Dalmata Mentés

Gazdát keres Piru, 5 hónapos dalmata keverék szuka

Gazdát keres Piru, 5 hónapos dalmata keverék szuka

Piru január első napjaiban került gondozásunkba másik 5 társával együtt a pécsi mentés keretein belül. A 6 kölyökkutyára pécsi kollégáink találtak rá a szaporítónál, aki sokáig rejtegette őket. Elhozataluk sürgőssé vált, egy állatorvosi kör után, ahol megkapták első oltásukat és chipjüket, egyből felszállították őket a fővárosba, ahol Egyesületünk szárnyai alatt, ideiglenes befogadóknál elhelyezve megkezdtük ellátásukat, fejlesztésüket, rehabilitációjukat. A 6 kölyök sajnos néhány hete beteg lett, Piru volt a legrosszabb állapotban, két hetet töltött bentlakásos kórházban, folyamatos infúziós kezelést kapott, állapota végig súlyosan válságos volt, többször volt öntudatlan. Életveszélyes állapota nagyon lassan javult, végül ő is meggyógyult és a hosszú kezelés után hazamehetett, de továbbra is karanténba helyezve, megfigyelés alatt volt, befogadója gondoskodott róla és segítette immunrendszere megerősödését. Fejlődése jócskán visszamaradt, kisebb társainál, de igyekszik összeszedni magát. Oltási programját a napokban folytathatjuk.

Piru

Piru

Piru gyógyulása után gazdikereső státuszba került, keressük új családját!

Piru visszafogottabb kölyök, nem annyira aktív, mint testvérei, de emberközpontú kutya, aki keresi a család társaságát. Nagyon ragaszkodó tud lenni, kutyatársaság helyett szeret inkább az ember mellett pihenni. Más kutyákkal játékos, de óvatos is egyben. Falattal jól motiválható, szeret tanulni, de ha épp nem éhes, akkor már annyira nem érdekli a feladat.

Kutyaiskola látogatását javasoljuk nála. Következetes nevelése elengedhetetlen a harmonikus és kiegyensúlyozott együttéléshez. A kezdeti iskolába járás nagyban elősegíti a kölykök egészséges szellemi és szociális fejlődését ebben a korban, amikor a legfogékonyabbak és könnyen formálhatóak. Megfelelő foglalkozással, kutyaiskola látogatásával stabil és kiegyensúlyozott kutyánk lesz.
A szobatisztaságot még tanulja, lakásban szépen viselkedik, nem rombol, keres magának egy nyugodt sarkot és inkább alszik. Gyakorolja a pórázas sétálás szabályait.

Piru

Piru

Piru 5 hónapos dalmata keverék szuka kutya, kivizsgált, egészséges, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítása az új gazdi megtalálásakor lesz esedékes, a műtét után új családjában lábadozhat.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható, kertes ház esetén bent lakással a házban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Piru) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/piru/
06303457051, 06208066919

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Piru/

Dalmata Mentés


Gazdát keres Pemma, 5 hónapos dalmata keverék szuka

Pemma január első napjaiban került gondozásunkba másik 5 társával együtt a pécsi mentés keretein belül. A 6 kölyökkutyára pécsi kollégáink találtak rá a szaporítónál, aki sokáig rejtegette őket. Elhozataluk sürgőssé vált, egy állatorvosi kör után, ahol megkapták első oltásukat és chipjüket, egyből felszállították őket a fővárosba, ahol Egyesületünk szárnyai alatt, ideiglenes befogadóknál elhelyezve megkezdtük ellátásukat, fejlesztésüket, rehabilitációjukat. A 6 kölyök sajnos néhány hete beteg lett, Pemma lett először beteg, egy hetet töltött bentlakásos kórházban, folyamatos infúziós kezelést kapott, állapota válságos volt. Kikezelték a betegségből és hazamehetett, de továbbra is karanténba helyezve, megfigyelés alatt volt, befogadója gondoskodott róla és segítette immunrendszere megerősödését. Oltási programját a napokban folytathatjuk.

Pemma

Pemma

Pemma a teljes gyógyulás után gazdikereső státuszba került, keressük új családját!

