Dalmata Mentés

Letty, 6 hónap körüli dalmata keverék szuka gazdit keres!

Letty, 6 hónap körüli dalmata keverék szuka gazdit keres!

Letty kb. 6 hónapos dalmata keverék szuka tavaly decemberben került gondozásunkba. Elképesztően aranyos, barátságos kölyök, a korának megfelelően játékos és kissé szeleburdi is. Sokat kell még tanulnia, ami a leendő gazdik feladata lesz. Szobatisztaság, lakásban élés szabályai, sétálás pórázon, ismerkedés másokkal, és természetesen az alapvető engedelmesség is ide tartozik. De Letty nagyon okos, figyelmes és tanulékony, örömmel járna kutyaiskolába. Olyan gazdit keresünk számára, aki tisztában van azzal, mivel jár egy kölyökkutya nevelése, tartása a mindennapokban, és vállalja a vele járó teendőket.

Letty második kutyának is ideális. Jelenleg is több kutyával él együtt, szereti a társaságukat, biztonságot nyújt számára, és nagyon szívesen játszik, barátkozik.

Letty

Letty

Letty veszettség elleni és 2 db kombinált oltással rendelkezik, mikrochipes, féreghajtott, ivartalanított, egészséges kölyök. Egyesületünktől fogadható örökbe.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Letty) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Letty adatlapja honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/letty
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Letty/

Dalmata Mentés


Lizzy próbaidős gazdis!

Lizzy, a 4 éves dalmata hölgy családi okok miatt keresett új otthont. Közvetítettként hirdettük és néhány hónap múltán meg is érkezett első komoly érdeklődője. Beáék vállalták a többszöri ismerkedést, a többszáz km távolság ellenére is. Lizzy kezdetben tartózkodóan viselkedett, de az újabb látogatások alkalmával már boldogan fogadta őket, és nemrég megkezdhette próbaidejét leendő otthonában. Nagy örömmel olvastuk leveleiket: melyekből alább idézünk:

Lizzy nagyon kedves, szeretettel teli és bűbájos kutya, sok bókot kap az utcán is idegenektől. Szinte állandóan csóválja a farkát, jön puszit adni és reggelente teljes az extázis, amikor kimegyünk hozzá. Úgy látjuk, hogy jól érzi magát az új helyén, az új családjában. Azonnal belopta magát mindenki szívébe. (…)

Lizzy

“Szinte hihetetlen, de már eltelt két hét is azóta, hogy Lizzy beköltözött az otthonunkba és a szívünkbe.
Nagyon jó természetű és nyugudt kutyus, szerintünk nagyon jól illik a személyisége a miénkhez. Valószínűleg emiatt is érezzük úgy, mintha már évek óta a társunk lenne. Sokkal több kezdeti nehézségre számítottunk, de Lizzy nagyon jól alkalmazkodik a új életéhez.
Mi úgy látjuk rajta, hogy kiegyensúlyozott és boldog. Élvezi a sétákat és hogy a kifutóban játszhat más kutyákkal, de ugyanakkor a pihenést sem veti meg. Amikor nem ő főszereplő, akkor szívesen pihen az ágyában és időnként elégedett nyögés szerű hangokat hallat. Bár még csak rövid idő telt el, de máris kötődik hozzánk és játék közben is keres minket és oda-oda szalad, nem csak akkor, amikor hívjuk őt.”

A teljes, részletes beszámoló elérhető Lizzy adatlapján: www.dalmatamentes.hu/portfolio/lizzy

Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kozvetitett/lizzy/

Bízunk benne, hogy Lizzy története továbbra is ilyen szépen alakul, és hamarosan újabb mesés híreket kapunk róla!

Dalmata Mentés


Domino (Joey) gazdis hírei!

Joey tavaly november óta élvezi az örökbefogadott kutyák életét. Közvetített gazdikeresőként hirdettük, családi okok miatt keresett új otthont. Legmerészebb álmainkban reméltük csak volna, milyen szuper helyen köt ki! Éváék többszöri ismerkedést követően döntöttek mellette, az összhang már a kezdetektől megvolt. Nem féltek magukhoz venni egy felnőtt kutyát, megérzésük ennél jobbnak aligha bizonyulhatott volna. Joey, aki azóta már a Domino nevet viseli, csodálatosan beilleszkedett új családjába, és remekül érzi magát! Rengeteget kirándulnak szebbnél-szebb helyeken, és nap, mint nap dolgoznak azon, hogy kapcsolatuk harmonikus legyen. Ehhez nem hiányozhat a tanulás, közös fejlődés sem, melynek eredményeként Domino és a gazdik nemrégiben sikeresen elvégezték az alapfokú engedelmességi tanfolyamot a kutyaiskolában. Gratulálunk kitartásukhoz, odaadásukhoz!

