Dalmata Mentés

Bim még mindig gazdira vár!

Bim még mindig gazdira vár!

Közvetített gazdikeresőnk, Bim még májusban átesett az ivartalanításon, mely egyesületünk támogatásával valósulhatott meg. A műtétből szépen felépült, és az elmúlt hetekben daliás ifjúvá cseperedett, ám továbbra is várja álomgazdiját!

Bim 8 hónapos barátságos, játékos keverék kan. Egészséges, oltott, microchipes, ivartalanított.

Fényképes leírása: http://dalmatamentes.hu/bim/
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Bim)
 
Dalmata Mentés
Bim

Bim


Lili szerető otthonra talált!

Varázslatos hírről adhatunk számot: idős gazdikeresőnk, Lili szerető otthonra talált! Másfél hónapja él boldogan új családjában, örökbefogadóival már a látogatások alkalmával is megvolt az összhang, és azóta is hálás szemmel tekint rájuk, végtelenül ragaszkodik hozzájuk. Megbecsüli új helyét, ahogy gazdái is őt. <3

Igazi sikertörténet Lilié – bár nem indult fényesen, de örömteli véget ért. A 9 éves dalmata szukát áprilisban mentettük a hajdúböszörményi gyepmesteri telepről, ahova gazdája adta le. Napokon át sírt magányában, nem értette miért történt vele mindez… Kihozatalát követően szép lassan kinyílt ideiglenes befogadóinál, és megmutatkozott tündéri természete is. Az állatorvosi vizsgálatokon sajnos fény derült szívférgességére, a szükséges kezelést megkapta, melynek folytatását gazdái is vállalták.

Lili

Lili

Az összefogásnak köszönhetően egy álom valósulhatott meg. Reméljük, Lili története mindazok számára reményt ad, akik velünk együtt végigkövették sorsát.

Köszönjük a Pacsi Kutyamenhely Alapítványnak, hogy gondját viselték, míg segíteni tudtunk rajta!
Köszönjük ideiglenes befogadóinknak, hogy kérésünkre azonnal vállalták Lilit, és vigyáztak rá, míg megérkezett álomcsaládja!
Köszönjük örökbefogadóinak, hogy Lilit választották, és oly nagy szeretettel veszik körbe élete minden egyes napján!

Sok boldogságot kívánunk, Lili! 🙂

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés


Gazdikeresőnk, Fanta és a haverok

Na ki van a képen? FANTA és a haverok 🙂

Dalmata srácunk hosszú hónapok óta vár egy szerető gazdira ideiglenes befogadójánál, ahol már a kezdetektől remekül kijön társaival, de sajnos, köszönhetően a hiányos kölyök- és fiatalkori szocializációnak, csak bizonyos óvintézkedések mellett játszhat velük. Egyedüli kutyának javasoljuk, nem vihető gyermekek, idősek, más háziállatok mellé.
Mindezen persze segíthetne egy határozott, aktív életmódot élő, szó szerint erőskezű (30 kg-os kutyát megtartani képes) gazdi, aki tapasztalatai birtokában nevelné Fantát, látogatná vele a kutyaiskolát.

Ha szereted a pöttyösöket és a kihívásokat, Fantát neked találták ki. Gyere és ismerkedj meg vele!

Fanta története, leírása elérhető adatlapján: http://dalmatamentes.hu/portfolio/fanta/
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Fanta)

Köszönjük a megosztásokat is!

Dalmata Mentés

Fanta

Fanta


Lili csinos ajándékot kapott névadójától

Csodálatos meglepetés érte szeretnivaló mentvényünket, Lilit! Nevét egy nagyon bátor kislányról kapta, aki a dalmaták, kiváltképp ideiglenes befogadói kutyusának nagy rajongója. Lili a napokban egy csinos nyakörv-póráz szettel ajándékozta meg idősödő pöttyösunket – Lili pedig nem győzte meghálálni kedvességét simikkel és bújással. 🙂 Köszönjük Lili, hogy szíveden viseled védencünk sorsát!