Pemma az egyetlen tricolor a pécsi kölykök közül. Emberközpontú kutya, de mellette önálló, nem visszahúzódó típus. Nagyon aktív, pörgős kölyök, minden érdekli, mindenre felmászik és leugrik, később bármilyen kutyás sportra is alkalmas lehet. Falattal jól motiválható, szeret tanulni. Más kutyákkal barátságos, de nagyon rámenősen közelít társai felé és addig nyüzsög, míg valaki nem játszik vele.

Kutyaiskola látogatását kiemelten javasoljuk nála. Következetes nevelése elengedhetetlen a harmonikus és kiegyensúlyozott együttéléshez. A kezdeti iskolába járás nagyban elősegíti a kölykök egészséges szellemi és szociális fejlődését ebben a korban, amikor a legfogékonyabbak és könnyen formálhatóak. Megfelelő foglalkozással, kutyaiskola látogatásával stabil és kiegyensúlyozott kutyánk lesz.
A szobatisztaságot még tanulja, lakásban szépen viselkedik, nem rombol, de bent sem marad nyugton, mindig mozgásban van. Gyakorolja a pórázas sétálás szabályait.

Pemma

Pemma

Pemma 5 hónapos dalmata keverék szuka kutya, kivizsgált, egészséges, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítása az új gazdi megtalálásakor lesz esedékes, a műtét után új családjában lábadozhat.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható, kertes ház esetén bent lakással a házban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Pemma) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pemma/
06303457051, 06208066919

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szukak/Pemma/

Dalmata Mentés


Gazdát keres Parfé, 5 hónapos dalmata keverék kan

Parfé január első napjaiban került gondozásunkba másik 5 társával együtt a pécsi mentés keretein belül. A 6 kölyökkutyára pécsi kollégáink találtak rá a szaporítónál, aki sokáig rejtegette őket. Elhozataluk sürgőssé vált, egy állatorvosi kör után, ahol megkapták első oltásukat és chipjüket, egyből felszállították őket a fővárosba, ahol Egyesületünk szárnyai alatt, ideiglenes befogadóknál elhelyezve megkezdtük ellátásukat, fejlesztésüket, rehabilitációjukat. A 6 kölyök sajnos néhány hete beteg lett, Parfé egy hetet töltött bentlakásos kórházban, folyamatos infúziós kezelést kapott, állapota lassan javult. Végül a kezelés hatott, meggyógyult, hazamehetett, de továbbra is karanténba helyezve, megfigyelés alatt volt, befogadója gondoskodott róla és segítette immunrendszere megerősödését. Oltási programját a napokban folytathatjuk.

Parfé

Parfé

Parfé gyógyulása után gazdikereső státuszba került, keressük új családját!

Parfé nagyon ragaszkodó, nagyon emberközpontú kutya, aki mindig keresi az emberi társaságot. Bújós, kedveskedő kölyök, aki közben megfelelően aktív is. Nagyon szeret tanulni és folyton azt figyeli, milyen feladatot teljesítsen, keresi a szemkontaktust az emberrel. Falattal nagyon jól motiválható. Más kutyákkal játékos, barátságos, mint általában minden kölyök. Szereti a hangját hallatni, nagy dumás, mindig a figyelem középpontjában kell lennie.

Kutyaiskola látogatását kiemelten javasoljuk nála. Következetes nevelése elengedhetetlen a harmonikus és kiegyensúlyozott együttéléshez. A kezdeti iskolába járás nagyban elősegíti a kölykök egészséges szellemi és szociális fejlődését ebben a korban, amikor a legfogékonyabbak és könnyen formálhatóak. Megfelelő foglalkozással, kutyaiskola látogatásával stabil és kiegyensúlyozott kutyánk lesz.
A szobatisztaságot még tanulja, lakásban szépen viselkedik, nem rombol, a kutyajátékokat ide-oda pakolássza. Gyakorolja a pórázas sétálás szabályait.

Parfé

Parfé

Parfé 5 hónapos dalmata keverék kan kutya, kivizsgált, egészséges, féreghajtott, microchippel rendelkezik, oltási programja folyamatban van. Ivartalanítása az új gazdi megtalálásakor lesz esedékes, a műtét után új családjában lábadozhat.
Lakásba és kertes házba is örökbe fogadható, kertes ház esetén bent lakással a házban.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Parfé) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!
További információ honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/parfe/
06303457051, 06208066919

Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pecsi-mentes-6-kolyok/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Parfe/

Dalmata Mentés


Donnie újabb kezelésére gyűjtünk!

