Dalmata Mentés

S.O.S. befogadót kereső dalmata keverék kutya Baja környékén – közvetített!

S.O.S. befogadót kereső dalmata keverék kutya Baja környékén – közvetített!

S.O.S. befogadót kereső dalmata keverék kutya Baja környékén – közvetített segítségkérés!

Már csak Pityu maradt ott, a dalmata kan, a helyi állatvédőknek alig van pár napja megoldani a helyzetét! Közvetítjük segítségkérésüket, az alábbi felhívásban szereplő elérhetőségeken lehet érdeklődni:

“Nagyon S.O.S! Égető a dalmata mix. helyzete! Gazdája az idős asszony lelövetni kèszül, mert nem tudja gondját viselni. Fiatal, 1-2 éves. Természetesen fél az emberektől, mivel nem foglalkoztak vele, de nem támad. 5 napunk van megoldani… Tudom, senkinek nincs helye, de hátha beleszeret valaki. SMS számaink: 06 70 7731 055,06 20 4927 509.”

Pityu hirdetése: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1778275315546912&set=a.179644252076701.34614.100000933817320&type=3&theater

Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Kozvetitett_kanok/Pityu_Baja/

Pityu (Baja)

Pityu (Baja)


Pepe próbaidejét tölti gazdijelöltjénél

Pepe kicsivel több, mint két héttel ezelőtt költözött érdeklődőihez Debrecenbe. Azóta is kétnaponta érkeznek hogylétéről a hírek, melyeket nagy örömmel olvasunk. 

Pepe

Pepe

Pepe remekül érzi magát leendő otthonában, gazdijelöltjei az első napokra szabadságot vettek ki, hogy otthon maradhassanak vele, ezzel is megkönnyítve beilleszkedését. Az ivartalanítási műtétet követő lábadozás lejártával ellátogattak állatorvosukhoz a varratszedésre, ahol Pepe nagyon jól viselkedett, és kimondhatatlanul boldog volt, hogy megszabadult a tölcsértől is.

Pepe

Pepe

Nov.20
“Sziasztok!
Ma végre kiszedték a varratokat és nagyon ügyesen viselkedtünk ám. Holnaptól többet lesz egyedül, de édesapám sokszor fel fog jönni hozzá, kiengedi sétálni, szóval valamilyen szinten még “ellenőrizve” lesz, de nagyon kíváncsiak vagyunk hogyan alakul a napja. Reggel azért gőzerővel fárasztani fogjuk.”

Mostanra már szépen elvan egyedül is a lakásban, a kellő reggeli lefárasztást követően csendesen, nyugalomban várja haza gazdijelöltjeit. A külön neki beszerzett fekhelyet egyre gyakrabban cseréli le a kanapéra, le sem tagadhatná, hogy ereiben dalmata-vér csergedezik. 

Pepe

Pepe

Nov.22
“Sziasztok!
Túl vagyunk az első két munkanapon és Pepe nagyon jól viselkedett egy apróságot leszámítva, a nappaliban jelenleg nincs függöny, mert nem tetszett neki vagy zavarta a kilátásban. Délután mindig nagyon örül nekünk és izgattottan várja a megérdemelt futkorászást, szerintünk azért alszik úgy, mint a bunda. A szombati találkozót már nagyon várjuk, utána élménybeszámolunk.”

Szombaton sort kerítettek egy ismerkedős találkozóra debreceni önkéntesünkkel, aki a 2013-as kabai mentésünkből származó Zápor büszke gazdája. Életét olyan szinten változtatta meg a dalmata kölyök örökbefogadása, hogy azóta kutyakiképzővé vált. A tervek szerint Pepe a következő, év eleji tanfolyamra fog beiratkozni leendő gazdáival, addig is szocializációs tréningekre járnak és a kutyafuttató barátságos társaságával ismerkednek.

Pepe

Pepe

Nov.25.
“Sziasztok!
Sor került a találkozóra Szandiékkal, megnéztük a sulit és Pepe is futkározott egy kicsit Záporral, aki szintén tündéri eb. Holnap már megyünk is kipróbálni a futtatós mókát. Úgy néz ki, hogy leghamarabb januárban lesz Pepének tanfolyam, így addig is próbáljuk szinten tartani, illetve fejleszteni és amíg van lehetőség a kutyasuliban, oda is visszük minden vasárnap futni.”

