Dalmata Mentés

Gazdát keres Lizzy, 4 éves dalmata szuka (közvetített gazdikereső)

Gazdát keres Lizzy, 4 éves dalmata szuka (közvetített gazdikereső)

Gazdát keres a képeken látható 4 éves dalmata szuka kutya.

Aktív, játékos, nagy mozgásigényű kutya. Lizzy kifejezetten embercentrikus, igényli az ember napi szintű társaságát. Megszokta, hogy szabadon mozoghat a kertben, ezért kertes házba költözne szívesen, ahol a házba bejárással, kinti-benti kutyaként élhetne. Rendszeres sétákkal, lemozgatással lakásban is jól érezné magát. Jelenleg nem szobatiszta, de egy türelmes gazdi mellett némi gyakorlással elsajátítaná e készséget is.

Nagyon szeret sétálni és futni is, pórázképes, de más kutyák jelenlétében erősen húz.

Kiskorától kezdve macskákkal nőtt fel, jól kijön velük.

Lizzy

Lizzy

Lizzy nem jön ki jól a család másik kutyájával, ezért szeretnének neki olyan helyet találni, ahol egyedüli kutyaként élhetne, és minden figyelem rá irányulna.

Más kutyákkal szemben hajlamos kezdetben dominánsan fellépni. Még tanulnia kell, hogyan viselkedjen megfelelően fajtársai jelenlétében. Ebben sokat segíthet neki egy következetes, határozott gazdi és kutyaiskolai tanfolyam vagy szocializációs foglalkozás látogatása. Mivel mozgékony, ugrálós kutya, kisgyermek mellé nem ajánlott.

Lizzynél idén áprilisban szívférgességet diagnosztizáltak, erre megkapta a szükséges kezelést. A kontrollteszt nemrég negatív lett felnőtt szívféregre és mikrofiláriára is. Természetesen ezután is kapja a szívférgesség megelőzésére szolgáló gyógyszert.

Kizárólag egyedüli kutyaként, a fajta energiaigényét és temperamentumát szem előtt tartó, határozott ember mellé ajánljuk!

Microchippel és érvényes oltással rendelkezik, féreghajtott, jelenleg ivaros, de kizárólag ivartalanítást követően fogadható örökbe!

Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Lizzy) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lizzy

Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kozvetitett/lizzy/

Dalmata Mentés

Lizzy

Lizzy


Gazdát keres Joey, 7 éves dalmata keverék kan (közvetített gazdikereső)

Gazdát keres Joey, a képeken látható 7 éves dalmata keverék kan kutya.
Barátságos, aktív, makacs, nagyon érdeklődő eb, de lustálkodni is szeret. Joey szobatiszta és kizárólag lakásban tartással vagy kertben, házba bejárással fogadható örökbe!
Fajtájából adódóan szereti az embereket, gyerekekkel eddig csak pórázon találkozott. Kisgyerek mellé nem ajánljuk, mert nincs teljesen tisztában a méretével.
Idegen kutyákkal csak pórázon találkozott eddig, ha nála nagyobb kutyát lát, vagy hasonló méretűt, akkor morog, ha kisebbet, akkor érdeklődik, húz és nyüszít.

Macskákkal nem találkozott eddig, ezért olyan helyre szeretnénk adni őt, ahol nem él macska házikedvencként.
Szobakennelhez szokott, az autózást jól bírja és fürdeni is imád.

2013-ban combnyaktörése volt, így megműtötték a lábát. Gyógyszert nem szed rá, de a testsúly kontroll elengedhetetlen, mivel nem bírja olyan jól a terhelést.

Kizárólag egyedüli kutyaként, a fajta energiaigényét és temperamentumát szem előtt tartó, határozott ember mellé ajánljuk!
Microchippel és érvényes oltással rendelkezik, féreghajtott, ivartalanított.
Érdeklődni: kapcsolat@dalmatamentes.hu (Joey) – az érdeklődéseket elsősorban bemutatkozó emailben várjuk!