Lili

Lili

A hajdúböszörményi gyepmesteri telepről mentett dalmata hölgy egy hónapja került gondozásunkba. Szívféreg-elleni gyógyszeres kezelésen esett át, melynek folytatását gazdijelöltjei vállalták. Lili szépen kinyílt befogadóinál, barátságos kutyáikkal már játékra is kapható, és egy kis súlyt is felszedett. Elkészült útlevele is, így már szabad az út leendő otthonába, ahol nagy szeretettel várják!

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés

Lili

Lili


Perec (Benett) üdvözletét küldi!

Csupa jó híreket kapunk mostanában! Perec – mentési nevén Benett – 2016. decemberében került gondozásunkba 8 hónapos korában, miután hetek óta az utcákat rótta és senkinek sem hiányzott. Eszméletlenül pörgős és energikus természetéhez elképesztő értelem párosult, ennek hála fél évig üdült nálunk, elfogyasztva néhány ideiglenes befogadót… Sejtettük, hogy e különleges kvalitású eb hasonlóan különleges, aktív és határozott gazdikat igényel, melyet Gáborék személyében meg is találtunk. Tökéletes családot alkotnak lassan két éve, Perec a szemük fénye. :)

Perec (Benett)

Perec (Benett)

“Sziasztok, 
Perec nagyon jól érzi magát. Szünni nem akaró kitartással fejleszti a türelmünket és kitartásunkat : ) Sajnos még mindig felzabál ezt-azt, de gondunk nemigen van belőle, mert utcán figyelünk rá és nem engedjük oda, vagy elvesszük tőle a zsákmányt. A természetben talált dolgokhoz meg vélhetően hozzáerősödött az immunrendszere. 
Találtunk neki olyan tápot – Britcare Dogshow Champion- amiben mégtöbb hal van és a krumpli helyett rizs, emelett szárított halat kap jutalomfalatnak is és rendkívül kevés olyan dolgot amit nagyon szeretne elkunyerálni tőlünk. Illetve vannak kis kutyahaverjai is – egy ivaros németjuhász és egy vizsla-, akikkel néhány naponta összeengedjük őket egy tisztáson, hogy kimozgassák egymást. A vizslával olyan jóban van, hogy egyszer egy városi sétáról meg is pattant és meglátogatta. 

Perec (Benett)

Perec (Benett)

A foglalkozást / törődést mókás preformanszaival hálálja meg. Van hogy kilöki a kezünkből a telefont, becsukja a laptopot, bököd az orrával és bár hétközben sokáig lustálkodik, hétvégén nekünk ezt nem mindig engedi, van hogy már kora reggel énekel szobánkban, ha úgy gondolja, eljött az ideje, hogy induljunk futni / kirándulni. Olyan kifejező dolgai vannak és olyan okos, hogy lassan azon sem csodálkoznánk ha megszólalna. A bútorhasználatról sikerült leszoktatnunk, persze azért van hogy néha bepróbálkozik. Volt egy szakasz a tanításban, amikor átvert minket. Reggel mindig a helyén találtuk, amiért nagyon meg is dícsértük, ám egyszer hajnalban rajtakaptuk hogy éppen mászik le a kanapéról, hogy reggelre már a helyén találjuk. Kezeli a kifele és befele nyíló ajtókat egyaránt, meg tudja állítani a filmet amit éppen nézünk, de az csúcs az volt, hogy egyszer nem érte el a ladbáját, de gondolta sebaj odatolt egy széket…

Küldök némi képet / videót, amit ha szeretnétek az irománnyal együtt le is hozhattok, hátha a mentésben résztvevőket érdekel, hogy mi van a Pereccel mostanában.”

Köszönjük a híreket, Perec-gazdinak! Ősszel találkozunk! 🙂

Perec (Benett) története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/
Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Dalmata Mentés