Pepe

Pepe

Bízunk benne, hogy Pepe próbaideje továbbra is ilyen szépen alakul! 🙂

Pepe története:http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
Több fotó:http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe/

Dalmata Mentés


Donnie ortopéd specialistánál járt

Ahogy korábban hírt adtunk róla, Donnie-nak csípődiszpláziája van. Az akkori lesújtó hírekből felocsúdva úgy döntöttünk, hogy Donnie-t alaposan kivizsgáltatjuk és megkezdjük kezelését, fizikai rehabilitációját. Donnie szerencsére nem küzd fájdalommal, így az eddig eltelt időben sem volt gond számára a mozgás, ízületvédő támogatást kapott jó kondíciója megtartásához. Új helyén a 2 méteres kerítést is többször gond nélkül átmászta, gondozójának tapasztalt szeme úgy látta, hogy akkora baj mégsem lehet Donnie-val, ezert úgy döntöttünk még alaposabban kivizsgáltatjuk.

Donnie

A korábbi leletekkel felszerelkezve időpontot kértünk ortopéd specialistához, ahol Donnie-t alaposan kivizsgálták. A vizsgálat alatt sem mutatott semmilyen fájdalmat a kutya, pedig alaposan megdolgozták. Az orvos csupa jó hírekkel szolgált: Donnie jó kondiban van, jól izmolt, nincsenek fájdalmai és sem műtétet, sem egyéb kezelést nem igényel. Extrém terheléstől és mozgástól természetesen tartózkodni kell a jövőben is, figyelni kell rá, hogy ne fusson sokat, de nyugodtan lehet vinni sétálni, játszhat a kutyabarátokkal, a hétköznapi mozgást nem szükséges korlátozni nála, aktív, fájdalommentes, boldog életet élhet. Ízületvédőket lehet alkalmazni továbbra is, de egyéb gyógyszert nem kell szednie.
Az orvosi szakvélemény szerint szinte biztosra vehető, hogy Donnie-nak a jövőben sem lesznek fájdalmai és csípője nem igényel majd semmilyen kezelést, beavatkozást később sem.

Nagyon örültünk a jó híreknek, Donnie annyi mindent megélt már, hogy igazán kijárt neki valami jó is. Most már csak az álomgazdira vár!

Donnie ortopéd specialistánál járt

Donnie 1 éves dalmata-vizsla keverék kan kutya!
Olyan családot szeretne, ahol családtagként tekintenek rá, folytatják határozott nevelését, megfelelően mozgatják, játszanak, labdáznak vele, sétáltatják. Elsősorban kinti-benti tartással keres gazdát, stabil kerítéssel, zárt kennellel.
A kutyákkal jól kijön, játékos. Kiegyensúlyozott, méretben hozzá illő másik kutya mellé is ajánljuk. Oltott, féreghajtott, ivartalanított, kivizsgáltatott, microchippel rendelkezik.

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Donnie) – az érdeklődéseket első sorban bemutatkozó emailben várjuk!

Donnie története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/
06303457051, 06208066919, 06208066923

Dalmata Mentés


Állatvédelmi Határidőnapló 2018

Hallottatok már az Állatvédelmi Határidőnaplóról?

A 2018-as naptár mellett számos hasznos információt tartalmaz állatbarátok és állatmentők számára, és minden egyes megvásárolt példány után 1000 Ft-ot kapunk az állatvédelmi feladataink segítésére. Ez az összeg egy kutya három napi élelmét fedezi.

Milyen információkat tartalmaz a napló?