Kérjük, olvassák el örökbefogadási rendszerünket weboldalunkon: http://dalmatamentes.hu/lang/hu/orokbefogadas-feltetelei/

Története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/joey

Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kozvetitett/Joey/

Dalmata Mentés

Joey

Joey


Julcsi, 12 éves dalmata (Remény-Lak Állatvédő Egyesület)

Ma értesültünk Julcsiról, a 12 éves dalmatáról, akit a Remény-Lak Állatvédő Egyesület vett szárnyai alá a battonyai telepről. Hatalmas fájdalmakkal, súlyos sebekkel az emlőin, hosszú karmokkal érkezett a menhelyükre, fizikailag-lelkileg megtörten. Felvettük a kapcsolatot az egyesülettel, felajánlottuk anyagi segítségünket.

Julcsinak szerencséje volt, hogy az állatmentők magukhoz vették, és a mai napon állatorvoshoz vitték, ahol átesett egy komoly műtéten, melynek költségeit átvállaltuk. Állapota stabil, de fájdalmai vannak, nehezen viseli a helyzetet. Megmentői ott vannak mellette, vigyáznak rá. Még vár rá egy kisebb műtét, de bízunk benne, hogy felépül, beszámolunk majd állapotáról.

A képen a következők lehetnek: túra/szabadtéri

Julcsi a Remény-Lak védence, egyelőre nem gazdikereső. Tartjuk a kapcsolatot gondozóival, és ha gazdikereső lesz, abban is segítjük majd az egyesületet. Örülünk, hogy az anyagiak terén tudunk segíteni, hiszen rengeteg kutyát látnak el nap, mint nap! Köszönjük, hogy gondját viselik Julcsinak is!

Julcsi eredeti posztja: https://www.facebook.com/1586914371620701/posts/2499230547055741/

Julcsi története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/julcsi-remeny-lak/

Dalmata Mentés


Így telik Donnie próbaideje

Közel egy hónappal ezelőtt Donnie elköltözött leendő otthonába. Szépen beilleszkedett a család életébe, új barátai segítségével könnyen alkalmazkodott mindennapjaikhoz, ahogy a hírekből is olvashatjuk:

„Donnie remekül érzi magát nálunk. Nagyon jó kutya! Minden nap elkísér a munkahelyemre a másik három kutyám társaságában. Az egyedül maradás is egyre ügyesebben megy neki. Boldog, hogy velünk lehet, szeret kocsikázni és nagyon figyelmes. Küldök néhány fényképet, az egyiken éppen 3D nyomtatáshoz vesznek mintát az ebeinkről.

Köszönjük, hogy minket választottatok Donnie-nak!”

Bízunk benne, hogy annyi megpróbáltatás után végre megtalálja végleges otthonát, és hamarosan aláírhatjuk az örökbefogadási szerződést!

Donnie teljes története honlapunkon olvasható: http://dalmatamentes.hu/portfolio/donnie/
Több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Donnie/

Dalmata Mentés

Donnie

Donnie

Donnie

Donnie


Gazdisunk, Perec (Benett) bejelentkezett!

2016-os mentvényünk két és fél éve élvezi az örökbefogadott kutyák mindennapjait. Kezdetben akadtak ugyan meglepetések a pörgős energiabomba nevelése kapcsán, de nem riadtak meg a kihívástól. Türelemmel és kitartással szépen összecsiszolódtak gazdáival, Perec megtalálta a helyét:

„Gondoltam, küldök pár képet, hátha kíváncsiak vagytok, mi van mostanában Pereccel. Igazából semmi különös dologról nem tudok beszámolni. Szerintem jól érzi magát nálunk, sokat játszik, kirándul, imád lustálkodni a melegben és egész sok barátja van a környéken.”

Perec (Benett) története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/benett/
Képek: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Benett/

Dalmata Mentés

Perec (Benett)

Perec (Benett)