Nemrég részletes beszámolót kaptunk Domino mindennapjairól, mely történeténél olvasható. Fogadjátok szeretettel a gazdik sorait!

Joey / Domino története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/joey/

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kozvetitett/Joey/

Dalmata Mentés

Joey - Domino

Joey – Domino


Gondozásunkba került Letty – dalmata keverék kölyök

Letty kb. 4 hónapos dalmata keverék kölyök. Segítőnk vette észre az utcán szaladgáló kutyát, és hamar kiderült, hogy gazdái nem tartanak rá igényt. Így került egyesületünk gondozásába a fiatal szuka.

Mint minden kölyök, Letty is nagyon játékos, kíváncsi, telis-tele van energiával. Szívesen barátkozik emberekkel és kutyákkal is. Neve ismerős lehet a “Halásos iramban” filmekből – hasonlóan vagány, belevaló csajszi, aki még keresi a helyét a világban, szereti feszegetni a határait. De nagyon okos, tanulékony kiskutya, figyel az emberre, alkalmazkodik.

Letty

Letty

Korából adódóan még sok mindent meg kell neki tanítani, ami a leendő gazdik feladata lesz. Szobatisztaság, lakásban élés szabályai, sétálás a pórázon, ismerkedés másokkal, és természetesen az alapvető engedelmesség is ide tartozik. Kutyaóvoda, majd kutyaiskola látogatása javasolt a harmonikus együttélés érdekében.

Letty oltási programját megkezdtük, mikrochippel rendelkezik, féreghajtott, egészséges kölyök. Ivartalanítást követően, egyesületünktől fogadható örökbe.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Letty) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Letty adatlapja honlapunkon olvasható: http://www.dalmatamentes.hu/letty
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Letty/

Dalmata Mentés


Gondozásunkba került Joker – dalmata keverék kan!

Gondozásunkba került Joker, az Állatvédők Vasi Egyesülete által mentett dalmata keverék kan!

2020.11.27-én értesültünk a Nagykölkeden élő, csontsovány, rossz körülmények között tartott kutyákról, akik közül az egyik egy dalmata keverék kan volt. Részletek az alábbi linken:
https://www.facebook.com/285949878259435/posts/1624188721102204/

Azonnal szervezkedni kezdtünk, és szerencsésen úgy alakult, hogy sikerült ideiglenes befogadót találnunk, így teljeskörű segítséget tudtunk nyújtani a Szombathelyi egyesületnek: felajánlottuk, hogy átvesszuk Jokert egyesületi gondozásba. Gyors intézkedés következett, minek következtében Jokert elhozták korábbi gazdáitol pénteken (társával együtt, aki az egyesületnél maradt Szombathelyen). Ma érte mentünk és felszállítottuk a fővárosba befogadójához.

Milo (Joker)

Milo (Joker)

Joker jól viselte a hosszú autóutat, bár a kennelből kivezetve sokat morgolódott, láthatóan nagyon megviselte az elmúlt 2 nap sok történése. Kicsit össze van zavarodva, nem érti még az új helyzetet. Befogadójánál az elkövetkező napok arról fognak szólni, hogy megnyugodjon, és mielőbb érezze, hogy biztonságban van. Ezt követően kezdődhet majd az igazi munka: a rehabilitáció, a feszültségek oldása, a szociális ismeretek elsajátítása, mindezzel párhuzamosan pedig megismerjük Joker igazi jellemét, habitusát, igényeit, személyiségét.

Joker később lesz örökbe fogadható. Folyamatosan megosztjuk a híreket, fejlődésének menetét. Egyesületünk gondozásában kezdi meg a rehabilitációs időszakot.

Milo (Joker)

Milo (Joker)

Köszönjük az Állatvédők Vasi Egyesülete-nek, hogy elhozták Jokert, és mentésének első szakaszát végigcsinálták. Köszönjük a menhely gondozójának a sok segítséget, illetve ideiglenes befogadónknak a gyors rendelkezésre állást!

Hamarosan jelentkezünk Joker első híreivel!

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/milo/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Milo/

Dalmata Mentés