 • Heti nézetű naptár
 • Összesítő naptár 2018-2019
 • Civil szervezetek könyvelési feladatai
 • Állatmentési eljárásrend javaslat
 • Állatvédelmi jogszabályok kivonata
 • Civil állatvédő szervezetek megyénként
 • Ebrendészeti telepek megyénként
 • Jegyzők, hatóságok adatai országosan
 • Autópálya ügyeletek
 • Kutya-, Macska-, Lovas versenyek, kiállítások időpontjai
 • Hasznos cikkek, információk

Amennyiben felkeltette érdeklődéseteket e nagyszerű lehetőség, az alábbi linken keresztül rendelhetitek meg a határidőnaplót:

http://dalmatamentes.allatmentokozpont.hu/

Figyelem! Az előrendelés 2017. november 28-ig lehetséges 2.990 Ft-os áron. A kiszállítás december második hetében válik esedékessé, így Karácsonyra is remek ajándék lehet Szeretteiteknek! 🙂

A pécsi mentés (12 kutya) folyamatában minden kicsi összeg nagy segítség. Kérjük, támogassátok tevékenységünket, hogy minél több bajbajutott dalmatának segíthessünk szerető családra találni!

Köszönjük!

Dalmata Mentés


Pepe próbaidőre költözött gazdijelöltjéhez!

Pepének komoly érdeklődői akadtak néhány héttel ezelőtt. Bár tapasztalt dalmatások, a többszöri ismerkedést mégsem vették fél vállról, elszántságukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy brutál kora hajnali vonatozást is bevállaltak Debrecenből Budapestre, hogy odaérjenek Pepe szombat reggeli kutyaovis órájára, amelyen már együtt vettek részt kiszemeltjükkel. Minden találkozó jól sikerült, és bár az őszi szünet közbe szólt a kevesebb orvosi időpontok miatt, türelmesen kivárták, időközben felkészültek az új családtag érkezésére.

Pepe

Pepe

Múlt hét pénteken az állatorvosnál találkoztunk. Pepe átesett az ivartalanításon és megcsináltattuk a szív-és bőrféreg tesztjét, ami szerencsésen negatív lett. Mire megírtuk a próbaidős szerződést és gazdijelöltje előkészítette a helyét, már vissza is kaptuk az ebet. Pepe gyorsan ébredt az altatásból, átszereltük a bilétáját az új nyakörvére és rendeztük a számlát, közben már saját lábára is állt, és kényelmes saját fekhelyében utazott haza új otthonába Debrecenbe.

Pepe

Pepe

Azóta kétnaponta kapjuk róla a híreket, minden rendben van, jól érzi magát. Megkezdte hát a próbaidőt, ami a beilleszkedési időszakának első négy hete és ha sikerrel zárul, akkor lesz gazdás kutya. Tartjuk a gazdijelöltekkel a kapcsolatot és hírt fogunk adni a továbbiakról is.

Pepe hírek gazdijelöltje tollából:

“11.12.
Kedves Mindenki!
Pepével való közös életünk nagyon jól alakul. Szombaton még kicsit fáradékony volt, de így is sokat sétált és futkorászott. A környéken már sokat megcsodálták. Többször gyakoroltuk már a behívást, mindig visszajön. Az etetés kb. 1 percet vesz igénybe, amint mondjuk neki, hogy tied, már üres is a tál. Ha letelik a 10 nap, egyeztetünk a kutyaaiskolával, hogy mire irassuk be. Egyelőre ennyi, rövidesen jelentkezünk.

Pepe

Pepe

11.14.
Sziasztok,
Eltelt a 4. éjszaka és Pepe egyre jobban viseli a gallért. Napközben nincs rajta, mert végig együtt vagyunk és figyelünk rá, a héten még nem lesz egyedül. Vettünk neki labdát, pár percig lefoglalta. Rongálni még nem próbált, reméljük így is marad! :D Egyébként egy tündér, nagy mozgásigénnyel, ami esőben sem csappan meg.

11.16.
Ismét eltelt két nap, és egyre szorosabb a kapocs köztünk. Pepe már feszegeti a határokat, bár nem sok sikerrel, próbálunk következetesek maradni. A megtanultakat folyamatosan gyakoroljuk és új dolgokat is mutattunk neki, gyorsan tanul. A gallért már nagyon nem szereti. Kértünk már időpontot, hétfőn 17:30-kor szedik ki a varratokat, a következő hétvégén pedig találkozunk Szandiékkal és megbeszéljük hogyan tovább a tanulással, mi lenne Pepének a legjobb.
Üdv”

Pepe

Pepe

Pepe története weblapunkon követhető: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pepe/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Pepe/

Ha érdemesnek tartjátok, kérjük támogassátok a mentést:
Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008

Dalmata Mentés

Pepe teszt számla

Pepe teszt számla