Donnie-nak kiújult korábbi könyök-burzitisze, melyet azonnal kezeltetni kellett. Az állatorvosnál bódításban leszívták a felgyülemlett folyadékot, többféle gyógyszeres injekciót kapott a könyökébe, végezetül egy nyomókötést, melyet legalább 3 napig viselnie kell, hogy a felgyülemlett folyadék által kitágított bőrrész újra letapadjon, kisebb esélyt adva ezzel a kiújulásnak. A burzitiszre hajlamos kutyáknál akár a másik lábon is kialakulhat ez a gyulladásos megbetegedés.

Donnie kétféle gyulladáscsökkentő antibiotikumot kap mostantól, kezelése 18.000,- ft volt, a gyógyszerek további 8-10.000,- ft-os kiadást jelentenek.
Donnie nehezen viseli a nyomókötést, sokat sír, nyugtalan, beteg könyöke fájdalmas számára! Gondozója lelkiismeretesen ápolja, melyet külön köszönünk neki!

Egyesületünk kasszája kimerülőben, a pécsi mentés beteg kölykeinek kezeltetése felemésztette tartalékaink nagy részét! Donnie jelenleg napidíjas panzióban lakik, segítségre van szükségünk gondozásának költségeihez!
(Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/)

Kérjük támogassátok Donnie ellátását! Minden forint segítséget jelent!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Donnie kezelése”

Köszönjük adományaitokat!

Dalmata Mentés


Kennelépítésben jártas önkéntes segítőket keresünk Donnie-nak!

Donnie egy évvel ezelőtt, kölyökként került gondozásunkba. Megtalálói az Egyesülettel kötött ideiglenes befogadói szerződést megszegve eladták őt egy alkalmatlan családnak. (Története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/)

4 hónapig tartott a csoda számára, Donnie egy neveletlen, elkényeztetett kamasszá vált, jelentős fizikai erővel, ugyanakkor egészségügyi problémákkal. Jogtalan eltulajdonítói nem bírtak vele, már nem kellett nekik, így otthagyták egy kutyapanzióban, ahonnan visszakerült egyesületi gondozásba.

Donnie ettől fogva (2017. augusztusa óta) napidíjas kutyapanzióban, kiképzőnél él. Szeparációs szorongása miatt kennelben lett elhelyezve, lakásban csak állandó felügyelettel tartható jelenleg. Visszakerülése óta folyamatosan ideiglenes befogadót kerestünk számára, december óta tartjuk a kapcsolatot egy családdal, akik készek magukhoz venni Donnie-t, többször meglátogatták őt, a befogadás részleteit már egyeztettük.

Donnie-t egyetlen egy dolog választja el attól, hogy megtapasztalhassa, milyen is családban élni: egy kennel felállítása. Jelenlegi befogadójánál nyugodt és kiegyensúlyozott a számára kialakított kinti kennelben, mely természetesen többszörösen szigetelt, fedett. Ugyanezt szeretnék számára biztosítani új helyén, ahol egyben megkezdik szeparációs szorongásának kezelését és javítását.


Ehhez kérjük most a Ti segítségeteket! Önkéntesen felajánlott segítségre van szükségünk Donnie új kenneljének megépítéséhez!

Amire szükségünk van:
– egy kinti kennel minden alapanyagára (rácsos profilok, vas oszlopok, tető, rácsos ajtó, OSB lapok, stb.), a kennelt 3x2m-esre tervezzük
– hozzáértő fizikai segítségre, aki fel tudja állítani Donnie-nak a kennelt a rendelkezésre álló anyagokból (több ember is jelentkezhet, együtt hatékonyabb a kivitelezés)
– bontott, használaton kívüli kennel is érdekel bennünket, amennyiben ára kedvező, vagy önkéntes felajánlás
– alapanyag felajánlás esetén fuvaros segítségre

A felajánlásokat elsősorban emailben várjuk a kapcsolat@dalmatamentes.hu email címre, tárgyban “Kennel Donnie-nak” megjelöléssel. Telefonos elérhetőségek: 06 30 345 7051 ; 06 20 806 6919

Ha nincs lehetőséged a kennelépítést közvetlenül támogatni, úgy segítsd Donnie ellátását anyagilag! Minden kis összeg számít!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
paypal-en keresztül: info@dalmatamentes.hu
http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
A közleménybe kérjük írjátok be: “Donnie támogatása”

Köszönjük!

Dalmata Mentés