Dalmata Mentés

Búcsúzunk kisöregünktől, Lapajtól

Búcsúzunk kisöregünktől, Lapajtól

Lapaj, akinek sorsát oly sokan követtétek nyomon, nemrég átkelt a Szivárványhídon. Az elmúlt évben több alkalommal szorult szteroidos kezelésekre fájó ízületei miatt, de azok már csak átmeneti enyhülést nyújtottak. A kedves kisöreg három éve került egyesületünkhöz, s azóta is hihetetlen élniakarásról tett tanúbizonyságot. Csupaszív gondozója, Bori néni mindent megtett, hogy Lapaj jól érezze magát, bearanyozták egymás mindennapjait. Az utóbbi időben azonban egyre gyengébbé vált az öregúr, egyre nehezebben állt lábra. 16. születésnapját még megünnepelhette augusztusban, szeretettel körülölve, de fájdalmakkal küszködve, ezért pár nappal később el kellett engednünk őt.

Hálásak vagyunk Bori néninek, hogy ilyen szeretettel és türelemmel látta el Lapajt utolsó éveiben!
Köszönjük azt a rengeteg támogatást is, amelyet Lapaj ellátására kaptunk Tőletek!

Mentésünk egyik legfájdalmasabb pontját éltük meg Lapaj elbúcsúztatásával. Nyugodj békében kisöreg, emlékedet szívünkben őrizzük!

Lapaj története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lapaj/

Dalmata Mentés

Lapaj

Lapaj


Fanta próbaidős gazdis!

Nagyon régóta vártunk Fantával együtt erre a pillanatra és most beteljesedett, a kék szemű szépség próbaidőre költözött!

Fanta 2017 decemberében került egyesületünk gondozásába, miután idős gazdái nem bírtak vele, így új gazdát kerestek számára, ahol szintén nem maradhatott, a már ott lévő kutyussal való összeférhetetlensége miatt.
Fanta a neveltetés és a szocializáció hiányából adódóan más kutyákkal problémásan viselkedik, hajlamos az agresszióra, emiatt nem is álltak sorban rá a jelentkezők.

Olyan felelős és határozott gazdát kerestünk számára, aki a szabályok betartatása mellett megmutatja Fantának, milyen egy boldog falka tagja lenni. Kitti és párja Zsolt személyében meg is találtuk az ígéretes gazdijelölteket.
Kittiék nem sajnálták az időt és az energiát, amikor csak tehették jöttek és meglátogatták Fantát több héten keresztül. Kitartásukat, hozzáértésüket és rátermettségüket látva elérkezettnek láttuk az időt, hogy próbaidőre költözhessen hozzájuk a hebrencs dalmata fiú.

Fanta

Fanta

Gazdijelöltjei imádják és mindent megtesznek azért, hogy kiegyensúlyozott kutya váljon az energikus dalmatából. Ősztől kutyaiskolába fognak járni vele, de addig is kérték egy kutyakiképző segítségét, hogy minél hatásosabban kezdjék meg Fanta szocializációját és a családba való beilleszkedését.
Nagyon bízunk benne, hogy továbbra is minden jól fog haladni és a próbaidő letelte után véglegesíthetjük örökbefogadását, mert Fanta igazán megérdemli, hogy most már végleges, szerető otthonban éljen.

Néhány sor gazdijelöltjétől:

“Még mielőtt bementünk volna a lakásba, mentünk egy kört a házsor körül, hogy pisiljen, kakiljon ha kell. Már ott rengeteg inger érte, hiszen vagy 10 kutyát láttunk a környéken, pár gazdi mellett meg is álltunk, ott összeismerkedett a kutyákkal, de hamar arrébb parancsolta őket.
Megmutattuk neki, a fekhelyét meg a játékait és úgy tűnik nagyon tetszenek neki. Azóta is – minden különösebb erőfeszítés nélkül – mindig a fekhelyére vagy a szőnyegre fekszik le aludni. Úgy állapodtunk meg, hogy a kanapéra sem jöhet fel, ezért amikor egyszer felugrott rászóltunk, megértette és azóta sem ment fel. Ha feltette a lábát, akkor is csak simit kért, de rászóltunk és már azt sem csinálja. Nagyon izgalmas volt a vacsoraidőszak. Először mi vacsoráztunk és csak utána adtuk neki oda a vacsoráját. Mikor kipakoltunk az asztalra egyszer bepróbálkozott, hogy ő felugrik és elcsen onnan valamit. Természetesen figyeltünk és nem hagytuk, rászóltunk és az asztal mellé ültettük. Azóta nem próbálkozott levenni onnan semmit, ott ül, néz nagy szemekkel és amikor belátja reménytelen a helyzet, lefekszik a lábunkhoz.

Lefekvéskor bejött utánunk a hálóba, ami neki egy tiltott terület. Határozottan rászóltunk és egyből kiment, megértette, mert azóta se jön be nyitott ajtónál sem, vagy szólunk neki és megáll vagy visszafordul.

Fanta

Fanta

Zsolt elment pár órára, amitől kicsit szomorú lett, egy darabig nézte az ajtót, aztán lefeküdt vagy játszott a játékaival. A fokozatosság jegyében 30 percre én is kimentem az utcára. Az ablak alatt hallgatóztam ugat e esetleg vagy hallok e valamit. Félidőnél bementem az ajtóhoz hallgatózni, akkor egy kis nyöszörgést hallottam. 30 perc után visszamentem, akkor már semmi nem szűrődött ki és hallottam, hogy amikor az ajtót nyitottam, akkor kelt fel. Semmiben nem tett kárt, nagyon jól viselkedett.

