Dalmata Mentés

Donnie újra gazdit keres!

Donnie újra gazdit keres!

Donnie egy év gazdis élet után visszakerült gondozásunkba. Sajnálatos és váratlan helyzet állt elő a családban, mely önmagában is teljes figyelmet igényel részükről. Donnie-val szép eredményeket értek el, kutyaiskolában is jártak, és nap, mint nap gyakorolták a tanultakat (melynek folytatását javasoljuk a leendő gazdiknak), ám még mindig hajlamos a szeparációs szorongásra.

Kertben nem tartható, és lakásban is csak akkor érzi jól magát, ha van mellette valaki. Igényli az ember közelségét, ezért kizárólag olyan családot keresünk számára, ahol a család egyik tagja szinte mindig otthon van, vagy olyan munkahellyel rendelkezik, ahova mindig viheti magával, és Donnie a gazdi közelében lehet.

donnie_2020

Donnie

Donnie élete 3 éve során több befogadónál is megfordult, most nem érti, mi történik vele. Nagyon szeretnénk megtalálni számára a biztonságot nyújtó, végleges otthont. Figyelmes, kedves, szeretetteljes és rendkívül ragaszkodó kutya. Emberekkel, kutyákkal barátságos, szeret ismerkedni, játszani. Nagyobb, kutyákkal már okosan bánni tudó gyermek jó pajtása lehetne.

Donnie mikrochipes, oltott, féreghajtott, ivartalanított, egészséges dalmata keverék kan.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk! +36303457051

Donnie teljes története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/

Dalmata Mentés


Peggy beköszönt!

Peggy, a pécsi mentésünk egyik szerencsés gazdisa két éve él boldogan családjában. Az évforduló alkalmából kedves beszámolót kaptunk tőlük, igazi öröm olvasni:

Tegnap volt 2 éve, hogy nálunk van Peggy 🙂 A mi pöttyösünk szépen felszedett pár kilót (kanapé-élet), és kinyílt. Kicsattanóan boldog, mikor lát minket, hihetetlen, hogy lehet örülni, mikor csak tejért ugrik le az ember pár percre. 😀 Nagyon ragaszkodó, és visszahúzódó, de amint többször lát valakit, hajlandó megsimogattatni magát 🙂
A fejéhez való közeledést/simogatást még mindig nem nagyon szereti, apró félelemfaktorokat nem tudtunk belőle (még) kiszedni.

peggy 20200114_02

Peggy

Peggy borzalmasan lusta, ha úgy teszi kedve. Nem rág, nem labdázik, nem játszik, lényegében inkább macska mint kutya, de futkározunk, fogócskázunk vele.
Vannak kis cimborái, szerelmei, imád a nagyiknál héderelni.
Szerencsénkre egészséges dalmatoid. Borzalmasan nagy a fájdalomtűrése. (én már ülök falfehéren a dokinál és remegek), ő meg csak csücsül a vizsgálóasztalon csendben.

Nagyon sok mindent megváltoztatott az életünkben, és szuper. Mostmár soha nem vagyunk egyedül, soha nem ülhetünk egyedül a kanapén, és persze soha nem mehetünk sehova Nélküle. 🙂

Köszönjük, hogy ránk bíztátok!
Végezetül egy rakás kép :))

Emese&Olivér”

Peggy története: http://www.dalmatamentes.hu/peggy
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Peggy/

Dalmata Mentés

peggy 20200114_05

Peggy


Gazdát keres Domino, 12 éves dalmata szuka – Közvetített gazdikereső

Domino életében nagy változás állt be, idős gazdája egy hónappal ezelőtt kórházba került, és sajnos úgy néz ki a helyzet, hogy már nem fog hazatérni. Családja kérte segítségünket, hogy Dominonak új otthont találjunk.

Domino 12 éves dalmata jellegű hölgy, emberekkel nagyon kedves és barátságos, de más kutyusokkal sajnos nem szociális. A családtagok próbálják megoldani helyzetét, de a kórházi látogatások, életritmusuk és lakókörülményeik miatt nem tudják magukhoz venni a kutyát. Idős gazdája kórházba kerülése óta, hetek óta felváltva járnak Dominohoz Budapestről Csepelre, sétáltatni és etetni, időnként az ottalvást is meg tudják oldani, de a nap nagy részét kénytelen egyedül tölteni.

domino02

Domino

Domino nagyon magányosnak érzi magát, hiányolja gazdiját, egy idős kutya esetében pedig már ez óriási változás, ezért mielőbb szeretnénk olyan otthont találni számára, ahol nyugdíjas éveit szeretetben, családtagként töltheti el, és lehetőleg minél többet vannak otthon vele.

