséggel folytatni a mentést, hogy ezek a szerencsétlen sorsú kutyák jobb életet kaphassanak!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu(Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
közlemény: pécsi mentés

A pécsi mentés története, hírei elérhetőek ide kattintva!

A kutyák állapotáról és az adományok beérkezéséről folyamatosan tájékoztatunk Benneteket!

Beérkezett támogatások:
2017.06.09 20,358 Transferwise LTD Luckytól
2017.06.15 1,000 I.Józsefné
2017.06.20 5,000 K.Zsuzsanna Pilar és Pepita
2017.06.29 5,000 B.Linda Pilar és Pepita
2017.06.29 2,000 B.Hajnalka Pilar és Pepita
2017.06.29 3,500 P.Zsófia PILAR ÉS PEPITA
2017.06.30 1,000 B.Dóra Pilar és Pepita
2017.06.30 3,000 K.Judit Andrea Pilar és Pepita
2017.07.03 5,000 A.Dóra Blanka Pilar és Pepita – Rege és Dorisz
2017.07.04 3,000 B.Mónika Pilar és Pepita
2017.07.10 10,000 S.László és N
2017.07.10 5,000 K.Kinga Sára Pilar és Pepita
2017.07.10 5,000 V.Kinga támogatás
2017.07.14 1,000 I.Józsefné
2017.07.19 10,000 K.Andrea adomány
2017.07.25 5,000 K.Judit Pécsi mentés
2017.07.25 6,000 K-K Gabriella Pécsi mentés
2017.07.25 3,000 B-T Ildikó Pécsi mentés
2017.07.25 10,000 B.Andrea pécsi mentés
2017.07.26 5,000 K.Judit Andrea Pécsi mentés
2017.07.27 5,000 K.Kinga Sára Pécsi mentés
2017.07.28 50,000 R.Károly Támogatás (pécsi ebek)
2017.08.04 3,000 N.Borbála Pécsi mentés
2017.08.07 5,000 K.Kinga Sára Pécsi mentés
———————————————————————-
2017.08.07-ig összes adomány: 171.858.-
2017.08.04-ig kifizetve: -288.675.-
2017.08.31-ig összes várható kiadás a pécsi mentésre: -476.965.-

Minimális kiadás kalkuláció augusztus végéig:
bankszámla egyenlegünk 08.07-én: 250.701.-
2017.08.31-ig kifizetendő pécsi mentésre: -188.290.-
08.07. -17.290.- krakvet.megrendelve, szla érkezik- táp (Pepe, Polka, Penny)
08.07. -7.500.- allatorvso.szla érkezik – oltás (Pilar, Penny)
08.08. ?? -30.000.- vizsgálat, kezelés, gyógyszerek 5 kutyára (köhögés kezelés)
08.11. -90.000.- Perla, Peggy ivartalanítás, labor, chip, teszt, oltás
08.23. -18.500.- oltások (5 kutyára)
08.28. -25.000.- panziódíj
2017.08.31-ig kifizetendő Donniera: -37.500.- (rtg vizsgálat, izületvédő, panzió)
2017.08.31-ig kifizetendő Lapajra: -25.000.- (táp, tápkieg)
————————————————————-
2017.08.31-ig várható kiadások összesen: 250.790.-

Köszönjük a támogatásokat!

Dalmata Mentés