Egy nagyon intenzív, de abszolút pozitív héten vagyunk túl. Úgy vesszük észre, hogy Fanta mostanra teljesen beilleszkedett, a megszokott napirend szerint éljük hármasban a mindennapjainkat.
Az elmúlt hét legfontosabb történése természetesen a Helénnel való találkozó volt. Szombaton egy 3 órás konzultációt tartottunk. Ennek keretében megismerte Fantát, felmérte a jellemzőit, minket pedig értékes tanácsokkal és gyakorlatokkal látott el, hogy egyértelműsíteni tudjuk ”Alfa” szerepünket.
Nagyon büszkék vagyunk, hogy már nem szalad ki az ajtón, kontrollálhatóbb séta közben, megtanulta a helyedre parancsot, a keresd játékot és az “ételmegtagadás” feladatot.”

Drukkoljunk együtt Fantának!

Története honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/fanta
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Fanta/

Dalmata Mentés


Gazdisunk, Donnie bejelentkezett!

Donnie, aki nagyon hosszú ideig várt az álomgazdira, már 2018. decembere óta élvezheti boldog mindennapjait új családjában. Köszönjük gazdáinak, hogy kitartásukkal és szeretetükkel kutyát faragtak Donnie-ból és nagyon sok további boldog évet kívánunk nekik! 🙂 Olvassátok a gazdik beszámolóját:

Donnie

Donnie

“Sziasztok!
Kisebb kihagyás után, gondoltam, bejelentkezem újra.
Donnie nagyon jól van, egész jól sikerült leküzdenie sok rossz beidegződést, de azért van, ami még mindig megvan. Ismerős terepen már közvetlenül a kerítés mellett is lehet vele sétálni, nem érdekli a kutyaugatás, kevésbé ismert terepen viszont továbbra is befeszül, vissza-visszaugat. Nagyon szeret sétálni, séták alkalmával már póráz nélkül is ügyesen jön mellettünk, ha el is távolodik, a behívás stabil nála. Most már szép finoman is el tudja venni a jutifalatot, nem kell attól félni, hogy bekapja a kezünket is. 🙂 Ölben pedig továbbra is nagyon szeret lenni. 🙂

Donnie

Donnie

A legtöbb probléma akkor van, amikor vihar közeledik, vagy vihar van. Donnie ilyenkor szinte pánikrohamot kap, menekülne el a világ végére, alig lehet lefogni, megnyugtatni, állandóan követ mindenhova, egy tapottat sem mozdul mellőlem. Ha nem vagyunk itthon vihar idején, akkor folyamatosan ugat.

Tavasszal elkezdtük a kutyasulit, Donnie-val és Keikoval vasárnaponként suliba jártunk. Donnie nagyon ügyes, az oktatók is megállapították, hogy még mindig bizonytalan picit, de nagyon okos, fogékony, és jól reagál az utasításokra. A kitartó gyakorlást követően már a középhaladó csoportba kerültünk, és az iskola vezetője kiemelte Donnie-t, hogy milyen fantasztikus, mekkora átalakuláson megy át ahhoz képest, amit először látott rajta. 🙂 Borzasztó büszkék voltunk rá! 
Küldök pár képet is. :)”

Donnie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/

Dalmata Mentés

Donnie & Keiko

Donnie & Keiko

Donnie

Donnie


Bim még mindig gazdira vár!

Közvetített gazdikeresőnk, Bim még májusban átesett az ivartalanításon, mely egyesületünk támogatásával valósulhatott meg. A műtétből szépen felépült, és az elmúlt hetekben daliás ifjúvá cseperedett, ám továbbra is várja álomgazdiját!

Bim 8 hónapos barátságos, játékos keverék kan. Egészséges, oltott, microchipes, ivartalanított.

Fényképes leírása: http://dalmatamentes.hu/bim/
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Bim)
 
Dalmata Mentés
Bim

Bim


Lili szerető otthonra talált!

Varázslatos hírről adhatunk számot: idős gazdikeresőnk, Lili szerető otthonra talált! Másfél hónapja él boldogan új családjában, örökbefogadóival már a látogatások alkalmával is megvolt az összhang, és azóta is hálás szemmel tekint rájuk, végtelenül ragaszkodik hozzájuk. Megbecsüli új helyét, ahogy gazdái is őt. <3

Igazi sikertörténet Lilié – bár nem indult fényesen, de örömteli véget ért. A 9 éves dalmata szukát áprilisban mentettük a hajdúböszörményi gyepmesteri telepről, ahova gazdája adta le. Napokon át sírt magányában, nem értette miért történt vele mindez… Kihozatalát követően szép lassan kinyílt ideiglenes befogadóinál, és megmutatkozott tündéri természete is. Az állatorvosi vizsgálatokon sajnos fény derült szívférgességére, a szükséges kezelést megkapta, melynek folytatását gazdái is vállalták.

Lili

Lili

Az összefogásnak köszönhetően egy álom valósulhatott meg. Reméljük, Lili története mindazok számára reményt ad, akik velünk együtt végigkövették sorsát.

Köszönjük a Pacsi Kutyamenhely Alapítványnak, hogy gondját viselték, míg segíteni tudtunk rajta!
Köszönjük ideiglenes befogadóinknak, hogy kérésünkre azonnal vállalták Lilit, és vigyáztak rá, míg megérkezett álomcsaládja!
Köszönjük örökbefogadóinak, hogy Lilit választották, és oly nagy szeretettel veszik körbe élete minden egyes napján!

Sok boldogságot kívánunk, Lili! 🙂

Lili története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lili/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Lili/

Dalmata Mentés