Dalmata Mentés

Híreket kaptunk egykori védencünkről, Kicsiről!

Híreket kaptunk egykori védencünkről, Kicsiről!

Mindig nagy örömünkre szolgál, mikor évek távlatából is jó hírek érkeznek mentvényeinkről. Kicsit kb. 2 hónapos korában találták az utcán 2015. decemberében, rettenetesen lesoványodott, legyengült állapotban. Egy jó szándékú állatbarát pár lett rá figyelmes, ahogy a kiskutya az út mellett gubbasztott éhesen és bőrig ázva, ők pedig nem mentek el mellette. Microchip nem volt benne, a környéken senkinek sem hiányzott, így hazavitték. A következő hetek során megkapta a szükséges állatorvosi ellátást, feltáplálták és megmutatkozott vidám, barátságos jelleme is.

Ideiglenes befogadói lelkiismeretesen gondozták, mígnem egy szimpatikus család felfigyelt rá. Felkészülten várták, így a többszöri ismerkedés után Kicsi beköltözhetett új otthonába, ahol a két- és négylábú csalágtagokkal az első pillanattól kezdve megtalálta a hangot. Kicsi az elmúlt években szép, erőteljes kutyává cseperedett, nemrég pedig levelet kaptunk egykori befogadójától:

„Sziasztok!
Még 2015. decemberében kértem segítséget tőletek Kicsi gazdásításában. Szerencsére 2016. tavaszán gazdisodott is, most pedig a gazdi küldött fotókat így nektek is továbbítom, mert a ti segítségeteket nélkül nem sikerült volna.”

Kicsi élete elhivatott befogadóinak és a Ti támogatásotoknak köszönhetően fordult jobbra. Továbbra is minden jót kívánunk a pöttyös fiúnak és családjának!

Kicsi története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/kicsi/
több fotó: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazdiratalalt/2016/Kicsi/

Dalmata Mentés

Kicsi

Kicsi


Lapaj ismét állatorvosnál járt – ellátásához támogatókat keresünk!

Idős védencünk, Lapaj a napokban állatorvosnál járt a szokásos egészségügyi kontrollon. Gyenge ízületeire kapott szteroidot és levágták a karmait is, hogy könnyebben tudjon járni. Akadnak ugyan nehézségek időnként, de Bori néni továbbra is hatalmas szeretettel és figyelemmel viseli a kisöreg gondját:

„Küldök néhány képet Lapajról. Nekem a kedvencem, mikor melléült az ágyának, és beszorult a nyomtatós asztal alá. Nem lehetett kiszedni, mert harapott! Egyedül meg nem tudott kijönni. Ezért szét kellett szednem a lakberendezést!!!
Az udvari képen látszik, hogy nemigen tud állni. Ez a kezelés előtt volt. Most kicsit jobb, de fura, mert nem igazán tud állni most sem. Azért talán nyertünk megint egy újabb időt. Kicsit szenilis szegénykém, de aranyos végtelenül. És sose kakil be. Kivétel a dokinál, mert egy váratlan pillanatban a körömvágás közepette alattomban odarottyintott a rendelő közepére. Azt mondja a dokinő: “Nah, pont most akartam kérdezni, milyen a széklete…”

Lapaj

Lapaj

Lapaj ellátását élete végéig vállaltuk – két és fél éve támogatjuk speciális táppal és idős kutyák számára fontos kiegészítőkkel, valamint aktuális állatorvosi költségeit is fedezzük – a Ti segítségetekkel!

A napokban megrendeltük a gyógytápot és a szenior-csomagot is, melynek teljes összege 44.795 Ft-ot tesz ki. Állatorvosi látogatására 6.750 Ft-ot fizettünk. (A számlákat megtekinthetitek honlapunkon.)

– DogVital ARTHRO 500 izületvédő 300 tabletta 13.999Ft
– Gastroferm Pet probiotikum és vitamin por 100 gr. 1.499Ft
– Exspot bőrre cseppenthető oldat: 6×1 ml tubus 5.299Ft
– Cibau sensitive medium/maxi hal 2*14=28kg. 23.998Ft

Kérjük, hogy továbbra is segítsetek nekünk Lapaj ellátásában! Ha módotokban van rá, kérjük, hogy akár pár száz forintos adománnyal támogassátok Lapajt! A támogatók nevét kérés esetén szívesen közzétesszük, az adományok felhasználásáról és Lapajról pedig a továbbiakban is rendszeresen hírt adunk.

Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület
K&H 10403923-50526590-88901008
IBAN: HU57 1040 3923 5052 6590 8890 1008
BIC Code: OKHBHUHB
Paypal-en keresztül: http://www.dalmatamentes.hu (Donate gomb a weblapunk főoldalán található)
Közlemény: Lapaj

Lapaj története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/lapaj/
Több kép: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/kanok/Lapaj/

Dalmata Mentés


Panka (Pehely a Pécsi Mentésből) is bejelentkezett!