Emberekkel, gyerekekkel barátságos, igényli a foglalkozást. Kutyákkal, macskákkal sajnos nem jön ki. Pórázképes, szeret sétálni a maga kényelmes tempójában. Szívesen elszöszmötöl a kertben, ezért elsősorban kertes házba költözne szabad bejárással és bentalvással, de lakásban is jól érezheti magát napi több sétával. Már nem annyira aktív, így nem kell hosszú sétákra számítani, az idős korú kutyák azonban több egészségügyi sétát igényelhetnek.

Domino 12 éves, ivaros, nem túl nagy termetű szuka, szép rajzos mintával a fején. Veszettségi és kombinált oltással rendelkezik (2018.09.22.), mikrochipezett, családja tudomása szerint egészséges, gyógyszeres kezelés alatt nem áll. Csepelen tekinthető meg előzetes egyeztetés alapján.

Kapcsolattartó elérhetősége: Kretz Zsuzsanna, 06306418711

Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kozvetitett/Domino/

Dalmata Mentés

domino03

Domino


Lili (gazdis) új élete

Emlékeztek Lilire, aki tavasszal még a gyepmesteri telepen sírdogált? Sokakat megérintett, de miután átvettük a hajdúböszörményi Pacsi Kutyamenhely Alapítványtól, csupán egy család gondolta komolyan az idős, szívférges dalmata örökbefogadását. Lilinek nyár óta ilyen csudajó dolga van, sok sétával, szeretgetéssel és kényelmes pihengetésekkel barátnője, Sophie társaságában.

Köszönjük a gazdiknak, hogy Lilit választották, és nagy gonddal vigyáznak rá!

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés

Lili & Sophie

Lili & Sophie


Fanta gazdis!

Csodás hírrel szeretnénk jelentkezni, Fanta próbaideje lejárt, így ő is beállhatott a boldog gazdis kutyák sorába.

A próbaidő alatt folyamatosan tartottuk a kapcsolatot Kittiékkel, sok képet és beszámolót kaptunk, a dalmata fiú jól beilleszkedett a mindennapjaikba, így semmilyen akadályát nem láttuk a végleges örökbefogadásnak. Külön öröm, hogy tegnap lett 3 éves, és ennél szebb ajándékot nem is kaphatott volna születésnapjára!

Fanta 2017 decemberében került egyesületünk gondozásába. Közel 2 év gazdikeresés után őt is megtalálta az álomgazdi, az idei karácsonyt már szerető családi körben töltheti. A gazdik imádják és továbbra is mindent megtesznek, hogy kiegyensúlyozott kutya váljon a kék szemű szépségből. Nagyon szépen haladnak, együtt tanulnak-fejlődnek Fantával:

“Elképesztő eredményeket értünk el a futiban. Megtanulta, hogy ha a másik kutya nem kíváncsi rá, akkor ő is békén hagyja. Nagyon ügyesen ismerkedik a többiekkel, és már együtt bandázik a nagyobbakkal. A kistestű kutyákat inkább el is kerüli, vagy nem érdeklik, mert magas hangon ugatnak, és nem tudnak vele szuper sebességgel rohangálni.
Valamelyik nap nem volt ott a “kis” dog barátnője Penny, szegény elkezdett egyedül rohanni, de senki nem futott vele, és csalódottan nézett vissza hogy miért nem jönnek a többiek. Szerencsénkre viszonylag hamar elfárad, és már volt, hogy lefeküdt a futiban a hasát mutatva, körülötte kutyákkal. 🙂 Folyamatosan megyünk utána, és dicsérjük, amikor jól csinálja a dolgokat. Ha mégis nem kívánatos társaságnak bizonyul valamelyiküknél, érti a jelzést és odébbáll. a séták még mindig nehezek ha feltűnik egy másik kutya, mert nagyon izgatott lesz, de dolgozunk rajta. :)”

Sok boldogságot kívánunk Nekik!

A gazdijelöltek részletes beszámolóját Fanta adatlapján olvashatjátok: http://www.dalmatamentes.hu/fanta

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Fanta/

Dalmata Mentés

Fanta

Fanta