Híreket kaptunk Panka (Pehely) gazdáitól is, akik szintén nemrég ünnepelték, hogy a kis pöttyös keverék szuka egy éve került családjukba. A nagyon félénk, feszültséggel teli Panka mára már igazi úrhölgy és félelmeit elhagyva boldogan éli mindennapjait gazdáival. Olvassátok soraikat:

“Kedves Mindenki!
Szeretnék néhány mondatban beszámolni Panka(Pehely) napjairól az elmúlt egy évről, amióta együtt vagyunk. Panka nagyon sokat változott,félelmei egészen kicsire „zsugorodtak”,sokszor kezdeményez ismeretséget más kutyusokkal, emberekkel továbbra is inkább tartózkodó. Alaptermészete inkább kicsit lusti, szeret nagyokat aludni, lételeme továbbra is a szimatolás, kevésbé a mozgás. Szeret kicsit futkosni kiválasztott kutyákkal, de csak módjával. Számunkra Ő az ideális kutya mert nyugodt, kiszámítható, alig távolodik el a közelünkből, ha póráz nélkül sétálunk. Első pillanattól fogva szobatiszta volt, soha semmit nem bántott, nem rombolt idehaza. Szereti a hasát, de érdekes módon a jutifalatok nem érdeklik, ezért is nehéz motiválni bármilyen feladatnál. Voltunk együtt több napot az Őrségben, ott az idegen helyen is kiválóan viselkedett. Nagyon örülünk, hogy Ő a mi kutyusunk. 
Várjuk az éves Dalmatás találkozót, hogy újra láthassuk egymást!
Sziasztok,
Eszter, Laci, Panka”

Örülünk a híreknek, reméljük a jövőben is csupa jót olvashatunk Pankáról!

Panka története:http://dalmatamentes.hu/portfolio/pehely/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pehely/

Dalmata Mentés

Panka (Pehely)

Panka (Pehely)


Híreket kaptunk Pipacsról, a Pécsi Mentés fiatal szukájáról!

Pipacs már több, mint egy éve élvezi a boldog gazdis kutyák életét. Gazdája, Zsófi az évfordulón levelet küldött nekünk, olvassátok sorait!

“Január 28, épp ma egy éve, hogy Pipacs hazaérkezett.
A mai napon sem tudnám jobban megfogalmazni, mint ahogy az első nap után Nektek küldött levelemben tettem:
“Egy csodakutyát kaptam Tőletek.”
Elképesztően sok mindent éltünk meg, tanultunk meg közösen ez alatt az év alatt.
Pipacs egy szuperérzékeny kis lény, akivel (ennek a tulajdonságának a tiszteletben tartása mellett) az első perctől kezdve csodálatos volt az együttélés.
Nagyon megszerette és elfogadta az egész családot, azt imádja a legjobban ha mind együtt vagyunk. 
A kutyavilágban is egész gyorsan elkezdett bátorodni és még mindig napról napra nyitottabbá válik. 
Kijártunk több osztály kutyasulit, így már a városi körülményeket is egyre ügyesebben, magabiztosabban és fegyelmezettebben kezeli.

A mai napon is nagyon köszönöm Nektek, hogy összehoztatok minket!
Küldök pár kedvenc képet is.”

A képekből szemezgettünk Nektek néhányat!

Pipacs

Pipacs

Boldog első évfordulót kívánunk Pipacsnak és egész családjának! Reméljük még sok ilyen levelet kapunk a jövőben!

Pipacs története: http://dalmatamentes.hu/portfolio/pipacs/
Képei: http://gallery.site.hu/u/dalmatamentes/gazditkeres/szuka/Pipacs

Dalmata Mentés

Pipacs

Pipacs


2019.03.23. Fuss, hogy segíthess!

Kedves Támogatóink! Itt a lehetőség, hogy sporttal támogassátok munkánkat! 🙂

Ismét remek kezdeményezés a Hard Dog Race szervezőitől: 2019. március 23-án Pomázon a Magyar-várban rendhagyó módon mesterséges akadályok nélküli terepfutóversenyt rendeznek a felelős kutyatartás jegyében. A részvétellel akár a Dalmata Mentést is támogathatod.

A versenyen nincsen szintidő, a lényeg, hogy teljesítd a távot, ami a felnőttek esetében 6 km, a 12 éven aluliaknak 2 km. Több infó a versenyről itt: https://harddograce.hu/verseny/hdr-not-just-run/

Ez miért jó nekünk?
Ha nevezéskor a HDR Önzetlenül Partnerei közül, a Dalmata Mentést választod, akkor a nevezési díjad egy része hozzánk, ezáltal a pöttyösökhöz kerül. Nevezés: https://nevezes.harddograce.hu/chooseRace
Ezen kívül bízunk benne, hogy megtalálsz minket, ha szívesen lennél ideiglenes befogadó, mert a legnagyobb problémánk jelenleg is a helyhiány, pedig segítségkérés nagyjából havonta akad.

És miért jó Neked?
Szuper hangulatban tölthetsz egy napot, kipróbálhatod magad a kutyáddal közösen. A rendezvényre egyesületünk is kitelepül, és lehetőség lesz aktuális gazdikeresőinkkel is megismerkedni. Sőt, ha itt ismered meg négylábú társadat, akit örökbe fogadsz tőlünk, akkor a következő akadályversenyen ingyen indulhattok!

Vágj bele bátran és ne feledd: Minél előbb nevezel, annál kedvezményesebb! 😉
Köszönjük!

Dalmata Mentés

Hard Dog Race Wild - Dóri és Molly

Hard Dog Race Wild – Dóri és Molly